Mistery, hvala na odgovoru.
Kao sto si primetila, sve sto sam naveo o odredjuivanju pojidinih zbivalja je iz literature JS.
Zbog toga sam stavio godine kada su te izjave date. Pogledaje pazljivo pa ces videti koliko puta se Kula strazara prevarila o odredjivano buducih dogadjaja. Kada je tako bilo od pocetka pa sve do sada, kako mozemo imati proverenja da je i ovo sto sada uce o budicim dogadjajima istinito?
Ja sam izucavala Bibliju i iznela sam iz Biblije sta je Armagedon i znak pocetka Armagedona.
Mistery, ja nemam problema sa Biblijom, nego mi je nemoguce da prihvatim ucenje Kuler strazare kada se godinama sve vise menja.
Datum Armagedona ne postoji u Bibliji
i prema dogadjajima u svetu vidimo da je moguce da bude jako blizu
objava Mir i Sigurnost a onda i Armagedon.
Upravo zbog toga sam ti i prilozio mnogobrojne izjave u kojima je Kula strazara odredjivala godne Armagedona i uspistavljanje Biozjeg carstva na zemlji.
To je nesto sto je sada bitno ako zelimo da nas Bog prosudi kao prevednike
da bi preziveli Armagedon i dobili vecni zivot na Zemlji.
Svi znaju da nam sledi Bozji Sud i Armagedon.
Na ovo cu ti odgovoriti jednim iskustvom.
1970tih godina ziveo sam u Parizu. Upoznao sam se sa jednim mladicem JS po imenu Sergy.
Bilo je to u martu 1974. On me je ubedjivao da ce Armagedon poceti prvog Januara 1975.
Ja sam mu predlozio da zakazemo sastanar 15 Janura 1975. On je odgovorio. Znam ja sta vi hocete, vi hocete da odredjivanjem sastana kad bude poceo Armagedon, kao da je ne verujem da ce tada biti Armegedon. Ja cu biti ovde 15 Januara, ali vas nece biti. Jehova ce spasiti samo svoje sledbenike, a posto vi niste JS vi cete biti unisteni.
Da di zlo bilo jos vece, trebalo je cekat samo jos nekoliko mesec do Armagedona. Kao sto zanam, prvog janura nije poceo Armagedon. Moj prijatelj i ja otisli smo da vidimao Sergya 15 januara. Nisamo nasli njega, ali smo nasli njegovu sestru koja je takodje bila JS. Zamolila nas je da vise ne dolazima, jer su ona i Sergy tesko preziveli taj sok. Mismo cvrsto verovali da je istina ono sto Kula Strazara objavljuje, a kada se nista od toga nije desilo, shvatili smo da je Kula strazara lazni prorok i oboje smo napustili JS.
Problem je u tome sto je Kula strazara vise puta odredjivala pocetak Armagedona, ali bez uspeha.
I ja verujem da ce Bog ispuniti ono sto je Obecao, ali tesko je verovati ljudima koji se ljuljaju kao trska na vetru.
1995. "Odskora, mnogi svedoci shvatili su da pretpostavka da dogadaji vezani za pocetak Hristovog hiljadugodisnjeg carstva mozda su i pocelo 1975. Njihova zamisao bila je da ce sedma milenija ljudske istorije poceti tada.” (Awake, June 22, 1995. p. 9)
Generacija od godine 1914. zavrsava se 1975.
“Neki od generacije koja je videla pocetak vremena kraja 1914. godine, jos uvek ce biti zivi na zemlji, da budu svedoci unistenja generacije sadasnjeg sistema i bitke Armagedona. Otkrivenje 16,14.16 (Watch Tower 1. May 1968. P 271.272)
Ovom izjavom jasno su izjavili da ce neki od generacije 1914. biti svedoci Armagedona koga su predvideli da ce biti 1975. godine.
Kada je 1975. prosla i nista se od predvidjenog nije dogodilo, Jehovini svedoci nasli su se u bezizlaznom polozaju za koji su sami krivi, posle cega su bili primorani da poreknu ono sto su godinama propovedali kao “utvrdjenu istinu Pisma”.