Kula strazara je sluzbeni casopis zajednice Jehovinih svedoka zat sami se mozete uveriti sta su vernici onoga vremena mogli da nauce o kraju sveta iz sledecij izjava:
SK 01.04.1969. str. 19, st 30: Zato na temelju tog proucavanja smatramo da ce u jesen 1975. vec biti bitka Armagedona prošlost i da ce zapoceti davno ocekivano hiljadugodišnje Hristovo carstvo. Moguce; ali mi cemo pricekati i vidjeti, ukoliko pada zajedno sedmo 1000-godišnje razdoblje ljudske istorije sa odmorom slicnom hiljadugodišnem Hristovom carstvu. Ako oba ta razdoblja zapocinju iste kalendarske godine i ako se kalendarske godnene završavaju, tada to nije samo cisti slucaj, vec to odgovara Jehovinoj ljubaznoj savremenoj nameri. Oslanjajuci se na našu hronologiju koja je istina prilicno tacna, ali moramo priznati da nije nepogrešiva, mi u najbolju ruku znamo da je u jesen godine 1975. covek na zemlji 6000 godina. To ne znaci, ali bezuvjetno da prvih 6000 godina od Jehovinog sedmog »dana« stvaranja završavaju 1975. A zašto ne? Zato, jer je Adam nakon stvaranja živio još jedno vrijeme u »šestome danu«. To nepoznato vremensko razdoblja morali bismo odracunati od Adamovih 930 godina, da bi ustanovili kada je završilo šesto 7000-godišnje razdoblje, i kako je dugo Adam živio u »sedmom danu«. Medutim, šesti »dan stvaranja« mogao je završiti u toku iste kalendarske godine gregorijanskog kalendara, koje je Adam bio stvoren. Razlika može biti najviše u nekoliko sedmica ili meseci, ali nikako ne u godinama.
Prema ovome izgleda da je godina 1975. tacno odredjema.
SK 01.04.1969. str. 21, st 35: Jedno je medutim sigurno: biblijska hronologija, koja se potvrduje ispunjenjem biblijskih prorocanstava, pokazuje nam da ce se 6000 godina ljudske istorije uskoro završiti, da, još u našoj generaciji (Mt 24:34) .
1975. se dovodi u vezu sa svršetkom ovog zlog sveta.
KS 01.01.1971. str. 15: Svako bi zeleo da zna kako dugo još ostaje da postoji taj stari svet, i kada ce se volja Božja isto tako vršiti na Zemlji kako se vrši na nebu. Isus je rekao: »Ova radosna vest o carstvu popovedace se po celom svetu ... i tada ce doci svršetak.« (Mat. 24:14, ST)... Prema biblijskoj Hronologiji po kojoj je Adam bio stvoren u jesen godine 4026. prije našeg racunanja vremena, godine 1975. našeg racunanja vremena završilo bi 6.000 godina ljudske Istorije i tada nam još predstoji 1.000 godina Hristovog carstva. Pa ako mi i ne znamo datum kraja ovoga svijeta, mi ipak tacno znamo da je to još preostalo vreme skraceno i da još ostaje nekih pet godina do svršetka 6.000 godina ljudske istorije. (1. Kor. 7:29)
KS 01.05.1975. str. 24, st 36:
Tek na kraju 1928. godine, otvoren je, kroz duhovno razumijevanje izgled pomazanom ostatku »Izraela Božjeg« da ce preživjeti »veliki dan Boga svedržitelja, Armagedon« i uci ovde na zemlji, u njegovo carstvo... Sada se nalazimo u 1975. godini i nekoliko hiljada koji ce jos ziveti na Zemlji, clanova pomazanog ostatka, unapred gledaju ostvarivanje tog radosnog trenutka.
I drugo mesto koje cemo pogledati je u WT / SK od 22.5.1969, str 15:
Ovde možemo videti samo delic toga kakvi su se savjeti davali mladim JS s obzirom na cinjenicu da ce kraj doci za nekoliko godina:
Ako ste mlada osoba, morate se suociti s cinjenicom da nikada necete ostariti u trenutnom sistemu. Zašto ne? Zato jer svi dokazi o ispunjenju biblijskog prorocanstva ukazuju na to da ce ovaj iskvareni sustav doci svojem kraju za nekoliko godina.
O naraštaju koji je 1914. g. vidio pocetak "posljednjih dana" Isus je rekao: "Ovaj naraštaj nece proci dok se sve to ne dogodi." - Matej 24:34.
Tako da kao mlada osoba necete ostvariti nikakvu karijeru koju vam nudi ovaj sustav. Ako ste u srednjoj školi i razmišljate o fakultetu, to znaci još najmanje cetiri, možda šest ili osam godina da bi diplomirali za specijaliziranu karijeru. Ali gdje ce ovaj sisterm tada biti? Bice dobrano na putu svog svršetka, ako ne i završen!
KS 01.04.1969. str 21 pise:
Stoga sada nije vreme da budemo ravnodušni i da živimo iz dana u dan. Nije vreme igrati se mislima kad je Isus rekao: "A o danu i casu nitko ne zna, ni andeli nebeski, do otac moj sam." (Mat. 24:36) Naprotiv, treba da stalno imamo pred ocima da se kraj ovoga sveta brzo približava.
Ponovo u izjavama Kule strazare vidima da jeste odredjivana godina zavrsetka 6000 godin i pocetak Hiljadugodisnjeg Hristovog carstva na Zemlji.
Medjutim, priznali su da ne znaju dan ni cas po Hristovoj izjavi, ali verovali su da su im godione poznate.