Život posle smrti

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Osnovni razlog da ne pitamo mrtve je ne zato što murtvi živi u nekom duhovnom obliku nego što bi se javili demoni. Ovaj stih ne dokazuje besmrtnost duše. saul je mislio da razg. sa Samuelom a to je bio demon.

Tebi je izgleda, osnovni razlog za tvrdnju da je obracanje mrtvima 'tj.trzenje da se oni mole za nas' , taj ''sto ne postoji zagrobni zivot''(ti u to ne verujes).
Pa onda sve oblike 'obracanja' smatras 'kultom mrtvih' , 'paganizmom' i 'spiritizmom'.

''Obracanje'' je jedno a ''Komunikacija'' nesto sasvim drugo.

Ako 'zagrobni zivot' postoji -ti onda definitivno gresis, a Pravoslavni su u pravu.

Ja nisam rekao da bilo koji tekst, koji sam ja naveo dokazuje 'besmrtnost duse'.
Za to imamo druge stihove koji to pokazuju.
Rekao sam i razloge zasto molba dusama da se mole za nas Bogu nije pogresna, jer se time ne zaobilazi Isus Hristos kao nas posrednik pred Bogom. A mi ih molimo da se mole za nas, kao sto bi se i ti molio za mene na zemlji.
U tome dakle nema nista pogresno, braca se mole jedni za druge..

Bog zabranjuje samo ''postavljanje pitanja mrtvima'' sa ciljem da se ''sazna buducnost'' ili neke ''nebeske stvari''.
Zabrana se odnosi na ''prisiljavanje mrtvih da se pojave u vidljivom obliku'' i zabrana se odnosi ''na direktnu komunikaciju sa njima''.
Zato nijedan covek ne moze ''prisiliti dusu da se pojavi'' , ''ne moze od nje dobiti tacne informacije'' - mi se mozemo u vezi toga obratiti jedino Bogu.
Ono sto 'spiritizam radi' jeste da pokusava 'da prisili dusu da se pojavi' i 'nasilno komunicira sa njom'.
To je 'pogresno' jer nijedan covek ne moze 'uticati na Boga' da 'dozvoli komunikaciju sa dusama'.
Pravoslavlje to i ne radi, vec se radi o 'obracanju na koje se ne ocekuje direktan i vidljiv odgovor'.
Zato ovo nije krsenje biblijskih stihova.
Ali izgleda ti to ne razumes.

Vec sam naveo primer knjigu Makabejcima, gde se moli za mrtve, a nema razloga moliti se za njih, ako su oni 'nesvesni' i ako je 'njihova sudbina odlucena'.
Nemoguce je takodje da su Jevreji 'praktikovali nekromantiju' suprotno zapovesti Bozjoj.
Oni su tu zabranu razumeli ispravno, kao i Pravoslavni.

Sta je 'nekromantija', -recnik odgovara: ''prizivanje duhova umrlih da bi se od njih doznalo ono što je bilo ili što će biti''

To Pravoslavlje ne radi!
''Ono ne trazi informacije od umrlih!''

Dokazi mi da ja gresim stihovima iz Biblije, daj vise njih.
Ili imas samo ovaj jedan stih?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Молитва Светом Сави

Светитељу оче наш Саво, моли Бога за нас: да се српски народ обожи, сложи и умножи.
Ти, који си ангелски живео, апостолски проповедао и мученички се борио и страдао, чуј
данас усклике мале српске деце у Отаџбини и по целом свету која
ти с љубављу певају:
Свети Caвo Србе воли, За Србе се Богу моли, Српском роду даје крила, Српску децу
благосиља.
Па кад чујеш данас овакве усклике љубави деце српске на обе хемисфере, испроси у
Христа Бога милост
да се сви Србе обоже, сложе и умноже.

--------

Нико се не моли светитељима јер они имају неке моћи да сами учине нешто за нас, већ их молимо као браћу и родитеље народне (као што Јевреји називаше старе пророке оцима) да моле Бога за нас, да се умножи вера општенародна.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Eto i Adrian lepo postavi, pa se moze videti..
Svako ko kaze da Pravoslavni ''mole'' ili ''obozavaju'' Svetitelje umesto Boga ili da zaobilaze Hrista kao posrednika.
Laze!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sta je 'nekromantija', -recnik odgovara: ''prizivanje duhova umrlih da bi se od njih doznalo ono što je bilo ili što će biti''

To Pravoslavlje ne radi!
''Ono ne trazi informacije od umrlih!''

To pravoslavlje radi, jer odobrava spiritizam.

Iz knjige Jovana Šangajskog Život posle smrti“

МОЛИТВА ЗА УМРЛЕ

Колико је важно помињање на литургији може се видети из следећих случајева. Још пре прослављења светог Теодосија Черниговског (1896) јеромонах (чувени старац Алексије из Голосејевског скита Кијево-Печарске Лавре, који је умро 1916.) је преоблачећи мошти Свеца, седећи крај њих задремао и угледао пред собом Свеца који му је рекао: "Хвала ти за труд око мене. Молим те да споменеш моје родитеље кад будеш служио Литургију"; рекао му је њихова имена (јереј Никита и Марија). (Пре овог виђења имена су му била непозната. После неколико година од канонизације у манастиру у коме је св. Теодосије био игуман пронађени су документи с именима Светитељевих родитеља који потврђују истинитост виђења.) "Како можеш ти, Светитељу, да тражиш моје молитве, а сам стојиш пред Небеским Престолом и дајеш људима Божју благодат?" - упитао је Јеромонах - "Да, то је тачно, одговори св. Теодосије, али приношење на Литургији је јаче од мојих молитви".

ЈАВЉАЊЕ УМРЛИХ ОСОБА ЖИВИМА

Умрла мајка јавља се своме безбожном сину и враћа га вери

Uzeću dio iz ovog podnaslova iste knjige.

Све док је лекар био поред њега, он је гајио наду да ће оздравити, али кад га је оставио - њега захвати велики страх. У бунилу, које га је с времена на време спопадало, он је западао у мрак, пун смрада и јаука, од чега му се крв у жилама ледила. Једне ноћи он у страху крикне и отвори очи. При слабој светлости свеће он поред кревета спази своју умрлу мајку и осети њену руку у својој. Била је сва обучена у бело, само наједном месту видело се црно платно.

Ја сам, твоја мати, почела је она да ми говори. Твоји греси, твој развратни живот и неверовање досадили су Богу и Он је хтео да те уништи.

Ovakvih demonskih prevara ima dosta.

---- Умрла мајка се јавља сину и спасава га од самоубиства

---- Умрла мајка јавља се свештенику и упућује га да исповеди и причести њеног сина

--- Умрла супруга јавља се своме мужу и враћа га Богу

--- Умрли муж јавља се жени и открива где се налази њен затурени накит

----Умрла вереница јавила се своме веренику и посаветовала га да се врати вери и Богу

---- Умрли брат јавио се брату и опоменуо га да верује

Dakle radi se o razg. ljudi sa naravno dmonima, a oni misle da su im to najbliži.

Dakle PC i direktno smatra da je poželjno da živi razg. sa duhovima umrlih kako oni misle.

I sada ćete reći da PC ne promoviše spiritizam.

Nije samo traženje od umrlih, nego i razg. sa umrlim i molitva umrlim.

Sve gadost u Božijim očima.

Kako su se javili ovi demoni ako im se nisu molili ili bili demonizovani.

A takođe pročitajte uvodni dio. Samo malo razg. sa mrtvima (tačnije demonima)

Dakle isto kao i kod Saula, i Saul je razg. sa duhom umrlog, ustvari sa demonom.

Dobro je rekao Lav Tolstoj da je učenje crkve (misli na PC) skup praznovjerja i vradžbina.

"Дух Самуила говори Саулу:"

Napisao sveti Justin Ćelijski. U svojoj besjedi o duši.

A Kleopa kaže drugačije da je bio demon. Naravno to ste vješto izbjegli.

Zato treba izaći iz PC.

Otkrivenje 18,4 I začuh glas drugi s neba, koji je govorio: "Izađite iz nje, narode moj, da ne budete dionici grijeha njezinih, i da ne primite od zala njezinih!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To pravoslavlje radi, jer odobrava spiritizam.

Iz knjige Jovana Šangajskog Život posle smrti“

МОЛИТВА ЗА УМРЛЕ

Колико је важно помињање на литургији може се видети из следећих случајева. Још пре прослављења светог Теодосија Черниговског (1896) јеромонах (чувени старац Алексије из Голосејевског скита Кијево-Печарске Лавре, који је умро 1916.) је преоблачећи мошти Свеца, седећи крај њих задремао и угледао пред собом Свеца који му је рекао: "Хвала ти за труд око мене. Молим те да споменеш моје родитеље кад будеш служио Литургију"; рекао му је њихова имена (јереј Никита и Марија). (Пре овог виђења имена су му била непозната. После неколико година од канонизације у манастиру у коме је св. Теодосије био игуман пронађени су документи с именима Светитељевих родитеља који потврђују истинитост виђења.) "Како можеш ти, Светитељу, да тражиш моје молитве, а сам стојиш пред Небеским Престолом и дајеш људима Божју благодат?" - упитао је Јеромонах - "Да, то је тачно, одговори св. Теодосије, али приношење на Литургији је јаче од мојих молитви".

ЈАВЉАЊЕ УМРЛИХ ОСОБА ЖИВИМА

Умрла мајка јавља се своме безбожном сину и враћа га вери

Uzeću dio iz ovog podnaslova iste knjige.

Све док је лекар био поред њега, он је гајио наду да ће оздравити, али кад га је оставио - њега захвати велики страх. У бунилу, које га је с времена на време спопадало, он је западао у мрак, пун смрада и јаука, од чега му се крв у жилама ледила. Једне ноћи он у страху крикне и отвори очи. При слабој светлости свеће он поред кревета спази своју умрлу мајку и осети њену руку у својој. Била је сва обучена у бело, само наједном месту видело се црно платно.

Ја сам, твоја мати, почела је она да ми говори. Твоји греси, твој развратни живот и неверовање досадили су Богу и Он је хтео да те уништи.

Ovakvih demonskih prevara ima dosta.

---- Умрла мајка се јавља сину и спасава га од самоубиства

---- Умрла мајка јавља се свештенику и упућује га да исповеди и причести њеног сина

--- Умрла супруга јавља се своме мужу и враћа га Богу

--- Умрли муж јавља се жени и открива где се налази њен затурени накит

----Умрла вереница јавила се своме веренику и посаветовала га да се врати вери и Богу

---- Умрли брат јавио се брату и опоменуо га да верује

Postoje prevare demona i to niko ne spori pa ni Crkva.
Zato se komunikacija u Bibliji i zabranjuje, jer zivi ne mogu komunicirati sa umrlima, sem ako to Bog kroz molitvu ne omoguci.
Ljudi su zasticeni sve dok su oprezni i na ovakve prikaze ne reaguju, a oni koji reaguju bivaju prevareni ili ne u zavisnosti od slucaja, koliko je neki covek blizak Bogu.

Ne moze se dakle uopste tvrditi da se ovde radi o spiritizmu, jer crkva komunikaciju sa mrtvima ne odobrava, vec samo u Molitvi k Bogu se oni mogu spominjati..

Dakle radi se o razg. ljudi sa naravno dmonima, a oni misle da su im to najbliži.

Dakle PC i direktno smatra da je poželjno da živi razg. sa duhovima umrlih kako oni misle.
Gde pise da PC ''smatra da je dozvoljeno da zivi razgovaraju sa duhovima, i da to ohrabruje''?
Navedi mi takav tekst?

Ja u ovom tekstu to nisam video, a to sto se nekima mrtav covek ili demon javio, crkva nigde ne uci da to trebamo slusati i sa tim pojavama razgovarati.

I sada ćete reći da PC ne promoviše spiritizam.
Pa ne promovise, jer nigde ne uci svoje vernike da ''vrse komunikaciju sa mrtvima'' , vec naprotiv, ona ''upozorava da su takve stvari opasne'' i takodje ''govori proti spiritizma'' kao i ti, a ti kazes da smo mi spiritisti?
Zaista nelogicne tvrdnje iznosis..

Da si rekao da ''ovakve stvari mogu neke ljude ohrabriti na spiritizam'' pa bih se slozio sa tobom, ali ovako je samo tvoja tvrdnja bez realne osnove!

Nije samo traženje od umrlih, nego i razg. sa umrlim i molitva umrlim.
Koji razgovor sa umrlima u Pravoslavlju ti imas?
Kakav je to razgovor kada imas ''jednosmernu komunikaciju'', i ne ocekujes odgovor?
Jel to razgovor?

I kakva molitva umrlim?
Nije on Bog pa da mu se molis!
Bogu se molis, a njega pitas kao Brata na nebu da se pomoli za tebe, jel razumes to?

A takođe pročitajte uvodni dio. Samo malo razg. sa mrtvima (tačnije demonima)
Dakle isto kao i kod Saula, i Saul je razg. sa duhom umrlog, ustvari sa demonom.

To sto su neki ljudi imali negativna iskustva, sto su zalazili na podrucje koje crkva ne odobrava, dakle tu ''komunikaciju'' pa su bili u opasnosti da se izloze i ''demonskom uticaju'' to je njihov problem, dok crkva to nigde ne ohrabruje, vec upozorava protiva toga. Nema u Pravoslavlju nigde ''dvosmerne komunikacije sa umrlima''..

Napisao sveti Justin Ćelijski. U svojoj besjedi o duši.
A Kleopa kaže drugačije da je bio demon. Naravno to ste vješto izbjegli.

Zato treba izaći iz PC.

Pricas svasta.
Misljenja se mogu razlikovati u vezi stihova, ali se zna stav crkve po ovom pitanju, a to je da se ''sa mrtvima ne ulazi u razgovor i komunikaciju''.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pricas svasta.
Misljenja se mogu razlikovati u vezi stihova, ali se zna stav crkve po ovom pitanju, a to je da se ''sa mrtvima ne ulazi u razgovor i komunikaciju''.
Pričam što je istina, šta me briga što te boli. PC je vavilonska crkva.

To sto su neki ljudi imali negativna iskustva, sto su zalazili na podrucje koje crkva ne odobrava, dakle tu ''komunikaciju'' pa su bili u opasnosti da se izloze i ''demonskom uticaju'' to je njihov problem, dok crkva to nigde ne ohrabruje, vec upozorava protiva toga. Nema u Pravoslavlju nigde ''dvosmerne komunikacije sa umrlima''..
Čuj izgovora dvosmjerne komunikacije. To je vješto zakamuflirano pošto se zna da Biblija uči suprotno. Pa da bi se provukao spiritizam. Ali na tvoju žalost Biblija uči da se ne treba obraćati na pokojnike. Dakle molitva pokojnicima je gadost.

Koji razgovor sa umrlima u Pravoslavlju ti imas?
Kakav je to razgovor kada je imas ''jednosmernu komunikaciju'', i ne ocekujes odgovor?
Jel to razgovor?

I kakva molitva umrlim?
Nije on Bog pa da mu se molis!
Bogu se molis, a njega pitas kao Brata na nebu da se pomoli za tebe, jel razumes to?
Znao sam da ćeš se hvatati za slamku, pa da nije razg. nego obraćanje mrtvog živom, a živi samo šuti, u molitvi živi mrtvome mrtvi samo šuti. Slaba ti je odbrana. Ovdje se jasno govori o komunikaciji. Ako je zabranjena komunikacija sa mrtvima kako onda PC smatra da je Isus razg. sa mrtvim Mojsijem i sa tim dokazuje besmrtnu dušu. Dakle promovišete spiritizam. Ovo nađoh na sajtu Svetosavlje KULT MRTVIH i tu se govori o običajima kada neko umre.

Pa ne promovise, jer nigde ne uci svoje vernike da ''vrse komunikaciju sa mrtvima'' , vec naprotiv, ona ''upozorava da su takve stvari opasne'' i takodje ''govori proti spiritizma'' kao i ti, a ti kazes da smo mi spiritisti?
Zaista nelogicne tvrdnje iznosis..

Da si rekao da ''ovakve stvari mogu neke ljude ohrabriti na spiritizam'' pa bih se slozio sa tobom, ali ovako je samo tvoja tvrdnja bez realne osnove!

Vidiš da promoviše spiritizam. Imamo jasna iskustva razg. živih sa kako tvrdite umrlima, a to su ustvari demoni.

Postoje prevare demona i to niko ne spori pa ni Crkva.
Zato se komunikacija u Bibliji i zabranjuje, jer mrtvi ne mogu komunicirati sa umrlima, sem ako to Bog kroz molitvu ne omoguci.
Ljudi su zasticeni sve dok su oprezni i na ovakve prikaze ne reaguju, a oni koji reaguju bivaju prevareni ili ne u zavisnosti od slucaja, koliko je neki covek blizak Bogu.

Ne moze se dakle uopste tvrditi da se ovde radi o spiritizmu, jer crkva komunikaciju sa mrtvima ne odobrava, vec samo u Molitvi k Bogu se oni mogu spominjati..
Pa to je licemjerno od crkve ovamo zabranjuje, a ovamo promoviše takvo ponašanje. Za šta imam i dokaz.

Nema tu zavisnosti od slučaja, svaki slučaj komunikacije sa mrtvima je gadost. Tako stoji u Bibliji.

Naravno da se radi o spiritizmu.

Spiritizam, okultni nauk kojim se nastoji uspostaviti komunikacija s preminulim osobama. Wikipedija

Dakle crkva promoviše komunikaciju sa mrtvima. To vidimo u knjizi JOvana Šangajskog.

Gde pise da PC ''smatra da je dozvoljeno da zivi razgovaraju sa duhovima, i da to ohrabruje''?
Navedi mi takav tekst?

Ja u ovom tekstu to nisam video, a to sto se nekima mrtav covek ili demon javio, crkva nigde ne uci da to trebamo slusati i sa tim pojavama razgovarati.

Pa piše u knjigama njenih duhovnika koji odobravaju tu komunikaciju.

МОЛИТВА ЗА УМРЛЕ

Колико је важно помињање на литургији може се видети из следећих случајева. Још пре прослављења светог Теодосија Черниговског (1896) јеромонах (чувени старац Алексије из Голосејевског скита Кијево-Печарске Лавре, који је умро 1916.) је преоблачећи мошти Свеца, седећи крај њих задремао и угледао пред собом Свеца који му је рекао: "Хвала ти за труд око мене. Молим те да споменеш моје родитеље кад будеш служио Литургију"; рекао му је њихова имена (јереј Никита и Марија). Iz knjige Jovana Šangajskog se vidi razg. umrlog sveca sa živim čovjekom.

Obrati pažnju na podebljani dio.

Dokaz da PC promoviše spiritizam je i ovo.

"Hrišćani imaju veoma ozbiljnu vezu sa svojim umrlim. Mi često pričamo sa njima i stalno ih pominjemo Bogu."

Napisao: Teodor Reginiotis

Sajt manastira Lepavina.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mudr 3,1: A duše su pravednika u ruci Božjoj i njih se ne dotiče muka nikakva. Očima se bezbožničkim čini da oni umiru i njihov odlazak s ovog svijeta kao nesreća; i to što nas napuštaju kao propast, ali oni su u miru.
:beee: :beee: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :beee: :beee: :beee:

P.S. Ako još nisi nabavio Bibliju koja ima i Novi zavjet samo javi, ja ću ti je poslati. Naravno da vi subotari, i općenito protestanti, nemate potrebu okupljati se slaviti Krista...

Natrag