Život posle smrti

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Gospodine uredniče, sugerisao bih da pored naslova svake teme dopišete recimo "život posle smrti i Elen Vajt" ili "papstvo i Elen Vajt" itd..it..
Takođe - možete promeniti i naziv foruma u recimo "Serbian forum protiv Elen Vajt"

Kako diskutirati s adventistima a ne spominjati Ellen White. Pa Ellen White im je jedno od 28 temeljnih vjerovanja.

da bi se znalo da se na svakoj temi napada Elen Vajt.

Ja samo citiram Ellen White, i eventualno dodam svoj komentar. Da je nekako zabraniti citiranje Ellen White i komentiranje onoga što je ona pisala?

Što se tiče priloženog sna Ellen White - ovaj san je samo san u kome je ona videla supruga sa kojim je razgovarala.

Dakle, ovde se ne radi o stvarnoj pojavi duha njenog pokojnog supruga sa kojim je navodno razgovarala, već jednostavno san u kome joj se pokazao lik supruga sa kojim je razgovarala.

Dakle, Bog može učiniti i dati nam simbolične snove - u kojima možemo razgovarati sa ljudima - poznatim i nepoznatim, mrtvima i živima, da bi nam preneo određenu poruku.

Jel'da!? Bog strogo zabranjuje da tražimo savjete od umrlih, a onda sam Bog šalje Jeleni umrlog James-a da je u snu savjetuju. Zar bi sam Bog činio takvo što. Naravno, nema ovaj Jelenin san nikakve veze s Bogom, ona je san izmislila da ne bi otputovala u Battle Creek, a onda je u tu svoju nepodopštinu umješala ni krive ni dužne i James-a i Boga.

Ovo se može objasniti sa snovima koji mi danas imamo, često sanjajući ljude koje poznajemo ili ne poznajemo, žive ili umrle i sa njima razgovaramo.

Ja sam lično imao više ovakvih snova - gde su mi se obraćali ljudi ili sam vodio razgovor sa ljudima koje poznajem, sa pojedinom braćom i sestrama iz crkve, sa nekim prijateljima, čak i sa jednim poznatim političarem, i u tim snovima oni su razgovarali samnom i prenosili mi određene informacije, i ako možda ja sa tim ljudima nikada u stvarnosti nisam imao lični kontakt.

Demoni, rekao bi Miroljub.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti prijatelju izmičljaš a ne Ellen White, pitanje je kako se ne postidiš pred sobom.
Ti si bruka i sramota za Hrista, a ako se ne obratiš u skorije vreme - ispunjićeš čašu bezakonja, jer moje molitve u vezi tebe su bile uslišene - bar za kratko i to me je Gospod osvedočio, ali ako tako nastaviš, zadesiće te sud Božji, jer sa Bogom se ne treba igrati.
On jeste milostiv, ali i on ima granice milosti, posebno prema onima koji ustanu protiv njega i njegovog naroda i onih koje je on podigao.

Ovo ne govorim iz loših namera - već za tvoje dobro.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti prijatelju izmičljaš a ne Ellen White, pitanje je kako se ne postidiš pred sobom.

Kad se Ellen White nije stidila pisati neistine, nebuloze i bogohule, zašto bih se ja stidio zbog iznošenja istine?

Ti si bruka i sramota za Hrista, a ako se ne obratiš u skorije vreme - ispunjićeš čašu bezakonja, ...

Evo ga, za tebe i za adventiste Jelena = Krist (Bog). Dirneš u Jelenu u Boga si dirnuo.

jer moje molitve u vezi tebe su bile uslišene - bar za kratko i to me je Gospod osvedočio, ali ako tako nastaviš, zadesiće te sud Božji, jer sa Bogom se ne treba igrati.
On jeste milostiv, ali i on ima granice milosti, posebno prema onima koji ustanu protiv njega i njegovog naroda i onih koje je on podigao.

Svašta isprobavate da istinu zaustavite. Zatvarate jedan forum, tražiš od urednika da se zabrani pisati o Jeleni i sada me pokušavaš Bogom plašiti. Očaj je to Laodikeja, očaj!

Ovo ne govorim iz loših namera - već za tvoje dobro.

Učini konačno nešto za svoje dobro i svoje spasenje. Odbaci lažnu proročicu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moliću se za tebe da ti Bog bude milostiv zbog laži koje plasiraš i da ti da priliku - da ako ne sad,onda kada uskoro odpočnu poslednji događaji - prepoznaš i prihvatiš istinu i obratiš se Bogu celim srcem.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da si covek u pravom smislu te reci - uljudan i priseban, sa tobom bi moglo prijateljski da se diskutuje bez obzira na razlike u gledistima.
Ovako, tvoj cilj je da svaku napisanu rec koristis da bi nekoga napao i diskreditovao.
Tako da necu odgovoriti na tvoje pitanje - jer je upravo postavljeno ironicnim tonom sa pomenutim ciljem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da si covek u pravom smislu te reci - uljudan i priseban, sa tobom bi moglo prijateljski da se diskutuje bez obzira na razlike u gledistima.
Ovako, tvoj cilj je da svaku napisanu rec koristis da bi nekoga napao i diskreditovao.
Tako da necu odgovoriti na tvoje pitanje - jer je upravo postavljeno ironicnim tonom sa pomenutim ciljem.

Ispričavam se, ja sam te ozbiljno pitao.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ljudi,čemu drama?
Poslušajte kako je Ilija poklao 450 Valovih proroka a razlog?
Razlog je učenje o otpadništvu.
A sad ako neko kaže da je nešto neistina i pokaže to praktično on VREĐA drugog....pa uvreda nije lična već onoj osobi koja je pisala tu nauku.
Ako je neko recimo prevaren čitajući neko štivo iz neke crkve i on to zastupa on je samo čitač koji nema saznamnje da je to recimo plagijat ili prevara i on nije kriv sve do momenta kad postane svestan da to nevalja a on svesno i dalje tvrdi isto i zastupa pogrešno učenje.

A sad se stavite u položaj da živite u vreme Ilije kako bi završili?
Onda ovo sad nije ništa do prijateljsko odvraćanje od grešenja pa ako pomogne dobro jeste a ako ne na silu se ništa ne čini.Svako može samo svedočiti za svoju veru a Bog otvara razum.
Nekad je jedan od vas u pravu a drugi put drugi sve zavisi koja tema je u pitanju i to tako biva sa svima.
Ako bi samo bili iskreni prema sebi brzo bi se sve rešilo a to znači pod broj jedan odložiti po strani ,znanje, i ispitati sve iznova i onda reći konačno šta je šta.

I ovde se tema spamuje,....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To i nije nikakva razlika, jer molitva svecima je prizivanje demona. Razlika je samo u načinu prevare, a suštinski je ista prevara. Jer u molitvi svecima vjernici i nisu svijesni da prizivaju demone. Dok u prizivanju demona neki jesu kao vračara, a neki nisu kao Saul.

U svakom slučaju se radi o prizivanju demona. Jer je jasno da Bog ne odobrava ni obraćanje na pokojnike. Ne piše samo opštenje nego i obraćanje. Zato što su to ustvari demoni, pokojnici nemaju misli, niti djeluju niti su živi.

Pise da ne smemo ''prizivati mrtve'' iz sledeceg razloga: ''neka se u tebe ne nadje KOJI PITA MRTVE''.
Mislim da sam dobro citirao tekst po secanju..
Narod treba da pita Boga, a ne da ''pita mrtve''. To je osnovni razlog zasto je zabranjeno.
I zato sto ''nije sigurno da ti se nece javiti demon'', jer sotona zeli da prevari..
Nije zabranjeno da se ti obratis i zamolis umrlu osobu da se moli za tebe kao brata.
Gde pise da je to zabranjeno?

I na koji nacin je to prizivanje demona, kada ti i ne ocekujes odgovor, ti ne ocekujes da pocne da ti se leluja neki duh u kuci, ti ga ne pitas ni za kakav savet, vec savete trazis od Boga i Bogu se obracas.

A u knjizi Makabejcima imas molitvu za mrtve.
Iako nije kanonska knjiga sta to znaci? Da su jevreji skrenuli i poceli da prizivaju duhove?
Da li to znaci da su krsili Bozji zakon?
NE, ti ovde gresis!

A recimo da je ''dusa besmrtna'' , zasto je onda greh zamoliti svog dragog rodjaka da se pomoli za tebe kod Boga?
I ljudi na zemlji se mole za svoje bliznje , zato ni ovo sto Pravoslavni rade, nije greh kada trazis da se mrtva dusa pomoli za tebe na nebu. Ne zaobilazi se tu Isus Hristos kao posrednik..
Nemojte pricati ovde svasta, da je to greh kada nije.
Sigurno nije greh ako je ''ljudska dusa besmrtna''...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ispričavam se, ja sam te ozbiljno pitao.

U ovo ne bih baš poverovao.

Ovo je tema "život posle smrti"

Što se tiče poslednjih događaja i Isusovog dolaska - mi živimo u vremenu izlivanja sudova Božjih, što se može videti u sve učestalijim i razornijim prirodnim katastrofama sa početkom 2011 godine i velikog zemljotresa u Japanu i Krajstchuchu na Novom Zelandu, što su bili direkti znaci početka izlivanja oviH Božanskih sudova.

Bog je otkrio - da će ovi sudovi trajati do kraja istorije sveta koja je na samom pragu.
Takođe je otkrio da će se Isusova posrednička služba u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama završiti u vreme kada je i odpočela 22 oktobra, čime će prestati vreme milosti za svet i poočeti izlivanje sedam poslednjih zala, a sam drugi dolazak Isusa Hrista će se dogoditi 11 meseca.

Sama godina nije data da bi se minimalno ispoštovao biblijski princip koji govori o nepoznavanju samog DANA i ČASA kada će on doći.

Natrag