- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Gospodine uredniče, sugerisao bih da pored naslova svake teme dopišete recimo "život posle smrti i Elen Vajt" ili "papstvo i Elen Vajt" itd..it..
Takođe - možete promeniti i naziv foruma u recimo "Serbian forum protiv Elen Vajt"
Kako diskutirati s adventistima a ne spominjati Ellen White. Pa Ellen White im je jedno od 28 temeljnih vjerovanja.
da bi se znalo da se na svakoj temi napada Elen Vajt.
Ja samo citiram Ellen White, i eventualno dodam svoj komentar. Da je nekako zabraniti citiranje Ellen White i komentiranje onoga što je ona pisala?
Što se tiče priloženog sna Ellen White - ovaj san je samo san u kome je ona videla supruga sa kojim je razgovarala.
Dakle, ovde se ne radi o stvarnoj pojavi duha njenog pokojnog supruga sa kojim je navodno razgovarala, već jednostavno san u kome joj se pokazao lik supruga sa kojim je razgovarala.
Dakle, Bog može učiniti i dati nam simbolične snove - u kojima možemo razgovarati sa ljudima - poznatim i nepoznatim, mrtvima i živima, da bi nam preneo određenu poruku.
Jel'da!? Bog strogo zabranjuje da tražimo savjete od umrlih, a onda sam Bog šalje Jeleni umrlog James-a da je u snu savjetuju. Zar bi sam Bog činio takvo što. Naravno, nema ovaj Jelenin san nikakve veze s Bogom, ona je san izmislila da ne bi otputovala u Battle Creek, a onda je u tu svoju nepodopštinu umješala ni krive ni dužne i James-a i Boga.
Ovo se može objasniti sa snovima koji mi danas imamo, često sanjajući ljude koje poznajemo ili ne poznajemo, žive ili umrle i sa njima razgovaramo.
Ja sam lično imao više ovakvih snova - gde su mi se obraćali ljudi ili sam vodio razgovor sa ljudima koje poznajem, sa pojedinom braćom i sestrama iz crkve, sa nekim prijateljima, čak i sa jednim poznatim političarem, i u tim snovima oni su razgovarali samnom i prenosili mi određene informacije, i ako možda ja sa tim ljudima nikada u stvarnosti nisam imao lični kontakt.
Demoni, rekao bi Miroljub.