- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Pa bio je stvoren besmrtan, ali poid uslovom ako ne zgriješi.
Čovjekovo zemaljsko umiranje je posljedica Adamova grijeha. A ono što Bog daje, čovjekova duša, je besmrtno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pa bio je stvoren besmrtan, ali poid uslovom ako ne zgriješi.
Čovjekovo zemaljsko umiranje je posljedica Adamova grijeha. A ono što Bog daje, čovjekova duša, je besmrtno.
Još da dokažeš.Čovjekovo zemaljsko umiranje je posljedica Adamova grijeha. A ono što Bog daje, čovjekova duša, je besmrtno.
Ovo je suprotno onome što biblija govori o duši, jer u bibliji duša nije nešto besmrtno što nakon smrti tela izlazi iz tela da bi egzistiralo van tela - već je duša ceo živ čovek kao emotivno biće sa osećanjima i unutrašnjim skrivenim težnjama i nabojima koje čine dušu ili ćoveka kao celinu.
Prilikom smrti čovek koji je duša živa - umire i ne postoji ništa što bi nastavljalo život nakon smrti tela.
ČOVEK JE DUŠA ŽIVA I ON UMIRE:
"И други анђео изли чашу своју у море; и поста крв као од мртваца, и свака душа жива умрије у мору" ( otkrivenje 16. 3 )
"И умрије трећина створења које живи у мору, и трећина лађи пропаде" ( otkrivenje 8. 9 )
"koja duša zgreši ona će poginuti" ( knjiga proroka Jezekilja 18. 4 )
Još da dokažeš.
Ja sam našao jedno 20 stihova da je duša smrtna, a ne besmrtna. zatim sam našao da je samo Bog besmrtan.
Pa i ne viču.Kako onda one duše mrtvih u Otkrivenju viču, i gle čuda, i Bog ih čuje i odgovara im. Čudne neke duše, a čudan i neki Bog po tebi, pričinjaju mu se glasovi mrtvih.
To se tebi samo pričinja, kao što Laodikeja tvrdi da se Bogu pričinjaju glasovi mrtvih ljudi.
Pa i ne viču.
Otkrivenje 6,9Kad Jaganjac otvori peti pečat, vidjeh pod žrtvenikom duše zaklanih zbog riječi Božje i zbog svjedočanstva što ga imahu.
Otkrivenje 6,10Vikahu iza glasa: "Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti! Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima?
Dokaz da se ovaj stih ne shvata bukvalno!!
Kada bi se ovo bukvalno ovako shvatilo ispalo bi da je duša besmrtna. Ali nije tako. Treba poznavati način izražavanja u jevrejskom jeziku.
Pa kao što piše i za krv da viče.Veliš ne viču, iako piše da viču!? Krasno. A u Otkrivenju još piše kako anđeo prinosi Bogu i molitve tih svetih čije duše viču. Jesu li i te molitve izmišljotina koju Ivan iznosi u Otkrivenju?
Pa kao što piše i za krv da viče.
Kain ubija Avelja:
A Bog rece: šta učini! GLAS KRVI brata tvojega VICE sa zemlje k meni.
1 Mojsijeva 4,10.
Isus se isto tako izrazava:
Kažem vam ako oni usute, KAMENJE CE POVIKATI. Luka 19,40.
Znači krv i kamenje mogu da viču.
U starozavjetnoj terminologiji krv je ujedno i duša. Dakle, starozavjetnom terminologijom rečeno "krv viče", znači da duša viče. A duša očito može vikati, to smo vidjeli u Ivanovu Otkrivenju. Može i moliti, i to piše u Ivanovu Otkrivenju.
A ovo drugo s kamenjem ti očito nisi razumio.