Tako je, padas dolje jer si teži. Jer te privlači veća sila teže - sila gravitacije.
Ko kaze da je to gravitacija? Sam si potvrdio da telo pada dole zbog gustine. Mi se nalazimo u zemljinoj atmosferi, okruzeni smo vazduhom i tezi smo od njega. Sve sto je teze pada na dole. U to moze biti ukljucen i magnetizam i naelektrisanje. Kao sto severni pol privlaci iglu na kompasu tako i nas moze zemlja da privuce, bez da je u to ukljucena nekakva magicna sila gravitacije.
Kad ne bi bilo gravitacije (međudjelovanja tijela) ne bi lakši predmeti išli gore a teži dolje. Dakle, ti sam, tvrdeći da 'nešto ide gore a nešto dolje', svjedočiš da gravitacija postoji, samo je odbijaš tako nazvati.
Ja sam gadljiv na izraz "gravitacija"
Ko kaze da kada ne bi bilo gravitacije predmeti ne bi padali na dole? Kako mozes da tvrdis to kad ne znas sta je gravitacija?
Mi ne znamo sta privlaci predmete na dole, mozemo da teoretisemo i izmisljamo matematicke formule samo. To sto ih privlaci ne znamo sta je. Da li ih uopste nesto privlaci, ili prosto padaju dole zbog gustine?
Svakako gustina i tezina uticu na ovu pojavu..
Težina (privlačna sila) = m * g (masa puta gravitacija)
Ovo razumiju i nauče djeca u 7. osnovne, nevjerojatno.
U vakumu i cekic i pero padaju istom brzinom. Iskljucili smo otpor vaduha, sta nam ostaje? Neka nevidljiva sila. To je njihov zakljucak, ali ni vakum nije prazan, to je pogresna pretpostavka.
Kako god, ja uopste ne sporim da mozda postoji sila privlacenja, ali ne mogu prihvatiti njihovu gravitaciju kao objasnjenje.
Zamisli na ravnoj, širokoj i kilometrima dugačkoj cesti fiću i dugačkog šlepera. Fićo ima motor od 750 'kubika' i težak je 600 kg, a šleper ima motor od 20.000 'kubika' i težak je 30.000 kg. Ali gle čuda, fićo i šleper se satima, danima, voze jedan uz drugoga potpuno istom brzinom, baš kao što bi pero i čekić u idealnim uvjetima (bez otpora zraka) padali istom brzinom. Znači li ovo, jer se kreću istom brzinom, da na fiću i šlepera djeluje ista sila???? Naravno da ne, na šlepera djeluje onoliko puta veća sila koliko je on teži (30.000 : 600 = 50). Tako je potpuno isto i sa perom i čekićem. Na čekić djeluje onoliko puta veća sila gravitacije koliko puta je masa čekića veća od mase pera. I zato čekić i pero u tzv 'slobodnom padu' padaju istom brzinom, kao što se fićo i šleper gibaju istom brzinom na autocesti
To si u pravu, ovo je tacno ali samo ako je vakum prazan. Prema najnovim saznanjima vakum bas i nije prazan.
Ali vidis u ovom primeru, ti pretpostavljas da postoji neka sila koja gura ficu i kamion da se krecu, jer je nelogicno da se oni pokrenu sami od sebe. To je prosto logika, da na telo mora da deluje neka sila da bi se ono pokrenulo. Ali da li je zaista tako?
Ko gura elektrone u atomu da se krecu, opet neka sila gravitacije? Ili se krecu sami od sebe po zakonima koje mi jos ne poznajemo? Sta tebe nagoni da se kreces? Tvoja volja ili sila gravitacije?
Dakle, ti ne znas sta je to sto pokrece ove predmete, a onda izvodis matematicke formule i racunas masu, tezinu, otpor vazduha i u celu tu jednacinu ukljucujes neku izmisljenu silu.
Ja nisam sklon tome, znam naime da mene licno ne pokrece nikakva sila gravitacije, vec sopstvena volja. Ako je tako sa mnom, zasto bi ja u sve ovo uracunavao nekakvu silu, koju sam izmislio da bi bilo logicno?
Pre cu prihvatiti stvari takvima kakve jesu, a ne izmisljati nekakve racunice da bi objasnio kretanje koje ne razumem.. Ja i ne znam sta se desava, niti znaju oni! Ali da bi iskljucili Boga kao uzrok svih kretanja, oni su izmislili nekakvu silu i nazvali je - gravitacija.
E zato sam gadljiv na ovaj izraz!
Gravitacija je ono zbog čega svako tijelo koje je gušće od zraka (ili svako tijelo u vakuumu, gdje ne postoji zrak kao medij kroz koji tijelo slobodno pada) ispušteno s vrha nebodera natjera da padne na zemlju a ne da ode u nebeske visine.
A nije Bog koji natera telo da se krece?
Slape, sta tebe pokrece, tvoja volja ili nekakva sila koja te nagoni?
Vidis elektroni se krecu unutar atoma. Sta njih nagoni da se krecu. To su price za malu decu. To su izmislili da negiraju Boga koji je uzrok svih kretanja..
Svako telo, pa i obican kamen ne miruje, on se krece! Zapravo, covek nije jedini zivi i svesni stvor, sve oko nas je zivo i svesno, i obican kamen i atom ima svoju volju. U kvantnoj fizici je to najociglednije, jer se kvant ponasa u skladu sa tvojim akcijama, on cita tvoje misli i preduzima akcije u skladu sa tim, bukvalno.
I kada Isus kaze "reci cete gori ovoj ustani odavde i baci se u more" to je bukvalno tako, jer sve oko tebe je zivo! Ti mozes narediti i kamenu da se makne!
Ali ti pricas o nekakvoj sili gravitacije kao da je ona uzrok kretanja.. Ne nije!
Necu prestati da negiram gravitaciju jer ona nije uzrok kretanja, slobodnog pada itd..
Skoči onda s nebodera ako je gravitacija izmišljena. Zaista ne znam što bi ti čovjek još mogao reći.
Jeste, izmisljena je kao negacija kretanja koje stvara Bog.
I to su gluposti, da ako ja skocim sa nebodera moram pasti, ja ne moram da padnem! Stvar je u tome da ako nemam vlast nad okolinom pascu, ali ako imam mogu da izbegnem pad. Sve oko tebe je zivo, ima sopstvenu volju, i na njihovo kretanje uopste ne utice nekakva sila gravitacije vec njihova volja! Prouci malo kvantnu fiziku pa ces vodeti da je tako.
I kamen ima sopstvenu volju i atom. A rade ono za sta ih je Bog nacinio! Oni se pokoravaju njemu. Bog je zakon, a ne nekakve bezlicne sile..
I u tvom telu organi celije itd.. nisu masine koje se krecu po nekakvim izmisljenim silama i zakonima gravitavije, vec su to zive stvari, koje donose odluke i imaju sopstvenu volju i misao, i rade ono za sta su nacinjeni. Zato i bez tvog znanja, one mogu da te izlece a mogu i da te ubiju, jer su procenile da je tako bolje.. Ako ti Bog dozvoli ti mozes sa njima da komuniciras i da im napredujes, odnosno da trazis da urade nesto sto zelis, da te izlece recimo..
Evo, i sam nesvjesno priznaješ gravitaciju, samo je odbijaš tako nazvati.
Ne, nikada necu priznati nijednu silu osim Bozje. Jer znam ono sto ti ne znas, da svi predmeti i okolina rade po Bozjoj volji, ono sto im je on rekao, i da su zivi. Jedino covek se suproti toj volji. Zato on izaziva destrukciju i nesklad oko sebe.
Kad ovo budes shvatio, shvatices da fizicki zakoni ne postoje, tj. nekakve bezlicne sile po kojima se nesto krece.. I da je cela ta nauka laz. Postoji samo Bog koji sve pokrece, i to je u bibliji tako.
Zar ti mislis da Bog kada kaze da daje kisu, da hrani lavove, da pokrece zvezde, zove ih po imenu.. Mislis li ti da on to ne radi, vec na to utice nekakva bezlicna sile?
Bog ne laze! A nauka je medjijanje tesko i vracarstvo, niti tezi saznavanju istine, vec negaciji Boga.
To ja nisam rekao. Težina je uvijek = masa x gravitacija, dakle nigdje ovdje nema varijable tlaka. Postoji nešto što se naziva 'uronjena težina', i to je težina tijela u vodi, umanjena za težinu istisnute tekućine. Svatko se je uvjerio, pa si valjda i ti, da uronjavanjem nekog kamena u vodu kao da nam taj kamen postaje lakši.
Slape, predmet postaje laksi u vodi, ali sve oko njega postaje lakse. Vage ne mogu detetktovati promenu tezine u odnosu na pritisak, jer za to sluze aparati sa zivom i to je neznatno povecanje.
Takodje nema ovo veze sa gravitacijom, to se desava i na okrugloj zemlji jednako, pa ja tebe mogu pitati isto - zasto vage ne detektuju promenu tezine u odnosu na atmosferski pritisak???
P.S. Osvrnut ću kasnije se i na onu tvoju Glesonovu kartu, ali prije mi kaži koju točnost ima ta karta.
Ne, nije to moja karta, to je tvoja karta okrugle zemlje. Ravnozemljasi su je uzeli, jer je prilicno tacna. Oni smatraju da zemlja bas tako izgleda.