ZEMLJA - ‘tepsija ili lopta’??

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
teret dokazivanja je na tebi, jer ti si otvorio temu da bi meni dokazao da gresim,

Dokazao sam. Na karti, za koju si ti sam ustvrdio da je i ravnozemljaška, pokazao sam ti pogrešku od 108% kada se usporede veličine Amerike i Australije.

A na drugoj karti, pokazao sam ti kako je pri usporedbi veličine Afrike i Grenlanda greška 15 puta - 1500%.

Jesi li premerio dimenzije?

Ne, ja nisam premjerio. Premjerili su drugi ljudi, tisuće i tisuće njih - geodeti. Nije valjda da nisi čuo za geodeziju. Evo:

Geodezija je znanost koja se bavi izmjerom i kartiranjem Zemljine površine i promatranjem njenog gravitacijskog polja i geodinamičkih pojava kao: pomicanjem polova, plimom i osekom, te gibanjem zemljine kore u trodimenzionalnom prostoru kroz vrijeme. Osobe koje se profesionano bave geodezijom zovu se geodeti. Slobodnim riječima možemo reći da je geodezija znanost koja se bavi izmjerom zemljine površine te prikazivanjem te površine izradom planova i karata.

Najpoznatiji geodet (uz to i matematičar, fizičar) je C. F. Gauss. On je poznat po svojoj projekciji i radio je izmjeru i kartiranje Berlina.

Povijest geodezije

Povijest geodezije započinje u antici, no najveći razvoj dogodio se u doba prosvjetiteljstva.

Rana razmatranja oblika Zemlje dovela su do zaključka da je Zemlja ravna ploča, a da je nebeski svod fizički objekt rasprostranjen nad njom. Dva rana argumenta u korist Zemlje oblika kugle bili su činjenica da pri pomrčini Mjeseca Zemlja na nj baca okruglu sjenu, što je moguće samo ako je Zemlja kugla, te da se Sjevernjača s južnijih lokacija vidi niže na nebu.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ko je rekao da ploca ima duzinu?

I ovde dolazi do izrazaja vasa "imbecilnost". Ako je svemir beskonacan, zasto ne bi ravna ploca bila beskonacna?
Odakle ti sama pomisao da je svemir ravan?Svemir moze biti kakvog god hoces oblika ,samo ne ravna i beskonacna ploca.
Ti hoces da kazes, ako postoji kraj, da cemo pasti sa ivice? Znaci imbecilnost na kvadrat.
Meni nikad nije pala na pamet takva imbecilska ideja. Pitaj nastavnicu fizike o zakonu gravitacije,ili pak o zakonu zemljine teze.
Ali ti stojis naopacke, to nije imbecilnost..
Pitaj nastavnicu fizike da ti objasni zakon zemljine teze ili gravitacije,pa ces znati sta je normalno a sta je naopako
Ajde molim, s takvim komentarima bas i dokazujete koliko ste ograniceni, ozbiljan covek s vama ne bi trebalo ni da razgovara, jer mora da se spusta na krajnje nizak nivo..

Samo da napomenem, da taj izraz "imbecil" nisam ja upitio tebi, vec ti meni. Ali posto moram da se spustam na tvoj nivo, izvoli odgovor koji ti pase.. Vi imebecilima nazivate osobe koje koriste mozak, a vas je ispran..
Ja nisam za tebe rekao da si imbecil jer imbecili ne umu ni da sastave recenicu,a kamoli da pisu,ali mogu da razmisljaju tako kao ti.Zato ti je moj savet da pitas nastavnicu fizike da ti objasni zakon zemljine teze ili gravitacije .pa kad shvatis te osnove ,onda mozemo dalje da idemo....da trazimo slike bilo kog nebeskog tela koje je ravno ko ploca. Vide li neko nebbesko telo barem kod nas u Suncevom sistemu da je ravno ko ploca? To je Sotonina ideja koju je usadio ljudima,bas kao i ideja o zagrobnom zivotu itd itd...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Odakle ti sama pomisao da je svemir ravan?Svemir moze biti kakvog god hoces oblika ,samo ne ravna i beskonacna ploca.

Eto vidis kako nemas pojma a nasao si da raspravljas? Isto kao i Slap sto ne zna a otvorio je temu o tome.

Ja nisam nigde rekao da je "svemir ravna ploca"! Svemir kakav poznajemo ne postoji!

Nego ti izneses tvrdnju da je "svemir beskonacan"? Pa onda mogu valjda i ja reci da je "ravna ploca beskonacna". Nikakve razlike..

Svemir moze biti kakvog god hoces oblika ,samo ne ravna i beskonacna ploca.

Izvini molim te, a kog je oblika svemir? Jel krug, kvadrat, trougao?

Kako mozes pisati ovakve besmislice?

Svemir isto kao i ravna ploca moze biti bilo kog oblika!

Vide li neko nebbesko telo barem kod nas u Suncevom sistemu da je ravno ko ploca?

Jesam video sam mnogo i tu se ne zafrkavam :) Pa ti ne znas najelementarnije stvari o temi a pises.. Cime dokazujes da je to sto posmatras sfera? Daj mi sliku neke zvezde i dokazi da je sfera?

Meni nikad nije pala na pamet takva imbecilska ideja. Pitaj nastavnicu fizike o zakonu gravitacije,ili pak o zakonu zemljine teze.

Nazivati nesto ili nekoga "imbecilnim" a da nisi saslusao sta on ima da kaze, jeste "imbecilnost na kvadrat"!

Ti ovakvim izjavama samog sebe sramotis, jer u startu odbacujes nesto a coveka nisi saslusao.

Fizikom se trenutno ne moze objasniti dosta stvari, kao na primer kako vidis svetlost na udaljenosti na kojoj ne bi smeo da je vidis zbog zakrivljenog horizonta..

Imas diskusiju ravnozemljasa sa fizicarima i naucnicima, uradili su eksperiment ciji rezultat nauka ne moze da opovrgne. Znaci rezultat se ne poklapa se okruglom zemljom vec sa ravnom. A fizicar koji je ucestvovao u eksperimentu je na kraju izjavio da danasnja fizika ne moze da objasni ovu pojavu. I da fizika koju poznajemo i ucili smo u skoli nije posve tacna!

Toliko o fizici i onome sto si ti ucio!

Pitaj nastavnicu fizike da ti objasni zakon zemljine teze ili gravitacije,pa ces znati sta je normalno a sta je naopako

Zakon gravitacije je u domenu teorije, ti ne znas sta ga izaziva, i samo na osnovu pojavnog delovanja donosis zakljucak sta to moze biti. To je hipoteza a ne dokazana cinjenica.

I na ravnoj ploci moze postojati privlacna sila koju izaziva magnetizam, ili je u pitanju gustina, svejedno kakve to veze ima sa oblikom zemlje?

Ja nisam za tebe rekao da si imbecil jer imbecili ne umu ni da sastave recenicu,a kamoli da pisu,ali mogu da razmisljaju tako kao ti.

Kazes - imbecili mogu da razmisljaju kao ja, a ne mogu da sastave recenicu? Sta pises ti?

Kad nekog nazoves imbecilom, a nisi proverio sta govori, to znaci da imas kognitivni problem. Ne zelis da shvatis, i ne interesuje te, vec unapred odbacujes jer se ne poklapa sa postojecim programom u tvojoj glavi. To se naziva problem kognicije.

Tvoj um automatski odbacuje ono sto mu kvari postojeci sklad i pogled na svet koji si stekao..

Dete pogled na svet formira rano, jos u predskolskom uzrastu, a kasnije tokom odrastanja i skolovanja dodatno ga oblikuje drustvo. Zato je skola toliko vazna i zato je obavezna, da bi drustvo nametnulo stavove i pogled na svet maloj deci. Na kraju dobiju poslusnog pojedinca, koji ne dovodi u pitanje postojeci poredak i ne kritikuje vlast do kraja svog zivota.

Koliko je to uspesno vidimo bas na tvom primeru i primeru ljudi slicnih tebi.

Mozes to uporediti sa treniranjem psa, on se uci dok je mlad, kad ostari tesko ga mozes nauciti neki trik.

Tako indoktriniraju decu u skoli, i namecu svoju percepciju sveta, a drustvo namece norme kako bi oblikovalo razmisljanje kasnije, i ucinilo ljude poslusnim.

Ono sto si ti ucio u skoli je sada duboko urezano u tvoj um. I sve suprotno tome ce kod tebe izazvati odbojnost! Ti ces grcevito braniti ono sto si naucio, a sve drugo ces nazivati ludoscu, proglasavaces to teorijama zavere, mene cea nazivati imbecilom, jer se to kosi sa tvojim shvatanjem sveta.

Tako su te naucili da je zemlja okrugla, da je covek nastao od majmuna, i da slusas struku, fizicare i naucnike..

Dakle, ti se kao dete prvi put susretnes sa globusom jos u osnovnoj skoli u prvom razredu. Posle toga svaki drugi pogled na svet je nerealan..Tvoj um je programiran i zarobljen, zivis u matrixu iz kojeg ne mozes izaci..

Ovo je kao da ljudima u pecini, koji su ceo zivot ziveli u mraku, pricas da napolju postoji svet sa cvecm i drvecem. Prvo ce te proglasili ludakom, a na kraju i ubiti, jer si uznemirio njihove misli..

To se desava sa svima koji su probudjeni, koji su saznali da postoji neki drugi svet izvan ovog, njih nazivaju budalama i proganjaju.. Bilo da je to ravna zemlja, pojam o Bogu.. Isto je..

A ti kao religiozan covek, kao neko ko je "probudjen" morao bi biti "otvoren" za nova saznanja. Medjutim tvoj um je "zatvoren", sto dokazuje da se zapravo nikada i nisi probudio! Samo si presao iz jedne vrste "indoktrinacije" u drugu, koja ti je usadjena kao religiozni program. Takvu vrstu indoktrinacije su sprvodile i sprovode danas politicke partije, poput komunista, religiozne sekte, vlade i institucije, kao i mediji svakodnevno, da bi kontrolisali pojedince i drustvo..

Isti je slucaj sa tobom, isti je slucaj sa Slapom. Vas um je zatvoren. Zato je Isus trazio VERU od ljudi! Jer to znaci, otvoriti um za novu mogucnost poimanja, za nova saznanja, jer ako ti je um zatvoren, ti ne mozes ni primiti. Vi se grcevito borite da ostanete u postojecem svetu logike, gde se stvari dokazuju po sablonu koji je ovaj svet uspostavio, po programu koji vam je usadjen tokom detinjstva i odrastanja! Trazite dokaze, nauku, struku, autoritete.. Sve su to trazili i fariseji.. Tako nikada necete saznati istinu i izaci iz matrixa.

Na kraju, religioznost znaci otvorenost uma, poimanje druge percepcije i realnosti od one koju nudi ovaj svet. Otvorenost uma prema duhovnom svetu i Bogu. Vi to nemate!

Zato ti je moj savet da pitas nastavnicu fizike da ti objasni zakon zemljine teze ili gravitacije

Tvoje izjave otkrivaju coveka kojem je skola i nastava oblikovala um. Nikada se nisi toga oslobodio, ti verujes autoritetima, ljudima, i mozak ti je ispran.

Ja govorim, preispitaj sebe, zagledaj se u svoj um, potrazi odgovore, mozda jos nije kasno..

pa kad shvatis te osnove ,onda mozemo dalje da idemo....

Nemam ja sta da idem dalje sa tobom, da ti meni ispiras mozak. Nisam ja lud i neobrazovan da ne znam sta uci nauka i fizika, a kad pricam suprtono, onda postoje razlozi i dokazi. Ili to ne mozes da shvatis?

Dakle ili me saslusaj ili produzi dalje, kao i ostali koji misle da je neko lud neobrazovan i nenormalan, a da prethodno coveka nisu ni saslusali..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dokazao sam. Na karti, za koju si ti sam ustvrdio da je i ravnozemljaška, pokazao sam ti pogrešku od 108% kada se usporede veličine Amerike i Australije.

A na drugoj karti, pokazao sam ti kako je pri usporedbi veličine Afrike i Grenlanda greška 15 puta - 1500%.

Ne, nisi dokazao ni na jednoj karti da su dimenzije tacne ili netacne. Prvo premeri realne dimenzije kontinenata tako sto ces izmeriti duzinu ivice svakog i dobiti povrsinu. Uradi to po matematickoj formuli koju si sam postavio.

Dakle, duz ivice svakog kontinenta moras naci gradjevine i puteve izmedju njih. Za svaki put znamo duzinu, a za svaku gradjevinu takodje. Tako mozes dobiti povrsinu kontinenta, po formuli koju si i sam postavio.

Bez toga mi nemoj pisati besmislice da si nesto dokazao.. Kad premeris velicinu svih kontinenata onda se javi. To ti je struka valjda, pa da vidimo..

Ne, ja nisam premjerio. Premjerili su drugi ljudi, tisuće i tisuće njih - geodeti. Nije valjda da nisi čuo za geodeziju.

Bas me briga za geodete kad nisam ja premerio, a nisi ni ti. Jel ti ovo struka? Jel tesko premeriti sam?

Kako im mozes verovati na rec?

Izvoli premeri, dokazi da su na globusu dimenzije tacne a na karti ravne nisu..

Znaci ako dobijes istu povrsinu kao na globusu, dokazaces i meni da nije ravna, jer ces dobiti povrsinu koja se ne moze nacrtati na papiru, vec samo na lopti..

Izvoli..

* Sad bas pogledah na google maps. Malo sutra ces premeriti, duz kontinenata je malo objekata, na nekim delovima hiljadama kilometara cak nema ni puteva niti icega da se orjentises. Sve neke sume i pustare, nema ni slika, znaci da nije nastanjeno. A sad ti meni pricas kako mi znamo dimenzije kontinenata, da je neko premerio i ja treba da mu verujem.. Ajde molim te..

Premjerili su drugi ljudi, tisuće i tisuće njih - geodeti.

Jel da? Mozda su leteli helikopterom, avionom pa merili? :) Tamo nema cak ni puteva, sve pustare, sume, nepristupacne mocvare... I ja treba da im verujem na rec, u letu merili. Neka hvala..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Prvo premeri realne dimenzije kontinenata tako sto ces izmeriti duzinu ivice svakog i dobiti povrsinu. Uradi to po matematickoj formuli koju si sam postavio.

Bez toga mi nemoj pisati besmislice da si nesto dokazao.. Kad premeris velicinu svih kontinenata onda se javi. To ti je struka valjda, pa da vidimo..

Izvoli premeri, dokazi da su na globusu dimenzije tacne a na karti ravne nisu..

Izvoli..

Koja drskost!? Opominješ me i tražiš da prestanem pisati besmislice, sve dok ja osobno 'ne pregazim' svaku stopu Australije i premjerim je, a onda zbrojim i dobijem točnu veličinu Australije. Ali, drski čovječe, zašto si takav licemjer? Kako se ti usuđuješ ovdje iznositi bilo kakve tvrdnje o veličini kontinenata i njihovom međusobnom odnosu, jer ja znam da ni ti nisi osobno sve njih obišao i premjerio? Tko si ti da meni možeš reći - ne piši besmislice ako osobno nisi izmjerio, a sam iznosiš tvrdnje a nisi osobno premjerio?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Eto vidis kako nemas pojma a nasao si da raspravljas? Isto kao i Slap sto ne zna a otvorio je temu o tome.

Ja nisam nigde rekao da je "svemir ravna ploca"! Svemir kakav poznajemo ne postoji!

Nego ti izneses tvrdnju da je "svemir beskonacan"? Pa onda mogu valjda i ja reci da je "ravna ploca beskonacna". Nikakve razlike..

Izvini molim te, a kog je oblika svemir? Jel krug, kvadrat, trougao?

Kako mozes pisati ovakve besmislice?

Svemir isto kao i ravna ploca moze biti bilo kog oblika!
Niti Zemlja,niti Svemir nisu ravna ploca.
Sto se tice Zemlje od milijardnu fotografija Zemlje iz Svemira ne vidi se da je ravna ploca ,vec da je kuglastog oblika.
A da se svemir siri pokazuju sazvezdja zevezda kao naprimer sazvezdje Velika kola sa zvezdom Severnjacom...Raspored zvezda u tom sazvezdju se menja u odnosu na zvezdu Severnjacu,tako da na osnovu zakona matematike i fizike naucnici mogu da odrede kako su te zvezde imale svoj raspored pre 100 godina ,a kakav ce biti za 100 godina itd itd
Jesam video sam mnogo i tu se ne zafrkavam :) Pa ti ne znas najelementarnije stvari o temi a pises.. Cime dokazujes da je to sto posmatras sfera? Daj mi sliku neke zvezde i dokazi da je sfera?

Nazivati nesto ili nekoga "imbecilnim" a da nisi saslusao sta on ima da kaze, jeste "imbecilnost na kvadrat"!

Ti ovakvim izjavama samog sebe sramotis, jer u startu odbacujes nesto a coveka nisi saslusao.

Fizikom se trenutno ne moze objasniti dosta stvari, kao na primer kako vidis svetlost na udaljenosti na kojoj ne bi smeo da je vidis zbog zakrivljenog horizonta..

Imas diskusiju ravnozemljasa sa fizicarima i naucnicima, uradili su eksperiment ciji rezultat nauka ne moze da opovrgne. Znaci rezultat se ne poklapa se okruglom zemljom vec sa ravnom. A fizicar koji je ucestvovao u eksperimentu je na kraju izjavio da danasnja fizika ne moze da objasni ovu pojavu. I da fizika koju poznajemo i ucili smo u skoli nije posve tacna!

Toliko o fizici i onome sto si ti ucio!

Zakon gravitacije je u domenu teorije, ti ne znas sta ga izaziva, i samo na osnovu pojavnog delovanja donosis zakljucak sta to moze biti. To je hipoteza a ne dokazana cinjenica.

I na ravnoj ploci moze postojati privlacna sila koju izaziva magnetizam, ili je u pitanju gustina, svejedno kakve to veze ima sa oblikom zemlje?

Kazes - imbecili mogu da razmisljaju kao ja, a ne mogu da sastave recenicu? Sta pises ti?

Kad nekog nazoves imbecilom, a nisi proverio sta govori, to znaci da imas kognitivni problem. Ne zelis da shvatis, i ne interesuje te, vec unapred odbacujes jer se ne poklapa sa postojecim programom u tvojoj glavi. To se naziva problem kognicije.

Tvoj um automatski odbacuje ono sto mu kvari postojeci sklad i pogled na svet koji si stekao..

Dete pogled na svet formira rano, jos u predskolskom uzrastu, a kasnije tokom odrastanja i skolovanja dodatno ga oblikuje drustvo. Zato je skola toliko vazna i zato je obavezna, da bi drustvo nametnulo stavove i pogled na svet maloj deci. Na kraju dobiju poslusnog pojedinca, koji ne dovodi u pitanje postojeci poredak i ne kritikuje vlast do kraja svog zivota.

Koliko je to uspesno vidimo bas na tvom primeru i primeru ljudi slicnih tebi.

Mozes to uporediti sa treniranjem psa, on se uci dok je mlad, kad ostari tesko ga mozes nauciti neki trik.

Tako indoktriniraju decu u skoli, i namecu svoju percepciju sveta, a drustvo namece norme kako bi oblikovalo razmisljanje kasnije, i ucinilo ljude poslusnim.

Ono sto si ti ucio u skoli je sada duboko urezano u tvoj um. I sve suprotno tome ce kod tebe izazvati odbojnost! Ti ces grcevito braniti ono sto si naucio, a sve drugo ces nazivati ludoscu, proglasavaces to teorijama zavere, mene cea nazivati imbecilom, jer se to kosi sa tvojim shvatanjem sveta.

Tako su te naucili da je zemlja okrugla, da je covek nastao od majmuna, i da slusas struku, fizicare i naucnike..

Dakle, ti se kao dete prvi put susretnes sa globusom jos u osnovnoj skoli u prvom razredu. Posle toga svaki drugi pogled na svet je nerealan..Tvoj um je programiran i zarobljen, zivis u matrixu iz kojeg ne mozes izaci..

Ovo je kao da ljudima u pecini, koji su ceo zivot ziveli u mraku, pricas da napolju postoji svet sa cvecm i drvecem. Prvo ce te proglasili ludakom, a na kraju i ubiti, jer si uznemirio njihove misli..

To se desava sa svima koji su probudjeni, koji su saznali da postoji neki drugi svet izvan ovog, njih nazivaju budalama i proganjaju.. Bilo da je to ravna zemlja, pojam o Bogu.. Isto je..

A ti kao religiozan covek, kao neko ko je "probudjen" morao bi biti "otvoren" za nova saznanja. Medjutim tvoj um je "zatvoren", sto dokazuje da se zapravo nikada i nisi probudio! Samo si presao iz jedne vrste "indoktrinacije" u drugu, koja ti je usadjena kao religiozni program. Takvu vrstu indoktrinacije su sprvodile i sprovode danas politicke partije, poput komunista, religiozne sekte, vlade i institucije, kao i mediji svakodnevno, da bi kontrolisali pojedince i drustvo..

Isti je slucaj sa tobom, isti je slucaj sa Slapom. Vas um je zatvoren. Zato je Isus trazio VERU od ljudi! Jer to znaci, otvoriti um za novu mogucnost poimanja, za nova saznanja, jer ako ti je um zatvoren, ti ne mozes ni primiti. Vi se grcevito borite da ostanete u postojecem svetu logike, gde se stvari dokazuju po sablonu koji je ovaj svet uspostavio, po programu koji vam je usadjen tokom detinjstva i odrastanja! Trazite dokaze, nauku, struku, autoritete.. Sve su to trazili i fariseji.. Tako nikada necete saznati istinu i izaci iz matrixa.

Na kraju, religioznost znaci otvorenost uma, poimanje druge percepcije i realnosti od one koju nudi ovaj svet. Otvorenost uma prema duhovnom svetu i Bogu. Vi to nemate!

Tvoje izjave otkrivaju coveka kojem je skola i nastava oblikovala um. Nikada se nisi toga oslobodio, ti verujes autoritetima, ljudima, i mozak ti je ispran.

Ja govorim, preispitaj sebe, zagledaj se u svoj um, potrazi odgovore, mozda jos nije kasno..

Nemam ja sta da idem dalje sa tobom, da ti meni ispiras mozak. Nisam ja lud i neobrazovan da ne znam sta uci nauka i fizika, a kad pricam suprtono, onda postoje razlozi i dokazi. Ili to ne mozes da shvatis?

Dakle ili me saslusaj ili produzi dalje, kao i ostali koji misle da je neko lud neobrazovan i nenormalan, a da prethodno coveka nisu ni saslusali..
Evo samo jos ovo da dodam.Da li znas da je nase Sunce zvezda?Pa kakvog je oblika kad ga pogledas sa zemlje? ili kakvog je oblika snimljen iz svemira???Daj neku fotku gde je Sunce isto kao i Zemlja ravna ploca ,a ne kuglastog oblika...,
ili se pravis da si pametniji od Boga,ili nastavnika geometrije
Isaija, glava 40
22 On sedi nad krugom zemaljskim, i njeni su Mu stanovnici kao skakavci; On je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan.a ta hebrejska rec koja se prevodi kao krug ,isto sluzi i za prevod sfera ili kugla....pa sad ako ti umisljas da si pametniji od Boga to je vec neka druga prica...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Koja drskost!?..., jer ja znam da ni ti nisi osobno sve njih obišao i premjerio? Tko si ti da meni možeš reći - ne piši besmislice ako osobno nisi izmjerio, a sam iznosiš tvrdnje a nisi osobno premjerio?

Uporan si u tome da su ti mere tacne, a nisi premerio! Uzimas nesto zdravo za gotovo, sto si cuo od drugih. To jeste besmisleno!

A ja nisam tvrdio da imam tacne mere! Citiraj gde sam ja napisao da imam tacne mere?

Nigde!

Dakle, ja nisam iznosio takve tvrdnje! Ja sam samo rekao da su ti mere netacne na osnovu leta aviona. Sto sam i proverio da se letovi aviona na globusu ne poklapaju sa velicinom i duzinom kontinenata. A i zbog mnogih drugih stvari koje ti izbegavas da pomenes i prokomentarises..

Ajde budi iskren, sta si ti meni dokazao, ili bilo kome?

Ali, drski čovječe, zašto si takav licemjer?

Ne mozes ti meni reci da sam licemer. Jer te onda ne bih ni slusao, vec bi vrteo pricu o ravnoj zemlji.. Ali ja tebe nisam ni ubedjivao, i bas me briga sta ces verovati.. Ja ti nisam otvorio ovu temu, vec ti. A lepo sam rekao, ako mi dokazes, ja cu priznati gresku!

Sto se tice Zemlje od milijardnu fotografija Zemlje iz Svemira ne vidi se da je ravna ploca ,vec da je kuglastog oblika.

A ti gospodine, uzmi pa skini koju sliku sa NASA-inog sajta, provuci je kroz fotosop pa ces videti da lazu!

Ja sam to uradio i nasao sam laznu fotografiju! Skinuo sam sliku gde astronaut zabija zastavu u tlo meseca, iza njega je planeta zemlja. Na toj slici, planeta je bila U KOCKI , sto znaci da je naknadno ubacena. I ne samo da je zemlja bila ubacena, vec je i ceo astronaut isecen i postavljen na tu pozadinu!

TO ZNACI DA ASTRONAUT NIJE BIO TAMO NA MESECU!

Svako ko bar malo poznaje video editing i fotosop moze ovo da proveri, neznanje nije izgovor!

Jesi li ti proverio bar jednu njihovu sliku???

NISI!

Zato ne pricaj gluposti! Niko normalan vise ne veruje u ove crtane filmove, pogotovo mene ne mozes ubediti, jer sam licno proverio i nasao da LAZIRAJU SLIKE!

I sama NASA ovo priznaje! Ni ne znas da otvoreno kazu da su im slike kompoziti, koji su sklapani od razlicitih mozaika a ne realne fotografije! Jer oni ne mogu uhvatiti celu zemlju iz svemira , jer nisu dovoljno daleko. Nijedan satelit ne ide dovoljno daleko da bi uhvatio celu zemlju! Vec slika iz nize orbite!

Postoji jedna jedina slika za koju oni tvrde da je prava, jedna jedina! I to je ona koju su snimili astronauti na putu za mesec. A ona je dokazano lazna!

Ako govorimo o lajv prenosima, FesTv je dokazao da laziraju i lajv prenose..

Treba biti totalno nepisemen, neobrazovan, neuk da bi poverovao u te lazne slike i videe. Svi koji su bar malo istrazivali ovu temu, znaju da su u pitanju CGI montaze i crtani filmovi..

Sto se tice raketa, ni to ne znate, da te rakete nisu prave, vec helijumski baloni! Gledate al ne vidite.. Izgleda vam kao pravo a nije.. Oci su vam beskorisne kad je um slep!

Mislite da postoje neki sateliti koji lete u bezvazdusnom prostoru, a oni kace satelite na balone! Bas je skoro bilo na vestima, u Hrvatskoj onaj balon sto su ga vijali, na slici kad su ga uslikali,to je - ORIGINAL SATELIT!

I gle cuda - OKACEN JE NA BALON!

Dakle, ni ovo ne znate. Ti njihovi sateliti su u stvari elektronika sa par solarnih ploca nakacenih na balon. I to si mogao videti na vestima u hrvatskoj!

Oci su vam beskorisne jer je um slep!

dodam.Da li znas da je nase Sunce zvezda?Pa kakvog je oblika kad ga pogledas sa zemlje

Gospodine neznalico! Sunce nema oblik! Kada gledas kroz teleskop ti vidis ravnu plocu koja sija! I nista vise! Ti ne znas da li je u pitanju sfera ili je ravna povrsina jer ne vidis oblik! Oblik sunca se stalno menja! Sunce ima pege, ima promenljivu povrsinu, i ti nemas za sta da se uhvatis, da se orjentises, da bi tvrdio da se radi o sferi!

Dakle, ne znas da li je sunce sfera, niti da li je ijedna poznata zvezda sfera. Sve one imaju nestabilnu povrsinu, koja fluktuira, menja se, a ponekad i hiljadu puta u sekundi!

U zivotu nisi bacio pogled kroz teleskop, i nemas pojma o cemu pricas. Ali si zato video na hiljade NASA-inih CGI animacija, pa nesto bauljas ..

Opticki teleskop u ruke pa pogledaj kako to stvarno izgleda.. Ja te castim ako mi dokazes optickim teleskopom da je i saturun svera, a kamo li nesto drugo!

Eto samo mi dokazi da je satrun sfera, i ja cu te castiti rucak!

Medjutim ti nisi video ni kako saturn izlgeda, ali znas NASA-ine crtane filmove, pa mislis da je to stvarno tako! Dok oni unajme umetnike, slikare da im nacrtaju te slike.. Cak to i ne kriju, pa imas konkurs za crtace ako hoces da se zaposlis u NASA-i!

Dakle, uzmi malo za promenu pa pogledaj kroz opticki teleskop kako planete i zvezde stvarno izgledaju!

ili se pravis da si pametniji od Boga,ili nastavnika geometrije

Od njih je i malo dete pametnije. Dzabe im oci kada im je um zatrovan! Mozak ineterpretira sliku, pa ako je um zatrovan oci ne koriste nista.. Zato ni vama ne koriste!

On sedi nad krugom zemaljskim,

Znas sta, mozes do sutra ponavljati stih! KRUG NIJE SFERA!

I meni pises o geometriji a ne znas razliku izmedju kruga i sfere.

Isaija pominje KRUG A NE SFERU! Zemlja jeste krug, ali ravan krug. I necu da se ponavljam, cak sam i hebrejski objasnjavao pa ne citate..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Uporan si u tome da su ti mere tacne, a nisi premerio! Uzimas nesto zdravo za gotovo, sto si cuo od drugih. To jeste besmisleno!

Je si li ti premjerio? Nisi! Kako možeš tvrditi nešto za što osobno nisi napravio provjeru? Onaj tko čini nešto što i drugi, osobno ne premjeri, a drugog optužuje jer nije osobno premjerio - jest licemjer.

A ja nisam tvrdio da imam tacne mere! Citiraj gde sam ja napisao da imam tacne mere?

Nigde!

Ali si tvrdio da nešto nije točno, a osobno nisi premjerio. Dakle, licemjer si.

Ja ti nisam otvorio ovu temu, vec ti. A lepo sam rekao, ako mi dokazes, ja cu priznati gresku!

Dokazao sam. Ti si sam rekao da je 'Glesonova mapa' mapa i ravnozemljaša, a nakon toga ja sam tebi dokazao da je na toj mapi, na primjer kada se radi o SAD-u i Australiji greška veća od dvostruko (2.08 puta). Na to si osta nijem, ja čekam objašnjenje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

Nigde!

Dakle, ja nisam iznosio takve tvrdnje! Ja sam samo rekao da su ti mere netacne na osnovu leta aviona. Sto sam i proverio da se letovi aviona na globusu ne poklapaju sa velicinom i duzinom kontinenata. A i zbog mnogih drugih stvari koje ti izbegavas da pomenes i prokomentarises..

Ajde budi iskren, sta si ti meni dokazao, ili bilo kome?

Ne mozes ti meni reci da sam licemer. Jer te onda ne bih ni slusao, vec bi vrteo pricu o ravnoj zemlji.. Ali ja tebe nisam ni ubedjivao, i bas me briga sta ces verovati.. Ja ti nisam otvorio ovu temu, vec ti. A lepo sam rekao, ako mi dokazes, ja cu priznati gresku!

A ti gospodine, uzmi pa skini koju sliku sa NASA-inog sajta, provuci je kroz fotosop pa ces videti da lazu!

Ja sam to uradio i nasao sam laznu fotografiju! Skinuo sam sliku gde astronaut zabija zastavu u tlo meseca, iza njega je planeta zemlja. Na toj slici, planeta je bila U KOCKI , sto znaci da je naknadno ubacena. I ne samo da je zemlja bila ubacena, vec je i ceo astronaut isecen i postavljen na tu pozadinu!

TO ZNACI DA ASTRONAUT NIJE BIO TAMO NA MESECU!

Svako ko bar malo poznaje video editing i fotosop moze ovo da proveri, neznanje nije izgovor!

Jesi li ti proverio bar jednu njihovu sliku???

NISI!

Zato ne pricaj gluposti! Niko normalan vise ne veruje u ove crtane filmove, pogotovo mene ne mozes ubediti, jer sam licno proverio i nasao da LAZIRAJU SLIKE!

I sama NASA ovo priznaje! Ni ne znas da otvoreno kazu da su im slike kompoziti, koji su sklapani od razlicitih mozaika a ne realne fotografije! Jer oni ne mogu uhvatiti celu zemlju iz svemira , jer nisu dovoljno daleko. Nijedan satelit ne ide dovoljno daleko da bi uhvatio celu zemlju! Vec slika iz nize orbite!

Postoji jedna jedina slika za koju oni tvrde da je prava, jedna jedina! I to je ona koju su snimili astronauti na putu za mesec. A ona je dokazano lazna!

Ako govorimo o lajv prenosima, FesTv je dokazao da laziraju i lajv prenose..

Treba biti totalno nepisemen, neobrazovan, neuk da bi poverovao u te lazne slike i videe. Svi koji su bar malo istrazivali ovu temu, znaju da su u pitanju CGI montaze i crtani filmovi..

Sto se tice raketa, ni to ne znate, da te rakete nisu prave, vec helijumski baloni! Gledate al ne vidite.. Izgleda vam kao pravo a nije.. Oci su vam beskorisne kad je um slep!

Mislite da postoje neki sateliti koji lete u bezvazdusnom prostoru, a oni kace satelite na balone! Bas je skoro bilo na vestima, u Hrvatskoj onaj balon sto su ga vijali, na slici kad su ga uslikali,to je - ORIGINAL SATELIT!

I gle cuda - OKACEN JE NA BALON!

Dakle, ni ovo ne znate. Ti njihovi sateliti su u stvari elektronika sa par solarnih ploca nakacenih na balon. I to si mogao videti na vestima u hrvatskoj!

Oci su vam beskorisne jer je um slep!

Gospodine neznalico! Sunce nema oblik! Kada gledas kroz teleskop ti vidis ravnu plocu koja sija! I nista vise! Ti ne znas da li je u pitanju sfera ili je ravna povrsina jer ne vidis oblik! Oblik sunca se stalno menja! Sunce ima pege, ima promenljivu povrsinu, i ti nemas za sta da se uhvatis, da se orjentises, da bi tvrdio da se radi o sferi!

Dakle, ne znas da li je sunce sfera, niti da li je ijedna poznata zvezda sfera. Sve one imaju nestabilnu povrsinu, koja fluktuira, menja se, a ponekad i hiljadu puta u sekundi!

U zivotu nisi bacio pogled kroz teleskop, i nemas pojma o cemu pricas. Ali si zato video na hiljade NASA-inih CGI animacija, pa nesto bauljas ..

Opticki teleskop u ruke pa pogledaj kako to stvarno izgleda.. Ja te castim ako mi dokazes optickim teleskopom da je i saturun svera, a kamo li nesto drugo!

Eto samo mi dokazi da je satrun sfera, i ja cu te castiti rucak!

Medjutim ti nisi video ni kako saturn izlgeda, ali znas NASA-ine crtane filmove, pa mislis da je to stvarno tako! Dok oni unajme umetnike, slikare da im nacrtaju te slike.. Cak to i ne kriju, pa imas konkurs za crtace ako hoces da se zaposlis u NASA-i!

Dakle, uzmi malo za promenu pa pogledaj kroz opticki teleskop kako planete i zvezde stvarno izgledaju!

Od njih je i malo dete pametnije. Dzabe im oci kada im je um zatrovan! Mozak ineterpretira sliku, pa ako je um zatrovan oci ne koriste nista.. Zato ni vama ne koriste!

Znas sta, mozes do sutra ponavljati stih! KRUG NIJE SFERA!

I meni pises o geometriji a ne znas razliku izmedju kruga i sfere.

Isaija pominje KRUG A NE SFERU! Zemlja jeste krug, ali ravan krug. I necu da se ponavljam, cak sam i hebrejski objasnjavao pa ne citate..
Slatko si me nasmejao svojim neznanjem.
Ovo je tema o obliku zemlje a ne o tome kako vijori zastava USA na Mesecu u bezvazdusnom prostoru itd...

Da je Zemlja ravna ploca dokazuje milion cinjenica.
Prvo i osnovno sve na nebu sto vidimo sa Zemlje ili preko teleskopa i slicno jeste okruglastog oblika i zvezde i planete i sateliti. Zasto bi Zemlja bila drugacijeg oblika?
Kao drugo u Bibliji lepo pise sledece:
Isaija, glava 40
22 On sedi nad krugom zemaljskim, i njeni su Mu stanovnici kao skakavci; On je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan.
Jov, glava 26
7 On je razastro i sever nad prazninom, i zemlju obesio ni o čem.
Kao trece da je Zemlja ravna ploca kad poletis avionom iz jednog mesta i ides pravo nikad ne bi dosao na isto mesto odakle si poleteo bilo da letis avionom ili da plovis brodom. Cak i peske da ides skroz levo na kraju bi se vratio na isto mesto,ali pricaj nam jos malo o tome da se smejemo.
Ajde srece ti kad poletis avionom iz Beograda ka Australiji hoces li da letis ka njoj preko Amerike ili Azije.ili moras da ides samo na jednu stranu jel kuku lele zemlja je ravna ploca pa ces oticu u Zamundu.... :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Slatko si me nasmejao svojim neznanjem.
Ovo je tema o obliku zemlje a ne o tome kako vijori zastava USA na Mesecu u bezvazdusnom prostoru itd...

Sta je tu smesno covece? Ja ti svedocim da sam skinuo sliku sa NASA-inog sajta, provukao je kroz softver i nasao da je slika modifikovana. Planeta zemlja je bila U KOCKI! STO ZNACI DA JE NAKNADNO UBACENA (ZALEPLJENA). Kada jednom to vidis, vise nikada neces verovati NASA-i!

I kako ovo nema veze sa "oblikom"? Nalepili su zemlju na fotografiju! Zemlja uopste nije bila u pozadini! Znaci fejkuju, lazu i skrivaju!

Sta skrivaju? Skrivaju oblik zemlje!

Zasto ti neces da proveris ovo?

Da je Zemlja ravna ploca dokazuje milion cinjenica

Napravio si lapsus, kazes da je zemlja ravna. Bravo! :)

Prvo i osnovno sve na nebu sto vidimo sa Zemlje ili preko teleskopa i slicno jeste okruglastog oblika i zvezde i planete i sateliti. Zasto bi Zemlja bila drugacijeg oblika?

Covece, ako su kugle na bilijarskom stolu okrugle, to ne znaci da je sto na kojem one stoje takodje okgrugao, on je ravan!

To zakljucivanje je ispod nivoa shvatanja malog deteta.. Smesno!

Kao drugo u Bibliji lepo pise sledece:
Isaija, glava 40
22 On sedi nad krugom zemaljskim

Koliko puta treba da ponovim da KRUG nije SFERA? Na hebrejskom ta rec ne nosi misao o sferi? Isaija koristi sasvim drugu kada zeli da opise sferu. O tome sam pisao i diskutovao sa Jovanom, on nije dokazao, a nisi ni ti!

Ajde nesto bolje smisli..

Lepo sam objasnio da zemlja JESTE KRUG ali nije SFERA (LOPTA). Kada kazes: "vozila se krecu KRUZNICOM" to moze biti i put koji ide u krug, ali to nije automatski LOPTA. Ti izgleda ne razlikujes geometrijska tela. Krug ili kruznica nije LOPTA, ni na srpskom ni na hebrejskom!

On je razastro i sever nad prazninom, i zemlju obesio ni o čem.

Ovde ne govori o obliku zemlje, vec samo da lebdi u bezvazdusnom prostoru, sto ja ne negiram!

Kao trece da je Zemlja ravna ploca kad poletis avionom iz jednog mesta i ides pravo nikad ne bi dosao na isto mesto odakle si poleteo bilo da letis avionom ili da plovis brodom

Vidis kako nemas pojma! Niko nikada nije presao antakrtik ili severni pol i vratio se na pocetnu tacku! NIKO NIKAD!

Jedino sto su uradili je da su kruzili oko kruznice. Sva ta putovanja je moguce obaviti i na ravnoj ploci, tj. iz jedne tacke krenuti i vratiti se na pocetnu odakle si posao.

Jedino sto ne bi bilo moguce ako je zemlja ravna, jeste preleteti antakrtik ili severni pol vratiti se na pocetnu tacku!

TO NIKO NIKADA I NIJE URADIO!

Cak i peske da ides skroz levo na kraju bi se vratio na isto mesto,ali pricaj nam jos malo o tome da se smejemo.

Hahaha, ajde pametnice, daj mi makar jedno putovanje tih tvojih globusara, pa cu ti nacrtati kako taj put izgleda na ravnoj zemlji, da vidis da je moguce vratiti se odakle si posao? :)

Ti o temi ne znas nista! Oni su samo isli u krug po ravnoj ploci, niko nikada nije isao pravo i vratio se na isto mesto! :)

pricaj nam jos malo o tome da se smejemo.

Pametnice, daj mi putovanje tih globusara da ti ucrtam na ravnoj zemlji,da vidis koliko si smesan u sta verujes!

Niko nikada nije isao pravo i vratio se na pocetno mesto! :)

Ajde srece ti kad poletis avionom iz Beograda ka Australiji hoces li da letis ka njoj preko Amerike ili Azije

Kad bi leteo preko amerike, antarktika i izbio na Australiju to bi dokazalo loptastu zemlju, ali niko ne leti tako, jer je nemoguce.. :) Postoje letovi sa presedanjem, koji lete za ameriku, slete recimo u New York, pa nastavljaju za australiju, i moguci su i na ravnoj zemlji.. A obicno se leti preko azije iz Bg-a!

Kad mi das da avion prelece antarktik, pa slece u australiju, e onda se javi!

Poslednja izmena:
Natrag