Jesam video sam mnogo i tu se ne zafrkavam
Pa ti ne znas najelementarnije stvari o temi a pises.. Cime dokazujes da je to sto posmatras sfera? Daj mi sliku neke zvezde i dokazi da je sfera?
Nazivati nesto ili nekoga "imbecilnim" a da nisi saslusao sta on ima da kaze, jeste "imbecilnost na kvadrat"!
Ti ovakvim izjavama samog sebe sramotis, jer u startu odbacujes nesto a coveka nisi saslusao.
Fizikom se trenutno ne moze objasniti dosta stvari, kao na primer kako vidis svetlost na udaljenosti na kojoj ne bi smeo da je vidis zbog zakrivljenog horizonta..
Imas diskusiju ravnozemljasa sa fizicarima i naucnicima, uradili su eksperiment ciji rezultat nauka ne moze da opovrgne. Znaci rezultat se ne poklapa se okruglom zemljom vec sa ravnom. A fizicar koji je ucestvovao u eksperimentu je na kraju izjavio da danasnja fizika ne moze da objasni ovu pojavu. I da fizika koju poznajemo i ucili smo u skoli nije posve tacna!
Toliko o fizici i onome sto si ti ucio!
Zakon gravitacije je u domenu teorije, ti ne znas sta ga izaziva, i samo na osnovu pojavnog delovanja donosis zakljucak sta to moze biti. To je hipoteza a ne dokazana cinjenica.
I na ravnoj ploci moze postojati privlacna sila koju izaziva magnetizam, ili je u pitanju gustina, svejedno kakve to veze ima sa oblikom zemlje?
Kazes - imbecili mogu da razmisljaju kao ja, a ne mogu da sastave recenicu? Sta pises ti?
Kad nekog nazoves imbecilom, a nisi proverio sta govori, to znaci da imas kognitivni problem. Ne zelis da shvatis, i ne interesuje te, vec unapred odbacujes jer se ne poklapa sa postojecim programom u tvojoj glavi. To se naziva problem kognicije.
Tvoj um automatski odbacuje ono sto mu kvari postojeci sklad i pogled na svet koji si stekao..
Dete pogled na svet formira rano, jos u predskolskom uzrastu, a kasnije tokom odrastanja i skolovanja dodatno ga oblikuje drustvo. Zato je skola toliko vazna i zato je obavezna, da bi drustvo nametnulo stavove i pogled na svet maloj deci. Na kraju dobiju poslusnog pojedinca, koji ne dovodi u pitanje postojeci poredak i ne kritikuje vlast do kraja svog zivota.
Koliko je to uspesno vidimo bas na tvom primeru i primeru ljudi slicnih tebi.
Mozes to uporediti sa treniranjem psa, on se uci dok je mlad, kad ostari tesko ga mozes nauciti neki trik.
Tako indoktriniraju decu u skoli, i namecu svoju percepciju sveta, a drustvo namece norme kako bi oblikovalo razmisljanje kasnije, i ucinilo ljude poslusnim.
Ono sto si ti ucio u skoli je sada duboko urezano u tvoj um. I sve suprotno tome ce kod tebe izazvati odbojnost! Ti ces grcevito braniti ono sto si naucio, a sve drugo ces nazivati ludoscu, proglasavaces to teorijama zavere, mene cea nazivati imbecilom, jer se to kosi sa tvojim shvatanjem sveta.
Tako su te naucili da je zemlja okrugla, da je covek nastao od majmuna, i da slusas struku, fizicare i naucnike..
Dakle, ti se kao dete prvi put susretnes sa globusom jos u osnovnoj skoli u prvom razredu. Posle toga svaki drugi pogled na svet je nerealan..Tvoj um je programiran i zarobljen, zivis u matrixu iz kojeg ne mozes izaci..
Ovo je kao da ljudima u pecini, koji su ceo zivot ziveli u mraku, pricas da napolju postoji svet sa cvecm i drvecem. Prvo ce te proglasili ludakom, a na kraju i ubiti, jer si uznemirio njihove misli..
To se desava sa svima koji su probudjeni, koji su saznali da postoji neki drugi svet izvan ovog, njih nazivaju budalama i proganjaju.. Bilo da je to ravna zemlja, pojam o Bogu.. Isto je..
A ti kao religiozan covek, kao neko ko je "probudjen" morao bi biti "otvoren" za nova saznanja. Medjutim tvoj um je "zatvoren", sto dokazuje da se zapravo nikada i nisi probudio! Samo si presao iz jedne vrste "indoktrinacije" u drugu, koja ti je usadjena kao religiozni program. Takvu vrstu indoktrinacije su sprvodile i sprovode danas politicke partije, poput komunista, religiozne sekte, vlade i institucije, kao i mediji svakodnevno, da bi kontrolisali pojedince i drustvo..
Isti je slucaj sa tobom, isti je slucaj sa Slapom. Vas um je zatvoren. Zato je Isus trazio VERU od ljudi! Jer to znaci, otvoriti um za novu mogucnost poimanja, za nova saznanja, jer ako ti je um zatvoren, ti ne mozes ni primiti. Vi se grcevito borite da ostanete u postojecem svetu logike, gde se stvari dokazuju po sablonu koji je ovaj svet uspostavio, po programu koji vam je usadjen tokom detinjstva i odrastanja! Trazite dokaze, nauku, struku, autoritete.. Sve su to trazili i fariseji.. Tako nikada necete saznati istinu i izaci iz matrixa.
Na kraju, religioznost znaci otvorenost uma, poimanje druge percepcije i realnosti od one koju nudi ovaj svet. Otvorenost uma prema duhovnom svetu i Bogu. Vi to nemate!
Tvoje izjave otkrivaju coveka kojem je skola i nastava oblikovala um. Nikada se nisi toga oslobodio, ti verujes autoritetima, ljudima, i mozak ti je ispran.
Ja govorim, preispitaj sebe, zagledaj se u svoj um, potrazi odgovore, mozda jos nije kasno..
Nemam ja sta da idem dalje sa tobom, da ti meni ispiras mozak. Nisam ja lud i neobrazovan da ne znam sta uci nauka i fizika, a kad pricam suprtono, onda postoje razlozi i dokazi. Ili to ne mozes da shvatis?
Dakle ili me saslusaj ili produzi dalje, kao i ostali koji misle da je neko lud neobrazovan i nenormalan, a da prethodno coveka nisu ni saslusali..