Zasto verujem?

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
He, he, dobar si :yahoo:
A ti to te protestRante zoveš izrodima iz bezuslovne ljubavi prema svima. Pa tvoje rečenice odišu netrpeljivošću. Kako li je tek u glavi i u srcu... :girl_werewolf:

Nisu moje recenice ovde problem, problem su ljudi koji hoce da otvore oci ovom nasem narodu, da im pomognu da se spasu, problem su zato sto govore istinu koja lazne ljude boli i srce im probada, gusi ih i ne mogu da je citaju demoni im odmah vrzmaju po glavi neciste misli zato sto su reci istinite i njih same ubijaju, a zasto, zato sto lazni ljudi ne mogu da se izbore sami sa sobom, a onda vide da se drugi spasavaju i zavide im, zele da ih povuku i da i oni odu u ad sa njima. Zbog toga ovde smetaju ljudi poput Sectora i Kaliste, jer oni istinu zbore, a lazni ce odmah i na ovaj post nasrnuti, kao sto nasrcu na njihove.

Ti si dobio odgovor na svoje pitanje, a kad si primetio da ne mozes da osporis moje reci onda si napao sa druge strane misleci da cu ja da se upecam u te Vase propale igre. Ali evo nahrani dusu svoju odgovoricu ti, ali nemoj vise da pokusavas, ovaj put radim to zbog tebe, drugi put necu: Izrodima sam ih nazvao ne zato sto ih ja ne volim, vec zato sto su bludni i gresnim nogama krenuli od vere koja je odavno skrenula sa pravog puta...

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Milankoviću, ti se ono, beše, kako izjašnjavaš u pogledu vere...?:)
Drugo, sve religije propovedaju slične stvari, to ti tvrde i svi trgovci, da bi prodali robu i prevarili naivčine.To, bajo, nema vee sa narcisoidnošću, to se zove marketing.
Medjutim, pitanje nije glasilo:čime ste privučeni religijom, nego zašto verujem baš u to u šta verujem, a ne u nešto drugo, tj.kakav efekat na mene ostavlja moja vera...
Bilo bi mi drago da sa nama,verujućima, podeliš svoj subjektivni doživljaj onoga u šta ti veruješ, a ne svoju subjektivnu procenu tudje vere

Ti se ono izjašnjavaš u pogledu knjige. To smo već utvrdili. Za početak dovoljno, čisto da bih shvatio tvoju "logiku organa vere".

Znači i ti podržavaš da je pravoslavlje "једина вера која проповеда чисту љубав према свима, пријатељима, непријатељима, породици"?

Ne mogu da verujem. Pa vas dvoje ste najveća antipropaganda pravoslavlja. Kao i svako ko kaže: Ja sam jedini dobar, svi ostali su wacko2
Sva sreća što ima i drugačijih pravoslavaca :dance2:

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Jedina, kažeš. Ma je li moguće!?
A šta ostale propovedaju. Mržnju?
Nepodnošljiva lakoća narcisoidnosti wacko2

Da jedina vera koja propoveda ljubav prema svima je Pravoslavlje, verovao ti ili ne... Islam ima Dzihad, znaci ne vole one koji nisu u islamu, katolici i sam znas koliko su krstaskih ratova imali i kako su se sirili, i td i td...
Pre nego pocnes da citiras procitaj sta je pisac rekao, potom se zapitaj koliko ti zaista znas o toj oblasti i da li mozes na pravi i istiniti nacin da osporis ili potvrdis datu tvrdnju i tek na kraju komentarisi... Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Ti se ono izjašnjavaš u pogledu knjige. To smo već utvrdili. Za početak dovoljno, čisto da bih shvatio tvoju "logiku organa vere".

Znači i ti podržavaš da je pravoslavlje "једина вера која проповеда чисту љубав према свима, пријатељима, непријатељима, породици"?

Ne mogu da verujem. Pa vas dvoje ste najveća antipropaganda pravoslavlja. Kao i svako ko kaže: Ja sam jedini dobar, svi ostali su
Sva sreća što ima i drugačijih pravoslavaca

1.Jeste, izjasnjavam se u pogledu knjige.Dapace, Knjiga, koje se jednim imenom zovu Biblija.
2.Ne razumem sta si hteo da kazes "logikom organa vere".
3.Uopste ne podrzavam tezu koju si copy/paste cirilicnim fontom.Evo, boldovacu:sve religije propovedaju ljubav, cak i mnoge politicke partije. (a to valjda, radis i ti kada bi da smuvas neku devojku...)
3.Veruj, tako je, kasce ti se samo jednog dana.
4.nikada i nigde nisam rekla "ja sam dobar a svi ostali suwacko2 iz 2 razloga:jer sam zenskog pola i zato sto to ne mislim, niti smem da to mislim, jer je to greh samoljublja.
5.Za ovo poslednje se slazem, Bogu hvala i daj Boze da ih bude jos vise i da ti budes jedan od njih, tim pre sto uvidjas njihovu vrednost....
:dance2:

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Da jedina vera koja propoveda ljubav prema svima je Pravoslavlje, verovao ti ili ne... Islam ima Dzihad, znaci ne vole one koji nisu u islamu, katolici i sam znas koliko su krstaskih ratova imali i kako su se sirili, i td i td...
Pre nego pocnes da citiras procitaj sta je pisac rekao, potom se zapitaj koliko ti zaista znas o toj oblasti i da li mozes na pravi i istiniti nacin da osporis ili potvrdis datu tvrdnju i tek na kraju komentarisi... Pozdrav

E baš me to "itd" zanima. Da li iz tvog pisanja da zaključim da si ti proučio sve religije, jer pominješ samo islam i katoličanstvo? Ja idem čistom logikom. Ako neko tvrdi za sebe da je najbolji i jedini, tu nešto mora da nije u redu...

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
1. Nemoj se izvinjavati, već kao što sam ti već ranije rekao: zaklopi tu knjigu i uključi mozak. Pa makar se knjiga zvala i Biblija. Može se zvati kako hoće, sve je to relativno. Nekome ko je recimo animista je ona samo gomila papira.
2. Kako ne razumeš? Pa sama si tvrdila da imaš "organ".
3. Ne podržavaš tezu, ali si ostala nema posle takvog posta koji vređa tvoju veru. Al si zato odmah skočila na mene da mi održiš lekciju iz marketinga, usput zamerajući što nisam prekucao citat, već samo copy/paste. Pa si ga još obojila u crveno, misleći da ga bolduješ (suprotno tvojoj "veri", boldovanje znači ovo. Tako, bar nešto da razjasnimo).
4. Greh samoljublja. Pa što mi onda ispiraš mozak tvojom Knjigom. Napišem da sam imajući u vidu kako Knjiga opisuje boga kao biće bezgranične milosti i ljubavi i gledajući Haiti došao do zaključka da tu u najmanju ruku nešto ne štima, a ti mi odmah prilepiš "pa ništa ne znaš!" (ovo je i u originalu bila latinica). Beži od tog greha.
5. A fala **cu da se nešto i složimo. Samo, jadno je kad ja ovako bez "organa" treba da se borim za obraz pravoslavlja. Ali sve dok budete govorili kako ste vi jedini pravi, a svi drugi krivi, nema mene među vama. To mogu i da potpišem. Draži su mi pravi pravoslavci.

:dance2: :dance2:

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
E baš me to "itd" zanima. Da li iz tvog pisanja da zaključim da si ti proučio sve religije, jer pominješ samo islam i katoličanstvo? Ja idem čistom logikom. Ako neko tvrdi za sebe da je najbolji i jedini, tu nešto mora da nije u redu...
Ne, vec zato sto su ove dve religije najrasprostranjenije na svetu. Znam i za zaratrustrizam, budizam, hinduizam, judeizam, protestrante i ostale izrode iz katolicke vere, pa i ovoj novoj antihristovoj veri znam sasvim dovoljno, da bi rekao ono sto jesam. Skoro sam i razgovarao sa jednim sociologom koji je americki i zapadno evropski nastrojen i on mi je rekao, citiram "jedina dobra stvar kod Srba je Pravoslavlje zato sto je to jedina vera koja propoveda bezuslovnu ljubav prema svima".

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Nisu moje recenice ovde problem, problem su ljudi koji hoce da otvore oci ovom nasem narodu, da im pomognu da se spasu, problem su zato sto govore istinu koja lazne ljude boli i srce im probada, gusi ih i ne mogu da je citaju demoni im odmah vrzmaju po glavi neciste misli zato sto su reci istinite i njih same ubijaju, a zasto, zato sto lazni ljudi ne mogu da se izbore sami sa sobom, a onda vide da se drugi spasavaju i zavide im, zele da ih povuku i da i oni odu u ad sa njima. Zbog toga ovde smetaju ljudi poput Sectora i Kaliste, jer oni istinu zbore, a lazni ce odmah i na ovaj post nasrnuti, kao sto nasrcu na njihove.

Ti si dobio odgovor na svoje pitanje, a kad si primetio da ne mozes da osporis moje reci onda si napao sa druge strane misleci da cu ja da se upecam u te Vase propale igre. Ali evo nahrani dusu svoju odgovoricu ti, ali nemoj vise da pokusavas, ovaj put radim to zbog tebe, drugi put necu: Izrodima sam ih nazvao ne zato sto ih ja ne volim, vec zato sto su bludni i gresnim nogama krenuli od vere koja je odavno skrenula sa pravog puta...

Ma tvoje rečenice ovde su i te kakav problem, čoveče. PROBLEMČINA, ako hoćeš. Lično mi se gade, jer druge ljude nazivaš izrodima, a ovamo se deklarišeš da to radiš iz ljubavi. Pa nacisti su Jevreje terali u koncentracione logore vođeni istom takvom "ljubavlju". Zadrži svoj otrov za sebe i nemoj da ga prosipaš po forumu. Čudim se da moderator ne reaguje. Pa jel ti razmišljaš da neko od tih "izroda" čita tvoje postove i šta misliš kako se oseća. Jel to ta tvoja ljubav? Sram te bilo. Kao što sam već rekao, ti i takvi ste najveće zlo za pravoslavlje. Isfrustrirani bolesnici koji svojom patološkom mržnjom opogane sve čega se dohvate. Ne dam pravoslavlje takvima! Ja sam pravoslavlje, a ne ti i mrzitelji slični tebi. Ti ćeš nekom da otvaraš oči, a ne vidiš dalje od svog nosa. Stidi se.

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Ovo sam morao u drugi post, jer ove svete reči ne zaslužuju da budu sa prethodnim:

"Za mene je jednako loše i loše reči i loš život. Ako imaš jedno, imaćeš i drugo."

Sveti Grigorije Bogoslov

Natrag