Zašto je Miler smatrao da je otkrio datum Hristovog dolaska

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ove pogrešne predstave o svetinji i Hristu koje sam naveo su upravo odgovorne za greške. Ne Miler, ne Danilo 8.

Bog je za sve kriv. Tvrdi vaša proročica koja je govorila u drskosti. Bog je svojom rukom zaklonio Milleru neke brojke, i on je nešto krivo izračunao. :);)

P.S. Pitam se samo otkuda Bogu ruka!?

Ali subotari ipak priznaju da je Miller bio đavliji prorok. Ovako kažu:

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kakva ironija.
Rimokatolik i protivnik Adventizma - zeli da nama Adventistima tumaci spise Ellen White.
Kao da mi ne znamo sta i o cemu Ellen White pise, i sta je ucenje Adventisticke crkve.

To bi bilo isto kada bi jedan Adventista uzeo spise Tome Akvinskog koji je stvorio ideju inkvizicije, i tumacio ih - navrcuci vodu na svoju vodenicu.

Ironija, i totalni paradoks.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bog je za sve kriv. Tvrdi vaša proročica koja je govorila u drskosti. Bog je svojom rukom zaklonio Milleru neke brojke, i on je nešto krivo izračunao. :)

A ipak nešto znaš da kažeš o Mileru i drugačije osim onog. Znači da namerno onda citiraš samo jedan tekst van konteksta ostalih koji govore o Mileru. Ovaj i ne govori.

Bog jeste dopustio naravno kao što recimo u Pismu kaže da je "otvrdnuo" srce faraonu. Dopustio je Bog da se na najteži naćin razbije zabluda da bi pokazao kako su nebiblijske zablude dalekosežne. Da su Miler i ostali imali znanje o ovim stvarima (a opet su oni baštinici tradicije ne svojom voljom) naravno da ne bi doživeli to što su doživeli..ali je Bog iskoristio ovo kao probu vere. Na kraju se Bog proslavio.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tripo.
Zamolio sam te da me ne spominjes u komentarima, i da ne opstruiras moje pisanje na forumu.
Tvoje lazi sa tobom ce na sud, i ako te Adventisti nisu naucili ponasanju, uzalud je i tvoje pisanje, i nazovi svedocenje, i sve ostalo.

Uzalud si se i rodio i zivis, jer ceo zivot ces procerdati u laganju i glupostima do kraja zivota.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A ipak nešto znaš da kažeš o Mileru

O Milleru su sve rekli sami subotari, ovako:

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
O Milleru su sve rekli sami subotari, ovako

Nigde njega ne pominju u tom tekstu.

No, ne bih sa ovim ponavljanjima teksta da se bakćemo.

Tema je vezana za razloge Milerovih zaključaka...u vezi proroštva.

Bog je svojom rukom zaklonio Milleru neke brojke, i on je nešto krivo izračunao. :)

Ovo je relevantnije za ovu temu što si malo pre citirao...no nisu brojke upitanju već događaj..brojke su uredu.

ali ja sam na to dao ovaj odgovor

Bog jeste dopustio naravno kao što recimo u Pismu kaže da je "otvrdnuo" srce faraonu. Dopustio je Bog da se na najteži naćin razbije zabluda da bi pokazao kako su nebiblijske zablude dalekosežne. Da su Miler i ostali imali znanje o ovim stvarima (a opet su oni baštinici tradicije ne svojom voljom) naravno da ne bi doživeli to što su doživeli..ali je Bog iskoristio ovo kao probu vere. Na kraju se Bog proslavio.

Jer Bog nekad dopusti grešku iako On nije odgovoran za nju...već čovek. Ali vodi čoveka postepeno i pored zabluda koje čovek ima. Bog uvek ima rešenje za sve..hvala Bogu da je tako.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A koliko su EGWisti izluđeni kada ih se ogoli i raskrinka, najbolje se vidi po "uči" kojemu je misaoni vrhunac takav da mu kurva i debil ne silazi s usana. ;)

Kao i onom kuckom, koji sada da bi zaveo naivčine, gusla u gusle. Jadni ljudi i ne znaju da bi ih on nadrilekar (dakle vrač) sve sunetio...

Ps. "učo" je ranije mnogo "citiro" upravo kuckog...

Đavlina je jedini i isključivi krivac za sve što je napravio "Father Miller" i za sve što je uslijedilo i nastavilo sa subotarima. Kad se stvari malo bolje sagledaju, vi subotari i niste mogli ispasti bolji. "Otac" vam je mason Miller kojeg je đavlina uzeo pod svoje.

kakav otac, takva i deca...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Totalno ludilo od pisanja.
A sta moze i biti od jezuita koji se u svojoj zakletvi za borbu protiiv protivnika pape zavetuju da ce lazima, izvrtanjem, i pretvaranjem sve ciniti na unistenju drugih crkava.
To je Jezuitsko zaduzenje Stvarnoslapa i DarthShonea, jer ih i duh odaje.

Natrag