Zašto je Miler smatrao da je otkrio datum Hristovog dolaska

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja nisam tvrdio ovo za Milera. Ti si.

Jesi.

Tako ti je i proročila napadala i optuživala Boga. Rekla je da je Bog kriv za "Millerov promašaj". Kaže Jelena da je Bog svojom rukom "zaklonio Milleru neke brojke", pa je Miller pogriješio. Eto, kriv je Bog.

I onda skrećeš sa teme, EGV je napala Milera zbog toga.

Znaš li ti Jovane za ovo što tvrdi tripo? Dakle, kada je to vaša proročica napala Millera zato što je računao i krivo izračunao datum Isusova dolaska na zemlju?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jesi.

Znaš li ti Jovane za ovo što tvrdi tripo? Dakle, kada je to vaša proročica napala Millera zato što je računao i krivo izračunao datum Isusova dolaska na zemlju?

Citiraćeš iz Adventne literature o Mileru.

Rekao nisam. Citiraj me gde sam to rekao. Jedino to čujem od tebe.

No tema je mnogo dublja od naklapanja koja nudiš. Tema je vezana za to zašto je Miler pogrešio u događaju a ne proroštvu.

Razlog je verovanje da Isus zna dani čas kao što ti veruješ(iako sam Isus kaže da ne zna) pa samim tim je objavio kome hoće.
Da je imao ispravniji stav ne bi ovo pogrešio. Ali to je ona tradicija pogrešnog verovanja kao što se veruje da Theos uvek znači Bog. Seti se...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ono što je uzrokovalo grešku jeste tradicionalistički filter u vezi ova dva pitanja. O tome upravo pisah.

Đavlina je jedini i isključivi krivac za sve što je napravio "Father Miller" i za sve što je uslijedilo i nastavilo sa subotarima. Kad se stvari malo bolje sagledaju, vi subotari i niste mogli ispasti bolji. "Otac" vam je mason Miller kojeg je đavlina uzeo pod svoje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Đavlina je jedini i isključivi krivac za sve što je napravio "Father Miller" i za sve što je uslijedilo i nastavilo sa subotarima. Kad se stvari malo bolje sagledaju, vi subotari i niste mogli ispasti bolji. "Otac" vam je mason Miller kojeg je đavlina uzeo pod svoje.

Ove pogrešne predstave o svetinji i Hristu koje sam naveo su upravo odgovorne za greške. Ne Miler, ne Danilo 8.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo o Milleru:

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Kakva ironija.
Rimokatolik i protivnik Adventizma - zeli da nama Adventistima tumaci spise Ellen White.
Kao da mi ne znamo sta i o cemu Ellen White pise, i sta je ucenje Adventisticke crkve.

To bi bilo isto kada bi jedan Adventista uzeo spise Tome Akvinskog koji je stvorio ideju inkvizicije, i tumacio ih - navrcuci vodu na svoju vodenicu.

Ironija, i totalni paradoks.

Natrag