Zašto je Miler smatrao da je otkrio datum Hristovog dolaska

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Gde piše Miler? Tu ne piše Miler?

Ja ću opet citirati vašu adventističku deklaraciju, a ljudi nisu imbecili. Ako ti imaš intelektualne poteškoće "zbrojiti dva i dva", ne vrijeđaj zbog toga zdrav razum drugim ljudima.

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

;)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Gde piše Miler? Tu ne piše Miler? Daj nešto o Mileru. Neki tekst adventista o njemu konkretno pa da vidimo šta Adventisti misle o Mileru a ne o ovome.

O licemerje bolje nemoj samo ti nemoj. Citiraš tekst adventista a boli te uvo šta Adventisti misle o Mileru. Pa veće licemerje ne postoji. A bukvalista jesi jer u tekstu nigde ne piše Miler ali ti si odmah bukvalno primenio na Milera

Sto se glupiras? I treba da te vuče za nos jer si to zasluzio. Htio si konstruktivnu rasp. sa paganima i bezumnicima. Jel vidis da je debil koji samo ponavlja komentare.

Ko i ovaj bezumnik "prorok" sudnjeg dana hoće on da vrati Miroslava Slankamenca u advent.

TO ti je duh ekumenizma, da se probudis upisan. Ja sam dosao i izvukao njihove besmislice i kopirao ih i sada ih dajem dalje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sto se glupiras? I treba da te vuče za nos jer si to zasluzio. Htio si konstruktivnu rasp. sa paganima i bezumnicima. Jel vidis da je debil koji samo ponavlja komentare.

Ko i ovaj bezumnik "prorok" sudnjeg dana hoće on da vrati Miroslava Slankamenca u advent.

TO ti je duh ekumenizma, da se probudis upisan. Ja sam dosao i izvukao njihove besmislice i kopirao ih i sada ih dajem dalje.
Nisam te pitao za savet. Hvala

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja ću opet citirati vašu adventističku deklaraciju, a ljudi nisu imbecili. Ako ti imaš intelektualne poteškoće "zbrojiti dva i dva", ne vrijeđaj zbog toga zdrav razum drugim ljudima.

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

;)

Jasno ne poznaješ ni jedan tekst koji govori o Mileru :).

Važnije je ono što iznesoh o uzrocima i razlozima Milerove percepcije na Hristov dolazak a to su dve pogrešne premise:
1.Svetinja je crkva
2.Hristos zna iako kaže da ne zna.

To je važno u vezi Milera.

A to je plod tradicionalizma a ne Biblije. To je pravi uzrok Milerove pogrešne interpretacije proroštva.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Deset EGWista ima svojih deset bogova, ali jedan o drugom vodi brigu kao o zjenici vlastitog oka. Očito je, subotare ne okuplja

A koliko su EGWisti izluđeni kada ih se ogoli i raskrinka, najbolje se vidi po "uči" kojemu je misaoni vrhunac takav da mu kurva i debil ne silazi s usana. ;)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jasno ne poznaješ ni jedan tekst koji govori o Mileru :).

Evo ga, k'o stvoren za "Fathera Millera":

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo ga, k'o stvoren za "Fathera Millera":

Milerova greška u percepciji je zapravo poraz tradicionalizma. To je kontekst samog teksta a ne Milera samog.

Poraz tradicije koju ti i dalje podržavaš.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti i dalje držiš Milerove greške a to je da je Svetinja zapravo zemlja i da Isus zna iako kaže da ne zna.

Zato kada sudiš Milera automatski osuđuješ učenje koje ti zastupaš.

Natrag