Zašto je Miler smatrao da je otkrio datum Hristovog dolaska

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Baptisti itekako baštine mnoge tradicionalističe stavove po mnogim pitanjima. Evo primer ova dva samo stava. To je onaj ostatak nekih učenja koja postepeno treba ostavljati...nike moglo odmah.

U redu, mozdavje tako.

Meni nije ni bitno, jer zasigurno znam da Miler u nicemu nije pogresio u svom cinu proucavanja Danila 8 i 9 i iznosenju ove istine, cak sta vise - verujem ono sto veruju i Adventisti, da ga je na to pokrenuo sam Bog, osim sto je pogresio u tumacenju "sta je ta Svetinja o kojoj govori Danilo"

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U redu, mozdavje tako.

Meni nije ni bitno, jer zasigurno znam da Miler u nicemu nije pogresio u svom cinu proucavanja Danila 8 i 9 i iznosenju ove istine, cak sta vise - verujem ono sto veruju i Adventisti, da ga je na to pokrenuo sam Bog, osim sto je pogresio u tumacenju "sta je ta Svetinja o kojoj govori Danilo"

Naravno. Motivi, pobude, namere i datumi su na mestu. Ali Bog je ostavio ovo kao primer kako pogreške u interpretaciji, čak i onoga što je tačno, mogu da imaju dalekosežne posledice koje je Bog izveo kasnije na čistac. Jer Bog deluje postepeno i dopusti da se razdvoji ono što je istinito od onoga što nije.

Zato je kasnije dao da se upotpuni ovo divno otkriće.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
cak sta vise - verujem ono sto veruju i Adventisti, da ga je na to pokrenuo sam Bog,

Krivo, adventisti su 1916. godine deklarirali kako je "Fathera Millera" u računanju datuma Isusova dolaska vodio sam đavlina. Vidi:

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Krivo, adventisti su 1916. godine deklarirali kako je "Fathera Millera" u računanju datuma Isusova dolaska vodio sam đavlina. Vidi:

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Adventisti ovde ne spominju Milera. Nađi citat gde oni to primenjuju na Milera.

Bukvalista kao ti mora dokazati upravo bukvalno...zato gde su se oni ikada da li u ovom ili nekom citatu ogradili o Milera?

Ti poznaješ kao katolički adventista dobro adventnu literaturu pa pokaži gde Adventisti konkretno pominju Milera u smislu da se njegov rad smatra pogrešnim i u onom kontkestu kao što ti smatraš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Adventisti ovde ne spominju Milera. Nađi citat gde oni to primenjuju na Milera.

Sada još vrijeđaš Adventiste. Strašno. Hoćeš reći da su adventisti takvi da ono što deklariraju jedan put kad im paše vrijedi, a kada im ne paše onda ne vrijedi?! Koji si ti drznik da ljude (još svoje) optužuješ za dvostruke i kurvanjske kriterije.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sada još vrijeđaš Adventiste. Strašno. Hoćeš reći da su adventisti takvi da ono što deklariraju jedan put kad im paše vrijedi, a kada im ne paše onda ne vrijedi?! Koji si ti drznik da ljude (još svoje) optužuješ za dvostruke i kurvanjski kriterije.

Moraš dragi moj adventistički katoliku da navedeš tačno gde se pominje Miler. Jesu li se igde o njega ogradili? Jesu li igde pisali o njemu i njegovom računanju kao pogrešnom? Pa ne možeš ti implemntirati nečiju misao tako kako tebi odgovora. Ako već citiraš Adventiste onda ih moraš citirati u potpunosti. Dakle, gde su se ogradili o Milera i njegovo računanje?

Tekst koji pominješ nigde ne spominje Milera, jel tako? Nađi tekst gde se Miler na ovaj način tretira...hajde. To je onda sasvim pravo citiranje. Dakle, gde se pominje Miler?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Moraš dragi moj adventistički katoliku da navedeš tačno gde se pominje Miler.

A tko je matematičkim operacijama računao i izračunao datum Isusova dolaska? :) Miller, mudrače, Miller.

Možeš ti crknuti od jada, ali ni na koga se ona adventistička deklaracija ne odnosi toliko koliko se odnosi na Millera. Zato, vi je još jednom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A tko je matematičkim operacijama računao i izračunao datum Isusova dolaska? :) Miller, mudrače, Miller.

Možeš ti crknuti od jada, ali ni na koga se ona adventistička deklaracija ne odnosi toliko koliko se odnosi na Millera. Zato, vi je još jednom.

Ti si bukvakista zato moraš poštovati princip taj. Nemoj okolišati već navedi u adventnoj literaturi i jedan tekst koji Milera optužuje za to. Hajde.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti si bukvakista zato moraš poštovati princip taj.

Ja nisam bukvalist, ali ti jesi iskompleksirani i isfrustrirani licemjer. :)

Nemoj okolišati već navedi u adventnoj literaturi i jedan tekst koji Milera optužuje za to. Hajde.

Evo:

;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja nisam bukvalist, ali ti jesi iskompleksirani i isfrustrirani licemjer. :)

Evo:

;)

Gde piše Miler? Tu ne piše Miler? Daj nešto o Mileru. Neki tekst adventista o njemu konkretno pa da vidimo šta Adventisti misle o Mileru a ne o ovome.

O licemerje bolje nemoj samo ti nemoj. Citiraš tekst adventista a boli te uvo šta Adventisti misle o Mileru. Pa veće licemerje ne postoji. A bukvalista jesi jer u tekstu nigde ne piše Miler ali ti si odmah bukvalno primenio na Milera

Natrag