Zašto Adventisti (EGWisti) za svoju "istinu" kao svjedoke pozivaju najveće mrzitelje Krista i Crkve?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Povezanost muhamedanaca i EGWista vidljiva je po tome što većina subotara ima bolje mišljenje o muhamedancima nego o bilo kojoj grupi kršćana
Možeš li reći koja to verska zajednica uči ovo o Mariji uz muslimane?

"Allah je rekao u Kur’anu: “I kada meleki (andjeli) rekoše: “O Merjem, tebe je Allah odabrao i čistom stvorio, i boljom od svih žena na svijetu učinio.Ali ‘Imran,42

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Subotar Miroljub Petrović kaže da su Ellen White i Muhamed jedni od dvoje najvećih ljudi u povijesti. Što mislite zašto jedan notorni subotar i EGWist ima ovakvo mišljenje o Muhamedu? ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja naravno neću da kažem da su ih stvorili katolici 100%. Ali ovde u vezi Marije imamo još jednu kockicu u nizu koji nam daje podatak da su i iz katoličanstva nešto preuzeli...a imajući u vidu da je Varlam bio hrišćanski monah verovatno je on to preuzeo odatle i naučio Muhameda kao što mu je dao i potvrdu da je prorok.

Dakle, sada vidimo da Rivera ne priča u prazno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Upitajmo se još nečega...gde je Muhamed dobijao viziju? U pećini. Kada je Varlam čuo Muhamedovu ispovest zaključio je da je to anđeo Gavrilo se javio. Takođe važna je lokacija..pećina.

Koja verska zajednica uči da je Isus rođen u pećini? Jedini Katolička crvka dok Biblija govori o gostionici i štali. Opet imamo jedan "screen shot" katoličkog učenja. Pećina kao mesto gde se dešavaju važni događaji...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kao što se možete sami osvjedočiti, "Miroljubovac" Jovan je "natankan" Riverom. Naprosto smrdi po patološkom lažovu. Nabavite "maske za čitanje".

Nisi odgovrio odakle Muslimanima ideja o bezgređnom začeću Marije? Pravoslavni to ne uče, Nestorjanci to ne ne uče, Protestanti to ne uče, Jevreji to ne uče? Odakle, osim iz katoličanstva? Ja znam da moraš "pod tepih" to ti je sveta dužnost koju si sebi dao..ali pošto danima optužuješ Riveru i Fajta pokazalo se još jednom da si Teoretičar Zavere protiv njih jer podaci ukazuju da je upliv rimokatolicizma u stvaranju islama zaista postojao...

Dakle, odakle Marijino bezgrešno začeće, odakle poređenje sa Isusom po tom pitanju...očigeldan "screen shoot" iz Katoličanstva. Odakle izlazak iz pećine i pomen pećine? Opet "screen shoot" katoličanstva.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Subotar Miroljub Petrović kaže da su Ellen White i Muhamed jedni od dvoje najvećih ljudi u povijesti. Što mislite zašto jedan notorni subotar i EGWist ima ovakvo mišljenje o Muhamedu? ;)
Zato što su im kultovi od istog "oca", eto zašto...

(dženet i subotarskog "boga" i alaha su karnalni, prvi prikriveno, drugi otvoreno, i jedni i drugi su materijalisti)

Kao i alah i "bog" subotara je NE BIĆE, ćudljivo i kockanju, lažima i prevarama sklono stvorenje koje ne zna šta govori i koje malo malo pa udovoljava svojim "prorocima"...

I jedan i drugi kult stavljaju ličnost "proroka" u istu ravan sa "bogom", i jedan i drugi kult smatraju (veruju,uče) da je sacralni tekst nastao odjednom i da postoji nekakav "original" koji je u rukama "boga"... I jednom i drugom kultu je više stalo do toga da ceo svet, sve čega se dotaknu ubede u ispravnost svog "verovanja"

I jednom i drugom kultu je Isus, Crkva Njegova predmet patološke mržnje.

Sličnosti, tačnije identičnosti se tu ne zaustavljaju...

No, treba napomenuti i razlike, koje subotari, klanjaoci lažljivice iz Maine-a USA, ne poznaju, niti žele da priznaju u svojim pokušajima da se podvuku muhamedancima.

1. Muhamedanci veruju u besmrtnost duše i zagrobni život, u toj meri da im je jedan od znakova otpadništva negiranje pakla (džehenema)

2 Muhamedanci ne nazivaju Isusa (Issa) anđelom

3. Za muhamedance bi Ellen Gould Harmon White bila u paklu, (po samom Muhamedu, dve trećine "stanovnika" pakla su žene) o tome da je po Muhamedu žena upola pametna u odnosu na muškarca da i ne govorim.

Opet smrad i vonj po Riveri.

A koji to drugi smrad se i može osetiti, osim Riverizma? Koji kada je poznato da američki soj Sola Scriptura virusa i ne može mirisati drugačije nego tako? Kako bi drugačije i mogli da neupućenima prodaju svoju blasfemiju, ako ne bi napadali onu koju iz dna duše (nepostojeće po učenju ovih sinova sotone) mrze?

Kolika je mržnja i duhovno besnilo kod onih koji se u "grudi junačke" kunu da su "čuvari Pisama" vidi se i iz činjenice da oni u svom duhovnom, mentalnom slepilu ne vide da upravo njihova "verovanja" i nakarade koje nazivaju "naukom" ljude tera kako od Svetog Pisma, tako i od Boga.

A to upravo govori ko je "bog" ovih nasrtljivaca.

Samael - Sotona.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi odgovrio odakle Muslimanima ideja o bezgređnom začeću Marije?

Prvo pročitaj od Sumerana:

Bogovi su odlučili uništiti čovječanstvo. Bog Enlil upozorio je kralja-svećenika Ziusudru o nadolazećoj poplavi. Rečeno mu je da izgradi velik brod te na njega smjesti zvijeri i ptice. Također je morao ponijeti sjemenje raznih biljaka. Počeli su puhati jaki vjetrovi, a kiša je padala sedam dana i sedam noći. Ziusudra je otvorio prozor kako bi ušlo malo sunca te se poklonio bogu sunca Utuu. Nakon što je naletio na kopno, žrtvovao je kozu i vola. Za svoje zasluge dobio je vječni život.
------------------------
Prvo pitanje: Odakle tvojim Židovima ideja o potopu? ;)

Drugo pitanje: Odakle tvojim Židovima ideja da je Isus kopile? :ludd/:

Ja znam da moraš "pod tepih" to ti je sveta dužnost koju si sebi dao..

Sada ćemo mi ispod tepiha izvući i genezu tvoje patološke mržnje prema Kristu i Kristovoj Crkvi. Ta tvoja patološka mržnja ti je očito naslijeđe od Židova koju su za Krista tvrdili da je kopile i "obično pseto". Zbog toga ti ovdje mantraš kako je Isus po položaju jednak đavlini. :ludd/::ludd/:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Prvo pročitaj od Sumerana:

Bogovi su odlučili uništiti čovječanstvo. Bog Enlil upozorio je kralja-svećenika Ziusudru o nadolazećoj poplavi. Rečeno mu je da izgradi velik brod te na njega smjesti zvijeri i ptice. Također je morao ponijeti sjemenje raznih biljaka. Počeli su puhati jaki vjetrovi, a kiša je padala sedam dana i sedam noći. Ziusudra je otvorio prozor kako bi ušlo malo sunca te se poklonio bogu sunca Utuu. Nakon što je naletio na kopno, žrtvovao je kozu i vola. Za svoje zasluge dobio je vječni život.
------------------------
Prvo pitanje: Odakle tvojim Židovima ideja o potopu? ;)

Drugo pitanje: Odakle tvojim Židovima ideja da je Isus kopile? :ludd/:

Sada ćemo mi ispod tepiha izvući i genezu tvoje patološke mržnje prema Kristu i Kristovoj Crkvi. Ta tvoja patološka mržnja ti je očito naslijeđe od Židova koju su za Krista tvrdili da je kopile i "obično pseto". Zbog toga ti ovdje mantraš kako je Isus po položaju jednak đavlini. :ludd/:

Nemoj menjati temu...jer time pokazuješ samo jedno..ako moja katolička vera može biti iskompromitovana onda ću ja da udarim na Bibliju...i celo hrišćanstvo..nemoj to raditi..jer to nije put.

Već sam i o tome pisao samo nisi pažljivo čitao...itekako to nije Biblija od njih preuzela.pisah..samo nije te zanimalo kada je u pitanju Biblija. Gori si od ateiste.

No, ti moraš pojasniti odakle muslimanima ovo o Mariji? Jedino od hrišćana i to jedne posebne grupacije hrišćana...ne od Pravosslavnih(Vizatijskih), ne od Nestrijanca, ne od Protestanata..već samo od Rima.

Poslednja izmena:
Natrag