Pa to je vaš duh, kakav narod takvi mu pastiri, Amfilohije sa oštrim jezikom pravdajući zlo ubijanja muslimana (istraga poturica) je izazvao reakciju Albanaca u Ulcinju koji su mu zabranili službu.
Dakle to je vaš duh. Kako ste posijali takvo vam se vraća.
Kako vi da budete bolji kada su vam takvi pastiri.
Pa vi to radite i tamo.
Ne tjera jer su došla takva vremena. Inače bi vi nas protjerali.
Pa šta je to nego nasilje nad ljudskom savješću, da samo pričamo o nekim određenim stvarima.
Vidjeli smo nivo korupcije, kriminala, pismenosti (1900) u protest. državama.
Mi komentarišemo sa stava Biblije, tako piše u Bibliji, a to se vama ne sviđa jer vas to ukorava.
A šta mi nemamo pravo da komentarišemo, a vi sebi dali za pravo, a drugima zabranili.
Pa djela govore ko je otpao.
Same optužbe bez dokaza, vi recimo vjerujete i reinkarnaciju kao i veći dio Hrišćanstva.
To može svako svakome da citira, pošto ste i vi negdje donijeli vaše jevanđelje.
Znam ja da vama smeta nauka o suboti i podjela hrane. Znači da je Pavle po vama propovijedao drugačije Jevanđelje, sam sebe prokleo.
Vidimo da imate taj duh u izobilju, posebno u Ukrajini.
Pa to je vaš duh. Vaši duhovnici sipaju otrov u narod i mržnju prema drugima, što izaziva reakciju kod npr. Albanaca i muslimana najčešće.
Pa to je vaš duh, da lovite duše ne teologijom, nego mačem.
A vi vjerujete u mač, kojim sječete duše. Pa piše u Bibliji da Isus Navin siječe duše mačem, a po vama duša =duh, nema materije. Pitam se kako je to samo izveo.
Amfilohije je govorio šta je govorio. Čini se, a događaji i pokazuju da je bio u pravu. Posebno oko poturica. Za vašu informaciju ima Albanaca katolika, i albanaca pravoslavaca, ali su većinom pripadnici "religije mira" koja čoevka izmeni i od slobodnog bića pretvori u droida sa kojim se nikada ne zna da li je ili nije spreman da ubija u ime sotone zvanog alah.
Takvi pastiri? Da je takvih više ne bi Evropa izgledala kako sada izgleda, kasaba prepuna sotoninih robota, niti bi Izrael morao da se brani raketama od istih. Ne bi ih ni bilo, ili bi bili ono što su i ranije bili, trgovci kamilama i secikese.
Pavle sam sebe proklinje? Ne, on proklinje svakoga ko bi doneo drugačije EVANĐELJE. DRUGAČIJU PORUKU. Ili možda kod vas Evanđelje nosi poruku o SABATU i ZAKONU MOJSIJEVOM? Pavle je u Galaćanima prorokovao, i najavio ove koje toliko žalite, seme otpadnika, seme Sotone. Nisu naime proročanstva samo kod Daniela, ili u Apokalipsi, nego su u celom tekstu PISMA. Čak i na mestima na kojima se najmanje nadate.
Ukrajina? Imate nešto protiv Ukrajine? Ili tačnije Kijevske Rusije? Tamo Rusi ratuju protiv Rusa, Moskoviti protiv Kijeva, ratuju za prevlast, ljudsku prevlast. Ili vam to nije poznato iz Pisma? Šta je navelo Saula da se bori protiv Davida? Prevlast. Šta je navelo Davida da ubije Uriju Hetita? Požuda za njegovom ženom. Šta ga je navelo da krstovima na kojima je razapeo sinove svojih protivnika ukrasi svoj put uspona?
Bog? Ne, nego borba za prevlast.
Reinakranacija? Ko li vas je to slagao? Mi ne verujemo u reinkarnaciju. To veruju poklonici Brame. Hindusi, budisti. Šta je sledeće da ćete tvrditi za Hristove vernike, da su animisti? Stvarno svašta
Gde u Bibliji piše da Yahoshua ben Nun seče duše mačem? Šta je on? Anđeo sa plamenim mačem? Šta je on po vama? Dđedaj možda? Koliko je poznato on je bio čovek, samo čovek, a ne anđeo.
Da, nama smeta nauka o suboti, jer je isključiva i u suprotnosti je sa Evanđeljem. Kao što je u suprotnosti sa Evanđeljem i korišćenje Talmuda, numerologije, vračanja, relativizacija i sinkretizacija, izjednačavanje BOG-a sa sotonom, klanjanje stvorenom (pismu), izjednačavanje SINA sa anđelom, negiranje Krsta, farizejštiona, prikazivanje Isusa onakvim kakav on nije, prikazivanje Boga kao krutog despota, opsedanje samo dvema knjigama, izračunavanje datuma drugog dolaska.
Probajte malo bolje da razumete razlog zašto su Isusa hteli da kamenuju kada je prekršio SABAT. Probajte da ga razumete iz ugla Jevreja tog doba, kada je prema
predanju prošlo preko 1000 godina od kako je Mojsije primio dekalog. Isus u očima Jevreja, tačnije Farizeja, pismoznanaca (vaših predaka, barem vi tvrdite da ste pismoznanci) krši ne samo zapovest o Sabatu, nego i prvu zapoved. Mesija, pomazanik, a njih je bilo više, jer i Saul je bio mesija u bukvalističkom smislu reči, svaki kralj je bio mesija, ne kaže za sebe da je gospodar Sabata. Isus to govori, tačnije govori za sebe da je ADONAI. Zato i žele da ga ubiju, jer to je kazna za onoga ko se pravi Bogom. Više puta za sebe Isus govori JA JESAM, nadam se da vam je poznato čije je to ime. Da li je Isus lagao kada je to govorio? Da li je bio ludak koji zavodi ljude svojom blasfemijom? NE. Otelotovorena REČ, tačnije RAZUM, UM, ima sva prava da govori to. Jer on je već govorio, počevši od Abrahama. On nije došao da ukine zakone i proroke, NEGO DA IH ISPUNI, Jer ON je obećao da će tako biti. Tako da, nije ni morao da govori: Čujte ljudi, ja sam Adonai Elohim, Bog vaš, Bog Abrahamov, Bog Izakov, Bog Jakovljev, obožavajte me. Svakim svojim postupkom je to govorio, svakim delom. Prorokovani mesija, jedini Otkupitelj i Spasitelj nije niko drugi do Bog.