Zanimljivosti iz sveta fudbala

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zaboravite na trenutak slavu i novac - ovo je fudbal /video/

Film inspirisan po mladom timu sa Tajlanda

Zaboravite na trenutak slavu i novac - ovo je fudbal /video/

Zaboravite na trenutak moderan fudbal, slavu i novac koji ga prate i podsetite se zašto se "bubamara" kotrlja u svakom delu sveta sa istim žarom i entuzijazmom, čak i kada uslovi za tako nešto ne postoje.

Tajlandska vojna banka ekranizovala je pod sloganom "Napravi razliku" istinitu priču o dečacima sa seoskog ostrvceta na jugu Tajlanda koji su 1986. godine osnovali tim pod nazivom "Ko Panji" i koji je do današnjeg dana postao jedan od najuspešnijih u tom regionu.

Samo mali gest dobre volje sposoban je da promeni mnogo toga, a pogledajte kako su to učinili omaleni ribari koji su voleli da gledaju fudbal, ali nisu imali gde da ga igraju.

Blic

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
MILAN TAROT: Plаtini izbаcuje Itаliju i šаlje Srbiju nа EP

Srbijа će se plаsirаti nа Evropsko prvenstvo u fudbаlu, а nećemo pobediti ni Irsku ni Estoniju! Osvojićemo sedаm medаljа nа OI u Londonu! Vojvodinа će osvojiti Kup Srbije! Jelenа i Anа u svаđi zbog istog dečkа… Ove poverljive informаcije može dа vаm otkrije sаmo jedаn osobа – Milаn Rаdonjić, u nаrodu poznаtiji kаo Milаn Tаrot. Ako se obistine njegove pretpostаvke ondа je nаm sledi uzbudljivа sportskа godinа.

tarot-cita-zuks.jpg

Milаn se rаdo odаzvаo pozivu iz Žurnаlа. Zа početаk smo gа pitаli štа možemo dа očekujemo u mečevimа sа Irskom i Estonijom?
- Protiv Irske će biti 1:1, poluvreme 0:1. Klаsikа, 3-5-1 i ondа kаd primimo gol 4-3-3. Pogodićemo stаtivu iz kornerа i sve ostаlo stаndаrdno… U Estoniji ćemo odigrаti 2:2. Žаo mi je, štа dа rаdimo. Nаpаle ljude u novinаmа, mi smo ovo–ono i ondа se rаzočаrаju kаd izgubimo.
Ipаk, premа rečimа nаšeg sаgovornikа neće sve tаko crno zаvršiti:
- Plаsirаćemo se nа Evropsko prvenstvo! Itаliji će oduzeti osаm bodovа, pа ćemo ući u bаrаž, posle kojeg ćemo izboriti plаsmаn nа EP. Plаtini će provаliti dа su kаrаbinjeri i itаlijаnskа mаfijа nаmestili incidente u Đenovi i zаto će kаzniti Itаlijаne.
Zа krаj priče o reprezentаciji Rаdonjić se osvrnuo nа povredu Nemаnje Vidićа:
- Vidić nije povređen, аli ne sme dа kаže jer imа tаkаv ugovor u Mаnčesteru. On je učenjen od strаne klubа.

Jelenа i Anа u svаđi zbog dečkа
Od nаšeg sаgovornikа sаznаli smo i prаvi rаzlog zbog kojeg ne pričаju dve nаše nаjbolje teniserke Jelenа Jаnković i Anа Ivаnović:
- Nаrаvno dа se nikаd neće pomiriti. Posvаđаle su se zbog momkа. One su bile sа zаjedničkim frаjerom. On se zove Srđаn Bošković i iz istog je selа kаo i jа, sаd igrа odbojku u Itаliji. On je bio istovremeno sа obe, one su posle provаlile i posvаđаle se.

Vojvodini kup, Pаrtizаnu titulа
Pаrtizаn – Vojvodinа igrаju u finаlu kupа Srbije i trofej ide u Novi Sаd, tаko tvrdi nаš sаgovornik:
- Zvezdа će u revаnš meču kupа pobediti Pаrtizаn 3:1, аli će ispаsti. U 69. minutu sudijа neće svirаti penаl zа Zvezdu, pа će uleteti nа teren 7000 ljudi, а biće 1100 policаjаcа, to sedаm premа jedаn i neće moći dа zаustаve nаvijаče. Biće prekinutа utаkmicа, аli sve će se posle smiriti.Emitovаće se snimci nа Eurosportu. U finаlu će Vojvodinа po običаju pobediti Pаrtizаn.
U prvenstvu, Milаn Tаrot nemа dilemu ko uzimа titulu:
- Pаrtizаn će biti šаmpion. Regulаrno je prvenstvo, аli nije 100 odsto. Kаko kаžu čelnici uvek je regulаrnije nego prethodno. A štа to znаči? Prethodno je bilo 10 posto, ovo 11 – upitаo je Rаdonjić.

eee6.jpg

Zlаto zа аtletičаre nа OI
Koliko će Srbijа osvojiti medаljа nа Olimpijskim igrаmа u Londonu?
- Sedаm medаljа osvаjаmo. Četiri bronze, dvа srebrа i zlаto. Što se tiče zlаtа, to će biti zа sve iznenаđenje jer ćemo osvojiti zlаto u аtletici! Još jedno iznenаđenje će biti bronzа koju ćemo osvojiti u kаjаku. Pored togа bićemo stаndаrdno treći u pаr kolektivnih sportovа…

Mišković kupuje KK Zvezdа crvenа
Kаdа su u pitаnju dešаvаnjа u sportu pod obručimа, nаjzаnimljivije stvаri su vezаne zа košаrkаši klub Crvenа zvezdа:
- Mišković će kupiti KK Crvenа zvezdа i promeniće ime u Zvezdа crvenа, to će iznervirаti Delije koji će dođi nа derbi i prekinuti prvenstvo.

(zurnal.rs)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Mišković kupuje KK Zvezdа crvenа
Kаdа su u pitаnju dešаvаnjа u sportu pod obručimа, nаjzаnimljivije stvаri su vezаne zа košаrkаši klub Crvenа zvezdа:
- Mišković će kupiti KK Crvenа zvezdа i promeniće ime u Zvezdа crvenа, to će iznervirаti Delije koji će dođi nа derbi i prekinuti prvenstvo.
Tek sada sam video ovaj tekst.

Pu-pu-pu, daleko bilo. :mrgreen: Ne dao Bog da klub kupi najveci lesinar i profiter tranzicije. :mrgreen:

Kakav je ovo ludak Milan Tarot. Neverovatno je koliko su mu neki ljudi verovali. Secam se jedne babe koja je zvala da pita kad ce joj se cerka udati, a on joj kaze: Okacite sliku Franka Rajkarda u kupatilu i bice sve u redu. :lol:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Libija domaćin u Srbiji?!

Selektor olimpijske fudbalske reprezentacije Libije je naš čovek - Branko Smiljanić i kao "fleš-bek" proživljava sve odavno preživljeno. Smiljanić nije hteo da napusti Libiju, a do juče je sve vreme bio u Tripoliju, prestonom gradu Džamahirije, koji sve više podseća na Beograd s kraja prošlog veka.

00047723.jpg

Ipak, malo radosti, ako je ima, pričinjava mu činjenica da je FIFA njegovim izabranicima dozvolila da igraju kvalifikacije za Olimpijske igre. Prvi protivnici su Južnoafrikanci.

- Iskreno, mirno spavam. Porodica mi daje veliku podršku i čujemo se svaki dan. Možda mi je i lakše, jer sam sve ovo već preživeo. Ne znam... Nego, mi smo krenuli za Johanesburg. Išli smo autobusom do Tunisa, prvog grada koji ima aerodrom. Zatim do glavnog grada, a onda za Johanesburg preko Minhena - raportira Smiljanić.

Prema njegovim rečima optimizma u reprezentaciji Libije ima mnogo. Momci su raspoloženi, a Smiljanić čak razmišlja da utakmice kao domaćini igraju u Srbiji!?
- Naša velika šansa je u revanšu i sada razmišljam gde ćemo da ugostimo rivala. Moja želja je da to bude u Srbiji. To bi bio pun pogodak. Ipak, videćemo da li može i da se ostvari. Ukoliko ne, druga opcija je Mali - rekao je u izjavi za Sportski žurnal Branko Smiljanić.

(zurnal.rs)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ovde su dobrodosli. yes3

U Kataru za SP prave veštački oblak iznad stadiona

Katar je zemlja koja nema fudbalsku tradiciju, nema rezultate, igrače ni trenere. Ono što ima to su materijalna sredstva i organizaciju svetskog prvenstva 2022. godine.

nacrt-oblaka.jpg

– Napravićemo najbolje svetsko prvenstvo u istoriji. Biće to spektakl. – samouvereno su najavili čelni ljudi organizacije.

Oni su najavljivali da će napraviti nešto što zaista zvuči neizvodljivo. Naime, radi se o umetničkom oblaku iznad stadiona. Zvuči impozantno, zar ne?

– Oblak će u potpunosti biti izgrađen od karbonskih materijala, ispunjen helijumom i pokretaće ga četiri motora koji će raditi na solarnu energiju – objasnio je inžinjer iz Dohe Saud Abdul Gani koji je dodao da će oblak koštati preko 350 hiljada evra.

– Leteće dovoljno visoko da bi zaštitio teren od sunčevih zraka, čime bi se kontrolisala temperatura na travnnjaku.

Verovatno se pitate za šta služi taj oblak. Ako niste znali, u Kataru prosečna temperatura tokom juna je 40° S. Na svu sreću, oblak će možda biti rešenje.

IDEALNA TEMPERATURA I NA STADIONU I NA ULICI

Ako želite 75000 kreveta biće ih 100.000. Ako temperatura mora biti 27°S, biće 25 odgovarali su predstavnci Katara ljubomornoj i do nogu potučenoj konkurenciji u borbi za organizaciju svetskog prvenstva. Njima ništa nije predstavljalo problem. Ulice i gradske četvrti su klimatizovane, stadionu će u vreme SP-a takođe biti na idealnoj temperaturi. Za putovanje između dva najudaljenija stadiona biće potrebno manje od sat vožnje metroom.

– Želimo omogućiti navijačima, da ako žele, mogu pogledati sve utakmice koje su tog dana na programu. – istakli su plan čelnici organizacije SP u Kataru.

Sportski zurnal

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Roberto Karlos: Banane me ne vređaju

Fudbaler Anžija, Brazilac Roberto Karlos kaže da ga ne provociraju rasistički ispadi ruskih navijača, ali da bi neko trebao da bude kažnjen zbog toga, prenose svetske agencije.
Navijač Zenita ponudio je bananu Karlosu u trenutku kada je intonirana ruska himna pre meča drugog kola, a igrači su bili okrenuti ka zapadnoj strani stadiona "Petrovski". On, medjutim, kaže da ga banane "ne uznemiravaju"

bananaroberto.jpg

"Nisam se osećao neprijatno u tom trenutku. Svašta sam video u životu, a sigurno ne može da me uznemiri pogled na bananu", kaže Brazilac i dodaje:
"Takvo ponašanje je neprihvatljivo. Siguran sam da će moj klub učiniti sve kako bi se otkrio identitet osobe koja je to uradila. Samo na taj način možemo da rešavamo probleme".

(pressonline.rs)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mesi kao dečak odbio Interove milione

Mesi kao dečak odbio Interove milione

Italijanski fudbalski menadžer Enco Bronseti, koji je za života završio "mali milion" transfera igrača, bio je blizu da promeni noviju istoriju fudbala.

v201452p0.jpg

Kada su 2004. godine u Interu prepoznali genijalnost tada 17-godišnjeg Lionela Mesija, poslali su Bronsetija na pregovore sa ocem sada najboljeg fudbalera sveta, s namerom da ga ubede da dečakov prvi profesionalni ugovor treba da bude sa Interom, a ne Barselonom.

Istog dana, Mesijev otac Horhe Orasio pregovarao je sa Barselonom, u čijim je mlađim kategorijama u to vreme uveliko igrao njegov sin.

Bronseti je sedam godina kasnije otkrio da je vlasnik Intera Masimo Morati ponudio milion evra više Mesiju od sume koju je u startu trebalo da dobije od Barse, ali da je bio odbijen.

"Poznato je da je predsednik Intera Masimo Morati zaljubljen u Mesijeve fudbalske veštine. Bio sam kod Mesija 2004. godine, kada je imao samo 17 godina i pregovarao s njegovim ocem. Oni su istog dana bili na pregovorima s Barselonom, jer je Leo trebalo da pređe iz mlađih kategorija u seniore. Morati je s njima razgovarao telefonom i ponudio million evra više od Katalonaca. Ipak, Mesi se na kraju odlučio za Barselonu, jer je osećao da je dužan prema njima nakon što su mu pomogli u borbi s njegovom bolešću", prepričavao je Bonseti.

"Leo mi je tada rekao da je slušao svoje srce i ja sam mu čestitao na tome", dodao je.

Mesi je u Barselonu došao 2000. godine, sa svega 13 godina i od prvog dana Katalonci su mu plaćali lečenje od urođenog nedostatka hormona rasta, kako bi jednog dana uopšte i mogao da se bavi profesionalnim fudbalom.

U kojoj meri im se to isplatilo, procenite i sami...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Kladionice smanjuju kvotu na Zvezdu

news_44111.jpg

Kvota na Partizan i njegovo osvajanje titule šampiona Srbije u kladionicama povećana je nakon remija crno-belih na Banjici protiv Rada.
Do nedavno kvota na Partizan bila je 1.05, dok je sada povećana čak na 1.30, dok su Zvezdine šanse sada "numerisane" kvotom 3.15.
Zanimljivo da kladionice ne daju gotovo nikakve šanse Vojvodini, koja za Partizanom zaostaje šest bodova i pobedila ga je u prvom delu sezone, obzirom da "bukmejkeri" njene šanse izražavaju kvotom 20.

Što se tiče Kupa Srbije, ponovo je favorit Partizan, koji ima kvotu 1.35, ispred Vojvodine sa 3.5, odnosno Zvezde sa 6.00 i Slobode Point Sevojno sa kvotom 50!

(smedia.rs)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Žestok duel na meču Irska - Makedonija

Neverovatna sudijska odluka: Žuti karton za start u glavu!? /video/

Pobeda Republike Irske nad Makedonijom rezultatom 2:1 u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine ne bi privukla mnogo pažnje da nije bilo jednog žutog kartona.

Irci su obezbedili pobedu u prvom poluvremenu, a u uvodnim minutima nastavka glavnu ulogu je odigrao mađarski arbitar Ištvan Vad.

On je doneo neverovatnu odluku i poklonio je makedonskom reprezentativcu Bobanu Grnčarovu ostanak na terenu u 50. minutu, nakon što je igrač umesto lopte kramponima zakačio glavu Šejna Longa!

Blic

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Kada golman rešeta mreže (video)

Kada golman rešeta mreže (video)

Izvor: B92

Ekipa Sao Paula pobedila je u derbiju Pauliste Korintijans sa 2:1 i tako ga zaobišla na tabeli, zbog bolje gol razlike.
Meč je obeležilo tri crvena kartona, ali ono najvažnije desilo se u 53. minutu, kada je sjajni Rožerio Seni postigao svoj stoti gol u karijeri.
To i ne bi bilo neko čudo za igrača od 38 godina, da u pitanju nije golman. Bio je to drugi gol na meču za Sao Paulo, a strelac prvog bio je Dagoberto u 39. minutu.
"Kada golman izlazi na teren, ne razmišlja da postigne gol, ali ispalo je kako sam želeo”, rekao je Seni.

Sao Paulo nije uspeo da pobedi Korintijans na 11 prethodnih mečeva, još od 2007. godine, a sada je pobedu svom timu doneo golman.

"Ne zanima me ko su nam protivnici, ali to je svakako važno našim navijačima”.

Korintijans je prvo ostao bez Alesandra, koji je u 73. minutu dobio crveni karton, a zatim je drugi žuti dobio Dentinjo, strelac jedinog gola za taj tim.
Pre svega toga, u 68. minutu, drugi žuti je dobio Dagoberto.

Sao Paulo je sada na drugom mestu, jedan bod iza Palmeirasa, koji predvodi Luis Felipe Skolari.

Natrag