Zanimljivosti iz sveta fudbala

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Idealnih 11 Berluskonijevog Milana

Silvio Berluskoni, na 25. godišnjicu "braka" sa jedinom pravom ljubavi, Milanom, je razmišljao samo o jednoj stvari. Sada već davne 1986. godine, 20. februara preuzeo je klub za koji je navijao od detinjstva. I od tada je počelo zlatno vreme. "Rosoneri" su zaboravili na "katanaćo" i počeli da igraju ofanzivno, i da teraju protivnika na njegovu polovinu. I tako je Milan krenuo da pokori svet. U Berluskonijevoj eri osvojeno je pet evropskih titula, sedam "skudeta" i tri svetska klupska prvenstva.

00046005.jpg

Golman
Sebastijano Rosi
- Ostaće zapamćen po rekordu od 11 utakmica bez primljenog gola, kao i stajanju na gol liniji u Milanovom nizu od 58 utakmica bez poraza. Ova serija je zabeležena između maja 1991. i marta 1993. godine.

Odbrana
Mauro Tasoti
- Čvrst, ali sa savršenim osećajem. Samo je Kafu više terorisao protivničke spoljne igrače i leve bekove.

Franko Barezi - Savršen primer modernog defanzivca i kapitena "besmrtnih" i "nepobedivih" sa kraja 80-tih i početka 90-tih. Igrao je 719 puta, osvojio sve što se moglo, a klub je njemu u čast "šesticu" povukao iz upotrebe. Mnogi odrasli ljudi zaplaču na pomen njegovog imena, a neki od njih su napadači koje je proganjao.

Alesandro Nesta - Graciozan, elegantan sa loptom. Nikada nije žurio u duel, jer je uvek savršeno postavljen. Pravi naslednik tradicije italijanskih defanzivaca.

Paolo Maldini - Previše hladan, previše sportski tip i previše zgodan da bi bio bilo šta drugo nego najbolji levi bek svih vremena. Sledio je trag oca Ćezarea, a došao do toga da se njegova "trojka" povuče. Postavio je klupski rekord sa 902 utakmice.

Sredina
Roberto Donadoni
- Vešt dribler i finišer akcija, koji je kombinovao veštinu sa radništvom. Razvijao se pod vođstvom Ariga Sakija, a zatim i Fabija Kapela.

Andrea Pirlo - On je pokretao uspehe Milana u Ligi šampiona pod Karlom Anćelotijem. Za njega je izgubljena lopta zločin.

Frank Rajkard - Uvek na pravom mestu u pravo vreme. To je pokazao u finalu Kupa evropskih šampiona, 1990, protiv Benfike. Tada je dao pobedonosni gol i to ponovio i Interkontinentalnom kupu protiv Olimpije iz Asunsiona.

Napad
Rud Gulit
- Podjednako dobar u odbrani i napadu. Fizička snaga protkana veštinom da nadmudri svaku odbranu.

Marko Van Basten - Najkompletniji napadač modernog doba koji je golove davao uz neverovatan prosek. Trostruki osvajač "Zlatne lopte" čija je karijera nažalost završena u 30. godini.

Andrej Ševčenko - Brz i direktan. Ukrajinac je prvu sezonu u Seriji A završio kao najbolji strelac sa 24 gola. Status klupske legende dobio je posle davanja odlučujućeg gola u penal seriji u finalu Lige šampiona 2003. godine.

Trener
Fabio Kapelo
- Učio od majstora kakav je Arigo Saki, a "besmrtne" je prevorio u "nepobedive". Osvojio je tri vezane titule u Seriji A, između 1992. i 1994. godine, a navijači će ga pamtiti po "demoliranju" Barselone (4:0) Johana Krojfa u finalu Kupa šampiona.

Rezerve
Nelson Dida, Markos Kafu, Alesandro Kostakurta, Kaka, Dejan Savićević i Filipo Inzagi.

(Riccardo Rossi, fourfourtwo.com)

(sportal.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Voleli biste da vas ona zastupa?

Italijanski super model, Federika Morijano, otkrila je da planira da polaže FIFA ispit za menadžere.
Ona je poznata kao strastveni navijač Juventusa i volela bi jednog dana da zastupa upravo igrače ''stare dame''. Zna šta nedostaje njenom klubu.

morijano-233036020110327082756.gif

'Imam san da postanem agent za fudbalere. Moram puno da učim ii otvorena su mi vrata. Moja vera u Juventus je poznata, ali je ovo teška godina. Žao mi je zbog svega što se dešava Juventusu'', kaže Federika i dodaje.
''Karijeru sam počela kao navijač Juventusa na stadionu i nikad nisam zamišljala da ću da iskusim takve trenutke. Jedini užitak su pobede nad Interom. Naš klub se ne zadovoljava prosečnošću, jer imamo uspešnu istoriju. Juve je uvek imao igrače sa karakterom. Davali su dušu i srce na terenu. Sada nam to nedostaje'', kaže ova lepotica.

(sportske.net)

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Po onoj našoj: "Govori srpski da te ceo svet razume", poveo se i reprezentativac Austrije Marko Arnautović, koji je svom saigraču iz nacionalnog tima Stefanu Majerhoferu na meču sa Turskom spomenuo familiju.
Igrača srpskog porekla na poslednjem kvalifikacionom meču sa Turskom, iznervirao je napadač Duizburga, koji je u 85. minutu, kod rezultata 2:0 za Tursku promašio penal.

news_44380.jpg

Arnautović nije mogao da se suzdrži i glasno na srpskom jeziku Majnhoferu opsovao majku.

Veći incident sprečili su saigrači Jirgen Maho i Emanuel Pogatec, koji su razdvojili dvojicu fudbalera, dok Fudbalskom savezu Austrije zgroženi su postupkom fudbalera Verdera i najavili su kaznu za Arnautovića.

I njegov klub Verder je najavio da će razmotriti da Arnautovića podvrgne disciplinskom postupku.

(smedia.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Bejzbol palicama po Balotelijevom Maseratiju

Nepozati počinioci su bejzbol palicama razlupali automobil kontraverznog italijanskog fudbalera Maria Balotelija.

00048333.jpg

Kako engleski mediji saznaju Baloteli je prethodno pretukao nekoga, a ovaj mu se osvetio na skupocenom automobilu. Upravo iz tog razloga slučaj nije prijavljen policiji, jer je momak poreklom iz Gane želeo da izbegne novi skandal.

Automobil je prema istim izvorima odvezen daleko od Mančestera, jer je šteta lako uočljiva.

(sportal.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Real priznao poraz, Šakira se ponovo sluša na Bernabeu

Fudbaleri Reala su posle kratke pauze ponovo mogli da se opuštaju uz zvuke Šakirinih pesama na Santjago Bernabeu.

76254_110-afp-larry-busacca_f.jpg

Glas Kolumbijke je bio čest izbor "kraljeva" u svlačionici pred mečeve, a nije bilo neobično ni da se sa razglasa na stadionu i navijači zagrevaju uz njene hitove.
Međutim, saznanje da je ona u vezi sa fudbalerom ljutih rivala iz Barselone Đerardom Pikeom ekspresno je izbrisala njeno ime sa MP3 listi u Madridu.
Kada su mediji objavili tu informaciju, Real je bio meta podsmeha, a direktori kluba su odlučili da ublaže negativni publicitet i pre meča sa Hihonom pustili su Šakirinu pesmu "Loka".

Na njihovu žalost, ona nije baš na najbolji mogući način inspirisala igrače pa je Real izgubio minimalnim rezultatom.

(blic.rs)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Balotellija sprdali u crtanom filmu

Balotellija sprdali u crtanom filmu

stat.html
GetImage.aspx

Mario Balotelli ne spada među omiljene nogometaše. Sada je nepoznati autor napravio crtani film u kojem se šali na račun napadača Manchester Cityja

Talentirani golgeter koji pozornost javnosti najviše plijeni svojim bahatim ponašanjem na i izvan travnjaka dobio je i crtani uradak.

No, djelo nepoznatog šaljivdžije ne ide mu u prilog, nego se autor sprda s njime. U glavnoj ulozi osim Balotellija je i trener 'građana' Roberto Mancini koji na kraju izlazi kao pobjednik iz njihovog verbalnog dvoboja.

'Mario, Mario, Mario... Žuti i crveni kartoni ti izlaze na uši, a sad i bacaš pikado strelice na mlade igrače', rekao je Mancini, a Balotelli je uzvratio:

'Nisam ja.'

'Užasno se ponašaš i morat ćeš to promijeniti', nije odustajao talijanski strateg.

'Ti mi nisi šef.'

'Zapravo jesam. Pogledaj moj životopis i vidjet ćeš da jesam.'

Balotelli je i dalje tvrdoglav.

'Ja sam svoj šef jer sam najbolji igrač na svijetu. Bolji sam od Messija, Ronalda, Torresa... Ja sam nevjerojatan.'

'Kao prvo, nisi toliko dobar, a kao drugo, napravit ćeš što ti ja kažem', poručio je Mancini.

'A da, kako ćeš me natjerati?' znatiželjan je bio Balotelli.

'Ako se ne uozbiljiš, ovo ćeš obući,' upozorio je Mancini i pokazao marker za trening koji nedavno Balotelli u stvarnosti nije znao ni navući na sebe.

Poslije Mancinijeve prijetnje, Balotelli je uz vrištanje pobjegao iz svlačionice, a trener Manchester Cityja zaključio:

'Da, tako sam i mislio.'

tportal.hr

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Lebron Lanetov "gazda"!

Košarkaš Majami Hita, Lebron Džejms, postao je manjinski akcionar u konzorcijumu koji je prošle godine kupio Liverpul.

lebron17738020100709022309.jpg

'Prvi put kada sam kročio na NBA teren, postao sam biznismen. Ovo je sjajna prilika za mene'', izjavio je Džejms i dodao da bi želeo da postigne nešto slično kao slavni engleski klub.
''Osamnaest šampionata. Vidim sebe kako pokušavam isto što su i oni postigli'', kaže on.

U Liverpulu su rekli da će taj dogovor biti dobar za obe strane, o novcu nisu želeli da govore.

''Verujemo da možemo da otvorimo vrata Lebronu, kao i Lebron nama. Bez kupovine Liverpula, ne bismo mogli da imamo ovakvu saradnju'', rekao je Tom Verner, jedan od direktora ''Fenvej Sports Grupe''.

(sportske.net)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Nemačka: Fudbaler pričao telefonom za vreme utakmice!

Nekada je telefonski poziv nažniji od fudbala... Da je tako uverio nas je Matijas Hilbrands, odbrambeni fudbaler nemačkog amaterskog kluba Sem Jemguma, koji je u sred meča došao do aut linije, od saigrača uzeo telefon i kao da je na šetalištu odgovorio na poziv!

sp%20telefon_310x186.jpg

U tom trenutku golman Fortune iz Venhusena je bacai loptu ka napadačima, bila je lepa prilika za kontu, ali pravo niotkuda se, sa sve telefonom u ruci pojavio Hildbrands i oštrim statrom zaustavio napad gostiju. Potom je otišao do aut linije da saigraču vrati telefon, a sudija ga je „častio“ javnom opomenom.
Ne zna se da li zbog prekršaja ili korišćenja telefona...

(novosti.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Fabregas čestitao Srbinu!

Sesk Fabregas, vezista Arsenala, navijao je u finalu ATP turnira u Majamiju za svog zemljaka Rafaela Nadala. Ipak, po završetku meča španski as nije propustio priliku da pohvali pobedu Novaka Đokovića

00048432.jpg

- Đoković još jednom pokazuje da kada pobeđuješ i imaš više vere u sebe, bolji si igrač. Mentalno samopouzdanje je vrlo važno u sportu - napisao je Fabregas na društvenoj mreži Tviter.

Novaku je na isti način čestitala i Karolina Voznjacki.
- Svaka čast. Ubijaš sve redom. Neverovatno - napisala je Dankinja.

(sportal.rs)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Navijač Dinama šutnuo sudiju!

Navijač Dinama šutnuo sudiju!

Na utakmici Lige Evrope u Kijevu navijač Dinama šutnuo sudiju u zadnjicu.

v202721p0.jpg

Možete li da zamislite kakve bi sankcije snosio naš fudbalski savez ili neki naš klub da se u Srbiji, na utakmici pod okriljem UEFA, dogodilo ono što se u četvrtak desilo u Kijevu, gradu u kojem će se naredne godine igrati utakmice Evropskog prvenstva!

A, dogodilo se to da je navijač šutnuo sudiju u zadnjicu!

Dinamo je u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope ugostio Bragu. Utakmica je završena bez pobednika - 1:1, a mnogi navijači kijevskog kluba smatraju da su sudije krive što Dinamo nije pobedio.

Događaj koji je razbesneo sve na stadionu odigrao se u 61. minutu kada je Andrej Ševčenko dobio drugi žuti karton posle samo 16 minuta provedenih na terenu. Ševčenko je doživeo sudbinu Robina van Persija i isključen je pošto je nastavio akciju posle dosuđenog ofsajda.

Legendarni napadač je prilično besan napustio teren, a odluka je izgleda više iznervirala jednog navijača, koji je na kraju utakmice prišao sudijama s leđa i šutnuo u zadnjicu jednog od pomoćnika. Brzo je reagovalo i obezbeđenje...

( MONDO )

Natrag