Pa i to iscijeljenje je njegova zasluga opet bez Isusa ne bi se niko iscijelio. Pa i pokajanje za grijehe. Bog navodi ljude na to. Naravno da je čovjek slobodno biće koje bira. Međutim ipak je izliječenje nekoga samo Božja zasluga.Vjera joj je pomogla ali je Isusova zasluga.
Rimljanima 2,4 Ili ne mariš za bogatstvo njegove dobrote i krotosti i trpljenja, ne znajući da te dobrota Božija na pokajanje vodi?
Kao i za spasenje.
Paganska nauka je da čovjek nečim svojim zaslužio spasenje ili mu doprinjeo. Čovjek može samo da prihvati ili odbaci spasenja.
Efescima 2,8
Jer ste blagodaću spaseni kroz vjeru; i to nije od vas, dar je Božij,
Efescima 2,9 Ne od djela, da se niko ne pohvali.
Ne, nije uvek ni Isusova zasluga, covek u sebi ima odredjene iceljujuce mehanizme, Bog nas je takve stvorio. Ne kao da je to nasa zasluga, vec Bozja sto je stvorio te mehanizme, i ti se mehanizmi pokrecu mislima, pozitivnim razmisljanjem i slicno.. Poznato je ono sto zovemo ''placebo efekat'' to je upravo taj mehanizam.. Isus jeste lecio ali je podsticao i samoizlecenje.. O tome sam govorio.
A pozitivne misli privlace pozitivne dogadjaje, negativne misli privlace negativno, to je jednostavan zakon.. Cak i naucno dokazano, da sumornim i negativnim ljudima nista ne ide, dok onim pozitivnim sve ide na dobro.. Biblija nas zato podstice da se ''ne brinemo'', da pozitivno mislimo i to je ta ''vera'', kojom se otvaraju vrata i kojom Bozja sila moze uci i delovati na menjanje toka ljudskih dogadjaja...
Bez vere, tj. bez otvorenosti prema Bozjoj sili, to je nemoguce.
Jer takav covek svojom sumnjom blokira put i zatvara vrata, i zato nikada nece doziveti cudo..
Apostol Pavle je rekao: ''Sve mogu u Isusu Hristu koji mi moc daje'' , on se potpuno otvorio prema toj Bozanskoj sili upravo svojom verom, prihvatajuci tu silu i dozvoljavajuci da ona deluje...
Moj cilj nije bio da na toj temi iznosim nikakvu Adventističku nauku..
Laodikeja je u uvodu izjavio sledece:
"
Takođe, da se udružimo u iskrenoj molitvi - ... da bez predubeđenja tražimo da nas on sam povede putem istine."
"
ne odričem se stava da je Adventistička crkva jedina prava istinita Božja crkva... i da ona jedina ima stopostotnu istinu, već želim da i drugi uz naše lično zbližavanje...Spoznaju tu istinu"
Znaci pozivas nas tamo, da mi na toj temi ''budemo bez predubedjenja'', dok ces ti sam biti ''sa ubedjenjem'' , i tamo ces nam ti promovisati svoju veru..
Jel to posteno???
Molim te Laodikeja, otvori sad lepo novu temu o molitvi na kojoj nam neces nametati svoju veru, pa da pisemo ko ljudi u slozi..