Hajde molim te razmisli, kada je ijedan reformator šurovao sa carevima, i progonio Rimokatolike, ili inkviziciju....
Ovo što Mire tvrdi su čiste izmišljotine.
Onda ti nisi citao istoriju, i sama EGW pise u velikoj borbi kako su reformatori imali podrsku kraljeva.
A ti kraljevi su prema svetovnoj istoriji zbog sebicnih interesa stajali na njihovu stranu i progonili i ubijali katolike.
Nemozes ti nista protiv Luterove izjave da bi on "spalio sve franjevce da ih ima u jednoj kuci" niti mozes tvrditi da nije pozivao na ''proterivanje katolika na bicevanje i ubijanje anabaptista kao i na proganjanje jevreja" to pise u istoriji, isto kao sto ne mozes dokazati da nije izjavlio kako "evandjelje treba nametnuti macem"!
Cak si i sam priznao ovo gore, jer si slicno procitao. A to znaci da ja nista ne izmisljam!
Protestanti su ovo Luterovo pravilo gorljivo sprovodili. Svi Luteranski gradovi su proganjali i ubijali katolike, palili su crkve. A u engleskoj su u krvi formirali svoju crkvu na progonima i ubijanju hiljade katolika.
Ti nista ne mozes uciniti protiv, jer to pise u udzbenicima istorije!
Melanhton je bio desna ruka Martina a predsedavao je i protestantskom inkvizicijom!
Uzas jedan!
Cvingli je isto tako radio na progonima, a Kalvin, njegova istorija je sramna da nije vredna ni pomena.
Ali opet vi sve ove reformatore velicate kao 'svece'! A oni su najobicnije ubice!
Kad pogledamo sta su sve doticni izjavljivali da te popadne muka, da ides u wc, da povracas.
Toliko optuzujete katolike da su ubijali, a sebe pravdate!
Pa optuzite onda i sebe, jer ste i vi bicevali ubijali i mucili katolike!
Cak i Jehovini Svedoci vas optuzuju da ste to radili! (sebe i ne zovu protestantima iz tog razloga).
Vi niste nikakva nevina jagnjad, nego ste vukovi u jagnjecoj kozi.
A sto pre ovo shvatis to bolje!
Evo, nedavno sam pricao i sa jednom nazarenkom, a ona mi kaze, kada sam je upitao 'sta cemo sa martinom Luterom', da zna za te njegove izjave! (jako sam se iznenadio).
Znaci svi znaju istinu, samo se vi pravite da ne znate?
Kako ovo napravi svaka cast