Zablude tradicionalnog Hriscanstva

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Бог није Алах јер просто није исти Бог у питању. Они могу да говоре да јесте, али по опису из Курана - дефинитивно није. Алах може значити у преводу: бог, али много богова има. А наш Бог није овај бог рата, који обмањује апостоле и уместо Христоса вара људе да распну Јуду Искариотског. И то ти није толико важно, али има нешто што је по твом мишљењу антихрист. Ако хоћеш да знаш шта дух антихриста говори, онда погледај шта су Павле и Јован записали. Немој да сам оцењујеш или да прихваташ туђе тумачење. Тачно и прецизно апостоли записаше шта ће говорити (оспоравати).

3. Али се бојим да како као што змија Еву превари лукавством својим тако и разуми ваши да се не одврате од простоте која је у Христу.
4. Јер ако онај који долази другог Исуса проповеда ког ми не проповедасмо, или другог Духа примите ког не примисте, или друго јеванђеље које не примисте, добро бисте потрпели. (2.Коринћанима 11)

А ти пиши као и ови култови, ја ту не могу много да спречим или потпуно зауставим.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Бог није Алах јер просто није исти Бог у питању. Они могу да говоре да јесте, али по опису из Курана - дефинитивно није. Алах може значити у преводу: бог, али много богова има. А наш Бог није овај бог рата, који обмањује апостоле и уместо Христоса вара људе да распну Јуду Искариотског. И то ти није толико важно, али има нешто што је по твом мишљењу антихрист. Ако хоћеш да знаш шта дух антихриста говори, онда погледај шта су Павле и Јован записали. Немој да сам оцењујеш или да прихваташ туђе тумачење. Тачно и прецизно апостоли записаше шта ће говорити (оспоравати).

3. Али се бојим да како као што змија Еву превари лукавством својим тако и разуми ваши да се не одврате од простоте која је у Христу.
4. Јер ако онај који долази другог Исуса проповеда ког ми не проповедасмо, или другог Духа примите ког не примисте, или друго јеванђеље које не примисте, добро бисте потрпели. (2.Коринћанима 11)

А ти пиши као и ови култови, ја ту не могу много да спречим или потпуно зауставим.
pa jovan je navestio mnoge antihriste i svakako da si tu u pravu da kuran i nauka taka jeste antihrist jedan od mnogih kroz vreme ali ne antihrist o kome je rečeno jasno u danilu odakle dolazi. islam ne dolazi iz evropske unije zar ne? iz stare rimske imperije. a mora lokacijom doći odatle i mora biti poslednja vlast na zemnlji ,nakon preuzme večnu vlast Isus sa svetima. ako ovde možeš dokazati islam onda da dalje razgovaramo.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tradicionalno hriscanstvo ima korena u veri koju je uspostavio njihov Bog Konstantin Veliki.
Oni nisu prihvatili Isusa Hrista kad nije hteo da dozvoli da ga ucine carem na zemlji,ali su zato brze bolje njihovi sledbenici zavoleli cara Konstantina koji ih je na mig okupljao....
Car i "bog" Konstantin Veliki ,a i njegovi naslednici...
Za hriscane je bilo zabranjeno ubijati,ali Konstantin Veliki im je to zakonski odobrio...
evo slike njegovog sina Konstancija II sa oreolom oko glave,kao sveca sa oruzjem u ruci ,stitonosom i djavoljom advokaticom koja odobrava njegove ratove.
5w8rOhk.jpg

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
to peko nisu lepe želje. Bog neka meri da li ti doista imaš više ikaku šansu pred Bogom posle onakvih reči na svetoga Duha i pedesetnicu. takav govor nisam očekivao od tebe. mislio sam da si kao adrijan gera ,iskreniji hrišćanin.- sad sam u teškoj brizi i ražalošćen nad tvojom dušom.
kor.prva 13. pavle govori o ljubavi naravno. ali zašto staješ tu. od 12. do 14. gl. pavle sve vreme govori o darovima Duha.i odmah završetkom 13.gl. on nastavlja dalje skoro da bi moglo biti jedna glava a ne dve tu. on kaže,težite za ljubavlju i šta,darovi više ne važe? pa ne stoji tako,već dalje kaže,i pokažite revnost za duhovne darove,osobito da prorokujete....nakon razgledanja u 14.gl. pavle defionitivno tek tu zaključuje sa darovima i kaže ponovo,stoga braćo moja, pokažite revnost da prorokujete(opet) i ne branite(!!!) govor tuđim jezicima. pavle je imao u korintu zaključno zadnja rečenica ,vidi se problem sa neredom oko darova. to i jeste cilj pisanja za darove da ih ne ostavi u neznanju, a ne da ih nauči da oni prestaju bilo kad do kraja vremena dok Bog poziva.
pitao si za mene lično. pa i danas imaju svedoci da je nadamnom viđen vatreni plamičak u momentu kada sam govorio iz otkrivenja 19 gl. o dolazećem Hristu. dakako to je još jednom viđeno nad mnogo više prisutnih., ali to mnogo puta nije viđeno nad drugima,pa čak ni kod kornilija u samariji kod filipa kod jovanovih učenika u efezu nije viđeno to kao na dan pedesetnice.
dali si ikad razmišljao zašto je tu dunuo silni vetar,plameniu jezičci su došli nad svakog jednog tad i onda su govorili tuđim jezicima,što i ja posedujem kao stalni prisutni dar a ne samo ja.već mnogi koje sam sretao i koje ne zam lično ! dakle na pedesetnici su došli jezici zašto? što je vodilo izrael ka obećanoj zemlji u vreme mojsija? oblak danju i oganj noću je bio znak vidljive prisutnosti i oni nikad nisu krenuli nigde dok to nije pokrenuto a stali bi kada bi ta Božja prisutnost vidljiva stala. isti taj Bog kod mojsija sišao je samo razdeljen kao plameni jezičak nad svakjim jednim na dan pedesetnice i time potvrdio da je vođstvo ka nebesima ponovo preuzeo Bog po zapovedi Isusa, da idu čekati tu silu sa visine! korej je kod mojsija krenuo sam i svi sa njime su izginuli. što je tu jasno kazano., da je znak Božje prisutnosti ostao u okolu kod mojsija a ne kod koreja. zato je korej izginuo. nikad nije mogao bez Boga stići na cilj. crkva koja danas odbacuje pedesetnicu nikad ne može stići takođe na cilj. ovo je reč Gispodnja!!

Ponoviću još jednom ako uopšte vredi 1. Korinćanima 13. 8. U tom stihu Pavle je nagovestio da darovi duha imaju svoj kraj jer će ti darovi duha vremenom prestati. Misli se na darove duha proroštva govorenja nepoznatim jezicima i dr. Ostaje samo jedan dar duha koji ne prestaje a to je ljubav. Ti ovde preskačeš ovaj glavni dar duha koji po Pavlovim rečima nikad ne prolazi a ističeš mistične nebuloze da je na tvom čelu neko video plameni jezičak što je po mom shvatanju totalno zastranjeno verovanje kako to dolazi od Boga. Ako je uopšte i tačno da je neko to video onda sigurno dolazi od strane nečistih duhova koji su u stanju i da prave takve predstave ljudima. Zbog sklonosti tim mističnim pojavama tipa ikona koje plaču, stigmi, plamenih jezičaka, proricanja, dobili smo na hiljade lažnih učitelja koji se predstavljaju izabranim od Boga a u stvari su izabrani od satane. U mom gradu postoji jedna proročica koja zaista pogađa sve u detalje, prošlost , sadašnjost i budućnost. Ona je pravoslavna Hrišćanka ali ni sama ne precizira da li ta njena proročanstva i viđenja dolaze baš od Boga. Znači imati dar proroštva ne znači bezuslovno da je taj dar od Boga. Osim toga imamo upozorenje iz svetog pisma da se klanjamo tih vračara i videlaca. Ja sam se uverio da zaista imaju te darove ako se uopšte mogu tako nazvati. U stvari shvatio sam koliko u detalje je poznat svaki naš pokret i misao čak i nečistim silama. Naravno izbegavam ih u širokom luku.
Da se vratimo na tvoju konstataciju da sam predhodnim postom sebi zapečatio sudbinu za sva vremena. Recimo kad bi to bilo tačno, sad ja tebe pitam mršavkiću : Iz čije će ruke Bog da traži moju krv ako ne iz tvoje jer ti si danima razapinjao svoju smrtonosnu mrežu ne bili se neko u nju upecao. Kad sam ja odgovorio na tvoje pitanje, jer si već bio dosadio sa tvojom pedesetnicom, ti si kao pauk istrčao iz zasede da uhvatiš žrtvu koja se upecala u tvoju smrtonosnu mrežu. Razmisli malo o tome i reci nisi li čitao u pismu da Bog hvata bez umnike u njihovom bezumlju. Naravno ti se postavljaš i kao sudija a kakvim sudom sudiš tako ćeš biti i osuđen. Eto ja kažem da si ti u teškoj zabludi ali ipak neću reći da si osuđen na večne muke u paklu kao ti što želiš meni i ostalim ne istomišljenicima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Vrlo dobar odgovor!
Znači imati dar proroštva ne znači bezuslovno da je taj dar od Boga.

Ovo je jako važno. Proroštvo, kao ni drugi izvanredni darovi nisu sigurni znakovi djelovanja Božjeg Duha, ali ljubav jest.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
pa jovan je navestio mnoge antihriste i svakako da si tu u pravu da kuran i nauka taka jeste antihrist jedan od mnogih kroz vreme ali ne antihrist o kome je rečeno jasno u danilu odakle dolazi. islam ne dolazi iz evropske unije zar ne? iz stare rimske imperije. a mora lokacijom doći odatle i mora biti poslednja vlast na zemnlji ,nakon preuzme večnu vlast Isus sa svetima. ako ovde možeš dokazati islam onda da dalje razgovaramo.

Британска империја је била најраспрострањеније царство у историји света. Настала је у 16. веку, и трајала све до друге половине 20. века. До 1922. године, око 458 милиона људи је живело у Британској империји, или једна четвртина тадашњег становништва света. Захватала је површину од 33.700.000 km².

А ко каже да је четврта звер Римско царство и "Мали рог" Ватикан? Адвентисти? Где си ти нашао да је у питању Европа? Нема нигде, све се врти око истока. Јер да није тако, онда би највећа империја у историји, а то је Британска, била та звер. Јер нико нема појма да је Британска имерија највећа од свих. Прво види шта Данило каже:

8. И јарац поста врло велик; а кад осили, сломи се велики рог, и место њега нарастоше знаменита четири рога према четири ветра небеска.
9.И из једног од њих изиђе један рог мален и нарасте врло велик према југу и истоку и према красној земљи.
10. И нарасте дори до војске небеске, и обори на земљу неке од војске и од звезда, и погази их.
11. И нарасте дори до поглавара тој војсци, и узе Му свагдашњу жртву, и свети стан Његов обори.
12. И војска би дана у отпад од жртве свагдашње, и обори истину на земљу, и шта чињаше напредоваше му.
13. Тада чух једног свеца где говораше; и један светац рече некоме који говораше: Докле ће трајати та утвара за свагдашњу жртву и за отпад пустошни да се гази светиња и војска?
14. И рече ми: До две хиљаде и три стотине дана и ноћи; онда ће се светиња очистити.
15. А кад видех ја Данило ову утвару, и заисках да разумем, гле, стаде преда ме као човек.
16. И чух глас човечији насред Улаја, који повика и рече: Гаврило кажи овоме утвару.
17. И дође где ја стајах; и кад дође уплаших се, и падох на лице своје; а он ми рече: Пази, сине човечији, јер је ова утвара за последње време.
18. А док ми он говораше, ја бејах изван себе лежећи ничице на земљи; а он ме се дотаче, и исправи ме, те стадох.
19. И рече: Ево, ја ћу ти казати шта ће бити на крају гнева; јер ће у одређено време бити крај.
20. Ован што си га видео, који има два рога, то су цареви мидски и персијски.
21. А руњави је јарац цар грчки; и велики рог што му беше међу очима, то је први цар.
22. А шта се он сломи, и место њега нарастоше четири, то су четири царства, која ће настати иза тог народа, али не његовом силом.
23. А на крају царовања њиховог, кад безаконици наврше меру, настаће цар бестидан и лукав.

Треба видети једну просту чињеницу:

9.И из једног од њих изиђе један рог мален и нарасте врло велик према југу и истоку и према красној земљи.

А Грчко царство када се подели имаше овакву теиторију:

MacedonEmpire.jpgподела царства македонског.jpg

И из једног од њих изиђе један рог мален и нарасте врло велик према југу и истоку и према красној земљи.

према југу и истоку и према красној земљи.jpg

Које је то царство које се раширило према југу, истоку и красној замљи? Ко спомиње запад и Рим? Нико живи, ни један једини пророк и апостол, само ове америчке секте.

Ширење калифата.jpgpopulacija antihrišćanske religije.jpg

Kada dođu 'Isa, a.s., reći će im: Ne pripada šefa'at meni, nego otiđite
Muhammedu, s.a.v.s.
, robu kojem je Allah oprostio sve ranije i kasnije
grijehe. I oni će mi doći. Hadisi, 36

45. Тако је и писано: Први човек Адам постаде у телесном животу, а последњи Адам у духу који оживљује.
46. Али духовно тело није прво, него телесно, па онда духовно.
47. Први је човек од земље, земљан; други је човек Господ с неба. (1.Коринћанима 15)

Овде се за Господа каже да је последњи Адам, Богочовек Исус. Јасно се види да је неко намерно оспоравао Павлове посланице (значи да их је читао), а све постаје јасно када се види мржња муслимана према нашем апостолу Павлу, јер они не могу да поднесу то име. То се видело и овде на форуму и може се наћи свуда.

2. Uzvišeni Allah kaže: "Čovjek Me poriče, a to mu nije dozvoljeno;
čovjek Me vrijeđa, a to mu nije dozvoljeno! Poriče Me kada govori:
Allah me neće ponovo stvoriti kao što me je prvi put stvorio! A prvo
stvaranje nije nimalo lakše od ponovnog proživljenja! Vrijeđa Me kada
govori: "Allah ima sina!" - a Ja sam Jedan, utočište svakome! Nisam
rodio niti sam rođen, i niko Mi nije ravan!"

Ово је јасно упућено против Сина Божијег, причајте ви о папи, Ватикану, Европској унији и др., али јасне дефиниције из Библије само једна сила отворено пориче и учи другачије. У питању је НАУКА, а не само политичка моћ. Јер апостол Јован прецизира шта ће дух антихриста говорити, а не које ће се империје правити.

Јер апостоли беху у време Римског царства, па нико не рече да је звер ово или оно. По Откривењу, звер која излази из мора има све карактеристике Данилових звери, што значи да ће бити на територији које имаху сва та царства.
Нити Ватикан има те територије, нема ни ЕУ, само Отоманско царство имаше те територије. А, пошто беше то царство рањено, велика је шанса да сада зацели. Само треба пратити како се уздиже сила и моћ.

Па када дођу опет на ове просторе (а све су заступљенији), брзо ћеш ти говорити да Дух Свети није Бог (то и сада говориш), али и да Бог нема Сина. Само полако, ниси ти једини. Шта мислиш како се ислам ширио него преко неверних хришћана који су се одрекли Сина Божијег да сачувају главу. То први хришћани не би урадили, а неће ни последњи (они стварно верни).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ponoviću još jednom ako uopšte vredi 1. Korinćanima 13. 8. U tom stihu Pavle je nagovestio da darovi duha imaju svoj kraj jer će ti darovi duha vremenom prestati. Misli se na darove duha proroštva govorenja nepoznatim jezicima i dr. Ostaje samo jedan dar duha koji ne prestaje a to je ljubav. Ti ovde preskačeš ovaj glavni dar duha koji po Pavlovim rečima nikad ne prolazi a ističeš mistične nebuloze da je na tvom čelu neko video plameni jezičak što je po mom shvatanju totalno zastranjeno verovanje kako to dolazi od Boga. Ako je uopšte i tačno da je neko to video onda sigurno dolazi od strane nečistih duhova koji su u stanju i da prave takve predstave ljudima. Zbog sklonosti tim mističnim pojavama tipa ikona koje plaču, stigmi, plamenih jezičaka, proricanja, dobili smo na hiljade lažnih učitelja koji se predstavljaju izabranim od Boga a u stvari su izabrani od satane. U mom gradu postoji jedna proročica koja zaista pogađa sve u detalje, prošlost , sadašnjost i budućnost. Ona je pravoslavna Hrišćanka ali ni sama ne precizira da li ta njena proročanstva i viđenja dolaze baš od Boga. Znači imati dar proroštva ne znači bezuslovno da je taj dar od Boga. Osim toga imamo upozorenje iz svetog pisma da se klanjamo tih vračara i videlaca. Ja sam se uverio da zaista imaju te darove ako se uopšte mogu tako nazvati. U stvari shvatio sam koliko u detalje je poznat svaki naš pokret i misao čak i nečistim silama. Naravno izbegavam ih u širokom luku.
Da se vratimo na tvoju konstataciju da sam predhodnim postom sebi zapečatio sudbinu za sva vremena. Recimo kad bi to bilo tačno, sad ja tebe pitam mršavkiću : Iz čije će ruke Bog da traži moju krv ako ne iz tvoje jer ti si danima razapinjao svoju smrtonosnu mrežu ne bili se neko u nju upecao. Kad sam ja odgovorio na tvoje pitanje, jer si već bio dosadio sa tvojom pedesetnicom, ti si kao pauk istrčao iz zasede da uhvatiš žrtvu koja se upecala u tvoju smrtonosnu mrežu. Razmisli malo o tome i reci nisi li čitao u pismu da Bog hvata bez umnike u njihovom bezumlju. Naravno ti se postavljaš i kao sudija a kakvim sudom sudiš tako ćeš biti i osuđen. Eto ja kažem da si ti u teškoj zabludi ali ipak neću reći da si osuđen na večne muke u paklu kao ti što želiš meni i ostalim ne istomišljenicima.
isabeliti,zaokretu i peku:
najpre u jednom isto odgovoru da ponovim ovo što se ovde iznosi. deluje od vaše strane istinito ali je daleko od Pisma.
u čemu je vaša zabluda. u neverovanju Bogu. svakako da si peko rekao dobro,mnogo je lažnih znakova,od plakanja ikona itd. ali da li je moguće da Bog ako molimo njega daje lažni znak,kamen mesto hleba. mi negiramo konstantno ovde Pismo,mateja 12.marka 3. i idemo u hulu na Duha svetoga potencijalno. ako mi dođemo u priču lične prirode a ne da nam Reč Božja jasno svedoči, da niko nikad ne može svezati Isusa i dati mesto njega lažni dar. onda ako mi ovo ne možemo ispoštovati onda ne možemo ni znati ispitivati duhove.kažeš vračara u tvom okruženju,peko je rekao.pa kake veze ima vračara sa plamenim jezikom nad mojom glavom ili nad glavama apostola? zašto si onda provokativno pitao me ,je li sam imao, ili neko drug,i vidljiv znak jezičaka.aludirao si da apostoli su to imali i sad pavle nije imao,jovanovi učenici nisu ,samarija nije, pa onda svi ti iskazi duha su nema druge, hteo si reći ,po tebi lažni.naravno ti to ne bi smeo reći za pavla,ali za mene da,jer ja eto nisam imao traj vatreni jezičak. ali eto ko zna zašto desilo se da je to pre neku godinu viđeno nadamnom. naravno to nije pravilo i postoji valjan razlog da se to kad- kad desi. pravilo je da svi govore jezike proriču i danas ,jer je obećanje dato za sve daljnje koje god poziva Gospod Bog. dakole znak verujućih je marko 16. taj-. sad kad ti doneseš priču ili isabelita ili zaokret ,o ljubavi koja ostaje ,a potom se kaže onda to mora da znači da darovi duha više ne važe onda ti i slični ovde treba da se zapitate gde ste profulali u tom kontradiktornom zaključku. na više mesta jasno opominje da bez darova duha ili krštenja Duhom nema carstva nikome,a sad odjednom ide priča iz korinćana i tumnačene mora da darovi više nisu bitni.može li Bog biti kontraditktoran sebi? ne može.onda što je po sredi. pa vaše jasno nerazumevanje mesta u korinćanima. pavle ako se pažljivo prati govori o veri ,nadi, ljubavi koja ostaje ,ali prethodno jako jasno piše on uvodi u to zaključno i kaže da svi darovi imaju dooista prestati jednom kad mi budemo u nebu,jer što će tada proroštvo. u zahariji već piše da će kad se pitali zaIsusa u oblacima i objavi jevrejima za spas da će svaki otac i majka ubiti sina što je prorokovao dalje,jer kako proroštvo on može dati osim lažno kad je mesija tu? dakle kad prestaje proroštvo,jezici čudesa? pa kad dođe mesija Isus u vaskrsenju šta će nam onda iscelenje od čega kad je sa njim večnost?! pavle na taj čas misli da će
prestati darovi,a ne sad ,kada je obećanje za sve koje Gospod poziva. zato je ljubav večna. jer je Bog ljubav. darovi su dati za rast crkve do mere Hristove do dolaska njegovog i spremanja crkve za t aj susret. zato pavle i počinje sa time,neko može da razda imanje sažeže sebe na ognju a ništa ne vredi bez ljubavi. to je tačno.
onda za peka bi mogao reći ,da se kani doista vračara. pogađača-. jer to je pogađački duh., kako to ne možete razumeti. šta ima čofgek od toga ako mu vračara kaže kad će umreti,kaki sako nosa itd. kad je rođen i slične stvari koje Bog kaže čak da te dubine i ne spominjemo.zar to ne umete razaznati od Božjega duha koji govori na pokajanje i revnost za Hrista i donosi jasnog duha pedesetnice koji donosi pokajanje i potom krštenje u ime i krštenje D uhom,kao obećžanje dokle god poziva GHospod Bog. ovo je reč Gospodnja.!!! onda da li darovi doiosta prestaju? znači li to da ne trebamo više ni dar reči, ni dar mudrosti, ni apostolski dar,ni dar znanja,ni dar davanja,jer sve su to darovi a kaže se prestaju sa ljubavlju ?
za adrijana: gde je evropska unija ? pa vidi u danilu da li možeš preinačiti proroštvo da je poslednja zver četvrta nakon grčke rim? zar o tome treba raspravljati. pa ako je rim zadnja zver u danulu odakle dolazi desetorica? iz nje. pa onda odakle dolazi antihrist?iz toga svega,i sad što tu ima dalje pričati o islamu?
muči te priča da on neće reći da je Isus došao u telu. pa zar ti stvarno ne vidiš da masa papskih vernika sa papom danas ne veruje da je Isus jedan jedini Bog kao ti što vidim veruješ i da time oni nekaju da je taj Jahve spasitelj ili Jehošua došao u telu već tvrde da je sin Božji neka druga osoba neki drugi osobeni Bog došao u telu ,a ne jedan jedini Bog da se objacio u telu koje je nazvano Jehošua ili Jahve spasitelj. onda pavle je rekao,čuvajte se od prazne filozofije da vas niko ne odvuče od istine jevanđelja da je u Isusu Hristu objavljena sva punina Božanstva tele sno. čuješ li.,sva punina božanstva telesno. koliko ti veruješ da ima božanstava ? pa ko se objavio u punini Božanstva telesno. Bog u telu? vidiš kajafa i sinedrion je odbacio to,spedy ovde ne veruje da je Jahve u ristu punina Božanstva telesno već misli da je Isus ne znam što neki arhanđeo itd.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
za adrijana: gde je evropska unija ? pa vidi u danilu da li možeš preinačiti proroštvo da je poslednja zver četvrta nakon grčke rim? zar o tome treba raspravljati. pa ako je rim zadnja zver u danulu odakle dolazi desetorica? iz nje. pa onda odakle dolazi antihrist?iz toga svega,i sad što tu ima dalje pričati o islamu?
muči te priča da on neće reći da je Isus došao u telu. pa zar ti stvarno ne vidiš da masa papskih vernika sa papom danas ne veruje da je Isus jedan jedini Bog kao ti što vidim veruješ i da time oni nekaju da je taj Jahve spasitelj ili Jehošua došao u telu već tvrde da je sin Božji neka druga osoba neki drugi osobeni Bog došao u telu ,a ne jedan jedini Bog da se objacio u telu koje je nazvano Jehošua ili Jahve spasitelj. onda pavle je rekao,čuvajte se od prazne filozofije da vas niko ne odvuče od istine jevanđelja da je u Isusu Hristu objavljena sva punina Božanstva tele sno. čuješ li.,sva punina božanstva telesno. koliko ti veruješ da ima božanstava ? pa ko se objavio u punini Božanstva telesno. Bog u telu? vidiš kajafa i sinedrion je odbacio to,spedy ovde ne veruje da je Jahve u ristu punina Božanstva telesno već misli da je Isus ne znam što neki arhanđeo itd.

Све ти разумеш, само оспораваш веома једноставну ствар: како је онда Исус Бог у телу? Ако је тело човечије (Син Човечији), где је онда Бог Логос (Син Божији)? Духом Светим је Он Син Божији, јер Дух Свети је везивно ткиво, заједница је Духом. Тако су Отац и Син и Дух Свети - једно. Јер Бог је Дух. Духом Светим је и Црква једно тело (духовно, Христосово).

Све је то узалуд што ја причам, сви "спавају", али не као адвентисти и сведоци. А када време дође, биће касно. И време је већ дошло, само што су људи толико преокупирани материјалним добрима, бригом за кирије, рачуне, нове аутомобиле, путовања, летовања и зимовања итд., да уопште немају додира са реалношћу, што се види и овде на форуму. Примети се нешто мало, али то гурнемо под тепих и настављамо празне приче, док суштински долази време, а већ је дошло, када се спрема последњи погром хришћана, тотално нови систем где се наше мудровање неће признавати, већ ће бити тоталитарни систем као у многим земљама. Можда ће људи имати своја материјална доба, али ће изгубити распетог и Васкрслог Христоса и неће смети (ни моћи) да Га исповедају. То муслимани знају, и ако мало погледамо њихове говоре, све се јасно види и чује, ту нема тајни.

Веома је тешко пробудити свест успаваног човека, он не чује јер не жели да чује. Када и безбожници који сада исмејавају библијског Бога буду ставили име Алаха на своја чела или на десну руку, тада ће се показати ова мржња у свом највећем мраку. Дотле, остаје само нада јер Господ рече да ће бити са Својима до краја.

na čelu žig zveri.jpg

4. И гледаће лице Његово, и име Његово биће на челима њиховим. (Отк. 22)

16. И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, те им даде жиг на десној руци њиховој или на челима њиховим,
17. Да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, или име звери, или број имена њеног. (Отк. 13)

Ако адвентисти кажу да је Печат у ствари закон, и да ће други закон бити на челима оних који се поклонише звери (том систему и царству, владару), зашто у овом случају не желе да виде очигледно?

Трудићу се да не пишем више, да не бих некога саблазнио или да се не мисли да мрзим. Оно што сам открио, ја сам показао. Остало је на човеку да чита и истражује. Од мене доста, ионако се "не зна ко пије, а ко плаћа". Толико је интернет затрован свачијим тумачењем. Још ми фали да неко помисли да пророкујем или да имам "визије".

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691

Све ти разумеш, само оспораваш веома једноставну ствар: како је онда Исус Бог у телу? Ако је тело човечије (Син Човечији), где је онда Бог Логос (Син Божији)? Духом Светим је Он Син Божији, јер Дух Свети је везивно ткиво, заједница је Духом. Тако су Отац и Син и Дух Свети - једно. Јер Бог је Дух. Духом Светим је и Црква једно тело (духовно, Христосово).

Све је то узалуд што ја причам, сви "спавају", али не као адвентисти и сведоци. А када време дође, биће касно. И време је већ дошло, само што су људи толико преокупирани материјалним добрима, бригом за кирије, рачуне, нове аутомобиле, путовања, летовања и зимовања итд., да уопште немају додира са реалношћу, што се види и овде на форуму. Примети се нешто мало, али то гурнемо под тепих и настављамо празне приче, док суштински долази време, а већ је дошло, када се спрема последњи погром хришћана, тотално нови систем где се наше мудровање неће признавати, већ ће бити тоталитарни систем као у многим земљама. Можда ће људи имати своја материјална доба, али ће изгубити распетог и Васкрслог Христоса и неће смети (ни моћи) да Га исповедају. То муслимани знају, и ако мало погледамо њихове говоре, све се јасно види и чује, ту нема тајни.

Веома је тешко пробудити свест успаваног човека, он не чује јер не жели да чује. Када и безбожници који сада исмејавају библијског Бога буду ставили име Алаха на своја чела или на десну руку, тада ће се показати ова мржња у свом највећем мраку. Дотле, остаје само нада јер Господ рече да ће бити са Својима до краја.

Pogledajte prilog 44897

4. И гледаће лице Његово, и име Његово биће на челима њиховим. (Отк. 22)

16. И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, те им даде жиг на десној руци њиховој или на челима њиховим,
17. Да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, или име звери, или број имена њеног. (Отк. 13)

Ако адвентисти кажу да је Печат у ствари закон, и да ће други закон бити на челима оних који се поклонише звери (том систему и царству, владару), зашто у овом случају не желе да виде очигледно?

Трудићу се да не пишем више, да не бих некога саблазнио или да се не мисли да мрзим. Оно што сам открио, ја сам показао. Остало је на човеку да чита и истражује. Од мене доста, ионако се "не зна ко пије, а ко плаћа". Толико је интернет затрован свачијим тумачењем. Још ми фали да неко помисли да пророкујем или да имам "визије".
Bog koji je duh je bio u Hristu.
mislim da si oko islam mnogo otišao od danila. razumem tvoju iskrenost da ukažeš na opasnost od islama ima istine niko ne spori,bio bi slep da to čini. da li si razmišljao zašto je islam u usponu? pa zbog nemoralnosti hrišćanstva! kada se čovek formlni hrišćanin raazočara (originalni neće preći nikad na islam!) što on radi uobičajeno,prvo potrči za alkoholom,naročito kad ga žena napusti i razori sreću i brak,i obratno,ili uzme drogu ili izvrši čak samoubistvo. sada postoji novija verzija mnogo manje bolna,prelaz na islam jer time se nađe kao ugrožen srećan i u okrilju iskrenih ljudi koji ga više neće izneveriti novim kurvarstvom.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag