Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Iv 12;
"
26 Ako mi tko hoće služiti,
neka ide za mnom.
I gdje sam ja,
ondje će biti i moj služitelj.
Ako mi tko hoće služiti,
počastit će ga moj Otac."
LK 4,8
"Pisano je: Klanjaj se Gospodinu, Bogu svomu, i njemu jedinomu služi!"
Rim 1,1
Pavao,
sluga Krista Isusa,
pozvan za apostola,
odlučen za evanđelje Božje -
Pridavati B++u druga je smrtni grijeh. (svaki tko se pravi B++m zaslužuje smrt)
Sam kažeš da za spasenje treba vjerovati u dvoje...
Iz 43,11
"11 Ja, ja sam Jahve,
osim mene nema spasitelja."
Poslanica Titu 3;
"4 Ali kad se pojavila dobrostivost i čovjekoljublje Spasitelja našega, Boga, 5 on nas spasi ne po djelima što ih u pravednosti mi učinismo, nego po svojem milosrđu: kupelji novoga rođenja i obnavljanja po Duhu Svetom 6 koga bogato izli na nas po Isusu Kristu, Spasitelju našemu, 7 da opravdani njegovom milošću budemo, po nadi, baštinici života vječnoga. "
Lk 2,11
"Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin. "
Posve jasno piše da je Jahve jedini spasitelj; i da je Jahve = Otac i Sin; samo je kontekst taj da je Sin postao čovjek (inkarnacija=avatar) pa iz te ljudske prirode obavlja posao spasenja kao čovjek iako ostaje Jahve kao osoba (onaj koji stanuje u tijelu).
Ako imaš koji argument za napisati da ne odgovaram na sve teme. (ja sam svoje pokazao citatima, red je na tebi da to osporiš)
Ima još puno citata koji dokazuju ove navode, vrijedi ih dodati samo ako bude potreba.
Da bi sve te tvrdnje imale smisla treba pratiti kontekst.
Naprimer odakle je Isus citirao u Luki 4:8? "pisano je" gde je i sta je napisano ,proveri po fusnotama
Luka 4:8
Исус му на то рече: „Писано је: ’Јехову, свог Бога,обожавај и једино њему служи. NW
Luka 4:8 DK prevod "I odgovarajući Isus reče mu: Idi od mene, sotono; u pismu stoji: Poklanjaj se Gospodu Bogu svom, i Njemu jedinom služi."
5.Moj 6:13, 5 Moj. 10:20
Evo ti teksta na hebrejskom koji je Isus citirao iz 5.Moj 6:13
WTT Deuteronomy 6:13 אֶת־ יְהוָ֧ה אֱלֹהֶ֛יךָ תִּירָ֖א וְאֹת֣וֹ תַעֲבֹ֑ד וּבִשְׁמ֖וֹ תִּשָּׁבֵֽעַ׃
(Deut. 6:13 WTT)
Jehova je oznacen klinastim slovima יְהוָ֧ה .
A sad jedno pitanje za razmisljanje.
Ako ste izbacili ime Boga Oca,Jehova,da necete mozda uskoro da izbacite i ime sina Bozjega? Isus?
Kako bi Biblija izgledala kad bi se izbacilo i ime Isus???
A kako bi izgledala kad bi se vratilo ime Jehova u Biblije???
Jehovini Svedoci su to uradili,a kad ce vasi???
Koji je vas razlog da jos uvek niste vratili u vase Biblije ime Boga Oca???
Price Solomonove 30:4
4 Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?