Хришћанство

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Secas li se pesme "zidanje skadra na bojani"?
Secas li se kako zazida svoju zenu u temelj Skadru gradu?
E to je nase prokletstvo.Sto se danas od takvih osoba prave heroji ,a ne osudjuju se za zla dela koja su cinili.Pa samo sinovi Stefana Nemanje ,Stefan i Vukan su posle Nemanjine smrti poveli krvnicki rat gde je bilo krvi do kolena.Od koga su to naucili ,ako ne od svoga oca u sukobu sa bogumilima.
Uostalom procitaj izvestaj laodikeje o mirnom progonu bogumila,tu se negde nalazi...,a ja odoh da spavam,dosta je za veceras.laku noc od mene.

Eto, ti junacke pesme i legende o Kraljevicu Marku i sl.. koristis kao istorijski dokaz.
Mislim stvarno.
Ako ne mozes da mi das ni jedan zvanicni istorijski podatak, onda se tvoje sagledavanje istorije temelji na imaginaciji, odnosno zamislio si nesto sto nije istina...
To o ratu Stefana i Vukana molim detalje?
Ne znam sta je Laodikeja napisao, nisam citao a niti mogu da nadjem kad ne znam gde je to pisao..
Ne mozes ti ovde iznositi svasta na forumu bez i jednog dokaza...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nema coveka da ne gresi,pa tako bolje da javno iznosimo svoje greske i propuste,a neka nas drugi hvale,a ne mi sami da se palimo niti da nasedamo ulizickom laskanju.
Sto se tice Stefana i Vukana,o njihovom ratu i krvi do kolena procitah iz knjige Skolski venac svetog save u izdanju SPC.
Treba li ti kopija teksta ili ces sam da downloadujes knjigu ili doticni tekst,ili procitaj istoriju srpsko-srpskih ratova.."hriscansko-pravoslavnih"???...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
A tema je o HRIŠĆANSTVU i zamisli sad pojave se tamo Musliman i Js da čuju šta Hrišćani imaju reći o svojoj veri...kako bi to lepo bilo da se i oni zainteresuju za našu veru.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ma svi su oni isti...
U se,na se i poda se.To je njihova glavna religija,i po tome su braca.
Religija im je samo izgovor za sukobe.Da nisu podeljeni na religije,nasli bi druge podele...
Postoji samo jedna prava religija,a sve ostale su lazljive.
Hriscanske religije su cak krivlje za sve sukobe po svetu ,negoli sve ostale religije zajedno.,one cak nemaju ni slovo "h" od hriscanstva.Dela su im idolopoklonicka,ruke im krvave ,a jezik lazljiv.
Zamisli samo isusa Hrista ili njegove apostole kako vicu,deru se,teraju ljude u rat za slobodu ili otimacinu i slicne stvari?
ja to ne mogu ni da zamislim,ali kad vidim kako pretstavnici drugih crkava to dozvoljavaju,ja nisam iz te price...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ja rekoh HRIŠĆANI a ti mi pišeš o koje čemu....
Zar ti misliš da su Hrišćani svi što šetaju po ulicama ili nose mantije ili vreće...ne, nisu.
Dobro, ti kao Js i nisi iz te priče o Hrišćanima ali kažeš da si Jehovin i to nije loše samo je problem što apostoli nisu imali taj naziv niti su tako svedočili niti o tome o kom vi govorite.
Oni Isusa< raspetog nosili i tražili da se u Isua veruje a u koga vi veru tražite?
Stefam u Isusove ruke predaje duh a vi?
Apostoli krste u ISUSA a vi?
Apostoli jedu telo Hristovo da bi imali život u sebi a vi?
Apostoli behu puni Duha Svetoga koji ih pečati za život a vi, ko vas pečati?
Apostoli su imali darove Duh Svetoga a vi?
Učenici su DUŽNI živote svoje polagati za braću a da li bi ti dao par decija krvi da nekom spaseš život?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ovde pisemo o hriscanstvu uopste,a JS su takodje hriscanska verska organizacija,kao sto su pravoslavci,katolici,protestaniti,adventisti,mormoni,baptisti,luterani itd itd...
Znas li jednostavan test za hriscane iz kojeg mozes videti koliki su to vernici.
Pitaj koga hoces : "Sta je pre bilo kokoska ili jaje"
Ja sam napravio taj test medju pravoslavcima i vise od 90% je reklo da ne zna sta je pre bilo.
Sta ti mislis sta je pre bilo kokoska ili jaje?
napisi odgovor ispod.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovde pisemo o hriscanstvu uopste,a JS su takodje hriscanska verska organizacija,kao sto su pravoslavci,katolici,protestaniti,adventisti,mormoni,baptisti,luterani itd itd...
Znas li jednostavan test za hriscane iz kojeg mozes videti koliki su to vernici.
Pitaj koga hoces : "Sta je pre bilo kokoska ili jaje"
Ja sam napravio taj test medju pravoslavcima i vise od 90% je reklo da ne zna sta je pre bilo.
Sta ti mislis sta je pre bilo kokoska ili jaje?
napisi odgovor ispod.

1.Js NISU hrišćani iz prostog razloga što Hrišćani HRISTA propovedaju i u Isusa se krste.
2.Kokoška ili jaje, Bog reče kokoška da bi mogla sneti jaje.
3. Ateisti uče ka se prvo stvorilo jaje iz ničega i onda iz jajeta izašlo pile koje je krerao niko i niko mu nije dao život stvorilo se magijom za vas.
Ima li još koje pametni pitanje?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
JS JESU Hriscani po svemu sto je Isus Hrist zapovedio svojim ucenicima.Dovoljno je samo sto su poslusali Isusa da se ne uce ratovanju i da nikoga ne ubijaju,a da ne pominjem sve ostalo sto cujemo u crnoj hronici i svetskoj hriscanskoj politici...
I ne odgovori mi na direktno pitanje "Sta je pre bilo kokoska ili jaje"?

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Je li sto se nazivate hriscanska zajednica a ne hriscanska crkva?U Bibliji ne postoji termin Hristova zajednica vec Hristova crkva?
Mozes li mi dati podatak koliko je onih koji su uzeli simbole u prosloj godini?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Razlog je veoma jednostavan,sirovi prevod....
Nasa srpska rec "crkva"potice od grcke reci "ek-lesia"koja bukvalno znaci "iz-pozvati".
Proucavajuci tu grcku rec doslo se do zakljucka da ta rec nikada nije pretstavljala neku gradjevinu u smislu "nekretnina"ili bukvalno zgradu.Naprotiv ona se koristila za "hriscansku skupstinu".
Naravno uvek ce biti onih koji ce govoriti da se bas misli na "bukvalnu gradjevinu ili zgradu,pa hajde da iznesemo dokaze ko kakve ima u prilog istini.
Najkrace receno ta grcka rec eklesia se u DK Bibliji na srpskom negde prevodi sa skupstina a negde sa crkva.
Jevrejima 2:22
22 Kazujem ime Tvoje braći; usred skupštine hvaliću Te.
λέγων, Ἀπαγγελῶ τὸ ὄνομά σου τοῖς ἀδελφοῖς μου, ἐν μέσῳ ἐκκλησίας ὑμνήσω σε. (Heb 2:12 BYZ)
Psalam davidov 22:22
Kazujem ime Tvoje braći; usred skupštine hvaliću Te.
Ipak od IV veka i Konstantina prevod "crkva " se odomacio svuda kao i mnogo sto sta sto nema nikakve veze sa Hriscanstvom.

Natrag