Wireless - pitanja i odgovori

Član
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
9
e druze dobi sam novi modem sada je HG530 pa me zanima koliki domet ima wireless na modemu

Učlanjen(a)
15.01.2010
Poruka
3
Pozdrav! Ovako imam pitanje vezano za wireless! Imam AirLive wireless karticu u racunaru i grid wireless antenu na krovu. Skoro sam dobio laptop sa ugradjenim wirelessom,sta mi treba(router i sl.) da bih mogao da hvatam net i na laptopu tj da delim internet konekciju sa desktopa.
Procitao sam na forumima da mi router ovog tipa ITsvet.com :. TP-Link TL-WR543G 10/100 4 ports, 1 wan port - Ruter - cena cene cenovnik cenovnici moze pomoci. Hteo bih da cujem vase misljenje? Unapred hvala!

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Pozdrav! Ovako imam pitanje vezano za wireless! Imam AirLive wireless karticu u racunaru i grid wireless antenu na krovu. Skoro sam dobio laptop sa ugradjenim wirelessom,sta mi treba(router i sl.) da bih mogao da hvatam net i na laptopu tj da delim internet konekciju sa desktopa.
Procitao sam na forumima da mi router ovog tipa ITsvet.com :. TP-Link TL-WR543G 10/100 4 ports, 1 wan port - Ruter - cena cene cenovnik cenovnici moze pomoci. Hteo bih da cujem vase misljenje? Unapred hvala!

dobro je sto nisi kupio odmah ruter.e ovako,ima jedna caka ta kartica sa antenom ti je prijemnik ili ti (ap),e sad taj uredjaj ITsvet.com :. TP-Link TL-WR543G 10/100 4 ports, 1 wan port - Ruter - cena cene cenovnik cenovnici moze da radi i kao ap i kao ruter ali nikako kao oba.
imas 2 varijante skuplju i jeftiniju pa ti vidi koja ti vise odgovara.
1.da kupis taj ruter i da ga povezes na taj komp preko lan kabla i da radi ko bezicni ruter ali ima caka mora desktop uvek da ti bude upaljen da bi imao net preko rutera,cim ugasis desktop gubis net.
2.da kupis jedan taj ITsvet.com :. TP-Link TL-WR543G 10/100 4 ports, 1 wan port - Ruter - cena cene cenovnik cenovnici koji ce da stavis u ap mod tj u njega ces da usrafis kabal sa antene koja je na krovu i drugi ovaj http://www.netiks.rs/wireless-bezic...tmp-kriptovanje-64-128-152-bita-fiksna-antena koji ce da bude ruter,kabal iz prvog (ap-a) ide u drugi ( ruter) i resio si problem,imas wireless po celoj kuci i ne moras da palis komp kad ti treba net.mozes u onu wireless karticu sto imas na kompu da usrafis antenicu od onog ap-a jer ti ona ne treba posto si usrafio onu sa krova i dobijes net na kompu opet bezicno sa rutera.
znaci u drugoj varijanti ti je 1700din vise ali ne razbijas glavu i sve ide preko rutera i laptop i desktop.

ako se odlucis za drugu varijantu ja ti mogu pomoci sa setovanjem tih uredjaja posto se bas time bavim,instaliraces jedan program na kopu i ja cu daljinski preko neta da se zakacim i podesim ti uredjaje.pozzzzzzzzzzz

Član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poruka
23
evo ovako.probao sam sa onim tvojim tutorijalom,ali mi bas i nije ispalo kako treba prvenstveno zbog sifre.
imam neki beli telekomov adsl,ali dali su mi uputstvo za neki drugi model.
na mojem pise huawei i nista vise,a u uputstvu jatspeed iad-wp2.
toliko imam od podataka,sad mi ti reci mozes li mi pomoci ili da zovem tehnicku podrsku?
hvala u svakom slucaju

Član
Učlanjen(a)
12.03.2011
Poruka
9
Kada vec pricamo o zastiti rutera tj postavljanjem sifre,interesuje me da li je moguce ''provaliti' sifru? vidim da po netu ima razni wi fi hack tools ili wi fi pass decoderi,koliko su oni efikasni? na zalost nisam u mogucnosti da isprobam sam..

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
evo ovako.probao sam sa onim tvojim tutorijalom,ali mi bas i nije ispalo kako treba prvenstveno zbog sifre.
imam neki beli telekomov adsl,ali dali su mi uputstvo za neki drugi model.
na mojem pise huawei i nista vise,a u uputstvu jatspeed iad-wp2.
toliko imam od podataka,sad mi ti reci mozes li mi pomoci ili da zovem tehnicku podrsku?
hvala u svakom slucaju

odgovorio sam na pp.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Kada vec pricamo o zastiti rutera tj postavljanjem sifre,interesuje me da li je moguce ''provaliti' sifru? vidim da po netu ima razni wi fi hack tools ili wi fi pass decoderi,koliko su oni efikasni? na zalost nisam u mogucnosti da isprobam sam..

pa moguce je samo ti treba pravi softver i odlicno poznavanje linuxa.mogu ti reci da ja nisam uspeo ali sam video ljide koji jesu.
ako je zakljucano wep ili wpa imas neke sanse ako je zakljucan sa wpa2 ili wpapsk zaboravi!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.11.2010
Poruka
23
Zamolio bih za pomoc, jer ne znam da li je u pitanju samo nedostatak signala, ili jos nesto nedostaje. Imam laptop, sa wireless-om (mislim da ima sve drajvere) i desktop racunar sa ADSL-om, a kad pokusa da uspostavi mrezu, ovo se pojavi:

binngx.jpg

26238sp.jpg

b84rnt.jpg

33u9wdc.png

2ephoow.png

2yxm9sy.png

9ggeuw.png

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
Zamolio bih za pomoc, jer ne znam da li je u pitanju samo nedostatak signala, ili jos nesto nedostaje. Imam laptop, sa wireless-om (mislim da ima sve drajvere) i desktop racunar sa ADSL-om, a kad pokusa da uspostavi mrezu, ovo se pojavi:

binngx.jpg

26238sp.jpg

b84rnt.jpg

33u9wdc.png

2ephoow.png

2yxm9sy.png

9ggeuw.png

druze ko god ti je instalirao taj driver zajebo je stvar,to sto imas instalirano je wirtuelni wlan naleteo sam na to par puta,lepo ti pise gore na prvoj slici "adapter not found"to znaci da taj driver ne vidi tu karticu sto imas u laptopu.uzmi ti lepo pa deinstaliraj taj driver za wlan i restartuj komp pa vidi dali ce win7 to da ti vidi pri pokretanju a trebalo bi bez problema!ako nece zakacices se kablom pa cemo probati nesto drugo.probaj prvo ovo pa javi sta si uradio!

Član
Učlanjen(a)
03.11.2010
Poruka
23
Ok, pokusacu, ali koji od ova 3 da uklonim:

A u device manager-u stoji ovako za adaptere:

I samo da napomenem, on je par puta uspeo da prepozna adapter i tada se ovo pojavilo

a posle je tek obavestio da nema adaptera...ja sam bio uveren da je u pitanju los signal, a i nemam antenu, niti bilo kakav prikljucak na ADSL-u.

Poslednja izmena:
Natrag