Windows 8 mišljenja??

Član
Učlanjen(a)
13.12.2011
Poruka
63
Slažem se, nisam ništa rekao o Windows 8...ne koristim ga jer mi ne odgovara. A kao što sam rekao, po mom mišljenju je sada najbolji Windows 7.
 
Učlanjen(a)
18.08.2012
Poruka
26
Pozdrav, koristim Win7, nisam uspeo naci neke informacije. Zanima me da li neko zna ili vec koristi Win8.1 a da nema tach skrin ? Da li mi moze reci kako funkcionise i gde se moze skinuti bez te mogucnosti za tach ? Zahvaljujem puno na pomoci.
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Windows 8 64 bita stigao preinstaliran na laptopu. Nakon par meseci uspešno upgradeovan na windows 8.1. Svi updateovi prošli glatko. Hardver je četverojezgarni AMD na 1,9 GHz sa integrisanom AMD radeon grafikom, i 4 giga rama. Bez tač skrina. Sve od samog početka radi jako dobro, i definitivno brže od sjajnog Windowsa 7. Period navikavanja, pošto sam na windowsima otprilike od prelaska sa 3.11 na win 95, je trajao par meseci. Navika je strašna stvar. Danas, podjednako koristim oba OS-a, na poslu i na drugim računarima u porodici, i ne pada mi na pamet da bez specijalnog zahteva instaliram Windows 7 na nove mašine. Jesenas sam u taj jednogodišnji HP lap top ugradio SSD disk za sistemski, a uz pomoć caddy fioke izbacio optiku i ostavio klasičan disk u računaru. Rezultat, iskopirani win 8 sa svim programima, dakle prenet sa klasičnog HDD na 5400 obrtaja, podiže se za manje od 15 sekundi. Kao da sam sa vožnje u Boingu 737 prešao na MIG 31. Sa 0,8 na 3 maha. Cela operacija me je koštala oko 70 eura ( delovi stigli iz SAD i tamo kupljeni novi upola jeftiniji) i jedan dan posla oko ugradnje i promene režima rada. Tač skrin funkcije nisam ni pokušao da izbacim. Jadnostavno i ne razmišljam o njima. A sva mudrost u pristupu onom početnom ekranu sa pločicama je da ga celog tretiraš kao start meni u starijim windowsima. Prve slike windowsa 10 pokazuju da je ova logika pravi smer u pristupu. Vraćen je start meni ali su stavke u njemu pločice. Pretposlednji veliki update Win 8 postavio je mogućnost ulaska direktno u klasičan desktop režim i to je to. Imam utisak da će sve tvoje potrebe i želje rešti windows 10. Na izbrušenu verziju trebaće čekati ako je verovati najavama o terminu izlaska desetke u javnost oko godinu ipo dana. Treba da proceniš da li do tada želiš da radiš pod sedmicom ili da pređeš na osam tačka jedan.
 
Član
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
105
Odlican operativni sistem.Jednostavan cak i za starije racunare.Dugo ga koristim postavljao sam ga na racunare koji imaju 1GBram pa je prolazio.Naravno radnje su sporije samo startno ucitavanje traje malo duze.Sad ga nebi mjenjao niposto naravno na svom kompu.Moj komp podrzava 64 bitnu verziju.Sto se tice rama on vam bas nepravi neki problem.Veci problem vam mogu biti drajveri i programi koji podrzavaju win8.1.Ako to zelite uraditi za druge u komrecijalne svrhe.Za kucnu varijantu to i nije problem.Sretno sa win 8.1 samo naprjed i bez predrasuda idemo dalje.Mi sa Balkana mozemo mnogo toga premostiti i nadograditi pa i prilagoditi.
 
Učlanjen(a)
18.08.2012
Poruka
26
Pa presao bih na win8.1 , imam konfiguraciju dual core na 1.5Mhz i 2GB rama video karta mi je 256. Da li je mogu uopste podrzati ? U pitanju je laptop racunar. Ako mogu da li mi mozete dati link od nekog torrenta za download. I ako ima neki keygen ili kljuc bilo kakav ako nije problem ako ne probacu na nekim drugim sajtovima da ga nadjem. Hvala Vam puno
 
Učlanjen(a)
18.08.2012
Poruka
26
Znaci da bi radio lepo morao bih imati jos 2gb na zalost onda cu pre odustati od instalcije. :( Hvala onda u svakom slucaju dzaba sam vas maltretirao, izvinjavam se. Veliki pozdrav
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
50% korisnika ne poznaje ni Win 7 kako treba a kamoli win 8 30% poznaje tu i tamo win 7 a ostalih 20% su eksperti!:D
Sto se win 8 tice nisam jos probao nemam potrebu za njim kada dodje vreme za to postace najverovatnije prevazidjen kao i win 7 s obzirom da je vec izbacen win 10!:cool:
 
Natrag
Top