Windows 10

VIP IPTV
Učlanjen(a)
03.12.2012
Poruka
2.407
Windows 10 ce biti besplatan, za registrovane clanove windows insider programa. Ovo ne vazi za one koji nisu se registrovali za ovaj program. Kada dodje vreme, ucesnici insider programa ce imati mogucnost da ostanu testeri, i da nastave da primaju neproverene update-ove, ili ce dobiti win 10 rtm verziju...
EDIT:
Microsoft se malo premislja, pa tako po novim izmenama, samo oni koji su uradili upgrade na windows 10 preview sa legalnog sistema, ce dobiti mogucnost da ostanu u insider programu, a ako zele da dobiju pun sistem morace da se vrate na legalni sistema sa koga su presli na win 10 preview(windows 7, 8, 8.1) pa onda ce morati da urade upgrade. Takodje postoji mogucnost da nastave sa insider programom gde ce nastaviti da testiraju nove mogucnosti sistema. Treca mogucnost je da dobiju verziju sa ogranicenim trajanjem. Izgleda da ima dosta neproverenih informacija o ovim upgrade-ovima, pa tako ne uzimajte nista od ovog kao konacnu informaciju, jer u samom microsoftu se premisljaju tako da se nista ne moze uzeti za sigurno...
U prevodu hoce da uzmu i pare i jare.Lopovska posla...

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Instalirao sam i probao win 10 Ali na virtuelnoj masini e sad s obzirom da je VBox kao i sam win 10 na ssd-u!Pa evo neki moji utisci!
Odmah posle instalacije aktivan je tablet mod
U desktop modu(u tablet modu nema ovih problema) Start meni cesto se ne odaziva na komande desktop cesto smrzava
Jako sporo butuje
Pri restartu cesti su crashovi i bsod-ovi
Mozila cesto crashuje to jest sa full desk top moda minimalizuje se u taskbar
Internet pretraga radi sporo pogotovo sa mojom sporom internet konekcijom 5\4
Zvuk je dosta los krci pogotovo ako se ide na ju tjub a ponekad i sa muzikom iz kompa
prevelika opterecenost procesora moj 1055t sa gledanjem filma i slusanjem muzike u isto vreme
je od 30 do 80 posto
Problema sa citanjem ram memorije sve vise od 3,33gb za win 64bit verzijom prijavljuje kao da je nema dovoljno nece da butuje win a naravno ima je i vise nego dovoljno
Eto ovo su nekimoji utisci s obzirom da je jos u fazi testiranja!
Ko se malo razume OS-eve dajte neka svoja zapazanja misljenja itd itd!

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Otrpilike slicna iskustva sam imao na samom pocetku test faze... puno stvari nije bilo kako bi trebalo da bude, imao BSOD zbog drajvera zvucne kartice(mada doduse to mi se i na win 8.1 desavalo, sa vise drajvera slicnih realtek HD je u pitanju) Takodje je zauzece bilo dosta vece nego na 7ci, mada i na 8ci bez podesavnja je vece nego na sedmici na clean install. U principu svaki windows se ispegla tek kasnije, pola godine do godinu posle izlaska...

Član
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poruka
267
još je to sve faza"šmirglanja".ipak treba sačekati kraj jula kada izlazi RC.novo ne znači uvjek i bolje a poznavajući filozofiju redmndovaca to su samo ušminkavanja sa ponekom inovacijom koja nikako ne zaslužuje i zavlačenje ruke u džep i vađenje šuškavih novčanica.ako 7-ce i 8-ce rade dobro,zašto ih mijenjati?razlike su ionako"u pet deka"što bi reko narod.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Nije mi jasno sto ovolika trema, napravite jos jedni particiju na hardu , sad da ne lupam, jedno 50-60Gb i instalirajte jos jedan win 7 ili neki drugi, pa na njega nadogradite ovaj zeljeno ocekivani. Bacite Gejcu kosku, ko sto kaze O`Nil iz StarGejta... Ako nesto krene po zlu, mislim... ako ovi tipovi sa naocarima pocnu da penave, pustaju penu na usta, lap format te particije, pa instalirate desetku kad je decki obrade. Treba svakako biti spreman na najgore, al je bolje kad umesto crva na udici stavite varalicu, ko u onom crtanom, sa onim macorom i crvom, ako gledo neko.

Učlanjen(a)
11.07.2014
Poruka
98
Ja moj nisam updateovao ne pamtim...skoro sam dizao sistem pa cu videti ali ne znam da li da predjem na Win10...win7 bolji

Natrag