sta oni kazu nije vazno.novine se pisu da se prodaju. ovako radi se o win 7 pro sp1 32 bit nelegalan auto update ukljucen.ima 235 updates instalirano do sada. probo sam skinuti rucno kb3035583 ne ide.ako targandwarf misli da gresim spreman sam da ga pustim u pc preko timviewer da se uveri.naravno na moju odgovornost I da se javi na private poruke
Upgrade vazi za windows 7 SP1, windows 8, i 8.1. Update mozda zahteva prethodne update-ove isntalirane, posebno ako sistem nikada niej bio azuriran. Sto se tice toga da li ce verzija sistema biti legalna posle instalacije, nece. Nisam cak siguran ni da ce sistem biti aktiviran posle upgrade. Verovanto pojedinci koji imaju srece pa njihov kljuc nije koriscen previse puta, ili recimo ima oem licencu, koju koriste proizvodjaci hardvera, imati aktivan sistem.
Takodje kao sto Bind rece, dosta stvari nece biti isto, pa sa uklanjanjem windows media centra, verovatno nece biti ukljuceni kodeci za reprodukciju dvd-a, nece biti aero-a, nece biti gadget-a, i verovatno jos dosta drugih stvari. Od noviteta, trebalo bi da se konacno na windows nadju funkcionalni visestruki desktop-i, sistem ce se moci vratiti na fabricka podesavanja(recimo kao na mobilnim telefonima fabricki reset), pa navodno nece biti potrebe za reinstaliranjem(mada i uz tu opciju na telefonima se desava da je softver ostecene i potrebno je reinstalirati ga). Takodje tu je kortana, koja ne verujem da ce ok raditi sa nasom lokacijom i govornim podrucjem, kao i jos jedan microsoftov pokusaj web browser-a, Edge, koji je specijalizovan za transakcije novca, i navodno nudi vecu sigurnost, naravno Interent explorer je i dalje tu. Windows explorer, izgleda prilicno ogoljeno, i onima koji su navikli da rade nesto slozenije od kopiranja slika i muzike ce ovo biti veliki nedostatak. Start meni se vraca kao kombinacija Metro-a i starog start menija. Tu je jos bolja povezanost sa cloud servsima, i Windows mobile operativnog sistema. Sto se tice azuriranja sistema, kao sto Bind pomenu, navodno nece moci da se iskljuci, i sistem ce raditi isti automatski. Windows 10 je optimizovan za koriscenje touchscreen-a itd. Uglavnom kao i uvek, MS najvaljuje da ce vam ovaj operativni sistem promeniti zivot na bolje
Sve ce vam biti na dohvat ruke, sve ce raditi savrseno, zauzimace manje resursa od windows 7 i 8(iako su svi redom zahtevniji), kompjuter ce vam se brze paliti(kao 8ca koja je u nekoj vrsti hibernacije pa zato izgleda da se brze pali, a kada se ta opcija iskljuci pali se duplo duze od 7ce
), bice kompatibilan sa svime(iako dosta ljudi se zali da im je update pokazuje da neki uredjaji nece raditi na win 10, recimo integrisane wifi kartice na laptopovima, citaci kartica, zvucne kartice i sl.).
Tako da u svakom slucaju treba sacekati pa videti...