Da li je u trenutku te instalacije na hd-u bio stari win10home, tj. direktorijum c:\windows?Ma kakav apdejt uradio sam ponovo cistu instalaciju...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Da li je u trenutku te instalacije na hd-u bio stari win10home, tj. direktorijum c:\windows?Ma kakav apdejt uradio sam ponovo cistu instalaciju...
Moze biti vise razloga, a jedan je MS koji slabo odradi optimizaciju. Probaj da ocistis stare win updates sa cleanmgr.exe, mozes da koristis windows update troubleshoot, ili skriptu(moze se naci na google) za reset i re-register updates. Jedan od razloga moze biti i ako je u podesavanjima windows update-a podesen download sa drugih racunara u mrezi, pa racunar dobija nepotpune pakete, ili nekada sto ta opcija nije ukljucena, pa download traje duze. Nekad je samo problem download update-a, a nekada drugi procesi koji koriste delove sistema koji se update-uju, pa recimo clean boot moze da ubrza proces.Ima li neko problema kod skidanja, instalacije i restart abdejta na win10.
Naime nije problem sam proces vec vreme za koje je sve to potrebno. Danas abdejt microsoft framework i neki cumulative update win10 21h2, sam proces skidanje, instalacija i restart sat i 45 m. sto me nervira. Recimo sedmica je to odradivala za ala minut.
Nastimao sam nekako da win ne odraguje abdejte automatski vec kad stignu u popup stize i notifikacija.
Nisam presao na win11, procesor je slab, cetiri jezgra athlon x4 640 na 3 GHz, mozda me zeza i ovaj hard 1T HDD, me menjam ga dok ne crkne.
Verovatno me zeza sto su 2 racunara umrezena, nije mi to palo na pamet kao opcija.Moze biti vise razloga, a jedan je MS koji slabo odradi optimizaciju. Probaj da ocistis stare win updates sa cleanmgr.exe, mozes da koristis windows update troubleshoot, ili skriptu(moze se naci na google) za reset i re-register updates. Jedan od razloga moze biti i ako je u podesavanjima windows update-a podesen download sa drugih racunara u mrezi, pa racunar dobija nepotpune pakete, ili nekada sto ta opcija nije ukljucena, pa download traje duze. Nekad je samo problem download update-a, a nekada drugi procesi koji koriste delove sistema koji se update-uju, pa recimo clean boot moze da ubrza proces.
Sve u svemu, windows update zna cesto da zeza, tako da mozda u pitanju nije nikakav problem, ali vredi optimizovati ostala podesavanja, obrisati zaostale update/upgrade pakete(ukoliko ne nameravas da se vracas na prethodni build). Znam da nije neki odgovor, ali sve su to razlozi zbog kojih zna da zeza win update.
Za dublju analizu, potrebno je pregledati logove.
Napravi dijagnostiku hard diska. Vjerovatno je do njega problem.Ima li neko problema kod skidanja, instalacije i restart abdejta na win10.
Naime nije problem sam proces vec vreme za koje je sve to potrebno. Danas abdejt microsoft framework i neki cumulative update win10 21h2, sam proces skidanje, instalacija i restart sat i 45 m. sto me nervira. Recimo sedmica je to odradivala za ala minut.
Nastimao sam nekako da win ne odraguje abdejte automatski vec kad stignu u popup stize i notifikacija.
Nisam presao na win11, procesor je slab, cetiri jezgra athlon x4 640 na 3 GHz, mozda me zeza i ovaj hard 1T HDD, me menjam ga dok ne crkne.