Wimbledon 2015

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Lob kroz noge, 2.500. viner i pobeda Federera
Drugi teniser sveta Rodžer Federer bez problema se plasirao u treće kolo Vimbldona, sigurnom pobedom nad Semom Kverijem.

194681206755955da9f06b3949136412_w640.jpg

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Federer je pobedio Kverija rezultatom 6:4, 6:2, 6:2, posle samo sat i 25 minuta igre.

Rodžer će u sledećoj rundi igrati protiv Australijanca Semjuela Grota koji je u tri seta eliminisao Džejmsa Dakvorta.

Švajcarac je odigrao veoma sigurno i lepršavo protiv Kverija, a stigao je i da se zabavi, čemu svedoči i fantastičan lob kroz noge u drugom setu.

Takođe, u finišu susreta postavio je još jedan nestvaran rekord – pogodio je svoj 2.500. viner na Vimbldonu.

Prvi set doneo je neizvesnu borbu, a do prve brejk lopte stigao je Kveri već u uvodnom servis gemu rivala. Ipak, Rodžer je spasao, a onda sačekao svoju u devetom gemu. Mučio se sa realizacijom pre nego što je iz četvrtog pokušaja napravio brejk, a onda i odservirao za 1-0.

Tada je potpuno pustio ruku i omogućio publici da dodatno uživa u njegovim potezima, pa je sledeća dva seta dobio sa po 6:2.

On je meč završio sa ukupno 32 direktna poena, uz samo 10 neiznuđenih grešaka, dok je taj učinak kod Kverija bio 24:15.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Mari ubedljiv protiv Hasea
Endi Mari ubedljivo se plasirao u treće kolo Vimbldona koji je osvojio 2013. godine.

1652258600559540436fc6a418760472_w640.jpg

foto: Beta/AP
Britanac je za samo 90 minuta slomio Holanđanina Robina Hasea sa 6:1, 6:1, 6:4.

Mari u šesnaestini finala Vimbldona čeka boljeg iz duela u kojem se sastaju Andres Sepi i mladi Hrvat Borna Ćorić.

Škot je na dominantan način nadigrao Hasea, odigrao je skoro bez greške, posebno u prva dva seta u kojima je Hase imao samo jednu šansu za brejk, a Mari iskoristio četiri od pet.

Tek u trećem setu Holanđanin je pružio nešto jači otpor, Mari je propustio šansu da meč reši već u trećeg gemu, ali nije omanuo kod sledeće u sedmom.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Kvitova prepustila tri gema od starta Vimbldona
Aktuelna šampionka Vimbldona Petra Kvitova odigrala je odličan meč u drugoj rundi trećeg Gren slema sezone i pobedila Japanku Kirumi Naru.

1392408611559563df1daf2032558096_w640.jpg

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Čehinja je protiv Nare slavila sa 6:2, 6:0, što znači da je od starta takmičenja u Londonu ispustila samo tri gema, pošto je od Kiki Bertans bila bolja sa 6:1, 6:0.

Kvitova je, inače, pauzirala od Rolan Garosa, a iako je bila prijavljena za Istborn, odustala je zbog prehlade. Međutim, u prva dva meča na Vimbldonu, druga nositeljka je pokazala da je spremna ušla u odbranu titule.

Njena rivalka u trećem kolu biće Jelena Janković, koja je eliminisala Jevgeniju Rodinu iz Rusije sa 6:7, 6:1, 6:3.

Identičnim rezultatom kao Kvitova dalje je prošla i Poljakinja Agnješka Radvanjska, koja je bila bolja od Ajle Tomljanović iz Australije. Radvanjsku u narednom kolu očekuje susret sa još jednom Australijankom – Kejsi Delakvom, koja je napravila jedno od iznenađenja trijumfom nad 17. nosiocem Ukrajinkom Elinom Svitolinom sa 7:6, 6:3.

Među iznenađenja ubraja se svakako i pobeda Slovakinje Magdalene Ribarikove nad Jekaterinom Makarovom iz Rusije sa 6:2, 7:5. Njena naredna rivalka – Olga Govorcova iz Belorusije je takođe iznenadila, pošto je eliminisala Francuskinju Alize Korne sa 7:6, 2:6, 6:1.

Od favoritkinja, dalje je prošla i Dankinja Karolina Voznijacki, koja je pobedila Denisu Aljertovu iz Češke sa 6:1, 7:6. Nemačka teniserka Zabine Lisicki je imala nešto teži posao, pa je tek posle tri seta eliminisala Kristinu Mekhejl iz Sjedinjenih Država sa 2:6, 7:5, 6:1.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Jovanovski eliminisana u dublu
Srpska teniserka Bojana Jovanovski i Ukrajinka Nađa Kičenok nisu uspele da se plasiraju u drugo kolo Vimbldona u konkurenciji dublova.

16875359955953b677a841098786223_w640.jpg

foto: Beta/AP
One su na startu turnira poražene od Marine Eraković sa Novog Zelanda i Britanke Heder Votson sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Od srpskih tenisera na Vimbldonu u četvrtak nastupaju Jelena Janković i Viktor Troicki u pojedinačnoj konkurenciji, a Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Aleksandra Krunić u dublu.

Jankovićeva se u drugom kolu sastaje sa Ruskinjom Jevgenijom Rodino, a Troicki igra protiv Britanca rodom iz Slovenije Aljaža Bedenea.

Zimonjić u paru sa Poljakom Marčinom Matkovskim nastup na Vimbldonu počinje protiv Britanaca Kena i Nila Skupskog, dok Tipsarević u paru sa Indijcem Mahešom Bupatijem igra protiv Roberta Lindsteda i Jirgena Melcera.

Krunićeva i Francuskinja Aliz Korne igraju protiv Andree Hlavackove i Lucije Hradecka.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Troicki nastavlja sa sjajnim partijama u Londonu
Srpski teniser Viktor Troicki nastavio je sa sjajnim partijama na travi, plasiravši se u treće kolo Vimbldona.

1710923009559575bd0cba6163771706_w640.jpg

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Troicki je u drugoj rundi pobedio naturalizovanog Britanca Aljaža Bedenea, rezultatom 6:4, 3:6, 6:2, 6:4.

Posle meča koji je trajao nešto više od dva sata Viktor je izborio duel sa pobednikom meča Rafaela Nadala i Dastina Brauna.

On je u najavi susreta izjavio da želi da se revanšira Špancu za nedavni poraz u finalu Štutgarta, kada mu je ispred nosa oduzeo najnoviji Mercedes.

Uskoro opširnije...

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Tipsarević eliminisan i u dublu
Srpski teniser Janko Tipsarević i njegov partner u dublu Indijan Maheš Bupati eliminisani su sa Vimbldona.

Starsportphoto
Njih dvojica su u prvom kolu izgubili od švedsko-austrijske kombinacije Roberta Linsteda i Jirgena Melcera.

Tipsarević i Bupati su posle nešto manje od sat i po vremena igre poraženi sa 6:3, 6:3, 6:2.

Linsted i Melcer će se u drugom kolu sastati sa australijskim dublom Lejtonom Hjuitom i Tanasisom Kokinakisom.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Tomić za B92: Najvažnije je da sam zdrav
Bernard Tomić samo što je završio trening sa Nikom Kirjosom i pristao je da za B92 kratko najavi meč trećeg kola Vimbldona sa Novakom Đokovićem.

943547482559542a78022f357025801_w640.JPG

Foto: B92/Saša Ozmo
“Biće veoma teško, moram da odigram dobro ako želim da imam ikakve šanse. Moram da uživam na terenu. Ja igram malo drugačije od ostalih, ali da bih imao priliku, moram dobro da serviram i da nametnem svoj stil igre, onda je protivnicima teže. Ako u tome uspem, moći ću da se nadmećem“, rekao je Tomić.

Bernard je trenutno 26. na svetu, ove sezone ima skor 24-15 i jasne ciljeve do kraja 2015. godine.

“Dobro se osećam, zdrav sam i to je glavno. Mislim da igram veoma dobro, konstantan sam, što ranije nije bio slučaj. Došao sam nadomak Top 20, ključno je da i dalje budem zdrav i nadam se da bih onda ovu godinu mogao da završim u Top 20, pa onda možda sledeće i do deset“, dodao je Australijanac za B92.

Đoković i Tomić igraju u sredu svoj drugi meč na Vimbldonu, a u prethodnom je Novak slavio u četiri seta, u četvrtfinalu 2011. godine.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
SENZACIJA Autsajder eliminisao Nadala sa Vimbldona!

Dvostruki šampion Vimbldona Rafael Nadal ispao je već u drugom kolu prestižnog grend slem turnira! On je doživeo šokantnu eliminaciju izgubivši sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:4 od Dastina Brauna iz Nemačke, koji će se tako u trećem kolu sastati sa Viktorom Troickim, koji je eliminisao Slovenca Aljaža Bedenea.

488869_20140701reutersmax-rossilondondi006599472_f.jpg

Nadal je dobro počeo meč, poveo je uz brejk sa 3:1, ali je Braun, koji je izraziti predstavnik servis volej stila, uspeo da izjednači na 3:3, a potom da u 12. gemu zada teniseru iz Manakora novi udarac u vidu novog brejka koji mu je doneo početni set (7:5).

Nadal je uzvratio u drugom setu kada je uspeo da napravi dva brejka, u trećem i devetom gemu. Činilo se da će nekadašnji broj jedan uspeti da stekne kotrolu nad igrom, ali Braun se nije predavao i nastavio je sa svojim igrom.

U trećem setu, Braunu je bio dovoljan samo jedan brejk, za 3:2 da stekne prednost od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu, Braun je odmah uspeo da oduzme servis Špancu i povede sa 2:0, potom i sa 3:1, pa sa 4:2.

Braun je u devetom gemu, na servis protivnika, imao dve vezane meč lopte, ali je na prvoj nepotrebno pustio lopticu da padne u teren misleći da ona ide u aut. To je vratilo Nadala, koji je dobio tri poena zaredom i smanjio na 5:4, ali servisi Brauna nisu dozvolili da se iznova spreči senzacija. Naprotiv, as je okončao ovaj duel i lansirao autsajdera u treću rundu.

Podsećanja radi, Braun je i prošle godine uspeo da pobedi Nadala, bilo je to u Haleu, kada ga je dobio ubedljivo u dva seta, 6:4, 6:1.

Zanimljovo, ovo je Nadalu treći put da takmičenje na Vimbldonu završi u drugom kolu londonskog turnira. Pre deset godina izbacio ga je Luksemburžanin Žil Miler, potom je 2012. izgubio od stotog na listi, Čeha Lukaša Rosola, a godinu dana kasnije je već u prvom kolu izgubio od Belgijanca Stiva Darsisa, tada 135. na ATP listi.

Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Viktor: Dobio je Rafu, nije 'indijanac'
Viktor Troicki u trećoj rundi Vimbldona igraće sa Dastinom Braunom, koji je napravio senzaciju i izbacio Rafaela Nadala.

108074038255958c4c63367643940137_w640.JPG

Utisak je da se Viktoru ukazala velika prilika.

“Ne gledam na to tako, idemo meč po meč. Dobio je Nadala, to znači da nije neki ’indijanac’, zna da igra tenis i uvek je bio dobar na travi. Nepredvidiv je skroz, servira sjajno i ima dobar osećaj za loptu“, kaže Troicki.

“Moram da budem koncentrisan tokom celog meča i da mislim o svojoj igri, a on će sigurno imati čudne poteze – biće fenomenalnih udaraca, ali i grešaka. Najvažnije je da riterniram dobro, to je ključ meča“, dodao je srpski teniser.

Do sada su se sastali dva puta, a skor je 1-1.

“Oba meča su bila prošle godine na čelenžerima – na šljaci sam ga dobio prilično lako, a onda smo igrali na nekoj ekstremno brzoj podlozi, bržoj i od trave. Tu nije bilo brejkova i dobio me je 7:6, 6:7, 7:6. Servira odlično, izlazi na mrežu stalno, ali nema neku konstantnost – on udari, pa šta pogodi. Neće biti lako, ali verujem u sebe“.

Viktor je u drugom kolu bio bolji od Aljaža Bedenea sa 6:4, 3:6, 6:2, 6:4.

“Nisam zadovoljan kako sam igrao, pogotovo su prva dva seta bila slaba. Ušao sam užurbano u meč, nisam osećao servis baš najbolje, ali treći i četvrti set odigrao sam kako treba. Uz to, dobro je kada ostvariš pobedu uprkos tome što ne igraš najbolje. Tada je važno pobediti i drago mi je zbog toga, nadam se da sam ispucao taj loš meč“, rekao je Troicki i dodao:

“Nema nikakvog konkretnog razloga, možda je bilo malo nervoze jer sam znao da sam favorit i da treba da dobijem. Nisam od početka bio opušten kao što bi trebalo“.

Viktor se na konferenciji za medije pojavio sa zaštitom na ramenu.

“Pao sam na Kvinsu, dislocirao sam rame, pa se vratilo, ali dobro je – ne pravi mi problem tokom igre, ali malo me muči kada se ohladi. Radimo terapiju, kapsula je malo oštećena, ali nije strašno“.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Braun: Centralni teren me poneo...
Dastin Braun, koji je napravio senzaciju na Vimbldonu eliminacijom Rafa Nadala, rekao je da je u početku bio uplašen tog meča.

87668109855958e8273ec2404121701_w640.jpg

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Braun je odigrao fenomenalan meč i izbacio Nadala već u drugom kolu, rezultatom 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

„Presrećan sam. Bio sam pomalo uplašen činjenice da ću igrati na Centralnom terenu, bilo je poprilično čudno. Vremenom sam se osećao sve prijatnije i atmosfera na Centralnom terenu mi je dozvolila da odigram svoju igru protiv nekog kao što je Rafael Nadal. Opustio sam se kada sam napravio prvi brejk i od tada sam pokušavao da igram svoje udarce“, rekao je Braun posle meča.

Ovo je druga pobeda ’Raste’ nad Špancem u isto toliko međusobnih duela, a očigledno je da zna recept za trijumf.

„Nisam želeo da prebacujem i igram duge razmene, želeo sam da izbegnem takve situacije i skraćujem poene. Pokazao sam smirenost posle prve meč lopte (pogrešna procena na mreži), verovao sam i na kraju uspeo da trijumfujem“, dodao je Nemac koji je 99 puta igrao servis-volej igru.

On je na ATP turniru u Haleu prošle godine razbio Rafu sa 6:4, 6:1.

„Imao sam sreće da igram protiv Rafe dva puta na svojoj omiljenoj podlozi – danas sam igrao svoju igru od početka do kraja. U drugom setu je on igrao neverovatno, zaustavljao me je na mreži. Ali, to je Nadal, očekivano je bilo da to radi u nastavku meča“, kazao je trenutno 102. igrač planete.

Braun će biti protivnik našem Viktoru Troickom u sledećoj rundi, ali on još uvek ne misli o tom duelu.

„Igrali smo već jednom. Moj plan je bio da danas izađem na teren i igram dobar tenis. Na kraju sam u tome uspeo“, zaključio je Braun.

Natrag