Wimbledon 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Prvo Gren slem finale za Bušar
SO
Kanadska teniserka Eženi Bušar plasirala se u svoje prvo Gren slem finale, pošto je savladala Simonu Halep iz Rumunije sa 7:6 (7-5), 6:2.

24409020553b57e9217111169472081_size3.jpg

Beta/AP
Posle plasmana u polufinale na Australijan openu i Rolan Garosu, Bušar je preskočila i tu stepenicu, a za prvu Gren slem titulu boriće se sa šampionkom iz 2011. Petrom Kvitovom, koja je dobila Lucije Šafarovu.

Meč Bušar i Halepove bio je sličan prvom polufinalu – neizvestan taj brejk prvog seta, a onda dominacija jedne teniserke. Kanađanka je prva stigla do brejka u trećem gemu, Simona je odmah napravila ribrejk, a do kraja seta Bušar je propustila još dve brejk lopte u osmom gemu. U taj brejku je Halepova vodila 4:2, ali je Bušar dobila četiri uzastopna poena i potom je realizovala drugu set loptu.

U drugom setu Bušar je povela sa 4:1, na 5:2 je Halep imala brejk loptu, ali nije uspela da učini meč zanimljivijim i Kanađanka je ostvarila za sada najveći uspeh u karijeri.

Bušar je do ovog meča imala skor 0-5 sa igračicama iz Top 5, ali sada je popravila taj učinak i postala je prva teniserka još od 1999. i Ameli Morezmo koja igra GS finale, a da nema bar dve WTA titule.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Kraj za Zimonjića i Nestora
ĐN
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Danijel Nestor završili su takmičenje na Vimbldonu, porazom u četvrtfinalu.

152847661653b56fb99f7bb430071255_size3.jpg

Starsportphoto
Zimonjić i Nestor poraženi su od Leandera Paesa i Radeka Štepaneka, rezultatom 3:6, 7:6, 6:3, 6:4.

Paes i Štepanek će se u borbi za finale sastati sa boljim iz meča Pospišil/Sok – Peja/Soareš.

Zimonjić i Australijanka Samanta Stosur plasirali su se u sredu u četvrtfinale Vimbldona u konkurenciji mešovitih parova.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Zimonjić i Stosur u polufinalu
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Australijaka Samanta Stosur plasirali su se u polufinale Vimbldona u konkurenciji mešovitih dublova.

152847661653b56fb99f7bb430071255_size3.jpg

Oni su ekspresno savladali Rusa Mihaila Elgina i Australijanku Anastasiju Rodionovu sa 6:3, 6:1.

Zimonjić i Stosur su za svega 45 minuta otvorili vrata polufinala u kojem će igrati protiv boljih iz meča između pakistansko-ruskog para Kureši/Duševina i britanskog miksa Skupski/Broudi.

Srpsko-australijski par je od starta dominirao, napravio brejk za vodjstvo od 3:0 i tu je već bilo jasno da meč neće dugo potrajati.

Zimonjić i Stosur su u drugom setu posle brejka u trećem gemu (2:1) ušli u seriju koju njihovi protivnici do kraja nisu prekinuli.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Rodik: Voleo bih da Federer osvoji
SO
Bivši američki teniser Endi Rodik kaže da bi voleo da Rodžer Federer ove godine osvoji svoju osmu titulu na Vimbldonu.

69578050953b66f3264e12337908558_size3.jpg

Beta/AP
“Prognoziram da će u finalu igrati Novak i Rodžer. Voleo bih da Federer osvoji ovaj turnir – ljudi pokušavaju da ga otpišu, često su me pitali da li treba da se povuče, a ja kažem da ne treba jer evo, i dalje može da bude kandidat za titulu na Vimbldonu“, izjavio je Rodik, koji je u karijeri tri puta gubio finale Vimbldona od Federera.

Amerikanac je prognozirao da će se u finalu, osim Federera, naći i Novak Đoković.

“Biće to dueli stare i nove generacije – Raonić i Dimitrov, koji imaju po 23 godine, napadaju staru gardu. Mislim da će Đoković savladati Dimitrova – Grigor bi mogao da mu zada probleme, ali smatram da ne može da savlada Marija i Đokovića u nizu. Duel Raonića i Federera, tu vrstu meča poznajem vrlo dobro. Federer će da menja ritam, da ubrzava i usporava tempo, a Miloš će morati da servira fantastično ako želi da pobedi“, kaže osvajač US opena 2003. godine.

Centralni teren, od 14.00:
Novak Đoković – Grigor Dimitrov TV B92
Rodžer Federer – Miloš Raonić TV B92

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
B92: Finale Novak – Rodžer ili...?
SO
U petak su na Vimbldonu na programu polufinala u konkurenciji muškaraca, a mečeve Đoković – Dimitrov i Federer – Raonić gledajte na TV B92.

797572053b5a02e9b5b5914582531_size3.jpg

Beta/AP
Od 14 časova na Centralni teren izlaze Đoković i Dimitrov, a to će biti njihov peti međusobni okršaj.

U tri meča koje je Đoković dobio nije izgubio ni set (Šangaj 2012, Indijan Vels i Rolan Garos prošle godine), a Dimitrov je jedini trijumf ostvario u Madridu prošle sezone sa 7:6, 6:7, 6:3.

“Dobiti Marija na travi sa 3:0 u setovima ogroman je uspeh. Činjenica da nije izgubio meč na travi ove sezone dovoljno govori, a i ljudi ga vide kao potencijalnog šampiona ovde. Igra mu je napredovala i dosta mu je pomogao trener Rodžer Rašid. Na svim podlogama igra odlično. Mnogi ljudi od njega očekuju da bude svetska zvezda, da pobedi velike igrače na velikoj sceni i uzme neki Gren slem“, izjavio je Đoković.

Srpski teniser je u četvrtfinalu izgubio dva seta od Čilića, Štepanek mu je u drugoj rundi ’otkinuo’ set, a maksimalnim rezultatom savladao je Golubjeva, Simona i Congu. Đoković je proveo najviše vremena na terenu od svih polufinalista – 12 sati i sedam minuta.

Međutim, to ne brine njegovog trenera Borisa Bekera, koji za B92 kaže da je zadovoljan dosadašnjom igrom svog pulena. Novak igra peto uzastopno polufinale na Vimbldonu – godine 2011. osvojio je i trofej, a prošle sezone izgubio je u finalu.

Dimitrov je ove godine na Australijan openu igrao prvo Gren slem četvrtfinale, a sada je prvi put u polufinalu. Dimitrov će se truditi da igra agresivno, bekhend slajs mu je veliko oružje koje dodatno dobija na značaju zbog travnate podloge, a Novakov ritam pokušaće da poremeti i izlascima na mrežu.

“Svi znamo kako Novak igra kada je u najboljoj formi. Naravno da ne očekujem lak meč, već veliku bitku. Moram da budem zaista pribran i smatram da ćemo obojica biti veoma motivisani. Naravno, on iza sebe ima više iskustva i sve što ide uz to. Sa druge strane, i ja sam u dobroj formi i verujem u sebe“, kazao je Dimitrov što je potvrdio i njegov trener Rodžer Rašid.

Na putu do polufinala Dimitrov je najteži posao imao sa Dolgopolovom u trećem kolu, kada je preokrenuo posle rezultata 1-2. Još je izbacio Herisona, Savila, Leonarda Majera i branioca titule Endija Marija, čime je obezbedio debi u Top 10 na ATP listi sledećeg ponedeljka.
181669378753b5a0319cbfc750620889_size3.jpg

Beta/AP
I u drugom meču dana gledaćemo jednog momka koji debituje u Gren slem polufinalu, u pitanju je Miloš Raonić. On je na Rolan Garosu igrao četvrtfinale, a na Vimbldonu bombarduje rivale svojim servisima (147 asova do sada) i izgubio je dva seta na putu do polufinala – od Nišikorija u četvrtoj rundi i od Kirjios u četvrtfinalu. Prethodno je maksimalnim rezultatom dobio Ebdena, Soka i Kubota.

Raonić igra na zaista visokom nivou, popravio je i kretanje, ali videćemo koliko će uspeti da se izbori sa Federerovim slajsom i blok riternima.

Do sada su se sastali četiri puta – u tri meča u 2012. godini Raonić je pružio snažan otpor i uzeo je po set, uključujući i duel u Haleu na travi, a prošle godine na Australijan openu Federer je slavio u tri seta.

“Nismo igrali više od godinu dana, mislim da sam ja sada drugačiji igrač. U prošlosti sam imao neizvesne mečeve sa njime i tada sam pronašao neke stvari koje funkcionišu protiv njega, što mi daje veru u pobedu. Ipak, nema svrhe da mnogo pričam, treba to i da uradim“, kaže Raonić.

20178494253b5a0326a399766091222_size3.jpg

Beta/AP
Posle senzacionalne eliminacije u drugom kolu prošle godine, Federer ove sezone igra izvanredno – do sada je samo jednom na turniru izgubio gem na svoj servis, od Vavrinke u četvrtfinalu, a osim njega savladao je Lorencija, Milera, Hiralda i Robreda.

Rodžer je na terenu proveo samo osam sati i 35 minuta, što je za 77 minuta manje nego u istoj fazi 2012. godine, kada je osvojio za sada poslednju, 17. Gren slem titulu. Ipak, i Federer je svestan da ga u petak očekuje najozbiljniji izazov do sada.

“Ima izvanredan servis, to je prvo što se primeti u njegovoj igri i sa time se najteže izboriti. Servis ga održava u meču, pa nije ni toliko važno kako igra na ritern. Logično je da kada rival ima takav servis, nemoguće je očekivati lak meč, naročito ne na travi. Zato ću se vratiti svojoj igri i ući ću u meč sa razmišljanjem: ’Da se ja pobrinem za svoj servis, a na riternu šta uradim“, kazao je Federer.

Najveći deo teniske javnosti očekuje finale Đoković – Federer, što bi bio njihov tek drugi okršaj u Gren slem finalu (prvi je dobio Rodžer, na US openu 2007). Ipak, videćemo hoće li neko od mladića rođenih devedesetih uspeti da napravi iznenađenje.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Bušar: Osećam da pripadam vrhu
SO
Kanadska teniserka Eženi Bušar izjavila je da će finalni meč Vimbldona sa Petrom Kvitovom sigurno biti njen najteži meč na turniru.

69763187653b64e7f71d35738526061_size3.jpg

Beta/AP
“Radujem se izazovu. Znam da ona voli da igra na travi i da ima oružja potrebna za tu podlogu, tako da ću biti spremna za to. Pokušaću da nametnem svoj stil i svoj ritam igre. Mislim da ćemo obe pokušati da budemo agresivne i da publiku zato čeka sjajan meč“, izjavila je Bušar.

Pre tri godine Kvitova je slavila na Vimbldonu pobedivši Mariju Šarapovu u finalu.

“Sećam se da sam ja tada bila juniorka i da sam došla do četvrtfinala juniorskog turnira. Nisam gledala mnogo to finale, ali znam da je ona tada bila relativno mlada i da nije spadala među glavne favorite. Ipak, igrala je zaista dobro i zaslužila je titulu“, kaže 20-godišnja Kanađanka.

Na konstataciju novinara da je mnogi ljudi porede sa Marijom Šarapovom i Anom Kurnjikovom i da govore da može da zaradi mnogo novca, Eženi je rekla:

“To vidim na dva načina. Prvo kao kompliment jer me porede sa Šarapovom koja je osvojila pet Gren slemova i koja je velika šampionka. Sa druge strane, želim da budem svoja, a ne da budem ’sledeći neko“.

Posle dva uzastopna polufinala, Bušar je savladala Simonu Halep i plasirala se u svoje prvo Gren slem finale.

“Ne bih upotrebila reč ’olakšanje’, ali srećan sam jer sam u svom prvom finalu. To je veoma uzbudljivo, radila sam vredno za to i ponosna sam na sebe. Osećam da pripadam vrhu i radujem se sledećem meču“, zaključila je Bušar.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Đoković u novom finalu Vimbldona!
ĐN SO
Srpski teniser Novak Đoković po treći put se plasirao u finale Vimbldona, pobedom nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim, rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (2), 7:6 (7).

188637206953b6c71e6d41a179523563_size3.jpg

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Đoković nije odigrao previše kvalitetan meč protiv Dimitrova, ali je uspeo da se plasira u finale posle nešto više od tri sata igre.

U borbi za drugu titulu na terenima Ol Ingland Klaba boriće se sa boljim iz drugog polufinalnog meča u kom se sastaju Rodžer Federer i Miloš Raonić

Uskoro opširnije...

Odmah po završetku ovog duela na programu je i drugo polufinale u kom se sastaju Rodžer Federer i Miloš Raonić, takođe u prenos na našoj televiziji.

Ovo će biti peti međusobni duel Srbina i Bugarina, a u tri meča koje je Đoković dobio nije izgubio ni set (Šangaj 2012, Indijan Vels i Rolan Garos prošle godine), dok je Dimitrov jedini trijumf ostvario u Madridu prošle sezone sa 7:6, 6:7, 6:3.

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.

Dimitrov je na početku bio veoma agresivan i prvi servis ga je služio, pa je početna dva gema na svoj servis lako dobio. I Đoković je na sličan način uzeo ’svoj’ gem, pa na početku nije bilo uzbuđenja – 2:1.

Novak je zatim dobio još jedan lak gem, a onda je usledila serija grešaka Dimitrova – promašio je zicer na mreži, zatim napravio duplu grešku, pa je poslao bekhend u mrežu. Novak je tako došao do 0:40, a Dimitrov na prvoj nije uspeo da izvuče dovoljno spina posle slajsa rivala, pa je Đoković napravio brejk.

U prva četiri gema na svoj servis Đoković je promašio samo jedan prvi servis, a ubacio je 14, pa je lako dobijao svoje gemove. Ne računajući užasan peti gem, ni Grigor nije imao problema na svoj servis, a obojica tenisera mučili su se sa vetrom.

U desetom gemu Novak je pogodio samo jedan prvi servis, ali je osvojio sva četiri poena i bez problema je poveo u setovima.

120626957253b6a3e6c8d52454870141_size3.jpg

Beta/AP
U drugom gemu drugog seta prvi put se stiglo do ’djusa’ na servis Novaka, ali on je i dalje dobro servirao i osvojio taj gem. Već u sledećem Đoković je stigao do brejka – ritern je proradio u kasnijoj fazi gema, a Dimitrov nije mogao da se navikne na vetar i u čudnom poenu napravio je grešku na prvoj brejk lopti (2:1).

Novakov procenat prvog servisa malo je opao, a u sledećem gemu propustio je tri gem lopte i Dimitrov je došao do brejk lopte. Bugarin je vratio nekoliko teških loptica, ali potom se okliznuo, a Novak nije izgubio pribranost i spasao je brejk loptu, da bi potom i poveo sa 3:1.

U sledećem gemu Đoković je došao do brejk lopte, ali je tada Dimitrov zaređao sa dobrim servisima i uspeo da se izvuče. To je bila uvertira za sledeći gem u kojem je Bugarin stvorio dve vezane brejk lopte – prvu je Novak spasao, ali je na drugoj u nešto dužoj razmeni poslao bekhend u mrežu.

Đokovič je potpuno pao – počevši od servisa, ali i prepustio je inicijativu Bugarinu u poenima, a on je to koristio.

Nakon što je lako osvojo gem na svoj servis, Dimitrov je napravio novi brejk, a Đokovićeve greške su se množile. Bugarin je došao do tri vezane set lopte, Novak je prvu spasao, ali je onda pogrešno tražio čelendž i Dimitrov je izjednačio – 6:3.

108944735753b6ad5a173dd226078652_size3.jpg

Beta/AP
Početkom trećeg seta Đoković je napokon prekinuo seriju od pet izgubljenih gemova, došao je i do 15:30 u sledećem gemu, ali je Dimitrov vezao nekoliko dobrih servisa i izjednačio na 1:1.

I Bugarin je došao do 15:30 u sledećem gemu, ali onda je napravio as posle duže vremena, usledio je dobar volej nakon dva koja su završila u mreži, a onda i forhend na liniju za vođstvo 2:1. Novak nije pronalazio pravi ritam sa osnovne linije i pokušao je nešto da promeni – odigrao je nekoliko dobrih voleja i poveo je sa 3:2.

Đoković je bio nesiguran sa osnovne linije, mnogo loptica završavalo je u mreži, a strateški važnu bekhend paralelu nije uspevao da ’pronađe’. Pri rezultatu 3:3 Dimitrov je došao do 0:30 nakon što je Novak promašio zicer forhendom, a zatim i izašao na mrežu odmah posle drugog servisa.

Bugarin je došao do brejk lopte, izmakao se na forhend i udario jako, ali Đoković je uspeo da se namesti na bekhend i loptica je nekako prešla. Usledio je odličan forhend Novaka i izlazak na mrežu posle prvog servisa – 4:3.

Ni Dimitrov u trećem setu nije igrao ništa posebno, a u osmom gemu Đoković je na 15:30 izbacio ritern na ne naročito jak drugi servis u aut, a imao je aktivan poen i na 30:30 kada je spinovani forhend poslao u aut.

Grigora nije išao servis, ali Đoković je propustio još jednu polušansu lošim izlaskom na mrežu – 4:4. U narednim gemovima nije bilo prilika za brejk, pa se ušlo u taj brejk.

Novak je dobro počeo, osvojio je prvi poen na svoj servis, a do prvog mini brejka došao je lepo izgrađenim poenom, i uz klizanje Dimitrova, za 2-1. Usledila su dva izvrsna Novakova servisa, ali ključni momenat dogodio se na 4-2, kada je Bugarin odservirao duplu grešku.

Usledila su još dva poena za Đokovića i vođstvo u setovima posle stegnute i nervozne igre na obe strane.

77269829553b6b7e8dc7c5343950509_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Prvi servis gem Dimitrov je odigrao sigurno i preciznim servisima ga uzeo bez izgubljenog poena. Već u sledećem gemu imao je sitnih problema, Dimitrov je stigao do 0:30, ali je dobrim kik servisima i napadima iz forhenda izjednačio na 1:1.

Propuštena poluprilika koštala je Bugarina već u sledećem gemu, kada je greškama poklonio tri vezane brejk lopte našem teniseru. Đoković je već prvu iskoristio i stekao potpunu kontrolu u ovom meču – 2:1.

Dobro je Novak krenuo i u sledećem gemu, ali je lošim napadima dopustio brejk šansu. Uspeo je da je spasi odličnim kik servisom, ali je nastavio da šalje kratke lopte što je Dimitrov koristio za napade forhendom. Loš napad, volej i procena koštale su ga ispuštanja stečene prednosti sa starta seta – 2:2.

Đokoviću kao da je lakše da igra na servis protivnika. Dubokim forhendima izgradio je dva poena, a posle asa, vratio je jedan težak servis i stigao do dve vezane brejk lopte. Međutim, tada je bugarskom teniseru krenuo servis, nanizao je četiri poena i poveo sa 3:2.

Nova mini kriya usledila je u Novakovoj igri, lagane forhende je slao u mrežu i Dimitrov je bez igre imao 0:30. Usledila je i prva brejk lopta koju je Đoković spasao izlaskom na mrežu, a onda i druga koju je neutralizovao napadom iz forhenda. Na trećoj je pogodio as i izvukao se na 3:3.

Drugi teniser sveta bio je vidno nervozan jer nije uspevao da iskoristi prilike na servis rivala. Prilikom jednog promađenog bekhenda pokušao je da šutne liniju, a Bugarin je tu nervozu iskoristio i ponovo poveo. Posle dugo vreme usledio je jedan miran gem Đokovića i izjednačenje na 4:4.

Fenomenalnom kontrom iz forhenda Grigor je otvorio Novakov gem i odmah najavio veliku neizvesnost. Novim agresivnim poenom i štop volejom došao je do set lopte, ali je Đoković to spasao servisom u telo. Dimitrov se mnogo klizao trčeći sa jedne na drugu stranu, što je naš igrač iskoristio i izjednačio na 5:5.

Obojica tenisera odservirala su po gem sa nulom i ušlo se u taj brejk četvrtog seta.

Prvi mini brejk napravio je Dimitrov, kada je Nole izbacio bekhend iza linije za 2:1, ali je istom greškom vratio na 3:2. Činilo se da Novak može da se vrati i preuzme kontolu, ali je forhend ubacio u mrežu i na pauzu se otišlo sa 4:2. Sigurnim servisima Bugarin je došao do tri vezane vezane set lopte, ali je Đoković sve tri neutralizovao. Te prilike imale su veliki uticaj na Grigora koji je napravio duplu servis grešku i poklonio prvu meč loptu Novaku Đokoviću. Prvu je uspeo da izbegne, ali ga je loš izlazak na mrežu koštao druge i Novak je po treći put izborio plasman u finale Vimbldona.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Đoković: Radujem se novom iskušenju
AK
Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je nakon plasmana u finale Vimbldona da se raduje novom iskušenju u Londonu.

25144792353b6c7805c6a7427259799_size3.jpg

Beta/AP
Đoković je posle dosta problema u polufinalu savladao Bugarina Grigora Dimitrova u četiri seta.

"Bilo je teško, polufinale Vimbldona, velika vrućina, igranje protiv velike zvezde. Moglo je drugačije da bude u četvrtom setu. Kao protiv Čilića dozvolio sam protivniku da se vrati. Srećan sam što sam u finalu", rekao je Đoković nakom neča.

Novak je imao otvoren put ka pobedi kada je napravio brejk u četvrtom setu, ali je dozvolio rivalu da se vrati, pa je tek u taj-brejku izborio finale.

"Imao je nekoliko kvalitetnih udaraca, ima sjajan osećaj. Igrao je jednako dobro kada je agresivan i kada se branio. To je deo njegove igre, sjajan prelazak iz kontre", dodao je Novak.

Đoković će igrati treći put u finalu Vimbldona, gde će igrati za drugu titulu, a ukupno sedmi Gren slem. Čeka boljeg iz duela u kojem igraju Rodžer Federer i Miloš Raonić.

"Izgubio sam nekoliko poslednjih GS finala, svi ti mečevi mogli su da budu dobijeni. Radujem se novom isključenju, radujem se novom meču ko god bude u finalu. Biće teško", zaključio je Đoković.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Rodžer u tri seta do novog finala
ĐN
Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u deveto finale Vimbldona, pobedom nad Milošem Raonićem rezultatom 6:4, 6:4, 6:4.

69418507753b6e3811e7c5937039862_size3.jpg

Federer je u meču koji ste direktno mogli da pratite na TV B92 imao potpunu kontrolu tokom čitavog meča i obezbedio šansu za rekordnu osmu titulu na Vimbldonu.

Švacarac će se u borbi za trofej sastati sa Novakom Đokovićem, koji je u četiri seta izbacio Bugarina Grigora Dimitrova.

Uskoro opširinije...

Federeru je ovo deveto polufinale na Vimbldonu, dok se Raonić prvi put našao među četiri najbolja igrača na nekom Gren slemu.

Federer i Raonić su se do sada sastali četiri puta – u tri meča u 2012. godini Kanađanin je pružio snažan otpor i uzeo je po set, uključujući i duel u Haleu na travi, a prošle godine na Australijan openu Rodžer je slavio u tri seta.

Tok meča:
112200044253b6de5912cfa429187411_size3.jpg

Miloš Raonić servisom je otvorio ovaj duel, ali je već na startu bila očigledna nervoza zbog prvog Gren slem polufinala. Federer je uspevao da kontroliše servise rivala i stigne do prve brejk lopte, koju je odmah realizovao.

Stečenu prednost lagano je osigurao, da bi ponovo napao servis rivala. U petom gemu izborio se za dve odvojene brejk šanse, ali je Miloš agresivnim napadima uspeo da ih spasi i potom smanji na 3:2.

Sedmostruki šampion Vimbldona nije imao problema u uvodnim servis gemovima, a sledeći je dobio sa nulom, kada je forsirao servis-volej igru.

Raonić je nastavio da bombarduje, a prvi put je na servis rivala pripretio pri rezultatu 4:3. Tada je pogodio dva neverovatna riterna iz bekhenda, ali je Rodžer vezao tri asa i stigao na gem od seta.

Švajcarac se pomalo mučio i u poslednjem gemu, ali je servisima u telo uspeo da osvaja poene i povede sa 1-0 u setovima.

211844060853b6d9c1cf5ed315725759_size3.jpg

U drugom setu nije bilo previše igre, Raonić je snažnim servisima uspevao da održava svoje gemove, dok nije uspevao da napadne Federera. Najviše problema imao je u trećem gemu, pa je posle dva izjednačenja poveo.

Federer je odigrao možda i najlepši gem pri rezultatu 4:3 za rivala, kada je sa nekoliko sjajnih poluvoleja oduševio ceo stadion. Već u sledećem nastavio je sa napadima, uspevao da vrati servise Raonića, a kada je Kanađanin izbacio smeč u aut, dobio je tri vezane brejk lopte.

Prvu je Kanađanin spasao odličnim forhendom, ali je kod druge Rodžer pogodio divnu bekhend paralelu i došao u priliku da servira za vođstvo od 2-0 u setovima.

To je uspeo najviše zahvaljujući poenima na drugi servis, posle kojih je gradio napade i izlazio na mrežu. Jednim takvim osigurao je set loptu i lagano dobio naredni poen, kojim je najverovatnije prelomio ceo meč.

134560341953b6e3d1ea462348240415_size3.jpg

Kako su protekla prva dva, tako je počeo i treći set. Federer je počeo još bolje da čita servise Raonića, ali nije uspevao dobro da ih vraća, pa se Kanađanin držao. Švajcarac je lagano dobijao poene na svoj servis i stigao do 2:2.

Čekao je Rodžer priliku i dočekao je u devetom gemu, kada je Raoniću stao servis. Federer je konstanto vraćao ritern slajsom, što je visokom Raoniću predstavljalo ogroman problem. Posle pasing šota i greške, suočio se sa tri vezane brejk lopte. Prvu je spasao asom, ali je kod druge izbacio forhend u aut i dao protivniku šansu da reši meč.

Švajcarac je imao sitnih problema, bilo je 30:30, ali je jedan napad iz forhenda bio dovoljan da napravi razliku. Usledio je dobar servis i nov viner za osmo finale.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
TVB92: Kvitova i Bušar za trofej
SV
Turnir u Vimbldonu ulazi u završnu fazu, a u subotu na TVB92 imaćete priliku da pratite finale u ženskoj konkurenciji između Eženi Bušar i Petre Kvitove.

47468440353b797c88e33a287263991_size3.jpg

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Kanađanka je do svog prvog finala na Gren slem turnirima stigla pobedom nad Simonom Halep, dok je šampiona iz 2011. godine eliminisala Lusi Safarovu.

Čehinja je slavila jedinom prethodnom međusobnom duelu ove dve teniserke, 6:3, 6:2 prošle godine na turniru u Torontu, dok je Bušar već stigla do istorijskog uspeha, po završetku turnira ući će u Top 10 na WTA listi.

Na taj način ona će postati najbolje rangirana Kanađanka ikada, a u trci za plasman na završni turnir sezone koji će se igrati u Singapuru trenutno je osmopalasirana, ali je plasmanom u finiš Vimbldona već na putu ka vrhu liste.

Kvitova se vraća na mesto uspeha iz 2011. godine, ali početak turnira nije nagoveštavao takav scenario, naročito u duelu sa Venus Vilijams u trećoj rundi. Čehinja je bila na dva poena od eliminacije, međutim uspela je da načini preokret, a po ispadanju Marije Šarapove ostala je jedina osvajačica Gren slem turnira u žrebu.

Meč bi trebalo da počne oko 15.00, a direktan prenos moći ćete da pratite na TVB92.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag