WI-FI Problem na Redmi note 10

Član
Učlanjen(a)
19.02.2010
Poruka
33
Pa da otkljucim telefon jer nakon hard reseta pojavio se crn ekran na kome pise "this device is locked" a ispod "activate this device" i "open wi fi settings"

Ubacim ID kod ili kako se vec zove kojeg sam nasao na mom Mi profilu, ali kad kliknem na polje wi fi settings opet ne mogu da ukljucim, t.j. aktiviram wi fi, i zato mislim da je problem sa internetom ostao.

Na servis su mi rekli da stavim na sim karticu internet i da cu tako moci da aktiviram mobilnog, juce sam uzeo neki dnevni paket od 1 gb, ali opet nista se ne desava, vidim da ni karticu sada ne cita.

Pokusavam i sa Mi unlocker, ali ni tako ne mogu nista da uradim jer treba da mi posalju kod za potvrdu, a to ne rade preko mejla vec iskljucivo preko telefona a meni kako sto znate mobilan nije funkcionalan.

Mislio sam da bar sam otkljucam telefon kako ne bih i za to davao pare, ali nista mi ne uspeva.

Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.701
Pa da otkljucim telefon jer nakon hard reseta pojavio se crn ekran na kome pise "this device is locked" a ispod "activate this device" i "open wi fi settings"

Ubacim ID kod ili kako se vec zove kojeg sam nasao na mom Mi profilu, ali kad kliknem na polje wi fi settings opet ne mogu da ukljucim, t.j. aktiviram wi fi, i zato mislim da je problem sa internetom ostao.

Na servis su mi rekli da stavim na sim karticu internet i da cu tako moci da aktiviram mobilnog, juce sam uzeo neki dnevni paket od 1 gb, ali opet nista se ne desava, vidim da ni karticu sada ne cita.

Pokusavam i sa Mi unlocker, ali ni tako ne mogu nista da uradim jer treba da mi posalju kod za potvrdu, a to ne rade preko mejla vec iskljucivo preko telefona a meni kako sto znate mobilan nije funkcionalan.

Mislio sam da bar sam otkljucam telefon kako ne bih i za to davao pare, ali nista mi ne uspeva.
Није ми јасно како си добио закључан телефон?
Како си вратио на фабричка подешавања, из апликације у менију или са Wipe data factory reset (power + volume+)?
Ја то увек радим са Wipe data factory reset. Taко сам пар пута успео да откључам телефоне за које се није знао кључ ресетујем гугл налог!
Та опција је дужа прича, како то урадити.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.701
Bas ovako

Sledio sam link koji je jedan clan postavio u predhodnim porukama.
Ако си ишао кроз Wipe data factory reset телефон се враћа на фабрички подешавања, где нема било каквог црног екрана него почетни екран који ти нуди подешавања као код новог телефона!
Нигде није услов да мораш имати wifi него приступ интернету због Гугл налога. Значи, довољан ти је мобилни интернет за ту опцију и твој кључ који си ти унео.
Ако га не знаш, има решење и за њега само што ми је суморно да то све описујемо јер је процедура мало дужа. Можеш потражити и на јт то упутство. На руском тачно има. Ако знаш руски, окачићу ти линк.

Član
Učlanjen(a)
19.02.2010
Poruka
33
Ovako sam to uradio samo kod mene je crni ekran sa opcijama koje sam vec opisao, postavi link da vidim.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.701
Ovako sam to uradio samo kod mene je crni ekran sa opcijama koje sam vec opisao, postavi link da vidim.
Ок, црни екран је када уђеш у опције за ресетовање. Онда бираш Wipe all data.
После тога телефон ти се враћа на фабрички подешавање. Ако ти тражи кључ, то је кључ који си ти унео. Ако га не памтиш, онда иде друга операција, како исти заобићи и обрисати.

UREDNIK
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
1.000
... pise "this device is locked" a ispod "activate this device" i "open wi fi settings"
Ništa strašno što se toga tiče: nisi isključio na Xiaomi nalogu "Find my device" pre reseta pa ga sad prepoznaje kao zaključan na oblak (inače kopiraju iOS).
Da, za aktiviranje je potrebno da telefon komunicira sa serverima Xiaomi.
Probaj ubaciti SIM karticu koja ima pristup internetu i restartuj telefon. Pri sledećem podizanju sistema treba da ti zahteva samo da uneseš lozinku Mi naloga i da ga otključaš sa tkz. oblaka...

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.191
Ništa strašno što se toga tiče: nisi isključio na Xiaomi nalogu "Find my device" pre reseta pa ga sad prepoznaje kao zaključan na oblak (inače kopiraju iOS).
Probaj ubaciti SIM karticu koja ima pristup internetu i restartuj telefon. Pri sledećem podizanju sistema treba da ti zahteva samo da uneseš lozinku Mi naloga i da ga otključaš sa tkz. oblaka...
Vidi se ko je strucnjak za kineze. Ima ih u malom prstu.

Član
Učlanjen(a)
19.02.2010
Poruka
33
Kad sam ubacio internet na karticu nisam provalio da mi je nakon ubacivanja ID trazilo da ubacim i lozinku, istu onu koju koristim kako bih usao na moj MI profil. Juce na servisu smo to uradili i otkljucali mobilnog, bez da dajem onih 25 evra. Treba danas da odem da vidim dal su resili problem oko WI FI ja. Samo da nije plocica kako su posumljali u jednom drugom servisu, rekli mi da ista kosta nekih 80 evra.

Nista, definitivno kvar je veci, ostajem bez wi fi na mobilnom, nadam se da to nije znak da ce uskoro biti ceo telefon u autu.
Hvala svima na savetima!

UREDNIK
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
1.000
Vidi se ko je strucnjak za kineze. Ima ih u malom prstu.
Obzirom da sam srećni vlasnik ali i nesrećni korisnik Xiaomi Mi 6 [sagit] i Mi9SE [grus], mogu samo konstatovati da su za izbegavanje! Kinesko smeće! (Lično mišljenje koje naravno ne treba da utiče na raspoloženje srećnih vlasnika i korisnika uređaja pomenutog brenda)

Natrag