Vjera i djela.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Druga stvar je ako se dokaže da je određena crkva direktno učestvovala u ratovanju, kao što je to slučaj sa Rimokatolicizmom, koji je direktno učestvovao skoro u svim ratovima tokom istorije, u toku mračnog srednjeg veka, u razbijanju država i vlada, pa i u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, gde su učestvovali u stvaranju NDH, i u genocidima nad ostalim narodima.

to je gnusna neistina.

Zaista je gnjusna laž.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaista je gnjusna laž.

Pa istine iznosiš ili ti, ili papa Jovan Pavle II koji je priznao mračni srednji vek i izvinio se svetu za taj period.

Za razliku od toga, u današnjoj NDH pokušavaju da negiraju ono što su činili na čelu Katolicizma na tim prostorima.

Uostalom, to nije moje zaduženje, jer ja nisam sudija, niti me politika interesuje, a neki se ovde upravo postavljaju sudijama i političarima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa istine iznosiš ili ti, ili papa Jovan Pavle II koji je priznao mračni srednji vek i izvinio se svetu za taj period.

Opet gnjusna neistina. Kakav mračni srednji vijek? Papa se u ime Crkve pokajao za grijehe počinjene unutar Crkve, i zatražio oprost i od Boga i od onih koji su grijesima ljudi u Crkvi bili pogođeni. Priznajem, svi mi katolici smo grešni, a neki su u toj svojoj grešnosti počinili i stvari kojima su teško povrijedili i izazvali stradanja nekih ljudi. Eto, zbog toga se papa sveti Ivan Pavao II ispričao i zatražio oprost. Za razliku od nas katolika, vi protestanti ste bezgrešni, nikada nikoga niste ni krivo pogledali, pa eto niti imate potrebu niti se morate ispričavati niti tražiti oprost.

Za razliku od toga, u današnjoj NDH pokušavaju da negiraju ono što su činili na čelu Katolicizma na tim prostorima.

Opet gnjusna insinuacija. Pojma ti nemaš o stvarima o kojima govoriš.

Uostalom, to nije moje zaduženje, jer ja nisam sudija, niti me politika interesuje, a neki se ovde upravo postavljaju sudijama i političarima.

Evo, ti se postavljaš sucem.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne miješajte politiku u religijske rasprave. Znam da to uvijek nije lako, pošto je religija, gledajuću kroz istoriju, često bila u simbiozi sa politikom, ali morate nastojati da to izbjegavate, jer je plitika na ovom forumu izričito zabranjena.

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Bog pomogao svakome!

Danas je u Crkvi Pravoslavnoj, izmedju sotalog, bilo pročitano i ovo iz prve poslanice svetom Timoteju:

"Pobožnost jeste veliki dobitak kada smo zadovoljni onim što imamo."

A nešto pre toga sveti Pavle mu piše da su se neki "pogordili ... i boluju od zapitkivanja i prepiranja..."

S obzirom da se ovde radi o bolestima, onda su i ova prepiranja prolaznog karaktera za sve
koji su redovni gosti kod Lekara duša i tela naših, kod Hrista Spasa. I primećuju se zadvoljni
pobožni vernici medju nezadovoljnim malovernim vernicima, po rečima a potom i po delima.

brat Toma

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Danas je u Crkvi Pravoslavnoj, izmedju sotalog, bilo pročitano i ovo iz prve poslanice svetom Timoteju:

"Pobožnost jeste veliki dobitak kada smo zadovoljni onim što imamo."

A nešto pre toga sveti Pavle mu piše da su se neki "pogordili ... i boluju od zapitkivanja i prepiranja..."

Šteta što se ne propovijeda samo to.

I primećuju se zadvoljni
pobožni vernici medju nezadovoljnim malovernim vernicima, po rečima a potom i po delima.

Sreća pa je Bog uspostavio kriterijum djela, da se vide svačija.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnosp svojim komentarima ili svesno želi da obmane javnost smatrajući da su svi neobrazovani, ili je on stvarno neobrazovan, što je čudo nad čudima u modernom vremenu prosvetiteljstva, gde postoje knjige, časopisi, televizija, internet, i druge vrste informativnih sredstava.

Slažem se da politiku treba isključiti iz religijskih diskusija.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnosp svojim komentarima ili svesno želi da obmane javnost smatrajući da su svi neobrazovani, ili je on stvarno neobrazovan, što je čudo nad čudima u modernom vremenu prosvetiteljstva, gde postoje knjige, časopisi, televizija, internet, i druge vrste informativnih sredstava.

Sve ovo što si nabrojao jesu i dezinformativna sredstva. Na tvoju žalost, tebe su upravo tako i formirala, dakle dezinformirala.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve ovo što si nabrojao jesu i dezinformativna sredstva. Na tvoju žalost, tebe su upravo tako i formirala, dakle dezinformirala.

Ti nisi dezinformisan, već vrlo informisan, već namerno sve to radiš iz svoje patetične mržnje prema Adventistima i Ellen White.

To su informacije date od samih aktera događaja, kao i istorijski podaci i statistike, i to poznate SVIMA u svetu, stvari koje se uče još u osnovnoj školi, i koje znaju SVI na forumu.

Tako da je tvoja neozbiljnost i sarkazam u iznošenju ludosti krajnjegraničan.

Natrag