Vjera i djela.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
4. Martin Luther jedan je od onih koji su imali najveći utjecaj na Hitlera.

2337f5cd1513612f32c30b7f352bffcc.jpg

This might seem odd, but Adolf Hitler took inspiration from Protestant Reformation leader, Martin Luther. Martin Luther was a friar who showed distaste over the Catholic church, similar to how Hitler was raised Catholic but eventually hated Christianity.

P.S. Interesantno. Hitler mrzio kršćanstvo a volio Martina Luthera i nadahnjivao se njime. :mig:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
This might seem odd, but Adolf Hitler took inspiration from Protestant Reformation leader, Martin Luther. Martin Luther was a friar who showed distaste over the Catholic church, similar to how Hitler was raised Catholic but eventually hated Christianity.

Ono što sam ja dao su slike živih ljudi koji se rukuju. Zato je besmisleno da koritiš naše arg. protiv nas.

To samo važi za vas.

4. Martin Luther jedan je od onih koji su imali najveći utjecaj na Hitlera.

Ztao su njemački knezovi protes. poništili odluke i nauku Lutera.

Pa jel vidiš da nemaš odg. na to. To samo zaobilaziš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ono što sam ja dao su slike živih ljudi koji se rukuju.

Hoćeš reći kako nema slike gdje se rukuju Luther i Hitler!?!? :)

Zato je besmisleno da koritiš naše arg. protiv nas.

To samo važi za vas.

A je li? Ništa ja ne koristim "protiv vas", ja samo citiram ono što su sami protestanti rekli. Evo:

Anglikanac Dean Inge: Ako želimo pronaci žrtvenog jarca na čija ramena možemo položiti jade koje je Njemačka donijela svijetu, ja sam sve više i više uvjeren da je najgori genij zla te zemlje, ne Hitler ili Bizmark ili Frederik Veliki, nego Martin Luther.

B. Walther Kohler (protestant): U Lutherovom slučaju nemoguće je govoriti o slobodi savjesti ili vjerskoj slobodi … smrtna kazna za krivovjerje počiva na najvišem Lutherovom autoritetu … gledišta drugih reformatora na progonstva i privođenje pravdi krivovjeraca su bili ništa više nego mladica Lutherovog plana; oni nisu donijeli ništa novo.

Evo, ovo je tvoj duh i duh protestantizma općenito.

Ztao su njemački knezovi protes. poništili odluke i nauku Lutera.

Kako će knezovi poništiti mržnju? Mržnju vam je Luther ostavio u baštinu. Mržnjom "Lutherova duha" se Hitler nadahnuo, a ne Lutherovom frizurom. Mržnja razara u svakom pogledu, a mrzitelja razaranje i stradanje drugih veseli. Razmisli.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I Vagner je izvršio uticaj na Hitlera, i Fridrih Niče.

Zar trebamo osuditi i Vagnera i Ničea za Nacizam?

Mogi u svom rasizmu i mržnji prema Jevrejima ili neistomišljenicima uzimaju i uzror Isusa, pa jer trebamo osuditi i Isusa kao Nacistu, rasistu, i čovekomrsca?

Osim toga, saradnik nacizma je bila Rimokatolička crkva, a Rimokatolička crkva je bila protiv Lutera i progonila ga.

Dakle, radi se o zloupotrebi imena, isto kao kada bi seljaka koji kosi travu kosom, i sakuplja vilama usporedili sa smrću prikazanom sa kosom, i djavolom jer je prikazan sa vilama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I Vagner je izvršio uticaj na Hitlera, i Fridrih Niče.

Zar trebamo osuditi i Vagnera i Ničea za Nacizam?

Ako su Wagner i Nietzsche zagovarali istrijebljenje nekih naroda ili ljudi, a Hitler se na tome nadahnuo, da, onda i njih treba osuditi.

Mogi u svom rasizmu i mržnji prema Jevrejima ili neistomišljenicima uzimaju i uzror Isusa, pa jer trebamo osuditi i Isusa kao Nacistu, rasistu, i čovekomrsca?

Šta si ti ovdje napisao? :) Ovo ti je logički abortus.

Osim toga, saradnik nacizma je bila Rimokatolička crkva, a Rimokatolička crkva je bila protiv Lutera i progonila ga.

Lažeš. Navedi imena biskupa koji su osnovali "Reich Katoličku crkvu", kao protestanti, i koji su služili Hitleru.

Dakle, radi se o zloupotrebi imena, isto kao kada bi seljaka koji kosi travu kosom, i sakuplja vilama usporedili sa smrću prikazanom sa kosom, i djavolom jer je prikazan sa vilama.

:cool::)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vagner i Niče nisu zagovarali bilo šta, nego su njihova imena zloupotrebljena od nacista, i kasnije njihovih pristalica.

Nisu Rimokatolički biskupi osnovali išta, već su podržavali radi vlasti i novca.

Nije logički abortus, nego prikaz tvoje logike.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vagner i Niče nisu zagovarali bilo šta,

Onda nisu ni zgriješili, niti ih se može optužiti za bilo što što je počinio Hitler.

Nisu Rimokatolički biskupi osnovali išta, već su podržavali radi vlasti i novca.

Opet lažeš.

Nije logički abortus, nego prikaz tvoje logike.

Da ti znaš što je "logički abortus", ne bi ga ni počinio.

Natrag