Vjera i djela.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Rava, po zanimanju prostitutka, je iz vere u Boga sakrila uhode svog naroda, i to joj je uzeto
na spasenje. (Neka mi Bog oprosti što nemam razvijem duhovni vid da u njoj sličnim grešnicima
ugledam veru, od Boga im datu!)
Mozda mi ne mozemo videti u tim ljudima dobro ali Bog moze. I zato ne smemo osudjivati nikog, jer ne znamo sta je kome u srcu. .

S druge strane ovde samozvanim "pravednicima i svetacima" ne manjka ni osudjivanja!

Sta dakle? Da li je Tripo poslat da osudjuje protestante i sve ostale a sebe i svoju crkvu velica u nebesa, da li je on "prorok" od Boga dat da zna sve tajne ljudskih srca?

Ako je prorok nek dokaze da jeste!

Ja ne osudjujem ni njega ni Kainosa, jer nisam poslan da sudim druge i nisam bez greha, ali je neposteno da drugoga
osudjuje kad je on mozda i veci gresnik!

Zato sam ukazao na licemerje, jer daju sebi za pravo da sude drugima a sami sebe nikad osudili nisu!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mozda mi ne mozemo videti u tim ljudima dobro ali Bog moze. I zato ne smemo osudjivati nikog, jer ne znamo sta je kome u srcu. .

S druge strane ovde samozvanim "pravednicima i svetacima" ne manjka ni osudjivanja!

Sta dakle? Da li je Tripo poslat da osudjuje protestante i sve ostale a sebe i svoju crkvu velica u nebesa, da li je on "prorok" od Boga dat da zna sve tajne ljudskih srca?

Ako je prorok nek dokaze da jeste!

Ja ne osudjujem ni njega ni Kainosa, jer nisam poslan da sudim druge i nisam bez greha, ali je neposteno da drugoga
osudjuje kad je on mozda i veci gresnik!

Zato sam ukazao na licemerje, jer daju sebi za pravo da sude drugima a sami sebe nikad osudili nisu!

Mire, nikada nećeš videti adventistu koji za sebe kaže da je grešnik, posebno ne u prisustvu vernika Crkve. Oni su po učenju "proročice" ubeđeni da su "remnant church" i svaki pokušaj sumnje u to dovodi do loma. Njihova vera ih tera da budu oholi prema svakom drugom i ako tvrde da nisu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, nikada nećeš videti adventistu koji za sebe kaže da je grešnik, posebno ne u prisustvu vernika Crkve. Oni su po učenju "proročice" ubeđeni da su "remnant church" i svaki pokušaj sumnje u to dovodi do loma. Njihova vera ih tera da budu oholi prema svakom drugom i ako tvrde da nisu.
U sustini danas vise ni njihova teologija ne uci vernike da budu oholi, to se promenilo odavno, posebno u Hrvatskoj, ali i u Srbiji je isto, samo postoje umisljeni pojedinci koji pljuju po drugima. To je zalosno i gledati - Laodikeja je umislio da je prorok i reformator, Tripo da poznaje ljudska srca, Kainos da je vodja reformnog pokreta, Speedy isto misli da samo on ima istinu, Marko se drzi standardne teologije.. Ostali protestanti takodje umisljaju ono sto ih navodi njihova sola scriptura - "tumaci sam sebi" pravilo npr. MrSavkic koji prorice u ovcjojoj kozi.. itd.. Ovde smo se nagledali sve samih proroka i umisljenih pojedinaca. I onda oni kazu da smo mi nesaglasni a vidi njih, to je uzas!

Jovana i Marka bi jedino izdvojio kao one sa kojima se moze razgovarati, posebno Jovana kao dobar primer, ostali su umisljeni i oholi na zalost. I nije opet da ih ja osudjujem, i ja ponekad preteram u pisanju, desava se svima, ali ja bih voleo da se oni promene, i priznaju gresku, kao sto i svi mi priznamo kad preteramo..

Ali ne, nisam jos video nikakvu iskrenost kod njih, niti dobru volju..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
ali i u Srbiji je isto, samo postoje umisljeni pojedinci koji pljuju po drugima.

A kod vas se prvo otruju govorima duhovnika i onda nastave sami.

Tripo da poznaje ljudska srca,

Pa poznavao je i Jovan Krs.

MrSavkic koji prorice u ovcjojoj kozi.. itd..

KOd vas rade i gore stvari u NS svete gradsku vodu, pa ste svi tamo sveti. Pravite sprdačinu od religije da se čak pravosl. smiju, u stvari to je žalosno.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
U sustini danas vise ni njihova teologija ne uci vernike da budu oholi, to se promenilo odavno, posebno u Hrvatskoj, ali i u Srbiji je isto, samo postoje umisljeni pojedinci koji pljuju po drugima. To je zalosno i gledati - Laodikeja je umislio da je prorok i reformator, Tripo da poznaje ljudska srca, Kainos da je vodja reformnog pokreta, Speedy isto misli da samo on ima istinu, Marko se drzi standardne teologije.. Ostali protestanti takodje umisljaju ono sto ih navodi njihova sola scriptura - "tumaci sam sebi" pravilo npr. MrSavkic koji prorice u ovcjojoj kozi.. itd.. Ovde smo se nagledali sve samih proroka i umisljenih pojedinaca. I onda oni kazu da smo mi nesaglasni a vidi njih, to je uzas!

Jovana i Marka bi jedino izdvojio kao one sa kojima se moze razgovarati, posebno Jovana kao dobar primer, ostali su umisljeni i oholi na zalost. I nije opet da ih ja osudjujem, i ja ponekad preteram u pisanju, desava se svima, ali ja bih voleo da se oni promene, i priznaju gresku, kao sto i svi mi priznamo kad preteramo..

Ali ne, nisam jos video nikakvu iskrenost kod njih, niti dobru volju..

Mire, ne bih rekao da postoji promena "teologije", barem sudeći prema tome ko ih i kako predstavlja, što ovde na forumu, što po jutjubu. I dalje se provlači ono, "SDA ima Istinu Biblije", svi ostali su otpad, Crkva je "Kurva Babilonska", papa Antihrist, ikraj sveta samo što nije, "obratite se i sledite put SDA". Na svakih deset advenista, obično dolazi po jedan koji je "pun duha proroštva" i koji "izgara" od želje da evangelizira kako katolike, pravoslavce, tako i ostale sola scriptura. Svaka kriza, a mi iz toga izašli nismo evo već tri decenije, im je šlagvort za bulažnjenja o kraju sveta i napade na ljude koji ih ne diraju, ali imaju tu manu da nisu sledbenici SDA i EGW. Naravno, nemoj misliti da to ne rade i u SAD, rade i te kako, samo se ne čuju od kakafonije "bibličara" raznih fela i boja. U toj svojoj borbi za duše, iako u duše ne veruju, koriste sva sredstva, jedni će biti fini i razložni, drugi će sa visine komandovati, čovek prosto ne može da se otme utisku da su dobili zadatak od kojeg im život zavisi, i moraju da ga ispune po svaku cenu, a to je da ponize sve ostale, sebe prikažu "pravednicima" i "pravim hrišćanima" i time one kojima su slomili duh uliju učenje njihove denominacije, sekte, kulta, šta li je već Naime, kao da su dobili zadatak da tačno određen broj žrtava moraju da prikupe ili ih Mihael neće primiti u Raj, tj neće reći koju lepu reč kod "Boga" na takozvanom "istražnom postupku" koji je osnova njihove teologije.

Probaj da pokažeš da iole poznaješ njihovu "teologiju", pa ćeš videti, od umerenijih strah od tebe, i ponavljanje "moliću se da ti prihvatiš istinu", ili ćeš dobiti napade od onih samouverenih akolita, koji bi na taj način da se udvore pastoru i tako napreduju u "crkvi".

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Izašao je izvještaj o najsrećnijim državama u svijetu i ostalim.

I najsrećnije su ove Danska, Švajcarska, Island, Finska.

Jasno je ko je dao bolji rod, pravosl. države ili protestanskte, katoličke ili protestanstke. Da uzmem samo ove hrišćanske.

Vest na B92:

"Najsrećnije zemlje sveta: Na kom mestu je Srbija? Prema poslednjem istraživanju o zemljama u kojima žive najsrećniji ljudi (World Happines Report 2016), u kojem je učestvovalo 157 zemalja, najsrećniji ljudi žive u Danskoj, Švajcarskoj, Islandu, Norveškoj i Finskoj."

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
KOd vas rade i gore stvari u NS svete gradsku vodu

Samo se neobrazovan covek moze tome smejati. Naucno je dokazano da voda menja strukturu ako se nad njom covek pomoli! Postoji ziva i mrtva voda i ona menja strukturu pod uticajem magnetizma i dr.. A sto se tice osvecivanja hleba sto je praksa poznata vekovima i sto je i Hristos praktikovao to i da ne govorim. Samo se vi ismejavate i ne razumete znacaj toga!

Pa poznavao je i Jovan Krs
Reci nam konacno jesi li ti prorok? Posto niko nije sudio drugima osim proroka!

Na svakih deset advenista, obično dolazi po jedan koji je "pun duha proroštva" i koji "izgara" od želje da evangelizira kako katolike, pravoslavce, tako i ostale sola scriptura.

Nazalost, otprilike je tako. Ne cine to samo adventisti vec skoro svi americki evangelisti. To su oni koji "izgaraju" i pricaju o "smaku sveta". Licno sam poznavao jednu adventistkinju koja je ceo svoj zivot tvrdila da je prorok, nista se nije desilo sto je prorekla.. To je na zalost simptimaticno za njih.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Samo se neobrazovan covek moze tome smejati. Naucno je dokazano da voda menja strukturu ako se nad njom covek pomoli! Postoji ziva i mrtva voda i ona menja strukturu pod uticajem magnetizma i dr.. A sto se tice osvecivanja hleba sto je praksa poznata vekovima i sto je i Hristos praktikovao to i da ne govorim. Samo se vi ismejavate i ne razumete znacaj toga!

Nazalost, otprilike je tako. Ne cine to samo adventisti vec skoro svi americki evangelisti. To su oni koji "izgaraju" i pricaju o "smaku sveta". Licno sam poznavao jednu adventistkinju koja je ceo svoj zivot tvrdila da je prorok, nista se nije desilo sto je prorekla.. To je na zalost simptimaticno za njih.

Znaš li zašto je to tako kod njih? Meni je uvek to bilo čudno,. Iako je Isus rekao da bdijemo, nije rekao da idemo kao ludaci i prorokujemo nešto za šta ni dan ni čas mi ne znamo. Još manje je rekao da plašenjem obraćujemo ljude. Amerikanci izgleda pate od nekog poremećaja u glavi, ili je tome uzrok preterano opsedanje Biblijom i samovoljno tumačenje iste. Toiiko su opsednuti apokalipsom a pojma nemaju šta ona predstavlja, i na koga se odnosi. Misle da se odnosi na njih, i da će besomučnim "prorokovanjem" da se spasu od Gneva Božijeg i sebi kupe mesto u Novom Jerusalemu. Baš kapitalistički i marketinški, onako trgovački.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Naucno je dokazano da voda menja strukturu ako se nad njom covek pomoli!

U to je veliki problem za demone.

A sto se tice osvecivanja hleba sto je praksa poznata vekovima i sto je i Hristos praktikovao to i da ne govorim. Samo se vi ismejavate i ne razumete znacaj toga!

Po vama je ušao u hljeb. Toliko pijete "svete" vode, a djela ostaju ista, slabog roda.

Za vas ne treba biti prorok. Dovoljno da se vidi kakva su vam shvatanja istine i zna se gdje idete.

Što se i vidi po djelima.

Za vas je dovoljno to, kao kada ljekar vidi da će neko brzo da umre, zatim da će nasilnici na utakmicama da razbiju glave, onaj mafijaš da će brzo da završi.

Vas je lako ocijeniti, to može bilo od nas.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za vas ne treba biti prorok. Dovoljno da se vidi kakva su vam shvatanja istine i zna se gdje idete

Znaci priznajes da nemas vlast suditi!?

Vas je lako ocijeniti, to može bilo od nas.

Znaci to cinis sam od sebe, a hteo si pripisati Bogu ili da ti je dao vlast u bibliji?

Znaci svestan si da u njoj nemas podrsku ali ipak to cinis! Stavise lagao si da u njoj imas podrsku!

Oduzeo si vlast Bogu i uzeo pravdu u svoje ruke. Zato ces jos stroze biti sudjen: "Kakvim sudom sudis sudice ti se"!

Ti si nepravedni sudija cak ti ni Ruterford nije ravan!

Natrag