U sustini danas vise ni njihova teologija ne uci vernike da budu oholi, to se promenilo odavno, posebno u Hrvatskoj, ali i u Srbiji je isto, samo postoje umisljeni pojedinci koji pljuju po drugima. To je zalosno i gledati - Laodikeja je umislio da je prorok i reformator, Tripo da poznaje ljudska srca, Kainos da je vodja reformnog pokreta, Speedy isto misli da samo on ima istinu, Marko se drzi standardne teologije.. Ostali protestanti takodje umisljaju ono sto ih navodi njihova sola scriptura - "tumaci sam sebi" pravilo npr. MrSavkic koji prorice u ovcjojoj kozi.. itd.. Ovde smo se nagledali sve samih proroka i umisljenih pojedinaca. I onda oni kazu da smo mi nesaglasni a vidi njih, to je uzas!
Jovana i Marka bi jedino izdvojio kao one sa kojima se moze razgovarati, posebno Jovana kao dobar primer, ostali su umisljeni i oholi na zalost. I nije opet da ih ja osudjujem, i ja ponekad preteram u pisanju, desava se svima, ali ja bih voleo da se oni promene, i priznaju gresku, kao sto i svi mi priznamo kad preteramo..
Ali ne, nisam jos video nikakvu iskrenost kod njih, niti dobru volju..
Mire, ne bih rekao da postoji promena "teologije", barem sudeći prema tome ko ih i kako predstavlja, što ovde na forumu, što po jutjubu. I dalje se provlači ono, "SDA ima Istinu Biblije", svi ostali su otpad, Crkva je "Kurva Babilonska", papa Antihrist, ikraj sveta samo što nije, "obratite se i sledite put SDA". Na svakih deset advenista, obično dolazi po jedan koji je "pun duha proroštva" i koji "izgara" od želje da evangelizira kako katolike, pravoslavce, tako i ostale sola scriptura. Svaka kriza, a mi iz toga izašli nismo evo već tri decenije, im je šlagvort za bulažnjenja o kraju sveta i napade na ljude koji ih ne diraju, ali imaju tu manu da nisu sledbenici SDA i EGW. Naravno, nemoj misliti da to ne rade i u SAD, rade i te kako, samo se ne čuju od kakafonije "bibličara" raznih fela i boja. U toj svojoj borbi za duše, iako u duše ne veruju, koriste sva sredstva, jedni će biti fini i razložni, drugi će sa visine komandovati, čovek prosto ne može da se otme utisku da su dobili zadatak od kojeg im život zavisi, i moraju da ga ispune po svaku cenu, a to je da ponize sve ostale, sebe prikažu "pravednicima" i "pravim hrišćanima" i time one kojima su slomili duh uliju učenje njihove denominacije, sekte, kulta, šta li je već Naime, kao da su dobili zadatak da tačno određen broj žrtava moraju da prikupe ili ih Mihael neće primiti u Raj, tj neće reći koju lepu reč kod "Boga" na takozvanom "istražnom postupku" koji je osnova njihove teologije.
Probaj da pokažeš da iole poznaješ njihovu "teologiju", pa ćeš videti, od umerenijih strah od tebe, i ponavljanje "moliću se da ti prihvatiš istinu", ili ćeš dobiti napade od onih samouverenih akolita, koji bi na taj način da se udvore pastoru i tako napreduju u "crkvi".