Vjera i djela.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije ni tema o Luteru ili Ellen White, pa ti pišeš o njima na svakoj.

Adventisti ne smatraju Rimokatolicizam biblijskom bludnicom zbog grešnosti crkve, već zato što tako piše u bibliji, koja direktno otkriva koja je to crkva koja će u istoriji činiti TO I TO.

Ni papu ne smatramo Antihristom zbog toga što je papa sagrešio, već zato što tako biblija kaže, a vezano je za ovo predhodno.

Luterova dela I izjave se ne mogu meriti sa Rimokatoličkom crkvom.

Ipak je javno priznao, I o tome ima izveštaja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Adventisti ne smatraju Rimokatolicizam biblijskom bludnicom zbog grešnosti crkve, već zato što tako piše u bibliji, koja direktno otkriva koja je to crkva koja će u istoriji činiti TO I TO.

Ni papu ne smatramo Antihristom zbog toga što je papa sagrešio, već zato što tako biblija kaže, a vezano je za ovo predhodno.

Zaista ne znam je li razlog nemogućnost "zbrojiti 1 i 1" ili nešto drugo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Moja patetična pakost!? Ti niti jednom papi ne možeš naći izjavu u kojoj je stoti dio gornje Lutherove "zloće"

Zato djela svjedoče o njima.

Ako je Katolička crkva grešna i zgriješila, onda je ona "Babilonska Kurva". A ako je papa sagriješio, on je onda antikrist.

Istorija je to pokazala u više navrata. I sada su samo mirni jer su došla takva vremena, kada se to promijeni onda pokažu svoje pravo lice.

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže Gospod i Bog naš!

Pitam se, kada smo prestali da veru, od Boga nam datu, doživljavamo kao da je biser?
Najlepši i najdragoceniji!

I kada smo prestali (ako smo to ikada i radili) da nudimo i drugima i taj biser, i Boga Darodavca?
I to na način da je slušalac imao slobodnu volju da taj biser stavi u prsten svojih greha,
u ogrlicu svojih emocija ili u narukvicu svojih dela? I to ne način na koji bi mi to uradili,
već na način koji priliči tom drugom (drugačijem od nas) čoveku?

Po ljubavi nas poznaju a ne po "pameti", "citatima" i cinizmu...
Ili nas ne prepoznaju jer ... nismo?

brat Toma

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Djela o svakome svjedoče.

Tačno, progon hrišćana. Rećeš to nismo mi radili. Onda nastavak, inkvizicija, krstaški ratovi.

Onda Asteci, Inke, Maje, kontinuitet se nastavlja do WWII posebno ova naša područja.

Sve je pokazano. Jedan od najvećih zločinaca najotvorenije priznaje i svjedoči kako je bio nadahnut Lutherom i njemačkim protestantizmom.

To ne dokazuje da je reform. zla, vi imate kontinuitet Kainovog uma.

Još jednom progon hrišćana, inkvizicija (navodno vještice, hugenoti itd.), krstaši, bogumili, Asteci, Gradiška Stara.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tačno, progon hrišćana. Rećeš to nismo mi radili. Onda nastavak, inkvizicija, krstaški ratovi.

Protestanti - 10 puta toliko.

Onda Asteci, Inke, Maje,

Asteci, Inke, Maje i njihovi mješanci s bijelim katolicima i danas čine 80% stanovništva na tim prostorima. U SAD, gdje su dominirali protestanti, Indijanci gotovo nestali. :)

kontinuitet se nastavlja do WWII posebno ova naša područja.

Točno, čuli smo Hitlera.

To ne dokazuje da je reform. zla, vi imate kontinuitet Kainovog uma.

Hoćeš reći da je dobra? Nadahnula je Hitlera.

Još jednom progon hrišćana, inkvizicija (navodno vještice, hugenoti itd.), krstaši, bogumili, Asteci, Gradiška Stara.

Da neznalice kao ti, mogu ovako javno pisati, i to je plod protestantizma.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Protestanti - 10 puta toliko.

Već sam dokazao da to nije tačno.

Izvještaj Asteka je šokantan koliko su bili destruktivni Španci.

Takvih nema izvještaja o Englezima.

Asteci, Inke, Maje i njihovi mješanci s bijelim katolicima i danas čine 80% stanovništva na tim prostorima.

Zbog poljoprivrede, a ne zbog manjeg ubijanja.

U SAD, gdje su dominirali protestanti, Indijanci gotovo nestali.

Zbog toga što su se bavili lovom.

Točno, čuli smo Hitlera.

Bio je katolik.

Hoćeš reći da je dobra? Nadahnula je Hitlera.

Da je to naš duh onda bi vrh bio ugl. protestn. ali je bio katolički.

Da neznalice kao ti,

I onda dolazi vrijeđanje što jeste vaš duh, ali i projekcija da ono što meni kažeš je dokaz da si ti takav.

mogu ovako javno pisati, i to je plod protestantizma.

Zar se to nije desilo.

Idem da kopiram ono i da šerujem, da ste vi vlasnici Biblije.

Bilo bi smiješni da nije žalosno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Već sam dokazao da to nije tačno.

Tisuću puta ponovljena laž ne postaje istina. :) Dakle, ništa nisi dokazao.

Izvještaj Asteka je šokantan koliko su bili destruktivni Španci.

Takvih nema izvještaja o Englezima.

Znači da su Englezi, protestanti, ubili i zadnjeg Indijanca, pa nema tko izvijestiti. :)

Zbog toga što su se bavili lovom.

Veliš, išli Indijanci u lov pa se u lovu međusobno poubijali i istrijebili. ;)

Bio je katolik.

Nije Ali je jako cijenio Luthera i Lutherovim stavovima o Židovima se nadahnjivao.

Da je to naš duh onda bi vrh bio ugl. protestn. ali je bio katolički.

Nije bio katolički. A, vidjeli smo, Luter ih je sviju nadahnuo na mržnju prema Židovima.

I onda dolazi vrijeđanje što jeste vaš duh,

Oprosti, ali zaista si u svemu ovome teški neznalica. Bolje je i da te uvrijedim nego da ti lažem.

Natrag