Vjera i djela.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A gdje su ti te izjave?

Što bih ti dao kada nećeš vjerovati.

Nisu. Postoje određena (ne)djela, kojima se katolik ako ih učini automatizmom isključuje (ekskomunicira) iz Crkve.

Jesu i to veoma posvećeni crkvi. Licemjerno da je citiraš Lutera i to je onda protens. a ovo sada nije katoličanstvo.

Ovo je duh reformacije:

Anglikanac Dean Inge: Ako želimo pronaci žrtvenog jarca na čija ramena možemo položiti jade koje je Njemačka donijela svijetu, ja sam sve više i više uvjeren da je najgori genij zla te zemlje, ne Hitler ili Bizmark ili Frederik Veliki, nego Martin Luther.

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers (1883.-1969.): Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

Ti možeš da kažeš i misliš šta hoćeš, ne može citat jedne osobe da bude dokaz reform. Pa anglikanci su između protest. i katolika, mješavina.

Ove gornje izjave dvojice protestanata najbolje govore o "duhu religije".

Opet je tebi tvoje mišljenje bog, prvo ne znaš ni šta je anglikanizam. Čime si dokazao da je duh.

Gdje su katolici, nadahnuti svojom vjerom, poubijali Židove nakon 45. godine?

Nisu ubijali, ali su ostali u većem procentu neprijateljski raspoloženi prema Jevrejima što je pokazala statistika.

Da bi nešto bilo duh religije mora da se pojavljuje u dužem vremenskom periodu, a ne u jednom odsjeku istorije.

Nije zahvatilo sve. Citiraj nekog tko se, Kao Hitler na Luthera i protestantizam, pozvao na papu i Katoličku crkvu opravdavajući ubijanje.

Pa hvalili su papu i KC. Naravno da je to vaš duh, a ne naš. I pozvao se i na papu i na KC.

Evo kako izvrćeš, nije se mogao pozvati na proten. nego samo na Lutera.

Je, je. To "prosvjećenje se najbolje vidi u one dvije izjave gore.

To se pokazalo u djelima. Opet si veći dio mog koment. izbjegao.

Nisu svi protestanti zločinci, međutim, Luther koji je nadahnuo Hitlera na zločine je vaš "adventistički svetac - heroj vjere". Tako kaža nadahnuta Jelena.

Ali nije Luter protenst. on je mnogo širi od samog Lutera, već sam spomenuo šta su donijeli njemački knezovi isto protest.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po njima Luter je trebao da pravi kompromis i da se udruži sa Rimskim biskupom u krađi naroda i prodaji spasenja za novac, u ubijanju muškaraca, žena, i dece po raznim izmišljenim optužbama za sve i svašta, i u bludničenju sa pastvom, i dvorskim auditorijumom, kraljicama, dvorskim damama, i prostitutkama, kao i pijančenju i bančenju do zore, i to po principu "ništa ne vidim, ništa ne čujem, ništa ne govorim" a ne da osudi ovakva bezakonja u crkvi.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Po njima Luter je trebao da pravi kompromis i da se udruži sa Rimskim biskupom u krađi naroda i prodaji spasenja za novac, u ubijanju muškaraca, žena, i dece po raznim izmišljenim optužbama za sve i svašta, i u bludničenju sa pastvom, i dvorskim auditorijumom, kraljicama, dvorskim damama, i prostitutkama, kao i pijančenju i bančenju do zore, i to po principu "ništa ne vidim, ništa ne čujem, ništa ne govorim" a ne da osudi ovakva bezakonja u crkvi.

Vidiš da im je sva nauka da se uhvate za jednu izjavu, kao očajnik za slamku ili davljenik za uže.

U svim segmentima društva su pokazani bolji rodovi kod naroda koji su reformisali svoj mentaliet.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

U pismu upućenom svom prijatelju Spalatinu 6. travnja 1525. Luther priznaje: „ … imao sam istodobno tri žene (lat. nam tres simul uxores habui), i tako sam ih žestoko volio da sam dvije od njih izgubio …“ Luther sâm priznaje „da je bio veliki, teški i sramotan grješnik, da je svoju mladost proveo prokleto i promašeno, i da je osim napasti požude, uglavnom bio podložan gnjevu, mržnji i zavisti, što nije mogao prebroditi“ (WA 26, 508, 32, i: Philip Melanchton, Vita Martini Lutheri, njemački prijevod u: Martin Luthers 95 Thesen, izd., Kurt Aland, str. 42-52).

Luther se u svojim pismima 1517. tužio Johannu von Staupitzu i 1521. Filipu Melanchtonu u kojima sam svjedoči: (Heinrich Grisar, str. 30) Kao student prava hodao je po gostionicama sa svojom lutnjom i prijateljima. Pio je s vremenom sve više i više, sedam litara vina i pive na dan, i neumjereno jeo, što je dobro dokumentirano od njega samog i svjedoka vremena, i vidljivo na njegovim portretima kako postaje sve deblji i deblji pred kraj života.

Iz Lutherovih izjava o sebi i njegovih pisama, kao npr. iz pisma od 20. rujna 1503. objavljenog u „Degeringsche Briefsammlung“ (Degeringova zbirka pisama, Degering, str. 84-85) poznato je da je već kao student bio neumjeren u jelu i piću, Luther priznaje: „ … spriječen neumjernošću u jelu i pijanstvom, do sada sam vrlo malo dobroga napisao i pročitao, obzirom da stanujem kod ljudi, s njima sam i ludovao."

Briefe aus Homberg, Luthers Werke II, Jena, 215: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti svoje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.

P.S. Komentar nije potreban

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
U pismu upućenom svom prijatelju Spalatinu 6. travnja 1525. Luther priznaje: „ … imao sam istodobno tri žene (lat. nam tres simul uxores habui), i tako sam ih žestoko volio da sam dvije od njih izgubio …“ Luther sâm priznaje „da je bio veliki, teški i sramotan grješnik, da je svoju mladost proveo prokleto i promašeno, i da je osim napasti požude, uglavnom bio podložan gnjevu, mržnji i zavisti, što nije mogao prebroditi“ (WA 26, 508, 32, i: Philip Melanchton, Vita Martini Lutheri, njemački prijevod u: Martin Luthers 95 Thesen, izd., Kurt Aland, str. 42-52).

Luther se u svojim pismima 1517. tužio Johannu von Staupitzu i 1521. Filipu Melanchtonu u kojima sam svjedoči: (Heinrich Grisar, str. 30) Kao student prava hodao je po gostionicama sa svojom lutnjom i prijateljima. Pio je s vremenom sve više i više, sedam litara vina i pive na dan, i neumjereno jeo, što je dobro dokumentirano od njega samog i svjedoka vremena, i vidljivo na njegovim portretima kako postaje sve deblji i deblji pred kraj života.

Iz Lutherovih izjava o sebi i njegovih pisama, kao npr. iz pisma od 20. rujna 1503. objavljenog u „Degeringsche Briefsammlung“ (Degeringova zbirka pisama, Degering, str. 84-85) poznato je da je već kao student bio neumjeren u jelu i piću, Luther priznaje: „ … spriječen neumjernošću u jelu i pijanstvom, do sada sam vrlo malo dobroga napisao i pročitao, obzirom da stanujem kod ljudi, s njima sam i ludovao."

Briefe aus Homberg, Luthers Werke II, Jena, 215: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti svoje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.

Opet samo Luter i Luter. Zar je Luter sam reform. :beee:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, moraš znati jednu stvar, a ona glasi: "NIKO SE NIJE RODIO SVET"

To znači "da čovek tokom života greši, ali postoji čas ( kod nekih taj čas nikada ne dođe ), kada se čovek kaje I napušta stanje u kome je bio, stanje greha, i predaje se Bogu I menja svoj odnos prema sebi I Bogu, i menja se"

U svemu što si izneo o Luteru vidi se tvoja patetična pakost da ocrniš bilo koga, u ovom slučaju Lutera, a upravo su te Luterove izjave za istinsko poštovanje, jer on javno priznaje svoje slabosti.

Ja verujem na osnovu drugih Luterovih izjava ( koje si ti naravno zanemario niti ti ide u prilog da ih citiraš ), da je Luter pronašao Boga i oproštaj u krvi Isusa Hrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap, moraš znati jednu stvar, a ona glasi: "NIKO SE NIJE RODIO SVET"

Ja to znam. Ali vi EGWisti na najsramotniji način zlorabite i izvrćete ovo što ti napisa: "NIKO SE NIJE RODIO SVET". Vaša je teza - Ako je Katolička crkva grešna i zgriješila, onda je ona "Babilonska Kurva". A ako je papa sagriješio, on je onda antikrist.

U svemu što si izneo o Luteru vidi se tvoja patetična pakost da ocrniš bilo koga, u ovom slučaju Lutera,

Moja patetična pakost!? Ti niti jednom papi ne možeš naći izjavu u kojoj je stoti dio gornje Lutherove "zloće", a svejedno ih smatraš i nazivaš antikristima, a samo moje citiranje Luthera nazivaš "patetičnom pakošću". Nazdravlje, "istinoljubivče"!

a upravo su te Luterove izjave za istinsko poštovanje, jer on javno priznaje svoje slabosti.

Ništa on nije javno priznao. :) To je on pisao u privatnim pismima svojim prijateljima.

Ja verujem na osnovu drugih Luterovih izjava ( koje si ti naravno zanemario niti ti ide u prilog da ih citiraš ), da je Luter pronašao Boga i oproštaj u krvi Isusa Hrista.

Ovo nije tema - Je li Luther u Raju ili paklu?

Natrag