Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
A gdje su ti te izjave?
Što bih ti dao kada nećeš vjerovati.
Nisu. Postoje određena (ne)djela, kojima se katolik ako ih učini automatizmom isključuje (ekskomunicira) iz Crkve.
Jesu i to veoma posvećeni crkvi. Licemjerno da je citiraš Lutera i to je onda protens. a ovo sada nije katoličanstvo.
Ovo je duh reformacije:
Anglikanac Dean Inge: Ako želimo pronaci žrtvenog jarca na čija ramena možemo položiti jade koje je Njemačka donijela svijetu, ja sam sve više i više uvjeren da je najgori genij zla te zemlje, ne Hitler ili Bizmark ili Frederik Veliki, nego Martin Luther.
Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers (1883.-1969.): „Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“
Ti možeš da kažeš i misliš šta hoćeš, ne može citat jedne osobe da bude dokaz reform. Pa anglikanci su između protest. i katolika, mješavina.
Ove gornje izjave dvojice protestanata najbolje govore o "duhu religije".
Opet je tebi tvoje mišljenje bog, prvo ne znaš ni šta je anglikanizam. Čime si dokazao da je duh.
Gdje su katolici, nadahnuti svojom vjerom, poubijali Židove nakon 45. godine?
Nisu ubijali, ali su ostali u većem procentu neprijateljski raspoloženi prema Jevrejima što je pokazala statistika.
Da bi nešto bilo duh religije mora da se pojavljuje u dužem vremenskom periodu, a ne u jednom odsjeku istorije.
Nije zahvatilo sve. Citiraj nekog tko se, Kao Hitler na Luthera i protestantizam, pozvao na papu i Katoličku crkvu opravdavajući ubijanje.
Pa hvalili su papu i KC. Naravno da je to vaš duh, a ne naš. I pozvao se i na papu i na KC.
Evo kako izvrćeš, nije se mogao pozvati na proten. nego samo na Lutera.
Je, je. To "prosvjećenje se najbolje vidi u one dvije izjave gore.
To se pokazalo u djelima. Opet si veći dio mog koment. izbjegao.
Nisu svi protestanti zločinci, međutim, Luther koji je nadahnuo Hitlera na zločine je vaš "adventistički svetac - heroj vjere". Tako kaža nadahnuta Jelena.
Ali nije Luter protenst. on je mnogo širi od samog Lutera, već sam spomenuo šta su donijeli njemački knezovi isto protest.