Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
Ja ne zagovaram "vecno mucenje" niti moja crkva, vec govorim o realnosti tog mesta! Ne skreci temu!
Pa ti skrećeš temu tema je o trajanju mučenja.
Naravno da PC zagovara vječno mučenje bez prestanka.
Vi ste tvrdili da "pakao uopste ne postoji"!
Ja nisam tvrdio. Ne znaš ni šta sam tvrdio. Pakao i ne postoji kao mjesto za mučenje nego je mjesto mučenja gehena,a ne pakao. Pakao je grob.
A sada ste prisiljeni priznati da postoji!
Lupaš besmislice.
Juda svedoci da su sodomljani "postavljeni za ugled I MUCE SE U VECNOM OGNJU".
Kako se to muce ako pakao uopste ne postoji???
Pa vidiš pa piše vječno, a mi znamo da se više ne muče. Nakon što su umrli nema više muke.
Vasa primedba da "se dim ne dize i dan danas" je obicna glupost,
Tebi je glupost ono što je tačno.
jer on govori da se "muce ljudi" a ne "gradovi"!
Tvoj formalizam sam oborio oko toga.
Evo dokaza koliki si formalista, ja kažem da sam napravio kuću, a ti smatraš da sam ja radio na njoj, a ja nisam uopšte radio na njoj nego sam dao pare pa su radili drugi, taman je tvoje takvo tumačenje ove teme i skoro svih ostalih.
Eto koliko si formalista da piše da je uništen grad (iako jeste i grad Sodoma) a ti se onda hvataš za formu da su uništeni ljudi. A to se podrazumijeva i to jeste glavni smisao teksta.
Tako da ti moram na jednom jednostavnom primjeru pokazati da si formalista.
I dao sam ti primjer i djece, ali ona bar tako razmišljaju zbog svojih godina.
A ti nemaš opravdanja. Ja se susrećem sa tim svaki dan. Čist formalizam da ističeš da se ne muče gradovi jer se ne muči kamen i ko da to mi ne znamo.
I čim imaš potrebu da ističeš da se muče ljudi, a ne gradovi znači da si formalista.
Jer što bi to isticao kada se to zna. I to je totalno besmislen argument.
Jer niko od nas nije ni mislio da se muči kamen.
Isus dalje kaze, potvrdjujuci Judu:
"pravednici ce otici U ZIVOT VECNI a nepravednici U MUKU VECNU"
Pa ne piše da će nepokajani dobiti vječni život, muka označava kaznu koja je vječna,a ne kažnjavanje. Dakle nema vječnog kažnjavanja, a po vama ima.
Kako se to muce ako pakao uopste ne postoji???
To nije tema nego trajanje muke.
Isus dalje opisuje to mesto kao realno:
"..biće bacen u pakao, gdje crv njihov ne umire i oganj se ne gasi."
A vi bukvalno shvatili da će oganj vječno da traje sa mukama ljudi, oganj je kazna koja je vječna,a ne kažnjavanje oganj sam kao kažnjavanje traje dok ima šta a gori.
"koji nije znao.. BICE MALO BIJEN.. a koji je znao..BICE MNOGO BIJEN!"
To je dokaz da je vaša nauka o vječnom mučenju uništena.
Dakle "mucenje" postoji!
Opet besmislen arg. ja nisam rekao da ne postoji. Kome onda komentarišeš to.
Isus dalje kaze, da se nakon smrti covek baca u pakao:
"Bojte se onog koji posto ubije ima vlast baciti u pakao"
U smislu kao duh (nakon zagrobnog života) ne, nakon smrti po vaskrsenju da.
Isus tvrdi da nepravednici odmah nakon smrti zavrsavaju u paklu:
"A bogatasa pokopase. I u paklu kad bejase u mukama podigavsi oci ugleda..."
Ne tvrdi jer Isus i Biblija kaže da će nakon vaskrsa nepokajani dobiti kaznu. Ustaće na prekor vječni, ustati iz groba.
Dakle ne može Isus da tvrdi dvije oprečne stvari i neće ljudi nepokajani dobiti dva puta kaznu.
Opet znači promocija zagrobnog života što je oboreno u Bibliji, priča o Lazaru i bogatašu nema za cilj dokazivanje zagrobnog života nego da nema spasenja nakon smrti.
Otkrivenje takodje svedoci da ce Bog 'doslovno muciti ljude':
KO je rekao da neće? Ja nisam. Opt besmislen arg.
"...i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred Jagnjetom."
Cak ce i sam Bog posmatrati to mucenje!
Ajd reci nešto što nisam znao. Vidiš koliko je tvoja nauka besmislena, uzmeš nešto i tvrdiš da mi to tvrdimo i onda nahraniš sebe kako si ti nešto rekao da je tačno, a mi nismo. Ja barem nisam nigdje tvrdio.
Oni 'nece imati mira ni dan ni noc':
Kao što se diž dim iz Edoma noć i dan pa se ne diže više odavno.
"I dim mučenja njihovog izlaziće va vek veka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zveri i ikoni njenoj"
Ako "nemaju mira", njihove muke su stvarne!
A ko je rekao da neće biti. Ako je neko rekao onda imenuj tu osobu, a nemoj meni da govoriš.
To mesto se na kraju "baca u jezero ognjeno":
"I smrt i PAKAO, bese baceni u jezero ognjeno koje gori sumporom"!
Smrt i pakao označavaju grob, dakle neće više biti ni grijeha ni smrti jer ć ovi biti uništeni,a spaseni će imati vječni život.
Sto se tice samog "jezera ognjenog" za njega je takodje receno da je to "mesto mucenja":
"I đavao, koji ih je zavodio, bi bačen u jezero ognjeno... I biće mučeni dan i noć, u svu večnost"
Pa to i jeste jedino mjesto mučenja. Nigdje niije pakao opisan kao mjesto mučenja, nego gehena.
Tako tvoja nauka ne opstaje pred jasnim biblijskim citatima!
citiranje Biblije nije mjerilo, to je satana radio Isusu prilikom kušanja, smisao je mjerilo.
Mesto muka zaista postoji,
Opet imenuj osobu koja je to rekla, ja nisam.
Trajanje muka za ovu pricu je ne bitno.
Itetako je bitno jer to dokazuje kakvu čovjek ima prdstavu o Bogu između ostalih stvari.
Nema razloga ovu Hristovu pricu o paklu svoditi pod mit, ako o tom mestu mucenja govore i ostali delovi Biblije!
Priča je radi pouke, to čak i djeca znaju. A ne da bi se dokazivao bukvalizam zagrobnog života u koji su vjerovali pagani i jevrejski otpadnici kao Saul i vračara.
Vi nemate izgovora!
Tvoja nauka je uništena jednim jednostavnim objašnjenjima koje ima smisla.
Poslednja izmena: