Veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Taramana je pogresio, i izvinio se u privatnoj poruci, a ja nisam proverio. Jeste greska u pitanju.

Mire,ta neistinita tvrdnja nije izneta izmedju tebe i Tarmane, nego u javnosti na forumu.
Pa posto je tako, zato bi Taramana se izvinuo samo tebi, privatno, a svi citaoci na forumu bili su obmanuti. Zar ne bi bilo ljudski i hriscanski da se Taramana izvine ceom forumu?
[/QUOTE]

koliko ja znam on se i jeste izvinuo na forumu..

Učlanjen(a)
08.07.2016
Poruka
9
Kako pade s neba zvezdo Danice?
Nisi više Luci... već satana znaš li to?
Malo su ti noktići porasli znaš li to?
Mi govorimo oveštici lažnoj proročici za koji usta Božja rekoše da je veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta kako verjući narod nebi trčao za okltizmom i prevarantima već hodao sa Isusom Hristom mojim Gospodom.
Neka sveta i prečista krv Isusa Hrista čuva svaku verujuću dušu od svakog neprijatelja i buntovnka Halelujah.

Ko svuda vidi đavola, taj i nije daleko od njega. :)

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175

Mire,ta neistinita tvrdnja nije izneta izmedju tebe i Tarmane, nego u javnosti na forumu.
Pa posto je tako, zato bi Taramana se izvinuo samo tebi, privatno, a svi citaoci na forumu bili su obmanuti. Zar ne bi bilo ljudski i hriscanski da se Taramana izvine celom forumu?

Mire:
koliko ja znam on se i jeste izvinuo na forumu..[/QUOTE]

Pa onda kopiraj tu njegovu izjavu daje svi vidimo a ne samo neki.

Unapred hvala

Lucis, hvala ti mnogo na ovoj pametnoj izjavi:

Ko svuda vidi đavola, taj i nije daleko od njega. :)

Amin!

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
[QUOTE="Taramana, post: 1923134,
Nikako te memorija ne služi ili te tuče teška senilnost pa redovno zaboravljaš odgovoriti kao plaćenik HAC na jedno od mojih 200 pitanja ni na to jedno posle više meseci nisi u stanju dati odgovor
Evo ponovo isto pitanje za teološkog šarlatana: Ko nas slaga Jovan pišući da će PROROCI-svedoci spaliti neprijatelje ili masončine koji uče da su NEPRIJATELJI spalili proroe?

Odgovor:
Svi mi na forumu vidimo ko si ti i cime se bavis.
Ta tvoja pacija "teologija" je za zabaviste, a nije za odrasle ljude.

Svi shavatamo da te muka muci sto ja ne obracam paznju na tvoje gluposti, niti imam nameru da zadovoljavam tvoj ego.
Svi smo svedoci da si ogorceni neprijatelj Adventista, samo ti brbljaj, gudjaj sebi u nedra i ljuti se koliko god zelis, za nas je to dovoljno.

Da li ti je poznata ona poslovica: "Pas laje, vetar nosi, a ljudi ostaju kao sto su i bili."

Nego da te ozbiljno upitam: Sta on ti rece za onog tvoga brata Uriju Smita Sefensa?
Je li on zbilja masoncina kao sto si i ti ili nije?
Da li je i on "adventista" kao sto si i ti?

E moj Tarmana, neprestano siris lazi o drugima. A eto ovde si sam sebe zakopao i svi na forumi znaju da se sluzis nepostenim poslom i iznosis lazi o drugima.

Da ja nisma imao biografiju Urije Smita pionira Adventisticke Crkve, ti bi uspeo da obmanes citoce na fiorumu, medjutim, istina je izasla na povrsinu. Sta imas da kazes na to?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jel nekovideo onog Marka iz opanka lakomog na dobitak?
Ako slučajno sretnete tog teološkog šarlatana i pitajte ga da vam objasni kako to neprijatelji spalili proroke a Jovan prorokovao po Božjoj reči da će proroci spaliti neprijatelje ako vam ne odgovori posle više desetina puta postavljenog pitanja znaćete da je lakom na nepravedni dobitak i da mu je omiljela laž i novac više od istine zatakve Gospod reče da su laskavi jezici i grobovi okrečeni dok ih Jovan krstitelj imenom zove Zmijski porod.

Kud oni neće tud pokušavaju drugima vrata zatvoriti i to čine od 1844 čineći sinovima paklenijem ulovljene duše i kriju se da im se laži nebi videle pa umesto odgovora tračariće pričaće sve i svašta samo da sakriju svoje lažljive reči i lažne pogađačke datume.NARODE,slavite Boga stalno videći od kakvog zla vas Bog izbavi jer bi i vi bili možda u tom društvu teoloških šarlatana čije je kršteno ime Zmijski Porod.
NIKAD vam oni neće reći zašto lažu jer je njima svaka laž istina.Lucifere eto ovi tvoji čekaoci subote su oduševljeni pomenom đavola pričaj im malo o sebi možda si im ti drugi lider jer imaju upražnjeno žensko mesto na liniji za Orion.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Za moju braću koja su iskreni istraživači Biblije stižu sledeće teme:

(XX) DOKAZI POGREŠNOG ADVENTNOG UČENJA.

Adventisti 12 gl.Otk.tumače kao opis crkve.

1.),,Iznakvelikipokazasenanebu: ženaobučenausunce, imesecpodnogamanjenim, inaglavinjenojvenacoddvanaestzvezda.,,kažu,eto to je opis crkve. Crkva nema VENAC on 12 zvezda već 12 TEMELJA a to su apostoli nazidani na steni Isusu.

2.) 12:2,, Ibešetrudna, ivikašeodmuke, imučašesedarodi.,, i pošto je ova žena crkva onda dobijamo glupu izjavu da je crkva rodila Isusa.

3.) 12:6 ,, A ženapobežeupustinjugdeimašemestopripravljenoodBoga, daseonamohranihiljaduidvestai šezdesetdana.,, oni dane pretvaraju u godine i tek tu je apsurd jer ova 12 gl.počinje opisom Izrailja kao nacije iz koje je iznedren Sin a ta nacija je opisana ženom Božjom kroz Pisma i ona ima 12 plemena a to su zvezde sjajne.Potom se prelazi na opis Izrailja na kraju sveta jer prvo ide uvod o Izrailju i Mesiji pre 20 vekova šta je bilo u prvom dolasku kao deteta i gde a potom opis drugog dolaska i stradanje svetih od iste sile od koje su stradali u vreme Sina kao deteta zato je apsurd to zadnje vreme gledati kroz 1260 godina.

4.)12:13Ikadvideaždahadazbačenabinazemlju, gonjaše ženukojarodimuško.

Nije crkva rodila Isusa već je to vreme kraja kad se goni Izrailj koji se obraća Bogu.Njih posebno buni izjava KAD se zbacuje satana sa neba i oni uzimaju citat iz jevanđelja gde Gospod reče kako vide satanu kako pade s neba a to im govori (apostolima) da bi stražili jer će biti kušani.Nije rekao ZBAČEN JE već pade-sišao-sjurio se. A evo dokaza kad konačno biva zbačen čućemo iz dve identične izjave:

12:9Izbačenabiaždahavelika, starazmija, kojasezove đavoisotona, kojavarasavvasionisvet, izbačenabinazemlju, ianđelinjenizbačenibišesnjom.
12:10I čuhglasvelikinanebukojigovori: SadpostaspasenjeisilaicarstvoBoganašeg,ioblastHristaNjegovog; jersezbaciopadač braćenaše, kojiihopadašepredBogomnašimdaninoć.
12:11IonigapobedišekrvljuJagnjetovomirečjusvedočanstvasvog, inemarišeza životsvojdosamesmrti.
12:12Zatoveselitesenebesaivikoji živitenanjima. Teškovamakoji živitenazemljiimoru, jer đavosiđekvama, ivrloserasrdio, znajućidavremenamaloima.,,

Isti opis čujemo i ovde u vremenu otvaranja SEDMOG PEČATA : ,, 11:15 Isedmianđeozatrubiipostaševelikiglasovinanebesimagovoreći: PostacarstvosvetaGospodanašegiHristaNjegovog,icarovaćevavekveka.

Dakle konačno ZBACIVANJE i preuzimanje carstva ide u sedmoj poslednjoj trubi i mi od tad ne možemo gledati 1260 god.crkve jer su to doslovni dani i MALO VREMENA koliko ima i čovek bezakonja toliko i satana kroz njega može delovati i to je ZA KRATKO.Čitamo da piše za Izrailja kako će DUGO sinovi Izrailjevi biti bez kneza i bili su od kraja prvog veka do polovine dvadesetog skoro 19 vekova i to se zove DUGO a da za 12,5 vekova onda kažemo ZA KRATKO je veoma neozbiljno.Ne preuzima Bog dva puta carstvo već jednom trajno (u veke vekova).

5.) 12:14,, I ženidanabišedvakrilaorlavelikogdaletiupustinjunasvojemesto, gde ćesehranitivremeivremenaipovremena, sakrivenaodlicazmijinog.,, Mi iz Navuhodonosorovog primera gde preko njega prođe 7 vremena čujemo da je vreme 1 godina tako će Izrailj biti gonjen tačno onoliko koliko će satana biti na zemlji pre vezivanja i Isusovog dolaska a to je 3,5 god.Bog kaže da je ostavio manu skrivenu za svete i izvore u pustinji.

12:15,,Iispustizmijaza ženomizustasvojihvodukaoreku, dajeutopiureci.
12:16Ipomožezemlja ženi, iotvorizemljaustasvoja, iproždrerekukojuispustizmijaizustasvojih.,,

Bukvalno i doslovno će satana sa čovekom bezakonja ubiti Iliju i Mojsija i poslati vojsku kao reku da pogubi ostatak Izrailja koji se neće klanjati bezakoniku i zemlja će se otvoriti kao u Korejevo vreme i progutati tu vojsku.

U Otk. sem pagana moramo naći i opis Izrailja u zadnjim danima jer Bog NIJE odbacio svog prvenca Izrailja to svedoče SZ proroci ali i Pavle.Mi ih nalazimo u 7 i 11 i 12 i 14 glavi a to sve kreće od otvaranja 6-og pečata do sedme trube jer je to vreme Izrailja a do otvaranja 6-og pečata je vreme crkve.Tad čitamo da SVI stanovnici se kriju jer se nebo otvorilo i vidi se presto i Gospod gde sedi pitajući se ko može ostati i čujemo da se OD TAD počinju pečatiti 144000 Jevreja muških devstvenika koji su ostavljeni kao neženje.

(XXI) DOKAZI POGREŠNOG ADVENTNOG UČENJA.

Adventisti uče da duh ne može propovedati u podzemlju.

Tekst koji koriste da dokažu svoje učenje nalazimo u I Perovoj 3. 18-19 ,,Jer Hristos jedanput za grijehe naše postrada,pravednik za nepravednike,da nas privede k Bogu,ubijen, istina,bivši tijelom,no oživevši duhom.Kojijem sišavši propoveda i duhovima u tamnici.,,

1.)Njihovo učenje ja da se ovaj opis odnosi na vaskrsenje Hristovo gde je On prepotopnom svetu propovedao jevanđelje pa tako ovaj opis dele na prepotopni i vaskrsenje.To je veoma neozbiljna igra sa kontekstom poruke koja apsolutno ne može biti deljiva milenijumima jer nema ni jednog povoda da se iz konteksta dođe do takvog zaključka.

Dakle,čitamo i SLUŠAMO da bi ČULI: ,, ubijen, istina,bivši tijelom,no oživevši duhom,, telo je UBIJENO i ono treba oživeti a da bi oživelo potrebno je da se duh vrati u isto i to gore čujemo: ,, no oživevši duhom,, Misao nije završena u istoj poruci čujemo da je telo DUHOM OŽIVLJENO i onda nastavlja da je tim istim duhom kojim je telo oživljeno SIŠAO e sad kad je i gde sišao to nas interesuje jer tu počinje probelem za nevernike.

Čujmo: ,,Kojijem sišavši propoveda i duhovima u tamnici,, znači DUHOM je SIŠAO ali GDE? Tamo gde će propovedati a to je u: ,, u tamnici,, Molim vas od kad su stanovici zemlje u tamnici? Znači ne opisuje silazak sa neba na zemlju kao tamnicu jer bi svi mi bili onda u tamnici i čujmo i ovo: ,,duhovima u tamnici,, ako se ovo odnosi na stanovnike zemlje onda smo svi mi kao i prepotopni stanovnici DUHOVI jer kaže duhovima propoveda a pošto duh tela i kostiju nema kažite tim teološkim šarlatanima da vi niste kao ni prepotopni svet duhovi niti je zemlja tamnica.Recite im da oni jesu bezkičmenjaci ali da vi imate telo i kosti.

2.)Tamo se o duhovnosti baš ništa nezna i gleda se telesno zato oni ne znaju šta umire a šta se vraća živo i svesno Bogu niti razumeju postanje niti duhove.Kad čitaju da izađe duh i dovede još gore sa sobom oni misle to duva vetar tako i kad TELO umre kažu ETO NEMA NIŠTA,nije tačno jer je umrlo ono što je STVORENO a u STVORENO je uz vazduh udahnut i DUH i kad duh izaće telo pada i ništa nezna jer je ono stvorena materija a duh NE UMIRE jer je DAT i nije stvoren.Kad čitaju da Božji duh svedoči našem duhu misle na svoj mozak nesretnici a duh i mozak su različite stvari.Kažu NEZNA NIŠTA TELO tako je jer je mrtva MATERIJA ali DUH nije mrtav i on je kod BOGA tako i ovde TELO zvano Isus predaju Ocu duhova svoj duh jer inače telo nebi moglo umreti i kaže da On ima vlast dati svoj život i UZETI GA NAZAD mi to ne možemo ali utelovljeni Bog može. Dok je TELO ležalo mrtvo duh koji je izašao kod Oca duhova SIŠAO JE u hades-tamnicu i propovedao onim DUHOVIMA koji u vreme potopa nisu hteli poslušati sad su zatvoreni u tamnici ti duhovi čuli radosnu vest za svedočanstvo. Potom je duh ušao u svoje telo i podigao ga a potom podigao i mnoge svete kao snop prvine odnevši ih u nebo i kad se vratio (to je tren) tad su ga mogli dodirivati.Oni imaju problem što negiraju hades i ne razlikuju šta je Tartar,Kveber,Gehena,Šeol. Ako ih pitate nešto iz te oblasti kao recimo,kako Bog kaže da krv viče i govori ili da će MRTVI čuti glas i vaskrnuti kako mrtvo može čuti ili recimo šta je oživelo onog mrtvaca što ga baciše u Jelisijev grob ili kako odeća prvosveštenka može posvetiti narod ili ubruščić preko koje pređe apostolska senka isceljuje i sl.oni pojma nemaju a kao oni su neki ljudi knjige.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Dakle, svi smo videli da Tarmana nema snage ni postenja da odgovori na pitanja koja sam mu postavio.

Objasni formasima zasto si pokusao da podvalis adventistima da su imali masona pionira, kad svi znamo da je to cista laz?

Kad cemo cuti tvoje izvinjenje?

Moram ipak molo da ohrabrim Taramanu:

Taramana, i pord toga sto postoje neprijatelji istine i nase crkve kao sto si se i ti sam ovde predstavio, pogledaj kako Crkva napreduje u celome svetu:

Ovo je statistika 2014. godine

Churches, Companies, Membership
Broj Crkava i grupa:

Churches 78,810
Companies 69,213

Church Membership
Broj vernika Crkve:
18,479,257

Ovoliko je te godine krsteno novih vernika:

Baptisms
1,091,222

Hvala Bogu na Njegovoj ljubavi, dobroti i blagoslovu.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Tarmana pogledaj i ovo, znam da ce te obradovati:

U godini 2015. SVAKA 3,5 SATA OSNOVANA JE NOVA ADVVENTISTICKA CRKVA U SVETU.

New Adventist Church Opens Every 3.5 Hours, Fastest Rate in History
www.adventistreview.org/church.../story2361-new-adventist-church-opens-every-3.5...
Mar 2, 2015 - Ellen G. White, a co-founder of the Adventist Church, encouraged church planting as a means to spur church growth during her lifetime, and ...

Oprostite mi, ali ne mogoh da odlomi da i ovo pokazem nasem prijatelju Taramani:

MISIJA CRKVE U SVETU

U SVETU POSTOJI 237 ZAEMALJA.

Mission to the World
Countries and Areas of the World as Recognized by the United Nations 237 .

Adventisti rade i imaju vernike u 216 zemalja.
Countries and Areas of the World in Which Seventh-day Adventist Work is Established 216

Crkva propoveda Hristovo Jevanjdejelje na 947 jezika.
Languages Used in Seventh-day Adventist Publications and Oral Work 947

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ako negde sretnete Zmijski Porod pitajte ga kako može da se uvećava zajednica zatvorenih vrata kad je Bog 1844 odbacio pokvareni svet po rečima veštice?
Pitajte grobove okrečene da li je važan broj psihijatrijskih pacijenata ili istina?
Pitajte okultiste zašto uvek obrću Božja proroštva?
Objasnite vi papagajima da je na širokom putu mnogo ptičica i da je to jedino kod njih u saglasnoti sa božjom rečju da bolesnika ima mnogo na tom putu.
Čega se razuman stidi jelenaš se ponosi zato im je normalan gej brak.

Maričelo pa ti si tu...vid,njega ti si prava dobrica i sladak si ko te nebi poželeo imati na povodcu.
images

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Taramana, znam da ce te zanimati ovo obavestenje:IZVESTAJI SU NAUCNO POTVRDJENI.

Vise puta ovde klevetao si Elern Wajt tvrdeci da je zabranjivala vernicima dA jedu izvesnu hranu. Naravno, i to je, kao i ostalo sto iznosis, samo laz.

Prvo. Elen Wajt je napisala knjigu "SAVETI O ZIVOTU I ISHRANI". DKLE, SAVETI, A NE ZABRANA.

A POGLDEJ SADA KOLIKO VELIKU KORIST IMAJU ADVENTISTI KOJI SU PRIHVATILI NJENE SAVETE O ZDRAVLJU:

Health

Secrets to Longevity Revealed in Denomination's Lifestyle
02-17-2015
Lorie Johnson

LOMA LINDA, Calif. -- Most of our health problems are said to be the result of three things: bad food choices, inactivity, and unmanaged stress.

"Therefore, it's no surprise Seventh Day Adventists live an average of 10 years longer than most Americans." T
Prevod: NIJE IZNENADJUJUCE STO ADVETISTI SEDMOG DAN U PROSEKU ZIVE DESET GODINA DUZE OD OSTALIH AMERIKANACA.

Take for example Benita Welebir. At age 100 she still enjoys a healthy mind, body, and spirit.

"I've given myself to the Lord, and I've left myself in His hands, and I have trust and I have been very, very well taken care of," she said.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag