Vesti iz sveta tehnologije

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
LOPOVI ODNELI ČAK 7.000 WII U KONZOLA





Očigledno odlično organizovana kriminalna grupa upala je sa dva ogromna kamiona tokom vikenda u Nintendov distributivni centar u Sijetlu i ukrala hardver vredan 2 miliona dolara!
Lopovi su ušli pod okriljem noći i viljuškarima prebacili u kamione 7.000 konzola, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Zaposleni su krađu otkrili tek sledećeg jutra. “Nikad nisam video ovako nešto za 28 godina službe, ovo je kao iz filmova” poručuje narednik Cindy West.


3max.jpg


Policija za sad nema nikakav trag ali napominje da se ukradene konzole mogu lako identifikovati putem serijskih brojeva. Oni tvrde da će banda biti uhapšena pri pokušaju prodaje toliko količine konzola, a ističu i da je njih vrlo teško sakriti.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
VOX TRADE PREDSTAVIO ZVUČNIKE XEO





Na nedavno održanom Hi-Fi sajmu u organizaciji magazina Hi-files, beogradski distributer Vox Trade predstavio je bežične zvučnike iz programa XEO, najnoviji proizvod danske firme DYNAUDIO, koji je izazvao ogromno interesovanje posetilaca.
Kvalitetnu muziku možemo slušati s različitih sistema, ali ovaj je jedinstven! Xeo zvučnike možete bežično povezati sa bilo kojim izvorom koji reprodukuje muzički materijal. Ovaj novi sistem oslobađa vas muka oko kupovine pojačala, konvertera i kablova, što dodatno pojednostavljuje upotrebu te značajno smanjuje cenu vašeg muzičkog sistema. Sve je tako jednostavno i lepo da će veliki broj audiofila ozbiljno razmišljati o prelasku na revolucionarni Xeo sistem.

lW8if.jpg


Pomoću daljinskog upravljača možete povećavati ili smanjiti jačinu zvuka, birati stereo ili mono mod i izvor zvuka. Xeo zvučnici se mogu postaviti čak do 100 m od emitera i izvora, što znači da i u najudaljenijem delu kuće možete slušati pravi Hi-end zvuk, uz napomenu da je broj zvučnika koje ćete bežično povezati praktično neograničen. Na vama je da se odlučite između dva modela, Xeo 3 ili Xeo 5, i da odaberete prelepi crni ili beli klavir lak.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
EPSON PREDSTAVIO SURECOLOR SC-F SERIJU ŠTAMPAČA ZA ŠTAMPANJE NA TEKSTILU





Epson je najavio ulazak na tržište štampanja na tekstilu predstavivši štampače sa sublimacijom pigmenata koji koriste dve rolne: 44-inčni SureColor SC-F6000 i 64-inčni SureColor SC-F7000. SureColor SC-F serija je imala svoju EMEA premijeru na SIGN sajmu u Istanbulu (Turska, 6. – 9. decembar 2012.).
Pružajući visok kvalitet štampe rezolucije do 720x1440dpi na svim popularnim transfer papirima, novi štampači nisu samo prvi modeli koji sublimiraju pigmente iz Epsona, već su prvi u ovoj kategoriji u kojima je svaka komponenta, od mastila i glave štampača do šasije i opcionih dodataka, dizajnirana i proizvedena od strane jedne kompanije. To garantuje da su kvalitet, performanse i pouzdanost optimizovane za maksimalni radni ciklus i produktivnost, uz nisku cenu posedovanja.


nenYj.png



SureColor SC-F modeli su trajni i robusni CMYK štampaći koji koriste rolne i koji imaju širok dijapazon primene. 64-inčni Epson SureColor SC-F7000 štampači srednje – velikih formata i 44-inčni SureColor SC-F6000 štampači srednje – malih formata razvijeni su za efikasnu proizvodnju kvalitetnih banera, plakata, natpisa, sportske garderobe, odeće, ukrasnih gedžeta i drugih dodataka, kao i materijala koji se mogu kotistiti u promotivne svrhe. Na ovim štampačima u potpunosti može raditi samo jedna osoba, a novina je prisutna i kod funkcija podešavanja, kao što su automatsko ispravljanje medija i intuitivna LCD kontrolna tabla, koji čine oba štampača jednostavnim i brzim za podešavanje i korišćenje.
Brzina izlaza iznosi od 16 do 57 m2/h, u zavisnosti od primene[1] , a važno je istaći da oba modela imaju integrisani sistem za mastila kapaciteta do 1,5 litara, koji je jednostavan za dopunu. Osim toga, automatsko menajnje rolni – standardno za SC-F7000 i opciono za SureColor SC-F6000 omogućava maksimalnu produkciju i korišćenje bez prekida uz minimalno vreme potrošeno na održavanje.
Epsonova MicroPiezo TFP® glava štampača, koja predstavlja već utemeljenu tehnologiju u domenu sublimacije pigmenata, obezbeđuje precizan i ponovljiv učinak, kao i odličnu postojanost. Sa Epson UltraChrome DS mastilom koje predstavlja novo, specijalno razvijeno mastilo na bazi vode, SureColor SC štampači proizvode izvanredne slike sa živim, intenzivnim bojama, dubokim crnim tonovima, oštrim konturama i glatkim nijansama. Štampa na tekstilu takođe pokazuje odličnu otportnost na izbeljivanje i ispiranje, kao i na abraziju i znojenje.
„Digitalizacija štampanja na tekstilu i dalje zauzima manje od 2 % tržišta, ali njena primena ima tendenciju veoma brzog rasta. Naša strategija je da taj procenat povećamo, pružajući profesionalne štampače sa najpouzdanijim i najekonomičnijim rešenjima u cilju bržeg štampanja, koji su u potpunosti projektovani od Epsona i koji pružaju dosledan kvalitet rezultata”, izjavio je Gaj Martin, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, koji dodaje: „Novi SureColor SC-F6000 i SC-F7000 modeli tržištu štampanja na tekstilu pružaju izbor za različite kreativne namene, i podržani su od strane Epson stručnjaka. Ovo je samo početak za nas jer planiramo da predstavimo još proizvoda ovog tipa u budućnosti.“
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
NOVI LG CINEMA 3D MONITOR ZA PRIRODNI PRIKAZ BOJA






Uz IPS panele i FULL HD rezoluciju, novi LG CINEMA 3D monitor nudi zadivljujuće realistične boje
Kompanija LG Electronics je objavila da je D2343 Cinema 3D monitor, prvobitno predstavljen sa Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES), dostupan i u Srbiji. Novi LG Cinema 3D monitor poseduje FULL HD rezoluciju i Dual Playfunkciju, a IPS ekrani donose prikaz živih boja i omogućuju širok ugao gledanja. D2343 pruža mogućnost jednostavne konverzije 2D u 3D sadržaj, tako da gledaoci imaju pristup neograničenom visokokvalitetnom 3D sadržaju. Ovi modeli koriste LG CINEMA 3D tehnologiju i dolaze u paketu sa udobnim i laganim 3D naočarima. Dodatno, sa 3D Effect modom, prikazane konture i ivice objekata mogu biti izoštrene, što nudi mnogo precizniju percepciju dubine i ujednačen vizuelni prikaz. IPS panel takođe pruža jedinstveno 3D iskustvo živopisnih boja, dajući čistu sliku sa ujednačenim prelazom između boja.


ZnDd7.jpg


Još jedna zanimljiva karakteristika je Dual play funkcija, koja omogućava korisnicima igranje udvoje, na jednom ekranu i to bez razdvajanja ekrana na dva dela (split screen) pri čemu svaki igrač, u isto vreme, vidi prikaz iz svoje perspektive. Ova tehnologija je takođe bazirana na polarizovanom prikazu ekrana, pa su neophodne i posebne Dual play naočare, zahvaljujući kojima svaki od igrača vidi ceo prostor za igru.
Mega odziv kontrasta, Full HD i LG SUPER+ rezolucija doprinose jedinstvenom prikazu slike na monitoru i omogućavaju izuzetno kvalitetno reprodukovanje sadržaja koji nisu u HD formatu, tako da su slike sa zamagljenim konturama sada prošlost.
Ovaj model poseduje odnos kontrasta od 5,000,000:1, čime je poboljšana jasnoća i bistrina slike. Zahvaljujući izuzetno širokom uglu gledanja od čak 178 stepeni, novi IPS ekrani omogućavaju gledaocima sliku bez preklapanja boja i to bez obzira da li su u sedećem ili ležećem položaju. Konačno, upoređujući sa prethodnim LED monitorima, SUPER Energy Saving tehnologija omogućava veću uštedu električne energije i to bez kompromisa kada je kvalitet u pitanju.
Ovaj model je u Srbiji dostupan po preporučenoj ceni od 19 999 dinara, a za više informacija posetite zvaničnu internet prezentaciju kompanije LG Electronics u Srbiji.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
FRIŽIDERI BUDUĆNOSTI KAO IZ ZVEZDANIH STAZA






Novi BASF-ov koncept frižidera coolpure 1.0, biće predstavljen na “Living Kitchen” prodajnom sajmu u Kelnu
Ono što fascinira u vezi sa novim konceptom frižidera koji nam stiže iz BASF Poliuretani, jeste da je on mnogo više od rashladnog uređaja. BASF-ov coolpure 1.0 je dokaz kreativnosti i tehničke dovitljivosti u iskorišćavanju neverovatnih potencijala poliuretana – što otvara nove mogućnosti po pitanju materijala i dizajna. Za frižider budućnosti. Coolpure 1.0 biće predstavljen na sajmu “Living Kitchen” u Kelnu, od 14. do 20. januara 2013.

tpSUv.jpg


[h=2]COOLPURE 1.0 JE KONCEPT ZA FRIŽIDER BUDUĆNOSTI[/h]U sektoru rashladnih uređaja, u kom je do sada naglasak bio prvenstveno na izolaciji, coolpure 1.0 otkriva potpuno nove oblasti primene poliuretana, koje povezuju spektakularne ideje novog dizajna i vizionarskog viđenja proizvodnje.
coolpure 1.0 je jedinstveni spoj inovativnih materijala i funkcionalnosti sa futuristički modernim dizajnom, uz upotrebu održivih materijala. Naš cilj je jasan koliko i naša strategija: Radije nego da proizvodi samo frižidere, kompanija BASF ima za cilj da najsavremenijim dizajnom pokaže šta je sve moguće sa poliuretanom, kao materijalom. Izlazeći iz okvira čiste izolacije, u stanju je da inspiriše proizvođače rashladnih uređaja da razvijaju nove pristupe u proizvodnji.
Šta nas čeka u frižideru budućnosti:
1. Prelepi premazi sa Permaskin® smesama

2. Smanjena energetska potrošnja, meko svetlo sa fleksibilnim optičkim talasovodom napravljenim od Elastolana
3. Optimizovana izolacija sa panelima koji imaju vakumsku izolaciju fiksiranjem Balindur™
4. Manja potrošnja energije zahvaljujući panelima koji imaju vakumsku izolaciju i zahvaljujući jezgru poliuretana
5. Elastocool® Advanced za veću produktivnost
6. Besprekorno profilisani zaptivači od Elastolana
7. Soft-touch TPU ručke sa Elastolanom
8. Visoko transparentne police napravljene od Elastolana
9. Bezgranične mogućnosti za dizajn uz Elastofoam
10. Kristalno jasne prednosti sa Window Spray Tehnologijom – COLO-FAST®WST

 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
HP PREDLOZI ZA PRAZNIKE






Ova sezona praznika će se izdvojiti tako što će postati vaša lična, bilo preko stvaranja ličnih poruka, pakovanja i dekorisanja ili davanje od srca koristeći fotografije kako bi napravili savršen poklon za svoju porodicu i prijatelje.
Tokom predstojeće praznične sezone, izdvojite se vašim ličnim gestom – bilo da je reč o personalizovanim čestitkama, omotom za poklone i ukrasima ili darivanjem od srca koristeći fotografije za savršeni poklon za vašu porodicu i prijatelje.

HP’s Creative Studio je lak za korišćenje, brzo i zabavno mesto gde možete pronaći sve što vam je potrebno da predstojeću prazničnu sezonu obeležite na lični način.


mgqcq.jpg



Evo nekoliko načina kako možete da iskoristite ovaj sajt http://www.hp.com/hho/hp_create/za sve vaše praznične potrebe:

PERSONALIZOVANI PRAZNICI

Učinite predstojeću sezonu nezaboravnom, personalizacijom vaših čestitki i dopisa, korišćenjem fotografija ili prostim praćenjem uputstva za kreiranje atraktivnih prikaza.
Ali, nemojte se zaustaviti tu; možete još dizajnirati i personalizovane nalepnice za poklone, pakovanja i omote da biste bili sigurni da će se vaši pokloni izdvajati od ostalih ispod novogodišnje jelke !

SAVRŠENI PRAZNIČNI POKLONI

Nemate vremena, ili možda ne znate šta bi bio pravi poklon za vaše prijatelje ili članove porodice ove godine ? Učinite lak izbor time što ćete im prirediti sopstveni poklon koji će obožavati – kreirajte ram za fotografije, poster, foto-album ili priručni kalendar za 2013.

PRAZNIČNA ZABAVA

Svi mi dobro znamo da deca i odrasli žele da se zabavljaju tokom praznika. Zato predlažemo kreiranje paketa dekoracije i ukrasa za praznične zabave kojima ćete impresionirati vaše goste, kao i štampanje brojnih prazničnih igara i zanimacija u kojima će uživati vaša deca.

UPUTSTVO ZA PRAVLJENJE ČESTITKE

Koristite HP proizvode da bi ste bili sigurni da su vaši praznični projekti ostvareni kao što ste želeli, bez ikakvih mrlja i nezgoda. HP premium plus foto papir odmah štampa suve fotografije, što je zgodno u slučaju žurbe.

Praznici su idealno vreme za nagomilavanje kertridža i papira, posebno uz ponudu kao što je Original HP XL ink koje je skoro 50% jeftinije. Ako kupite u HP radnji, dobićete i besplatnu dostavu.




 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
LG DALJINSKI UPRAVLJAČ KOJIM SE UPRAVLJA GLASOM






Magic Remote daljinski upravljač kreaira novi svet korisničkog iskustva uz gledanje LG CINEMA 3D Smart televizora
U susret Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show – CES) u Las Vegasu, kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novi Magic Remotedaljinski upravljač za svoju seriju CINEMA 3D Smart televizora. Redizajnirani uređaj poseduje unapređene mogućnosti prepoznavanja glasa, koje čine izvršavanje komandi jednostavnijim, prirodnijim, interkativnijim i razgovetnijim. Uz novi dizajn, ovaj model koristi četiri opcije kontrole – glas, gestikulacije tela, pointing funkcija, kao i korišćenje točkića.


y0XqB.jpg


Sofisticirana tehnologija prepoznavanja glasa omogućava jednostavno izdavanje verblanih komandi svakodnevnim glasom, bez naprezanja. Više ne postoji potreba za nezgodne pauze između komandi i naslova koji želite da pregledate, pa od sada možete jednostavno izgovoriti: „Prikaži mi Gangnam Style video“, kako biste pregledali željeni klip, a Magic Remote će izvršiiti komandu. Novi LG Magic Remote služi i kao univerzalno rešenje za daljinsko upravljanje, pružajući mogućnost pristupa i kontrolisanja više različitih uređaja namenjenih kućnoj zabavi. Svi uređaji, počevši od smart televizora, satelitskih i kablovskih prijemnika, pa sve do blu-ray plejera, se sa lakoćom mogu kontrolisati sa jednim Magic Remote daljinskim upravljačem.
Zahvaljujući pointing opciji, Magic Remote je idealan upravljač za igrice koje zahtevaju pokret tela. Točkić omogućava korisnicima da jednostavno prolaze kroz različite menije, kao i da koriste opciju zumiranja kada su u pitanju internet stranice ili korišćenje aplikacija, kao što je Google Maps. Gestikulirajući na određeni način uz pomoć daljinskog upravljača, korisnici lako mogu pristupiti često korišćenim menijima ili obavljati često potrebne funkcije, znatno štedeći na vremenu. Na primer, gledalac može prebaciti na omiljeni kanal samo pisanjem željenog broja u vazduhu.
Magic Remote dolazi u dva visoko funkcionalna modela – jedan je sastavni deo premijum linije LG CINEMA 3D televizora, a drugi dolazi sa standardnim CINEMA 3D televizorima. Magic Remote koji stiže uz premijum kategoriju poseduje tastere sa pozadinskim LED osvetljenjem za lakše snalaženje u mraku, a takođe ga karakteriše kompaktan dizaj koji ga čini lakšim i udobnijim za rukovanje. Najčešće korišćeni tasteri su pametno preraspoređeni, čineći korisničko iskustvo novog modela još prirodnijim i prijatnim za korišćenje.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
VIEWSONIC PRO9000






Ako volite da uživaš u gledanju filmova na velikom platnu i imaš želju da od svog doma napraviš pravi mali bioskop mi ti preporučujemo da onda razmisliš o kupovini Pro9000 projektora kompanije ViewSonic.
Ovaj odlični projektor nudi kristalno jasnu sliku maksimalno prirodnih boja i odlične detaljnosti. Lako se montira na zidne i desktop nosače i nije previse težak, tako ako zatreba bez mnogo napora se može preneti sa jedne na drugu lokaciju.


ViewSonic-Pro900_1.jpg



Maksimalna rezolucija kojom operiše Pro9000 projektor je 1920×1080 piksela, a veličina slike koju može da projektuje kreće se u rasponu od 38 inča do 150 inča. Pored vrhunskog kvaliteta slike glavno oružje mu je i posebno dizajnirana LED/Laser hibridna lampa koja troši manje energije ii ma duži životni vek.
Kao predstavnik više klase Pro9000 projektor dolazi sa bogatom pratećom opremom i intuitivno odrađenim OSD-jem preko koga se mogu izvršiti sva podešavanja parametara. Konektivnost mu je takođe za svaku pohvalu, ali mu je zato cena nešto viša.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=2]EKOLOŠKI BEŽIČNI MIŠ GENIUS NX-ECO[/h]






Genius, vodeći globalni proizvođač periferija za računare, proširio je svoju porodicu bežičnih miševa bez baterija modelom NX-ECO.
NX-ECO je, za razliku od starijeg brata, modela DX-ECO, nešto manji i dizajniran tako da bude izuzetno upotrebljiv mobilnim korisnicima. Miš koristi Geniusovu BlueEye optičku tehnologiju, a od ostatka ponude na tržištu izdvaja se činjenicom da ne sadrži ugrađene klasične baterije. Napaja se iz zlatnog kondenzatora koji se može puniti do čak 100.000 puta, a za rad je spreman nakon samo tri minute punjenja.

Uap1U.jpg

Optički senzor BlueEye ugrađen u DX-ECO omogućava vam rad ne samo na stolu, nego praktično na bilo kojoj drugoj površini, uključujući zamagljena stakla, tepihe ili namještaj. Sistem Stick-N-Go omogućava da miš doslovce zalepite za notebook ili drugi objekat, pa 66 grama lagan NX-ECO čini izuzetno praktičnim za korisnike koji često menjaju lokaciju na kojoj rade. USB prijemnik i Stick-N-Go ležište moguće je staviti u odgovarajući otvor na samom mišu kada ih ne koristite.
Miš je opremljen sa tri klasična dugmeta (jedan je kombinovan sa točkićem), a tu je i dodatno dugme za određivanje preciznosti – 800 ili 1.600 dpi.

 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=2]HP ISPORUČUJE SRBIJI SUPER-RAČUNARSKU OPREMU VREDNU 715.000 EVRA[/h]




Istraživački centri u Srbiji dobiće najsavremenije uređaje
Jedinica za upravljanje projektom “Istraživanje i razvoj” i kompanija HP danas su u Institutu za fiziku potpisali ugovor o kupovini HP uređaja za potrebe Instituta za fiziku i Istraživačkog centra za bioinženjering, naučno računarstvo i softverski razvoj u Kragujevcu , vredan 715.000,00 evra.


GmENn.jpg



Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je za potrebe naučnoistraživačkih projekata odobrilo nabavku dva kompjuterska klastera sredstvima iz finansijskog sporazuma sa Evropskom investicionom bankom u okviru Projekta nabavke kapitalne opreme za naučnu zajednicu. Jedinica za upravljanje projektom Istraživanje i razvoj (JUP) zadužena je za implementaciju ovog projekta i drugih kapitalnih investicija u sektoru nauke i tehnologije.
Paradox cluster za potrebe Instituta za fiziku u Beogradu sastoji se od 106 HP servera najnovije G8 generacije i ima ukupnu snagu od 106 Teraflopsa.Serveri su međusobno povezani Infiniband QDR mrežnom infrastrukturom, odgovarajućim HP storidžima za smeštaj podataka i pratećom opremom.
Drugi Cluster computer namenjen je Istraživačkom centru za bioinženjering, naučno računarstvo i softverski razvoj u Kragujevcu. Opremljen je sa 18 HP servera najnovije G8 generacije ukupne snage 7.3 Teraflopsa, međusobno povezanih Infiniband QDR mrežnom infrastrukturom i odgovarajućim HP storidžima za smeštaj podataka.
“Danas potpisujemo ugovor za nabavku jednih od najvažnijih uređaja koji se nabavljaju u okviru Projekta nabavke kapitalne opreme,” izjavio je direktor JUP-a dr. Darko Đukić. “Ova dva klastera će kao i ostala kapitalna oprema koja se nabavlja kroz ovaj projekat biti dostupni celoj naučnoj zajednici u Srbiji. Važnost ovih uređaja ne leži samo u poboljšanju uslova za rad istraživača već i u unapređenju međunarodne saradnje i mogućnosti apliciranja za evropske istraživačke projekte u čemu su ova dva instituta do sada pokazali odličan uspeh,” dodao je dr. Đukić.
„Izuzetno smo ponosni što će se najsavremenija HP oprema koristiti u naučno istražičke svrhe u Srbiji, pogotovu imajući u vidu činjenicu da HP godišnje uloži oko četiri milijarde dolara u istraživanja i razvoj i da iz naših centara dnevno izađe sedam patenata. Navedeni klasteri će se koristiti za raznovrsna naučna istraživanja u oblasti fizičkih nauka, modeliranja i bioinženjeringa, što će omogućiti potpuno novi kvalitet u radu pomenutih naučno-istraživačkih ustanova kao i opštem razvoju nauke u Srbiji.” rekao je Miloš Đurković, direktor HP-a u Srbiji.
Srbija se pridružuje malom broju zemalja koje za potrebe istraživanja koriste “Super kompjutere visokih performansi”.
 
Natrag
Top