Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Vesti iz sveta tehnologije

Black Predator

Black Predator

SMART ANDROID MONITOR VIEWSONIC VSD220

Nakon pametnih televizora, domaće tržište polako počinju da preplavljuju ipametni monitori. Iz aktuelne ponude, svojim jednostavnim dizajnom i odličnim radnim karakteristikama, izdvaja se model VSD220 kompanije ViewSonic.
Ovaj neverovatno elegantan i vizuelno veoma privlačan monitor dijagonale 22 inča specifičan je po tome što poseduje ekran osetljiv na dodir i kompletnu hardversku konstrukciju koja mu daje sposobnost da funkcioniše kao nezavisan računar.
Sa VSD220 monitorom možete surfovati internetom, gledati najnovije filmove i uživati u multimediji visoke definicije bez potrebe da ga povezujete sa PC računarom.

Poseduje 8GB fleš memorije za skladištenje podataka, a baziran je na Android platformi i u paketu dolazi sa velikim brojem veoma korisnih programa. Sjajna stvar kod ovog pametnog monitora je i što poseduje visok nivo žične i bežične konektivnosti pa se bez problema razume sa najrazličitijim gadžetima.
Od ostalih bitnih karakteristika VSD220 monitora svakako treba izdvojiti njegovo lako korišćenje, kao i krajnje jednostavno održavanje. Cena mu za sada nije poznata za domaće tržište.
 
Black Predator

Black Predator

D-LINK RUTER DIR-845L ATRAKTIVAN I POUZDAN


Kompanija D-Link nedavno je osvežila svoju ponudu Cloud rutera jednim vizuelno veoma atraktivnim modelom, koji pored modernog dizajna donosi i odlične radne karakteristike. Njegova oznaka je DIR-845L i u osnovi predstavlja moćno rešenje kako za kreiranje stabilnog internet okruženja, tako i za deljenje podataka u mreži.
Kao i ostali D-Link-ovi Cloud ruteri, tako i DIR-845L podržava kontrolu na daljinu preko mydlink aplikacije koja se potpuno besplatno može preuzeti sa oficijalnog sajta proizvođača za sve aktuelne verzije Android i iOS platformi. Njegova velika prednost je i što se lako konfiguriše, pa oko podešavanja nećete imati puno posla.
Od ostalih bitnih karakteristika DIR-845L rutera svakako treba istaći njegovu mogućnost određivanja prioriteta pri deljenju internet signala, kao i veoma lako održavanje uslovljeno upotrebom vrhunske plastike. Za ono što nudi cena mu je fantastična, a verujemo da će svojim privlačnim dizajnom ulepšati vaš radni prostor.
 
Black Predator

Black Predator

RAČUNARI U BUDUĆNOSTI ĆE IMATI PET ČULA ČOVEKA

Računari će imati pet čula čoveka, izjavili su stručnjaci korporacije IBM.
Vid, sluh, miris, dodir i ukus će uskoro prestati da budu povlastica čoveka. Stručnjaci iz IBM tvrde da će u najskorije vreme računari, tableti ili smartfoni moći da osete aromu svežeg čaja ili da raspoznaju šta se nalazi na slici. A vi ćete, kada pipnete ekran, osetiti fakturu odeće koju želite da kupite u internet prodavnici.

Dodela osećanja mašinama je deo programa kompanije koji predviđa stvaranje kognitivnih informatičkih sistema sa crtama koje podsećaju na ljudske.
 
Black Predator

Black Predator

HP ELITEBOOK REVOLVE – NOVI FLEKSIBILNI POSLOVNI TABLET


Tablet računar sa ekranom koji se okreće i osetljiv je na dodir, i prateća dodatna oprema, pokazuju posvećenost HP-a pružanju fleksibilnih računarskih rešenja za potrebe svakog korisnika.

HP je proširio svoj portfolio poslovnih tableta najavom novog modela poslednje generacije – HP EliteBook Revolve – notebook računara sa ekranom osetljivim na dodir koji se može okretati, što korisnicima omogućava da lakše prikažu svoj rad, a može se i preklopiti kako bi se koristio i kao tablet.
Sa mogućnošću transformacije jednim jednostavnim pokretom, HP EliteBook Revolve je osmišljen za poslovne i institucionalne korisnike kojima je istovremeno potreban ultratanki notebook i tablet sa ekranom osetljivim na dodir. Sa Intel® Core™ procesorima treće generacije i optimizacijom za Windows® 8[SUP](1)[/SUP], HP EliteBook Revolve nudi neverovatne performanse i predstavlja notebook snažne konfiguracije, uz fleksibilnost brzog transformisanja u tablet sa HD[SUP](2)[/SUP]ekranom osetljivim na dodir.

HP je takodje predstavio novi HP Multi-Tablet Charging Module[SUP](3 )[/SUP], koji brzo i lako puni i čuva do 10 tablet računara koristeći samo jednu utičnicu. Prilagođen za različita radna okruženja, ovaj modul obezbeđuje sve priključene tablete putem mehanizma za zaključavanje i bravom na vratancima sa zadnje strane.

“Zaposleni u kompanijama žele računare koji funkcionišu na način poput njih samih – fleksibilno i sa mogućnošću prilagođavanja svakoj situaciji,” kaže Gerwald van der Gijp, direktor za poslovne proizvode Personal Computer Business Unit, HP EMEA. “HP je posvećen tome da njegov portfolio Elite tablet rešenja pruži korisnicima performanse koje su potrebne za vrhunsku produktivnost njihovih zaposlenih, uz dizajn koji će im omogućiti da budu ponosni gde god da ga ponesu – a sve to bez žrtvovanja usluga i zaštite koji otklanjaju sve glavobolje iz IT sektora.

HP ELITEBOOK KOJI ĆE SE “PRESAVITI” DA BISTE URADILI VIŠE

Uz ekran osetljiv na dodir koji se okreće da bi omogućio korisnicima da podele svoj rad, i sklapa u ultra-mobilni tablet , HP EliteBook Revolve je osmišljen za dinamična poslovna okruženja. Predstavljajući devetu generaciju HP-ove linije tableta na sklapanje, on poseduje sve alate potrebne za ušpesan rad, uključujući:
 • Windows 7 Pro ili Windows 8 Pro za prepoznatljivo PC iskustvo, uz intuitivni doživljaj dodira – pokretan poslednjom generacijom Intel procesora.
 • HD[SUP](3)[/SUP] ekran diagonale 11.6 inča, spakovan u okvir težine 1.4 kg[SUP](4)[/SUP] koji daje slobodu mobilnosti bez žrtvovanja performansi.
 • Automatsko prilagodjavanje orijentacije i osvetljenja ekrana prema poziciji, kao i prosvetljena tastatura pune veličine, sa opcionom olovkom.
 • Kameru 720p HD4, sa dvokanalnim mikrofonom, DTS Studio zvukom, i uključenim CyberLinkYouCam softverom, koja omogućava jednostavnu komunikaciju licem u lice, kao i kreiranje HD web video klipova.
 • Vrhunsku izradu, uključujući izdržljivo Corning Gorilla® Glass® 2 staklo otporno na ogrebotine i magnezijumsko kućište.
 • Mogućnosti dokinga kao kod poslovnih računara, za lako povezivanje sa ekranom, tastaturom, mišem, dodatnim portovima ili štampačem.[SUP](2)[/SUP]
 • 3G WWAN,[SUP](5)[/SUP] USB 3.0, DisplayPort i bezbedni NFC[SUP](6)[/SUP] za jednostavnu i sigurnu produktivnost u pokretu[SUP](7)[/SUP], uz standardne mogućnosti dokinga za potpunu povezanost u kancelarijskim uslovima.
 • Komponente vrhunske poslovne klase i SSD opcije do 256 GB sa Intel Rapid Start tehnologijom[SUP](8)[/SUP] - spreman za rad već za 5 milisekundi.[SUP](9)[/SUP]
Radite bilo gde uz jednostavno korišćenje i potpunu bezbednost podataka

Kao i kod svih HP EliteBook uređaja, HP Revolve sadrži sve alate potrebne IT sektoru za bezbedno korišćenje i upravljanje, među kojima su i sledeći:
 • Poslovni IT alati poput Active Directory, pristupa domenu, PXE boot support i niz HP Client Management rešenja, koja omogućavaju bezbednu upotrebu i efikasno upravljanje sistemom.
 • HP Client Security[SUP](10)[/SUP] koji pruža zaštitu na svakom nivou, uključujući HP BIOS Protection i Microsoft Defender [SUP](11) [/SUP]ili Microsoft Security Essentials; ugrađeni sertifikovani TPM bezbedonosničip za enkripciju podataka, kao i četiri godine HP Absolute Data Protect zarad pružanja dodatne zaštite uređaja, podataka i informacija o korisniku.
 • HP Global Series i HP Custom Integration Services za lako korišćenje unutar globalnog poslovnog sistema, sa konzistentnim globalnim konfiguracijama i mogućnostima posebnog podešavanja, poput ubacivanja korporativnog vizuelnog identiteta.
 • Mogućnost direktnog štampanja na bilo kom HP štampaču sa opcijom ePrint ili na umreženom HP štampaču bez potrebe skidanja drajvera. HP ePrint softver[SUP](12) [/SUP]takođe omogućava korisnicima da štampaju sa udaljenih lokacija na više od 24,000 javnih mesta – poput hotela i poslovnih prostora. [SUP](13)[/SUP]
HP PREDSTAVLJA NOVU DODATNU OPREMU ZA PROŠIRENJE HP ELITEPAD EKOSISTEMA

U oktobru, HP je predstavhttp://www8.hp.com/us/en/hp-news/press-release.html?id=1301402io svoj prvi poslovni tabletračunar, HP ElitePadhttp://www8.hp.com/us/en/ad/elitepad/overview.html, koji je osmišljen sa ciljem da odgovori na najraznovrsnije potrebe poslovnih korisnika.
Tada je predstavljen i jedinstven ekosistem za povećanje produktivnosti, sačinjen od HP ElitePad Smart Jackets[SUP](2)[/SUP] i dodatne opreme.
Novi dodatak ovom ekosistemu je HP Multi-Tablet Charging Module,[SUP](2) [/SUP]dodatak koji koristi radnim sredinama kao što su ordinacije, učionice i drugi radni prostori, da ostanu uredne prilikom bezbednog punjenja tableta za kasnije korišćenje. Modul je operativan za bilo koju vrstu tableta dijagonale do 10.1 inča/ 25.65 cm, i idealan je za upotrebu sa HP ElitePad tabletom i HP ENVY x2http://www8.hp.com/us/en/ad/envy-x2/overview.htmlnotebook računarom koji se može koristiti i kao tablet, bez obzira na to da li se notebook koristi sam ili uz HP Smart Jacket ili tastaturu. Zgodan dizajn omogućava da se dva Multi-TabletCharging modula pune istovremeno, i uz jedinstveni sistem kablaže omogućena je jednostavna postavka.
 
Black Predator

Black Predator

POSITIVE I ASUS DELE POKLONE


Ove godine, u saradnji sa ASUS kancelarijom u Srbiji novosadski Positive je odlučio da odmene Deda mraza pred novogodišnje praznike. Naime, svakom kupcu ASUS tablet, laptop ili netbook uređaja, obezbedili suvredne poklone.
Odaberite nešto iz široke palete ASUS laptopova, praktične 13,3“ i 14“ laptopove odličnog dizajna, lagane i tanke poput Ultrabook računara, odlične 15,6 laptopove u raznim bojama, Nexus tablet – uređaj koji je trenutno jedan od najpopularnijih na tržištu. Naravno u ponudi su i ASUS Ultrabook računari vrhunskog dizajna u aluminijumskom kućištu, spremnih za najteže zadatke koje možete da im postavite.

ASUS laptop računari su najprodavaniji laptop računari u 2012 godini, najviše zbog toga što su zaposleni u ovoj čuvenoj Tajvanskoj kompaniji uspeli da usklade pristojne cene, odličan kvalitet i dizajn kome se teško može odoleti.
Akcija traje do 31.12.2012 godine u Vašoj kući računara POSITIVE, u ulici Danila Kiša 5, u Novom Sadu. Radno vreme kompanije je 08-16 h svakog radnog dana, a subotom 09-14
 
Black Predator

Black Predator

[h=2]LG: 5 GLAVNIH TRENDOVA U POTROŠAČKOJ ELETRONICI ZA 2013. GODINU[/h]

Smart kućni uređaji, porast broja mobilnih uređaja, ulaganje u unapređenje sigurnosti podataka je samo deo onoga što nas očekuje u narednoj godini
Kraj godine je obično vreme kada sumiramo dostignuća, ali je takođe i trenutak kada se osvrćemo ka budućnosti. Kada je u pitanju tehnologija, svaka nova godina donosi brojne inovacije u okviru industrije. Upravo je na ovoj novoj 2013. godini da pokaže koji će se trendovi pokazati kao najaktuelniji, ali i koje kompanije će najbrže reagovati na promene zahteva potrašača i na taj način izboriti se za svoje mesto u neizvesnoj tržišnoj utakmici. U nastavku ćemo vam predstaviti kojih će 5 trendova dominirati kada je potrošačka elektronika u pitanju tokom 2013. godine.

Smart kućni uređaji – Iako se svake godine na tržištu pojavljuju različiti kućni uređaji koji imaju sve više naprednih funkcija, prognoze su da će naredna godina definitivno biti godina smart kućnih aparata. Dok je u prethodnom periodu naglasak kod ovih uređaja bio na većoj efikasnosti i smanjenju troškova, očekuje nas njihovo sve intenzivnije povezivanje sa internetom i nove funkcije koje za cilj imaju da olakšaju svakodnevni život korisnika. Kompanija LG Electronics je u 2012. godini već predstavila kućne aparate koji su opremljeni unapređenom Smart ThinQ™ tehnologijom, pa su korisnici mogli da od svog frižidera dobiju savet šta da spreme za ručak ili da uz pomoć smart telefona detektuju kvar na veš mašini. Ostaje nam da vidimo šta nam sve priprema ovaj proizvođač u narednoj godini…
Porast broja mobilnih uređaja – Uz liberalizaciju i sve veću dostupnost širokopojasnog bežičnog interneta tokom poslednje decenije, kao i standardizacije ultra brze HSPA+ mobilne mreže za prenos podataka, mogućnost povezanosti sa ostatkom sveta danas je sada bukvalno na dlanu – bilo gde, bilo kad. Samim tim, i potražnja za mobilnim uređajima, pogotovo u nerazvijenim tržištima, biće višestruko veća u predstojećem periodu. Prema istraživanjima agencije International Data Corporation (IDC), tokom sledeće godine biće prodato 391 milion novih računara, a od tog broja 235 miliona će biti prenosivi. IDC takođe predviđa da će pored ove pozamašne cifre biti prodato i oko 801 milion smart telefona od kojih će čak 300 miliona biti prodati samo u Kini. Ovo govori da je tržište mobilnih uređaja tek u začetku i da će se pored stotine proizvođača koji nude slične uređaje po sličnoj ceni izdvojiti samo oni koji budu najinovativniji.
Različitost kroz inovacije – Jedna od najvažnijih stavki na tržištu za sledeću godinu je upravo kreativnost i inovacije. S obzirom da je tehnologija nešto što se konstantno menja i napreduje, jedna od glavnih prednosti kompanija u borbi na tržištu biće ulaganje u inovacije. Današnji, ali i sutrašnji korisnik će sve više ocenjivati uređaje po njihovoj funkcionalnosti i intuitivnosti. Nedavno su LG i Google predstavili Nexus 4, poslednji model ove serije smart telefona, koji na najbolji mogući način pokazuje kako se kroz inovativne i napredne karakteristike može izdvojiti u odnosu na konkurenciju. Ovaj smart telefon, koji je jedan od najtraženijih na svetskom tržištu, biće dostupan i početkom sledeće godine korisnicima u Srbiji.
Unapređenje sigurnosti podataka – U vremenu kada mobilni telefoni ili smart televizori imaju daleko jače procesore od većine računara koje smo koristili pre desetak godina, sadašnji način zaštite podataka je zastareo i veoma nebezbedan. Lozinke i konvencionalni načini zaštite polako ostaju iza nas, dok će novi mehanizmi i tehnologije za primenu bezbednosti podataka biti jedne od glavnih tema za razmišljanje u odeljenjima za istraživanje i razvoj mnogih kompanija u predostojećim godinama.
Dalji razvoj cloud servisa – Pored inovacija na polju mobilnih uređaja, tokom 2013. godine predviđa se i veća aktivnost u okvirima cloud servisa, koji je uz široku dostupnost brzog interneta i mobilnu revoluciju poslednjih godina dobio na značaju i funkcionalnosti. Kompanija LG Electronics je u 2012. godini predstavila jedinstvenu LG Cloud uslugu, sa ciljem da obezbedi neprimetnu povezanost i direktan pristup celokupnom digitalnom sadržaju preko raznih elektronskih uređaja. LG Cloud jedini radi na tri ekrana – odnosno na tri tipa uređaja – smart telefonima, personalnim računarima i televizorima i uz sve to omogućuje stream sadržaja od video klipova do fotografija.
Jedna od glavnih želja tokom novogodišnjih praznika je da u novoj godini živimo bolje i kvalitetnije nego u prošloj. Bitno je raditi na sebi, ali i konstantno učiti i napredovati. Upravo današnja tehnologija nam pruža da napredujemo brže i lakše nego ikad. Sudeći po ovim predviđanjima, očekuje nas jedna veoma uzbudljiva i tehnološki napredna 2013. godina.
 
Black Predator

Black Predator

APPLE IPAD U ITALIJANSKIM ŠKOLAMA


Jedna srednja škola u Italiji odbacila je sve štampane udžbenike i zamenila ih tablet kompjuterima tipa ajped.
Srednja škola za stručno osposobljavanje Ikaros institut, nedaleko od Milana, veruje da učenje u digitalnom dobu zahteva digitalne metode.
U italijanskom gradu Grumelo del Monte srednjoškolci ne nose teške torbe u školu. Umesto toga, svako od njih ima svoj ajped. Ove jeseni, ta stručna škola postala je prva u Italiji koja je odbacila tradicionalne metode učenja i učenicima razdelila tablet kompjutere. U jednom odeljenju, buduće modne frizerke biraju stilove frizura na svojim ekranima. Učenica druge godine, Frančeska Mikeleti, priznaje da u početku nije bilo lako.

“Bilo je čudno koristiti ajped. Mnogi nisu znali kako. Neki nisu znali da kopiraju sa interneta. Ali na kraju smo se navikli i sada je mnogo bolje nego na prvoj godini”, kaže Frančeska.
Učenici ove škole povezuju književnost i matematiku sa praksom. Po završene tri godine dobijaju diplome profesionalca, a posle pet dobijaju diplomu srednje škole. Ali prelaz na digitalni metod bio je moguć samo zato što je Ikaros institut privatna škola.
Pokrajina Lombardija finansirala je taj projekat sa gotovo 6 miliona evra dok svaki student plaća godišnju školarinu od 700 evra. Prva stvar koju učenici moraju da nauče jeste da se tablet kompjuteri koriste za mnogo ozbiljnije stvari od druženja ili gledanja filmova. Alesandra Karencio je stručnjak Istraživačkog centra za medijske informacije i obrazovnu tehnologiju u Milanu.
Poznato je iz istraživanja, a ne samo iz zdravog razuma, da davanje tablet kompjutera nije dovoljno ako se ne promeni metod nastave. Ako nastavnici ne promene svoj pristup, ako učenici nisu aktivno uključeni, ako se nastava odvija samo unutar četiri zida, ništa se neće promeniti. Škola mora da postane laboratorija u kojoj učenici razvijaju kritički način razmišljanja”, kaže Alesandra Karencio.
Neki učenici pišu eseje na svojim uređajima dok drugi crtaju električne šeme. Budući šefovi kuhinja snimaju video o pripremanju specijaliteta. Doktor Dijego Sempio je dekan Ikaros instituta.
Ideja je da učenici budu aktivni učesnici obrazovnog procesa, a ne pasivni primaoci. Čini nam se da ajped može da poboljša taj potencijal jer omogućava potragu za informacijama na internetu u realnom vremenu. Omogućava da se pod nadzorom nastavnika rade grafički prikazi, tekst i video”, kaže Sempio.
Ikaros institut postao je primer na kome italijanski eksperti za obrazovnu tehnologiju ispituju koliko takav model nastave ispunjava očekivanja. U tu svrhu Istraživački centar za medijske informacije i tehnologiju obrazovanja će tri godine snimati svaki dan u toj školi. Naučnici se nadaju da će im to pomoći da sa sigurnošću zaključe da li su tablet kompjuteri zaista efikasan školski pribor.
 
Black Predator

Black Predator

OTKRIJTE SVOJ AVANTURISTIČKI DUH UZ SONY ACTION CAM SA WI-FI PODRŠKOM


Ultra kompaktna video kamera sa Full HD podrškom, namenjena ekstremnim sportovima i snimanju iz ugla aktera.
Gde god da vas život navede, uživajte u uzbudljivom snimanju iz ugla aktera (subjektivni kadar) uz pomoć novog Sony Action Cam-a.
Sa težinom od svega 90g sa baterijom, ovaj ultra kompaktni HDR-AS15 Action Cam pruža mogućnost Full HD video zapisa u bilo kojim uslovima, bilo da planinarite, vozite bicikl, ronite, surfujete ili skačete padobranom.

Pričvrstite Action Cam za kacigu ili bord samolepljivim dodacima za montiranje koje dobijate u paketu, napravljenim tako da se jednostavno mogu pričvrstiti na ravne, ali i na zakrivljene površine. Takođe, uz pomoć dodatnog vodootpornog kompleta Action Cam možete nositi na glavi. Na vama je samo da jednostavno pritisnete dugme i snimate bez upotrebe ruku.
Osetljivi Exmor R™ CMOS senzor unutar Action Cam-a omogućava snimanje kristalno jasnih video zapisa sa niskim nivoom šuma, čak i pri veoma slabom osvetljenju, od svitanja do sumraka.
Visokokvalitetni Carl Zeiss® Tessar® objektiv omogućava snimanje ultra-širokih snimaka od 170 stepeni kako bi pružio uzbudljiviji užitak u okruženju, bilo da je u pitanju spuštanje niz ski stazu ili pešačenje kroz šumu. Za udobniji pregled kod kuće, SteadyShot stabilizacija slike čini da slika bude kristalno jasna i bez podrhtavanja čak i kada naiđete na rupe ili neravnine na stazi.
Kamera omogućava 5 režima video zapisa, od najkvalitetnijeg HD 30p, pa sve do VGA video standarda savršenog za duža snimanja. Osim toga, dva specijalna režima usporenog snimanja (4x i 2x) olakšavaju analizu zamaha štapa za golf ili izvođenja trikova BMX-om do najsitnijih detalja.
Action Cam dolazi sa čvrstim vodootpornim kućištem za snimanje po kiši, snegu ili dubinama do 60m. Takođe je odlično i za zaštitu od prljavštine i prašine tokom vožnje kroz blatnjav teren. Dodatna oprema obuhvata: držač za postavljanje na ručke upravljača, traku za nošenje kamere na glavi, kao i vodootporni komplet za postavljanje na glavu za ljubitelje biciklizma, alpinizma, surfovanja, vejkbordinga i ostalih vodenih sportova.
Niz dodatnih aksesoara za kamkorder biće dostupni u budućnosti. Adapter za naginjanje će vam omogućiti da prilagodite ugao snimanja, dok će vam ručni dodatak sa LCD ekranom pružiti mogućnost pregledanja i preciznog praćenja snimaka. Osim ovih dodataka, dostupni su i umeci protiv zamagljivanja, kao i set zamenskih poklopaca za poboljšan kvalitet slike i zvuka prilikom snimanja pod vodom.
Memorijski slot kamere podržava Memory Stick Micro™ (M2) i Micro SD/SDHC (klase 4 ili više) memorijske kartice, a na vama je da odaberete tip kartice koja vam najviše odgovara.
Instaliranjem PlayMemories Mobile aplikacije (za Android i iOS) na pametni telefon ili tablet, moguće je direktno preneti snimak sa Action Cam-a koristeći Wi-Fi. Ova besplatna aplikacija takođe omogućava daljinsko upravljanje kamerom pomoću pametnog telefona.
Novi HDR-AS15 Action Cam je dostupan na evropskom tržištu.
Ključne Specifikacije
Karakterstike
HDR-AS15
Video format
MPEG4-AVC/H.264
Video rezolucija
1920×1080/30p (HQ);
1280×720/30p (STD, SLOW, SSLOW);
680×480/30p (VGA)
Senzor
1/2.3 tip (7.77mm) Exmor R™ CMOS senzor sa približno 11900K piksela (16:9)
Efektivni pikseli
Približno 2.000.000 piksela (1920 x 1080)
Objektiv
Carl Zeiss Tessar 15.3mm (jednako 35mm) / F2.8
Minimalna distanca fokusiranja, približno 30cm
Stabilizacija slike
SteadyShot™ (elektronska) Active Mode stabilizacija slike
Wi-Fi
IEEE 802.11b/g/n (2.4GHz band)
Utičnice
HDMI izlaz (micro);Micro-B/USB2.0 Hi-speed (masovno skladištenje); ulaz za mikrofon (stereo minijack)
Memorijska kartica
Memory Stick Micro™ (Mark 2) i Micro SD/SDHC (klase 4 ili više) kompatibilne memorijske kartice
Ostale karakteristike
Jednoušni zvučnik i ugrađen mikrofon; displej; prikaz datuma i vremena; snimanje u intervalima; brzo premotavanje
Dimenzije DxVxŠ
Približno 24.5mm x 47.0mm x 82.0mm (uključujući bateriju)
Težina
Približno 90g (uključujući bateriju)
 
Black Predator

Black Predator

SONY PERSONAL 3D VIEWER – VAŠ LIČNI 3D BIOSKOP


Potpuno novo filmsko i igračko iskustvo – Sony Personal 3D Viewer
Sony-jev novi Personal 3D Viewer, sada još lakši i udobniji, omogućava pregled 2D i 3D sadržaja uz HD podršku i pun 5.1 surround zvuk. Savršen je za gledanje filmova i igranje igrica, a dvostruki OLED (Organic Light-Emitting Diode) ekrani pružaju kristalno jasnu sliku za veći užitak i neponovljivo iskustvo.
[h=2]JASAN 3D FILMSKI PRIKAZ[/h]Personal 3D Viewer odlikuju OLED ekrani za svako oko koji, pored brzog odziva, prikazuju duboke tonove, jarke boje i pružaju oštar kontrast bez zamućenja. Uz široki ugao gledanja od 45° i bogate HD vizuelne efekte, imaćete pravi bioskopski doživljaj širokog formata.

HMZ-T2 takođe poseduje set podesivih blokatora svetla omogućavajući veću privatnost i potpuni audiovizuelni doživljaj. Ovi fleksibilni blokatori se po želji mogu udaljiti ili pričvrstiti na Personal 3D Viewer, a da pri tom ne utiču na komfor i dizajn uređaja.
[h=2]SAVRŠENSTVO ZA GEJMERE I FILMOFILE[/h]Personal 3D Viewer je namenjen podjednako ljubiteljima filmova i igrica. Režim 24p True Cinema omogućava gledanje filmova baš onako kako su ih režiseri pripremili za prikazivanje na velikom platnu – brzinom od 24 kadra u sekundi. U slučaju da ste strastveni gejmer, izaberite Clear režim za gladak prelazak iz akcije u akciju. Koji god režim izabrali, Auto Colour Temperature podešavanje će postepeno smanjivati intenzitet tona slike od plavih do crvenih nijansi omogućavajući duže i udobnije gledanja filmova ili igranje igrica.
[h=2]PREPUSTITE SE 5.1 SURROUND ZVUKU[/h]Sa mogućnošću izbora režima zvuka, Personal 3D Viewer odlikuje Virtualphones™ tehnologija koja kreira zvučno polje od 360° kao i istinski 5.1-kanalni surround zvuk, a tehnologija Harmonic Equalizer ispravlja gubitke u digitalnim zvučnim talasima nastale komprimovanjem i pruža puniji zvuk.
[h=2]LAKŠI I JEDNOSTAVNIJI ZA PODEŠAVANJE[/h]Težine svega 330 grama, Personal 3D Viewer je 20 odsto lakši od prethodnih modela i korisnicima pruža znatno veći komfor pri korišćenju. Uređaj poseduje podesive trake za sigurno i nežno pričvršćivanje za glavu, kao i mogućnost podešavanja sočiva za opušten i jasan prikaz 3D sadržaja. Takođe, uz Personal 3D Viewer možete da koristite i svoje omiljene wireless ili slušalice sa žicom kako biste u potpunosti uživali u savršeno čistom zvuku.
„Sve što je u vezi sa HMZ-T2 Personal 3D Viewer-om dizajnirano je za komforno i potpuno uživanje kada gledate film ili igrate igricu. Toliko ste obuzeti akcijom da zaboravljate da uopšte imate uređaj na glavi“, istakao je Naoto Yoshioka, Home Audio Video Senior Product Manager u Sony Evropa.
 
Black Predator

Black Predator

VERBATIM ELEGANTNI BEŽIČNI MIŠ GO NANO I ZVUČNIK BLUETOOTH MOBILE SPEAKER

Verbatim je predstavio par novih atraktivnih dodataka visokog kvaliteta za računare: bežični miš GO NANO i zvučnik Mobile BluetoothÒ Speaker. Nudeći bežična rešenja, Verbatim omogućava praktičnost brzog i laganog povezivanja istovremeno eliminišući potrebu za kablom i brigom o tome da li ste na put poneli baš onaj kabl koji vam treba.

[h=2]VERBATIM GO NANO WIRELESS MOUSE[/h]Sa napajanjem od dve AAA baterijama, ovaj elegantni miš ne zahteva posebne drajvere i dolazi sa nano USB prijemnikom koji iz vašeg računara ne proviruje više od 6 milimetara, što vam omogućava da ga ostavite trajno priključenog na računaru
Optički senzor može se pohvaliti rezolucijom od 1.000 tačaka po inču što osigurava precizno pomeranje i kontrolu strelice na ekranu. Miš je ergonomski dizajniran, simetričnog oblika i jednako prijatan za dešnjake i levoruke.
Visokokvalitetne izrade, bežični miš GO NANO je lagan i kompaktan. Dimenzija svega 95 mm x 58 mm x 35 mm (D x Š x V) i težine samo 82 g. Stilski dizajniran, miš uključuje i otvor u kome se može čuvati prijemnik kada ga ne koristite.
Dostupan u četiri boje – crnoj, ružičastoj, karipsko plavoj i vulkanski narandžastoj – atraktivni bežični miš GO NANO nudi izuzetno povoljnu cenu od samo 1.140 dinara i dolazi sa dve AAA baterije.

[h=2]VERBATIM BLUETOOTH MOBILE SPEAKER[/h]Verbatim je takođe predstavio elegantan i kompaktan zvučnik Bluetooth Mobile Speaker u modernoj beloj boji, savršen za putovanja. Korisnici preko ovog zvučnika mogu puštati muziku sa bilo kog uređaja sa Bluetoothom, uključujući pametne telefone, tablet i notebook računare.
Pametno dizajniran prenosivi zvučnik iz Verbatima idealno je rešenje za sve one koji žele da slušaju MP3 muziku, podcaste ili video snimke na putovanjima bez plaćanja visoke cene za ultimativna Hi-Fi rešenja, obično rezervisana za upotrebu kod kuće.
Uprkos malim dimenzijama (visina od 75 mm i obima od 80 mm) i masi (samo 195 g), Verbatim Bluetooth Mobile Speaker opremljen je sa dva 40-milimetarska zvučnička drajvera koji ovom praktičnom uređaju daju sasvim dovoljnu snagu za reprodukciju čistog i uravnoteženog stereo-zvuka u velikoj sobi ili čak na otvorenom prostoru. Mnogi drugi prenosivi zvučnici cene niže od 60 eura su često mono-zvučnici, što za posledicu ima znatno lošiji kvalitet zvuka.
Ugrađena litijum-jonska punjiva baterija nudi energiju za do 6 sati upotrebe i u potpunosti se puni za samo 4 sata preko USB-a.
Ovaj zvučnik prodaje se po preporučenoj cijeni od oko 5.700 din i dolazi sa uključenim USB kablom i klasičnim stereo audio-kablom kako bi omogućio i spajanje uređaja koji nisu opremljeni Bluetoothom.
 
Top