Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Ves masina "indesit" problem sa startovanjem?

  • Začetnik teme tkomi
  • Datum pokretanja
tkomi

tkomi

#1
Pozdrav! kada startam ovu ves masinu blinkaju mi tri lampice nikakvog reagovanja nema i tako beskonacno.Zna li neko resenje?
 
jolemisa

jolemisa

Član
#2
Pozdrav! kada startam ovu ves masinu blinkaju mi tri lampice nikakvog reagovanja nema i tako beskonacno.Zna li neko resenje?
Probaj tockic od programatora,blago mrdni levo,desno,ako nema reakcija,probaj ga pritisnuti ka unutra.Ako nema reakcije moze biti nivostat za regulaciju kolicine vode.
 
jolemisa

jolemisa

Član
#4
gde se nalazi nivostat (kako izgleda) u ovoj masini?
Kada se otvori gornji poklopac masine.Okrugao plasticni deo,koji ima dva kontakta,(zavrtnja) za regulaciju.nemoj slucajno dirati te kontakte rukama,jer su pod naponom,kad je masina ukljucena.Uzmi odgovarajuci odvijac i probaj i jedan i drugi kontakt,mrdni malo levo desno,stim da gledas da ga vratis u isti polozaj(oba kontakta),jer mozes podici nivo vode ili spustiti sto nije dobro ni jedno ni drugo.I to polako po milimetar i na jednu i na drugu stranu.Evo kako izgleda:
Kod:
http://dekom.co.rs/ostali-delovi-za-ves-masine-masina-cena/5293-hidrostat-ves-masine-indesit-c00111493.html
 
tkomi

tkomi

#5
zaboravio sam reci prilikom ukljucivanja masine na kablu ne blinkaju lampice odmah vec posle nekih 2-3 minuta
 
jolemisa

jolemisa

Član
#8
nema nikakvu reakciju, osim ovo gore sto sam naveo.
Onda nivostat nije ispravan sigurno.Nije ona mnogo skupa,ona slika sto sam ti je poslao,sigurno ima i jeftinija da se nadje,cak i u Indasitovom servisu,sto bi bilo i najbolje nabaviti.To nije tesko zameniti,ali ako nisi imao dodira s tim,vidi sa nekim od drugara ili poznanika ko to zna.zamena je za 5 minuta.Ili je na programatoru otisao taj kontakt za kretanje i nema spoj.To je vec komplikovanije,za popraviti,a sam programator dosta skuplji.
 
jolemisa

jolemisa

Član
#9
Proveri i dal ti se vrata dobro zatvaraju.Ima tamo i signalizacija za vrata,jer ako nisu dobro zatvorena isto nece nista da krene.Znaci moze biti i bravica od vrata.
 
joca64

joca64

Uploader
#10
"jolemisa" sve si lepo rekao. Znaci prva stvar dali dobija struju sa uticnice. Dali prekidac na ves masini dobro radi, on moze biti poseban ili u sklopu programatora, pa onda na sta ja najvise sumnjam (mada si i ti to pomenuo) to su vrata. Ne samo da trebaju da budu dobro zatvorena, nego sa unutrasnje strane imaju sklopku (bimetal) koji zna da otkaze i masina nemoze da startuje.
 

Top