Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Ves masina "indesit" problem sa startovanjem?

  • Začetnik teme tkomi
  • Datum pokretanja
tkomi

tkomi

Pozdrav! kada startam ovu ves masinu blinkaju mi tri lampice nikakvog reagovanja nema i tako beskonacno.Zna li neko resenje?
 
jolemisa

jolemisa

Član
Pozdrav! kada startam ovu ves masinu blinkaju mi tri lampice nikakvog reagovanja nema i tako beskonacno.Zna li neko resenje?
Probaj tockic od programatora,blago mrdni levo,desno,ako nema reakcija,probaj ga pritisnuti ka unutra.Ako nema reakcije moze biti nivostat za regulaciju kolicine vode.
 
jolemisa

jolemisa

Član
gde se nalazi nivostat (kako izgleda) u ovoj masini?
Kada se otvori gornji poklopac masine.Okrugao plasticni deo,koji ima dva kontakta,(zavrtnja) za regulaciju.nemoj slucajno dirati te kontakte rukama,jer su pod naponom,kad je masina ukljucena.Uzmi odgovarajuci odvijac i probaj i jedan i drugi kontakt,mrdni malo levo desno,stim da gledas da ga vratis u isti polozaj(oba kontakta),jer mozes podici nivo vode ili spustiti sto nije dobro ni jedno ni drugo.I to polako po milimetar i na jednu i na drugu stranu.Evo kako izgleda:
Kod:
http://dekom.co.rs/ostali-delovi-za-ves-masine-masina-cena/5293-hidrostat-ves-masine-indesit-c00111493.html
 
tkomi

tkomi

zaboravio sam reci prilikom ukljucivanja masine na kablu ne blinkaju lampice odmah vec posle nekih 2-3 minuta
 
jolemisa

jolemisa

Član
nema nikakvu reakciju, osim ovo gore sto sam naveo.
Onda nivostat nije ispravan sigurno.Nije ona mnogo skupa,ona slika sto sam ti je poslao,sigurno ima i jeftinija da se nadje,cak i u Indasitovom servisu,sto bi bilo i najbolje nabaviti.To nije tesko zameniti,ali ako nisi imao dodira s tim,vidi sa nekim od drugara ili poznanika ko to zna.zamena je za 5 minuta.Ili je na programatoru otisao taj kontakt za kretanje i nema spoj.To je vec komplikovanije,za popraviti,a sam programator dosta skuplji.
 
jolemisa

jolemisa

Član
Proveri i dal ti se vrata dobro zatvaraju.Ima tamo i signalizacija za vrata,jer ako nisu dobro zatvorena isto nece nista da krene.Znaci moze biti i bravica od vrata.
 
joca64

joca64

UREDNIK
"jolemisa" sve si lepo rekao. Znaci prva stvar dali dobija struju sa uticnice. Dali prekidac na ves masini dobro radi, on moze biti poseban ili u sklopu programatora, pa onda na sta ja najvise sumnjam (mada si i ti to pomenuo) to su vrata. Ne samo da trebaju da budu dobro zatvorena, nego sa unutrasnje strane imaju sklopku (bimetal) koji zna da otkaze i masina nemoze da startuje.
 
Top