Šta je novo?

Ves masina "indesit" problem sa startovanjem?

  • Začetnik teme tkomi
  • Datum pokretanja
bind

bind

¯™¯
MODERATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
27.869
Potvrdjujem ovo za vrata .
Vec dve tri godine zatvorim vrata i pritisnem malo jace kod bravice , obicno kolenom par sekundi i cuje se cak i tek onda krene da radi , bez tog pritiska i tamo dok neprihvati bimetal nema sanse da krene.
 
joca64

joca64

Učlanjen(a)
12.10.2016
Poruka
1.237
Sto se tice tog bimetala za vrata, to moze da se zaobidje i da vasa ves masina radi. Ipak je to posao za elektricara, nekupujete nikakav deo samo treba pravilno premostiti zice (dovodni i odvodni kebal) i masina ce raditi normalno. Taj bimetal odnosno ta bravica sluzi najvise za malu decu da se nedogodi da u toku rada mozete da otvorite vrata, dok je vasa ves masina puna vode i dok radi. Znaci premoscavanjem kablova vi mozete u svakom momentu da otvorite vrata vase ves masine sto naravno nebi trebalo, TJ ukidate jednu sigurnosnu meri, inace sve ostalo radi kako treba. Licno sam imao tih iskustava i mogu da garantujem 70% da je to u kvaru!!!
 
F

Fanuc

Učlanjen(a)
13.01.2016
Poruka
231
Pretpostavljam da je elektronski programator i treba ga proveriti. Prekidac u vratima ako ne zatvori mislim da se ni lampice nebi palile jer postoji prekid struje. Kod programatora treba zameniti elektrolitske kondenzatore. Oni su krivi sto kontroler u programatoru ne dobija stabilnih 5 volti pa brljavi. Imao sam jednom takav slucaj, masina je bila popravljena dok dlanom o dlan.
 
Top