Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Istina je istina o spasenju u Isusu Hristu, i sve ono sto ono obuhvata, i to sto si ti naveo, i zakon, i Subotu i stanje mrtvih, i buduci dogadjaji, i sve drugo, sve je to kompletno istina, i jedno bez drugog ne ide.
Ti nikako da shvatis da je to tvoje poimanje istine?
Licno iskustvo i osecaji, nisu merilo istinitosti, vec se istina proverava Pismom, sto ti nisi ni spreman da ucinis, jer tebi je tvoje iskustvo cak i iznad Biblije!
I ja mogu tvrditi da "imam svu istinu" i kao i Slap da je "crkva stub i uporiste istine" i ne odstupati od toga ni za milimetar, upravo je to fundamentalizam, takvi su bili fariseji, zato im Hristos nije ni mogao pomoci.
Vi ste savremeni fariseji "svi". Vase ucenje je "zakon, subota, stanje mrtvih" i sotona vam usadjuje oholost u srce, da ste vi superiorniji u odnosu na ostale , da "sve znate" - "da ste u zajednici sa Bogom a svi drugi nisu"..
Hristos takve "ne moze pouciti":
"da ste slepi, ne biste imali greha, ali kad kazete, VIDIMO, vas greh ostaje".
I fariseji su smatrali druge ljude "laicima" , onima "koji nista ne znaju" , smatrali su sebe "izabranima" - Takve je Bog upravo zbog toga i odbacio, jer su govorili "mi imamo oca Avrama" i "mi smo izabrani".
Imali su svoju istinu i druga im nije ni trebala!
Pa sta se desilo sa njima, zar nisu i trebali biti takvi?
BILI SU SLEPI DA VIDE!
Ti pricaj sta god hoces, ja znam da Bog takve ne zeli, vec razumne, otvorene ljude, koji razmisljaju i proveravaju svako ucenje i nauku, proveravajuci sebe "da li su u veri" "kusajuci duhove jesu li od Boga" - jer cineci suprotno i "istrajavajuci u slepilu" pricom "MI VIDIMO" - zatvarajuci svoje oci za sve suprotne tvrdnje, zatvaramo svoje oci i za Hrista i za njegovu istinu. Postajemo "oni koje je nemoguce pouciti"!
Ovde se uopste ne radi o tome "da li je neko siguran u svoje ucenje" - vec o tome "da li je prijemciv" - "spreman da saslusa" koji posteno sagledava i suprotne tvrdnje.
Onaj koji je siguran u svoje ucenje, se ne boji posteno sagledati suprotne tvrdnje i staviti svoju veru na test, istina ako to zaista jeste ne pada.
Jedino se sotona plasi provere, zato vam proveru i ne dopusta!
Upravo vi ovom vasom pricom o "izabranosti" i "jedinoj istinitoj crkvi" zatvarate kraljevstvo Bozje od ljudi, jer "sami ne vidite, i ne dozvoljavate ni drugima da vide, koji bi to hteli".
Skroz me podsecate na fariseje, koji su kad im je slepac svedocio istinu, isterali coveka napolje recima:
"TI SI SLEPAC, SAV SI SE RODIO U GRESIMA I TI NAS DA UCIS!? I isterase ga napolje.."
Poslednja izmena: