Verske sekte???

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gerp, niko nema autoritet da to odredjuje, ni jedna crkva, drzava, ni pojedinac, jer svi smo ljudi gresni koji ne znamo ni sto je levo ni desno, i svi mi zajedno podlezemo proveri i niko nema pravo da se stavlja u poziciju visu od drugih.Samo Bog moze da sudi sta je sekta a sta crkva, i istina koju je on dao ljudima.
Za razliku od tebe,Mike,Spedy mi udaramo i po pravoslavlju kad vidimo da nesto ne stima,dok vi pre cete i poginuti nego priznati da vase crkve sire neke jeresi.
Adventna crkva je dosta bliska pravoslavnoj ali se deli u nekoliko jeresi,ortodoxna crkva je bila i bice apostolska crkva i ti to znas i ja to znam i nece se i nebi tako zvala.
e sad sto vi sektanske crkve koje ste prihvatile "novi svecki poredak"i dobro znate da necete dobo ziveti u tom sistemu ako budete podrzali Jedinog Boga Hrista,jer antihristu to i ne odgovara,vi iz boga napraviste cudoviste,Bog kaze ja sam jedini i nema drugog.Dali ti mozes da shvatis te reci?
To sto se on pojavljuje ljudima u Duhu,Sinu,Ocu to je jedna supstanca kao recimo VODA!na zemlji mi vidimo reku,more,jezera tri naziva ali je u svim nazivima prisutna VODA!? onda dalje VODA menja oblik u tri varijante:VODA-PARA-LED no iako je promenila nazive ostala je i dalje VODAS koju pijes!

Mada neverujem da si shvatio ti i tvoji drugari ali moje je da ti objasnim a ti kako hoces.

Pozdrav od Gere.
 
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
SVE današnje Crkve su SEKTE!
Sekta je - odvajanje od većine.

Za Židove je Isus bio sektaš.
Za Židove su Židovski Kršćani sekta.
Za prve Kršćane su Katolici i Pravoslavci sekte.
Za Katolike su Protestani sekta.
Za Protestante su .....sekta.

Svak za drugoga govori da je TAJ sektaš,
a ne vidi da je i sam sektaš za onoga od koga se odvojio.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sekta dolazi od dve reci - SECARE ( odvojiti - odseci ) i SEKUI ( slediti odredjeni put )

U biblijskom smislu - sekta nije nesto sto se opdvojilo od neke crkve ili organizacije, vec je sekta ono sto se odvojilo od reci Bozje.

Crkva se prepoznaje po istini i meri blagodati Svetoga Duha koji joj je dat.
 
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Sekta ili sljedba je svaka religiozna grupa koja ima vlastiti i svojstveni pogled na svijet, što proizlazi iz naučavanja jedne od glavnih religija svijeta, ali nije s njime identičan.[1]
Izraz sekta (u teologiji) označava grupe koje su nastale odvajanjem od većinske religije. Takve grupe obično drugačije tumače glavne tvrdnje religije iz koje su proizašle.

Farizeji, Saduceji - u Isusovo vrijeme na Zemlji!

Djela apostolska 5,17
Onda se podiže veliki svećenik i sve njegove pristaše - sljedba saducejska.
 
Natrag
Top