Radnje unutar crkve tj, crkvene i verske radnje.
Ja bih sve to oporezovao. Biznis je biznis. Po tebi bi onda u slučaju da mesar proda šniclu drugom mesaru bio oslobođen poreza. Ne biva. Nema veze da li popovi prodaju vino, rakiju, ..., ili maglu na sahrani, venčanju, krštenju. Mora se oporezovati prihod. I naravno, penzioni i zdravstveni doprinos. Bio bi elementarni red.
Ja sam lepo ovde rekao da ateisti imaju svoje, hriscani svoje, a muslimani svoju veronauku.
Pokušavaš ateizam izjednačiti s religijom. Po toj naopakoj logici, ako postoji udruženje pecaroša, trebalo bi osnovati i udruženje nepecaroša. Nepecaroše boli qr za i protiv pecanja i udruživanja. Tako moraš shvatiti i ateiste. Ja sam istovremeno i ateista i nepecaroš i nepušač i ne... i ne.... Uz to sam vozač, filatelista, čitalac, gurman,...
Moraš shvatiti realan problem. Ako u nekoj selendri imaš školu sa 100 đaka. I ako su 90 đaka pravoslavci, 5 ateisti, jedan musliman, jedan katolik, jedan adventista, jedan pastafarijanac i jedan JS, šta će se zbiti? 90 njih idu na SPC veronauku. Katolik će se odvojiti i imati čas sa velečasnim. Musliman će se odvojiti i imati čas sa nekim hodžom (ili već kako se zove). Šta će biti sa ateistima? Vataće zjale oko škole ili? Posebno je pitanje sa pripadnicima tzv. netradicionalnih zajednica. Šta će Adventista i JS? Manjini će stalno iznad glave visiti prozelitizam.
Ukoliko deca posle školskih aktivnosti privatno obave i veronauku - problema neće biti. Ja sam nekad tako radio. Niti sam ja nekog zbog toga šikanirao niti je mene neko.
Te se teorije ne protive nekoj drugoj teoriji i u osnovnim skoalma se uce tacne i potvrdjene teorije.
Te teorije se često protive jedna drugoj ali imaju svaka svoju primenu i razvijaju se uporedo. Ili se neka ugasi ako je neka druga opovrgne. Ali, to je nauka, to su teorije, hipoteze,... Tu imaš szalno preispitivanje i napredak. Religija nije nauka, nema preispitivanja, napretka, ... Nemojmo mešati babe i žabe.
ja zaista ne znam sta ti sem evolucionizma u osnovnim skolama smatras nepotvrdjenom teorijom.
Mnogo šta. Recimo da se paralelne linije ne seku. U euklidskoj geometriji da ali u neeuklidskim ne. Da ne nabrajamo dalje. Sve je relativno.
I teolozi su istoricari i antropolozi i kulturolozi i sociolozi, nije bitno ko si i sta si Istorija religije je neutralna nauka i uci se i u bogoslovijama i na teoloskim fakultetima.
Ih. Pa, onda je fizičar i bilolog i matematičar i hemičar i ... Svašta je tokom školovanja učio.
Ne bih ja kozi kupus na čuvanje dao.