Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Rade li to i lekari?Izdaju fiskalne račune i plaćaju PDV?
Rade li to i lekari?
Popovi ne cine vradzbine.Komunisticka drzava nije trazila od crkve porez, ali joj je uzela sve posede.Pre par godina je drzava zahtevala porez i patrijarh Pavle je rekao a ce da plati porez i da ce ubuduce crkva uvek placati porez ukoliko joj se vrate svi posedi koje joj je drzava oduzela, kad su vlasti uvidele da je posed ogroman uvideli su i da im se ne isplati da traze porez i da vrate zemlju jer su u gubitku.Imaj an umu da je drzava duzna crkvi,a ne crkva drzavi.Naravno. Svi osim popova. Oni za svoje vradžbine uzimaju novce a ne plaćaju porez.
Ja bih vratio katihumenate i onda izbacio veronauku iz skola ili uveo obaveznu veronauku za pravoslavne.
Popovi ne cine vradzbine.Komunisticka drzava nije trazila od crkve porez, ali joj je uzela sve posede.Pre par godina je drzava zahtevala porez i patrijarh Pavle je rekao a ce da plati porez i da ce ubuduce crkva uvek placati porez ukoliko joj se vrate svi posedi koje joj je drzava oduzela, kad su vlasti uvidele da je posed ogroman uvideli su i da im se ne isplati da traze porez i da vrate zemlju jer su u gubitku.Imaj an umu da je drzava duzna crkvi,a ne crkva drzavi.
Ja podrzavam "obaveznu veronauku za vernike" u skolama, a za ateiste ne.
Tu mislim da svi treba da uce o svojoj veri, muslimani, protestanti, Hriscani, budisti itd..
Takodje sam za uvodjenje obaveznog predmeta "kreacionizam" ili "kritika evolucije".
To u praksi znači da bi se većina iživljavala nad manjinom.
U ruralnim sredinama, gde pravoslavci čine (formalno) 90% stanovništva, većinska deca bi se bestijalno iživljavala nad manjinskom. Znam kako to oduvek izgleda prema Romima npr.
Crkva je zajednica pogotovo pravoslavna i ona ima oko 300 000 000 clanova i njeni clanovi vrse medjusobne usluge i to je res privatum.I kažeš da crkva nije firma. Ja mislim, mogli bi proveriti, da je crkva i sada najveći "tajkun" u Vojvodini npr.
Sto bi se vecina izivljavala nad manjinom i kakve ovo ima veze sa temom?To u praksi znači da bi se većina iživljavala nad manjinom. U ruralnim sredinama, gde pravoslavci čine (formalno) 90% stanovništva, većinska deca bi se bestijalno iživljavala nad manjinskom. Znam kako to oduvek izgleda prema Romima npr.
Ne postoji odredjeno naucno objasnjenje religije vec razlicite nepotpune i nelogicne definicije, nadam se da si toga svestan.Sve strane treba da se vide, ali izbacio bih evolucionisticku biologiju koja je zasnovana na nepotvrdjenim teorijama iz predmeta biologije ili bih ubacio kreacionisticki pogled pored evolucionistickog.U Rusiji psotoji predmet Istorija religije umesto veronauke i za sve je obavezan i mozda bi i to bila dobra varijanta.A kritika matematike, fizike, hemije, geografije,... A šta je sa kritikom religije?
To u praksi znači da bi se većina iživljavala nad manjinom. U ruralnim sredinama, gde pravoslavci čine (formalno) 90% stanovništva, većinska deca bi se bestijalno iživljavala nad manjinskom. Znam kako to oduvek izgleda prema Romima npr.
A kritika matematike, fizike, hemije, geografije,... A šta je sa kritikom religije?
To nužno ne znači.
Prebacit ću se na Hrvatsku i katolike u Hrvatskoj.
da svoju djecu pošalju na sate vjeronauka
njeni clanovi vrse medjusobne usluge
Sto bi se vecina izivljavala nad manjinom i kakve ovo ima veze sa temom?
Svako ia svoju versku nastavu.
ali izbacio bih evolucionisticku biologiju koja je zasnovana na nepotvrdjenim teorijama
U Rusiji psotoji predmet Istorija religije umesto veronauke i za sve je obavezan i mozda bi i to bila dobra varijanta.
To je nemoguce spreciti sem edukacijom vaspitanjem i ravnopravnim odnosom.
Ne kazem ja da se nastava obavezno mora odrzavati u skoli
A ovo ostalo sto ti navodis nije esencijalno niti bitno za coveka, da bi smo se time detaljno bavili.