Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Jel to zapoveda Galatima 3:10?Svuda zapovedaju drzanje SVIH deset zapovesti.
Apostol Pavle kaze "GOSPOD ZAPOVEDA DA ONI KOJI JEVANDJELJE PROPOVEDAJU OD JEVANDJELJA ZIVE"
Gospod je svojoj crkvi dao ovaj vid finansiranja crkve.
Galatima, glava 3
10 Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini.
11 A da se zakonom niko ne opravdava pred Bogom, poznato je: jer pravednik od vere živeće.
Ili pak mislis da je Vodece telo u Jerusalimu nalozilo hriscanima da drze subote????
Dela apostolska, glava 15:
24 Budući da mi čusmo da neki od nas izišavši smetoše vas rečima, i raslabiše duše vaše govoreći vam da se obrezujete i da držite zakon, kojima mi ne zapovedismo;
28 Jer nađe za dobro Sveti Duh i mi da nikakvih tegoba više ne mećemo na vas osim ovih potrebnih:
29 Da se čuvate od priloga idolskih i od krvi i od udavljenog i od kurvarstva, i šta nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravi.
Dakle kad su saplitaci hriscana trazili obrezanje,sta im je Vodece telo odgovorilo?
Jel vidis ti tu negde da se pominju subote i desetci???
Ako ne vidis,dodaj pa da pise ali ces biti kriv za namerno dodavanje.a ti sad nastavi farisejsku tradiciju saplitanja Hriscana....,nastavi da zahtevas da ljudi drze subote i da daju desetke.
Sto se tice ap.Pavla on se uvek trudio da braci nikada ne bude na smetnju,cak je i radi izradu satora da bi se prehranio.
Dela apostolska, glava 18
3 I budući da beše onog istog zanata, osta kod njih i rađaše, jer behu ćilimarskog zanata.
A to da zive od jevandelja znaci da u skladu sa znanjem i rade ,ali i da imaju pravo na pomoc svojih suvernika koji zele da im pomognu.
Svaki prilog treba da bude DOBROVOLJAN i po sistemu da levica ne zna sta je dala desnica ,a vi subotari trazite desetke???
Jel ti je poznat stih kako je Isus ucio svoje ucenike da daju priloge??? Milom ili Silom???
Jer ko ne da desetak ili slaze ,odmah ga iskljuce iz adventista???