Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
PASTA SA SPANAĆEM I AVOKADOM

1_zps9b079181.jpg


POTREBNO JE
2 šolje testenine (fusili), 1/4 šolje spanaća, 1 avokado, 2 čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 2 kašike limunovog soka, so i biber


PRIPREMA
Testeninu skuvajte prema uputstvu, i ocedite. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, i ubacite usitnjen beli luk i spanać. Dinstajte dok ne vidite da je skuvano, a onda to ubacite u blender i dodajte svež avokado, amlo maslinovo ulja, limunov sok, biber i so. Blendajte dok ne postane kremasto. Pomešajte ovaj sos sa testeninom, i odmah servirajte. Ako volite ljuto, možete da dodate jednu ljutu papričicu.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
PENE SA SVEŽIM POVRĆEM

1_zps195611c1.jpg


POTREBNO JE
2 kašike maslinovog ulja, 1 srednji luk, iseckan, 1 šolja čeri paradajza, 1 velika tikvica, iseckana, 2 sveža klipa kukuruza ili kesa smrznutog, 2 šolje testenine, 1/2 šolje mocarela sira, 4 kašike putera


PRIPREMA
Rernu zagrejte na 190 stepeni, a pastu skuvajte. Puter istopite na srednjoj temperaturi, a onda nastavite da ga kuvate. Prvo će se napraviti pena, a onda će puter da postane braon. Čim se to desi, sklonite ga sa ringle. U drugoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte paradajz, tikvicu, luk i kukuruz, i kuvajte 10-15 minuta. Kada je povrće skuvano, začinite ga, pa umešajte u njega testeninu, braon puter i polovinu mocarele. Sve stavite u činiju za rernu, pa prekrijte preostalim sirom i zapecite u rerni, jedno 10 minuta.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
ZDRAVE ALFREDO ŠPAGETE

1_zpsfef60eeb.jpg


POTREBNO JE
450 g špageta, 3 manje glavice karfiola, 6 šolja povrćne supe, 6 čenova belog luka, isitnjenih, 1 kašika putera, 1 kašičica soli, prstohvat muskatnog oraščića, malo bibera, 1 kašika maslinovog ulja, 1/4 šolje pavlake za kuvanje, 1 šolja vode u kojoj su se kuvale špagete


PRIPREMA
Karfiol iseckajte, a supu pustite da provri. Stavite karfiol da se kuva u supi, oko 15 minuta, dok ne postane skroz mekan. Što ga duže kuvate, to će sos biti kremastiji. Dok se to kuva, otopite puter na srednjoj temperaturi, pa dodajte beli luk i prpržite ga oko 5 minuta. Špagete skuvajte po uputstvu sa pakovanja, ali sačuvajte jednu šolju iskorišćene vode. Kada je skuvan, karfiol prebacite u blender zajedno sa dve šolje supe u kojoj se kuvao. U to dodajte rastopljen puter sa belim lukom, so, oraščić i biber, pa uključite blender i pustite ga da radi oko 5 minuta. Mešavina treba da bude potpuno kremasta. Dodajte maslinvo ulje unutra, a ako vam sos deluje previše gusto, slobodno sipajte još supe, i nastavite da blendate. Kada je dovoljno kremas, stavite ga u šerpu u kojoj ste otopili puter, dodajte pavlaku za kuvanje, i kuvajte na veoma niskoj temperaturi. Dodajte vodu od testenine, i održavajte sos vrućim dok ne budete spremni da servirate. Sjednitine sos sa špagetama, i uživajte u dijetalnoj verziji popularnih Alfredo špageta.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Bolonjeze od patlidžana

1_zpse1159224.jpg


Potrebno vam je:
2 kašike termostabilnog ulja
1 mala glavica luka, usitnjena
1 stabljika celera
2 srednje velike šargarepe, oljuštene i usitnjene
3 čena belog luka, usitnjena
1 srednje veliki patlidžan
1/2 šolje crvenog vina
2 kašike pirea od paradajza
1kg i 200g usitnjenog paradajza
1 kašika bosiljka
1/4 kašike tucane paprike
morska so i biber


Priprema:
Zagrejte ulje na srednjoj vatri. Propržite luk, celer i šargarepe i začinite solju i biberom. Pržite dok povrće ne smekša 6 do 8 minuta. Ubacite beli luk i patlidžan i promešajte. Pržite još oko 5 minuta. Sipajte vino i kuvajte dok ga povrće ne upije, da bi dodali paradajz pire. Posle par minuta ubacite usitnjeni paradajz, bosiljak i tucanu papriku. Kuvajte još 20 minuta ili dok se patlidžan ne raspadne. Servirajte preko omiljene paste.

(Zdrav život)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kremaste špagete sa spanaćem i sirom

S1f3KWv.jpg


SASTOJCI
  • 500 g špageta
  • 1/2 l mleka
  • 200g zamrznutog spanaća
  • 100g kisele pavlake
  • 100g sitnog sira
  • 100 g kačkavalja
  • so i ulje po ukusu
U ključalu vodu stavite so i ulje, zatim dodajte špagete. Skinite ih sa ringle kada budu al dente. Zatim ih procedite i sipajte pola litre mleka i zamrznuti spanać. Vratite na ringlu.
Kada provri skinite sa ringle i pustite da se malo ohladi. Zatim dodajte pavlaku, sitan sir i kačkavalj.

Izvor: Stil
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Brze pečene makarone sa jogurtom

THSO6hl.jpg


SASTOJCI
  • 400 g makarona
  • 1 l jogurta
  • 3 jajeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • malo soli
1. Pomešajte jogurt, jaja, so i sirove makarone. Podmažite vatrostalnu činiju i preručite masu. Ako je potrebno dodajte još jogurta da makarone ogreznu i šupljine se napune masom.

2. Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok sve ne porumeni. Služite toplo. Ako volite, prelijte pavlakom, majonezom, kečapom ili narendajte kačkavalj.

Izvor: Stvarukusa.rs
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
ZAKUSKA OD PEČURAKA

jzAmZe5.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 300 g špageta od integralnog brašna, 500 g kelja, 6 šampinjona, 8 šitake pečurke, 2 čena belog luka, 1 dl belog vina, 1,5 dl krem pavlake, 80 g pinjola ili badema, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Obarite špagete u posoljenoj ključaloj vodi i potom iscedite. U tiganju zagrejte ulje i prodinstajte šampinjone i šitake pečurke iseckane na šnite oko 5 minuta. Dodajte seckani beli luk i kelj narezan na trake. Dinstajte oko 5 minuta, prelijte vinom i kuvajte dok alkohol ne ispari. Zatim umešajte krem pavlaku, posolite i pobiberite po želji, pa dodajte špagete. Kuvajte 3-5 minuta stalno mešajući. Na kraju, pospite pinjolama ili seckanim bademom i poslužite dok je vruće.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Zelena pasta

e4iHNs8.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 500 g špageta ili neke druge testenine, 2 avokada, sok od 2 limuna, čen belog luka, struk praziluka, kašika svežeg bosiljka, 2 kašike maslinovog ulja, 3 kašike seckanih badema, 3 kašike parmezana i biber po ukusu.

Avokado operite, oljuštite, izvadite košticu, a "meso" ispasirajte u blenderu. Prelijte avokado sokom limuna, pa pomešajte sa sitno iseckanim belim lukom i bademima, iseckanim prazilukom, uljem i bosiljkom. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, ocedite i pomešajte sa prelivom od avokada da sastojci budu ravnomerno raspoređeni. Sipajte u tanjire i pospite parmezanom i biberom.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
SLANA BUNDEVA

29x83dz.jpg


Za 6 osoba potrebno je: 340 g testenina, 1 manja muskatna bundeva, 1 glavica crnog luka, 1 grančica ruzmarina, 130 g rendanog parmezana, 130 g rendanog pikantnog čedar kačkavalja, 130 g prezle, 3 kašike maslinovog ulja, 20 g putera, so i biber.

Oljuštite bundevu, iseckajte na kockice i skuvajte u posoljenoj vodi dok ne postane potpuno meka. Potom iscedite i zgnječite kao za pire.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Puterom podmažite pleh dimenzija 33h23 cm. U tiganju zagrejte ulje na umerenoj temperaturi i propržite seckani crni luk 5 minuta. Dodajte sitno seckani ruzmarin, promešajte i sklonite sa ringle. U posoljenoj kipućoj vodi skuvajte testenine i ocedite. Sačuvajte 250 ml vode od kuvanja. Vratite testenine u šerpu. U ohlađeni crni luk umešajte bundevu i vodu od kuvanja, posolite i pobiberite, promešajte i sipajte preko testenina. Dodajte polovinu rendanog parmezana i čedar kačkavalja, promešajte i rasporedite u četiri vatrostalna kalupa. Preostali sir pomešajte sa prezlom i pospite preko testenina. Zapecite u rerni 15-20 minuta.

(Novosti)
 
Natrag
Top