Utvrđivanje čovjekova Bogoočinstva

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
1 Iv 2,23: Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca

Za utvrđivanje očinstva, ili majčinstva, godinama je već poznata tzv. "DNK analiza" kojom se nepogrešivo utvrđuje roditelje za bilo koju osobu. Jednako ovom pouzdanom testu, Bog je čovjeku ostavio također nepogrešiv test za utvrđivanje "Bogoočinstva", s jednom razlikom što se ovdje utvrđuje tko Boga prizna svojim Ocem a tko ne prizna, jer znamo da je Bog Otac svima.

Pogledajmo i pročitajmo donji tekst iz evanđelja svetog Luke:

Lk 1,46-48: Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.

Tko su naraštaji koji će Isusovu majku Mariju zvati Blaženom? Pa to su upravo oni koji će postati Kristovi, koji će se prozvati kršćanima. Zbog toga je upravo naš odnos prema Isusovoj Majci svojevrsna legitimacija nas i naše pripadnosti Kristu i kršćanima, dakle, legitimacija našeg Bogoočinstva? Bog je Otac onima koji su Kristovi, jer tko niječe Sina nema ni Oca. A s druge strane, Biblija svjedoči i tvrdi da su Kristovi oni koji Kristovu Majku Mariju nazivaju Blaženom (Lk 1,46-48).

Blažena Bogorodice, Majko Kristova, moli i za ove ovdje koji bogohule niječući Božanstvo tvoga Sina Isusa Krista.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
E sad preostaje samo da priložiš biblijske tekstove koji pozivaju - da Mariju prihvatimo kao posrednicu pred Bogom.

A evo šta reč Božja kaže:

"Jer je jedan Bog i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovjek Isus Hristos" ( 1 Timotijeva 2. 5 ).

"Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevu da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega Bog podiže iz mrtvijeh, stoji ovaj pred vama zdrav.Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednome drugom spasenija; Jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasti" ( dela apostola 4. 10 - 12 ).

I takođe, tekstove koji kažu da je uslov spasenja vera u Isusa kao Boga, a ne kao spasitelja Mesiju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A evo šta reč Božja kaže:

"Jer je jedan Bog i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovjek Isus Hristos" ( 1 Timotijeva 2. 5 ).

"Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevu da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega Bog podiže iz mrtvijeh, stoji ovaj pred vama zdrav.Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednome drugom spasenija; Jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasti" ( dela apostola 4. 10 - 12 ).

I takođe, tekstove koji kažu da je uslov spasenja vera u Isusa kao Boga, a ne kao spasitelja Mesiju.

I??? Gdje tu piše da Marija nije Blažena za one koji su Kristovi?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nemaš biblijske dokaze.

Blažen ne znači da je ona postavljena na bilo koji položaj posrednice, ili spasiteljice.

I Adventistipoštuju Mariju kao i sve druge ličnosti kao verne Božje sluge i sluškinje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je samo forma.
I takva forma je vas odvela u idolopoklonstvo, da Mariju smatrate posrednicom, i ona koja spasava.
Da joj se molite, služite joj, i slično.

Šta bi ona rekla na to da je živa.

Sigurno bi vas ukorila, i uputila na Isusa.

Adventisti naravno poštuju Mariju kao vernu i blaženu sluškinju Božju.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Adventisti naravno poštuju Mariju kao vernu i blaženu sluškinju Božju.

Molim citat. Gdje su adventisti Isusovu Majku nazvali Blaženom? Ako nemaš citat, šuti, poklopi se ušima.

Lk 1,46-48: Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja molim sledeće biblijske dokaze:

- Da je Marija posrednica pred Bogom.

- Da se preko nje spasavamo.

- Da treba da joj se molimo i klanjamo joj se.

- Da joj posvećujemo praznike i blagdane.
----------------

A evo šta reč Božja uči.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja molim sledeće biblijske dokaze:

- Da je Marija posrednica pred Bogom.

- Da se preko nje spasavamo.

- Da treba da joj se molimo i klanjamo joj se.

- Da joj posvećujemo praznike i blagdane.
----------------

A evo šta reč Božja uči.

Kako te nije sram? Kako si ovoliko drzak? Nije li red da najprije riješimo ranije postavljeno pitanje, pa onda idemo dalje. Što se praviš mangup veći od Jovana. Ako ne znaš odgovor, ili ne želiš odgovoriti na moje pitanje, bar "imaj mu*da" pa to otvoreno priznaj ovdje. Ako pak "nemaš mu*da", onda se poklopi ušima i šuti.

Zato ću ja ponoviti svoje pitanje, i ponavljat ću ga sve dok ne odgovoriš ili dok točno ne utvrdimo "imaš li ti mu*da".

Nazivate li vi EGWisti Isusovu Majku Mariju blaženom?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventisti sve veruju i uče po bibliji, pa i ovo što je Marija izrekla.

Ona jeste bila verna i blažena Božja sluškinja, koju je Bog odabrao da se kroz nju rodi Mesija Hrist.

Razlika je u tome - što Adventisti nemaju idolopoklonički stav prema Mariji, niti je smatraju posrednicom, ni spasiteljicom.

Evo za nauk šta biblija i apostol Pavle govori o ovome što vi činite - imajući idolopoklonički stav prema smrtnim ljudima:

""I ja, braćo, ne mogoh s vama govoriti kao s duhovnima nego kao s tjelesnima, kao s malom djecom u Hristu.
Mlijekom vas napojih a ne jelom, jer još ne mogaste, i ni sad još ne možete,
Jer ste još tjelesni. Jer gdje su među vama zavisti i svađe i nesloge, nijeste li tjelesni, i ne živite li po čovjeku?
Jer kad govori ko: ja sam Pavlov; a drugi: ja sam Apolov; nijeste li tjelesni?
Ko je dakle Pavle a ko li Apolo do samo sluge kroz koje vjerovaste, kao što i svakome Gospod dade?
Ja posadih, Apolo zali, a Bog dade te uzraste.
Tako niti je onaj što koji sadi, ni onaj koji zaljeva, nego Bog koji daje te raste.
A onaj koji sadi i koji zaljeva jednaki su; i svaki će primiti svoju platu po svojemu trudu.
Jer mi smo Bogu pomagači, a vi ste Božija njiva, Božija građevina"" ( 1 Korinćanima poslanica 3. 1 - 9 )

Natrag