UTICAJ CAREVA NA PROMENU CRKVENOG UCENJA

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Postoji istorijski podatak da je Muhamed zaštitio jednu grupu Hrišćana od najezde krstaša.

Ovo postavlja pitanje - ko je u stvari bio progonitelj a ko progonjeni, jer istorija ponekad zna da se prikrije i izvrne da bi se dokazale svoje teorije i navodni istorijski tokovi koji ne postoje.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Postoji istorijski podatak ( parafraziram pa se izvinjavam zbog mogućih pogrešaka ) da je Muhamed zaštitio jednu grupu Etiopskih Hrišćana od najezde krstaša.

Ovo postavlja pitanje - ko je u stvari bio progonitelj a ko progonjeni, jer istorija ponekad zna da se prikrije i izvrne da bi se dokazale svoje teorije i navodni istorijski tokovi koji ne postoje.

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Postoje zaista svakavi "istorijski podaci". Evo, na jedan takav sam još prije naišao kojeg je iznio Miroljub Petrović, u kojem tvrdi da su "Jezuiti osnovali Islam"!? Eto, "Jezuiti" koji su nastali u 16. stoljeću osnovaše Islam još u 7. stoljeću!?!?!?
:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

A evo sada od tebe čujem još jedan "istorijski podatak", po kojem je Muhamed zaštitio jednu grupu kršćana od križara.
Muhamed, koji je umro u 7. stoljeću (632. godine) zaštitio etiopske kršćane od križara koji se javljaju tek u 11. stoljeću!?

:);):(:);):( :mig:

Ovo je slika i prilika adventističkog baratanja s poviješću i povjesnim činjenicama.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Postoji istorijski podatak ( parafraziram pa se izvinjavam zbog mogućih pogrešaka ) da je Muhamed zaštitio jednu grupu Etiopskih Hrišćana od najezde krstaša.

Stvarno Laodikeja u kom svetu ti zivis?
Pa prvi krstaski rat je bio u 12. veku, a Muhamed je umro u 7.
Ti brate ne samo da si slep vec i lud.Ovo sto gogovris je istorijski hronoloski paradoks, ako budes tako govorio niko te nece shvatiti ozbiljno.Uzmi citaj pravu istoriju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja mogu samo iz ovih komentara - posebno Stvarnoslapa, da zaključim o zlim namerama i ciljevima pisanja pojedinaca na forumu, jer ja sam jasno u mom komentaru naglasio sledećim rečima "( parafraziram pa se izvinjavam zbog mogućih pogrešaka ).

Dakle, sve je jasno - ovo je istina, ali se ja ne sećam svih detalja jer sam ovu informaciju dobio poodavno.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ja mogu samo iz ovih komentara - posebno Stvarnoslapa, da zaključim namere i ciljeve pisanja na forumu, jer ja sam jasno u mom komentaru naglasio ( parafraziram pa se izvinjavam zbog mogućih pogrešaka ).

Dakle, sve je jasno - ovo je istina ali se ja ne sećam svih detalja.
Parafrazirao ti ili ne Muhamed je umro u 7. veku, a ne u 12.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja mogu samo iz ovih komentara - posebno Stvarnoslapa, da zaključim namere i ciljeve pisanja na forumu, jer ja sam jasno u mom komentaru naglasio ( parafraziram pa se izvinjavam zbog mogućih pogrešaka ).

Mogu moje namjere biti najgnjusnije i najzločestije, ali to ne mjenja činjenicu da vi adventisti naprosto morate čitavu povjest izokrenuti da bi dokazali svoje teze i tvrdnje. Vaše teze i tvrdnje su potpuno suprotne svim činjenicama koje su nam dostupne. Dakle, čak i kad bih ja bio gad, to ne mjenja činjenicu da ste vi adventisti potpuno u krivu, tvrdnje su vam u takvoj koliziji sa povijesnim činjenicama da čak vrijeđaju zdrav razum.

Dakle, sve je jasno - ovo je istina ali se ja ne sećam svih detalja.

Što je istina? Da je Muhamed branio kršćane od križara?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Od strane Rimske crkve.
Nije mogao da brani hriscane od krstasa kad nije ziveo u tom periodu.Inace rimska crkva nije gonila hriscane na istoku u 7. veku vec 12. a tad Muhamed nije bio ziv.Cinjenica jeste da su muslimani branili pravoslavne od krstasa, ali to nije bilo u 7. veku.Vi pravite istorijsku fikciju, niko vas nece ozbiljno shvatiti.

Natrag