Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
.
Jehova Bog je uskrsnuo Isusa u zoru na pocetku treceg dana,...,ovo je ludilo kolko vas vuku za nos i kakvu su vam maramu navukli na oci.Sramota jedna....ccccc

Nije problem kad čovek u alkoholisanom stanju nešto piše ali je problem ako se nikad ne trezni poput Okretala.
Ovde si u pravu kad pominješ ludilo jer ta reč uz reč neverstvo odličnopašu na tvoju izjavu:
,,Jehova Bog je uskrsnuo Isusa u zoru na pocetku treceg dana,,

Ovde si spakovao dve laži u kratkoj izjavi i ja vam se divim po pitanju snalaženja da jednu istinu u trenu pretvorite uviše laži.

1.Gospod NIJE vaskrsao UJUTRU već je ujutrubio PRAZAN GROB.

2.Nije nikakav drugi Bog oživeo prvog Boga jer Bog NE UMIRE i zato čuj ovo ako imaš uho:

10:17 Zato me Otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem.
10:18 Niko je ne otima od mene, nego je ja sam od sebe polažem. Vlast imam položiti je i vlast imam uzeti je opet. Ovu sam zapovest primio od Oca svog.

Po vama je Isus samo čovek koji zavisi od Boga i da mu Otac nije vratio život koji mu je On uzeo Bog bi ostao mrtav....svašta.
Isus sam daje i SAM uzima nazad shvataš li ti nešto od toga?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Prvo tvrdis da je trebalo 3 dana i 3 noci doslovno da provede u grobu, i kao nije petak razapet nego ranije (mozda cetvrtak) da bi se doslovno ispunilo prorocanstvo..

A ja sam rekao da ako se doslovno ispunjava prorocanstvo onda treba ustati 4. dan.

Kad sam ti ukazao na tu cinjenicu, ti posle sam sebe pobijas i kazes da ne treba 3 dana:

"Jehova Bog je uskrsnuo Isusa u zoru na pocetku treceg dana".

PRIJATELJU ODLUCI SE STA TVRDIS!
ILI SE DOSLOVNO ISPUNJAVA PROROCANSTVO ILI NE?

Dobro rece Taramana , ti izgleda ni sam ne znas sta pises ???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
1.Gospod NIJE vaskrsao UJUTRU već je ujutrubio PRAZAN GROB.

Pa tebi je jutro pola sekunde, kako nije ujutru ustao ako je jutro čim svane, ko da žene nisu mogle doći rano ujutro i da je već ustao. Jutro se računa i iza ponoći po rimjskom računanju, tj. novi dan.

Po vama je Isus samo čovek koji zavisi od Boga i da mu Otac nije vratio život koji mu je On uzeo Bog bi ostao mrtav....svašta.

On ga je uzeo po zasluzi, ipak ga je Otac vaskrsao. Isus je bio doslovno mrtav i bz misli kao svaki čovjek kada umre.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U jejvrejskoj terminologiji, kada se jedan dogadjaj odigrao u polovini dana, tada se racuna ceo taj dan kao 24 casa.
Isus u tom smislu jeste proveo u grobu tri dana i noci.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U jejvrejskoj terminologiji, kada se jedan dogadjaj odigrao u polovini dana, tada se racuna ceo taj dan kao 24 casa.
Isus u tom smislu jeste proveo u grobu tri dana i noci.

Lepo sam odgovorio.

Isus je razapet u petak:

Petak(dan)-(noc) - subota(dan)-(noc) - nedelja(dan)

Dakle imamo: 3 dana i 2 noci.

Nigde nije receno 3 dana i 3 noci u bukvalnom smislu(Jona se ne tumaci bukvalno), vec se kaze da ce Isus ustati "treceg dana" po prorocanstvu (Matej16:21 Luka 9:22), i zato on nije trebalo da bude u grobu "puna tri dana i tri noci". Jer da je trebalo "puna 3 dana i 3 noci" , onda bi on ustao "4. dana".

Dakle Isusovo vaskrsenje je u potpunom skladu sa prorocanstvom, on ustaje 3. dana a ne 4. dana!

NIGDE NE PISE DA CE USTATI 4. DANA!

Ovo je skroz besmislen argumenat koji koriste muslimani da poreknu Hrista.
A Zaokret ko da je musliman a ne Hriscanin!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Lepo sam odgovorio.

Isus je razapet u petak:

Nigde nije receno 3 dana i 3 noci u bukvalnom smislu(Jona se ne tumaci bukvalno), vec se kaze da ce Isus ustati "treceg dana" po prorocanstvu (Matej16:21 Luka 9:22), i zato on nije trebalo da bude u grobu "puna tri dana i tri noci". Jer da je trebalo "puna 3 dana i 3 noci" , onda bi on ustao "4. dana".

Dakle Isusovo vaskrsenje je u potpunom skladu sa prorocanstvom, on ustaje 3. dana a ne 4. dana!

NIGDE NE PISE DA CE USTATI 4. DANA!

Ovo je skroz besmislen argumenat koji koriste muslimani da poreknu Hrista.
A Zaokret ko da je musliman a ne Hriscanin!

Šta ti pričaš u uskrsu kada vi vjerujete u reinkarnaciju, vaše učenje o zagrobnoim životu negira uskrs.

Kod vas duša (duh) izlazi iz tijela nastavlja da živi i opet se vraća u tijelo,a to je reinkarnacija.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Šta ti pričaš u uskrsu kada vi vjerujete u reinkarnaciju, vaše učenje o zagrobnoim životu negira uskrs.

Kod vas duša (duh) izlazi iz tijela nastavlja da živi i opet se vraća u tijelo,a to je reinkarnacija.
Ti si jedan jako jako bezobrazan covek!
Veliki si lazljivac! Od Boga te nije strah, al jednom ces odgovarati za te lazi!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Lepo sam odgovorio.

Isus je razapet u petak:

Po gornjem objasnjenju koje sam dao - racuna se i ta treca noc od cetvrtka uvece na petak, jer novi dan, u ovom slucaju PETAK, je pocinjao zalaskom sunca u cetvrtak uvece, ali je noc pasivni deo dana.
Aktivni deo dana je sa izlaskom sunca.

Dakle imamo;

1. PRVI DAN I NOC

- NOC cetvrtak na petak

- PETAK DAN

2. DRUGI DAN I NOC

- NOC petak na subotu

- SUBOTA DAN

3. TRECI DAN I NOC

- NOC subota na nedelju

- NEDELJA DAN

To su tri noci i tri dana.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Po gornjem objasnjenju koje sam dao - racuna se i ta treca noc od cetvrtka uvece na petak, jer novi dan, u ovom slucaju PETAK, je pocinjao zalaskom sunca u cetvrtak uvece, ali je noc pasivni deo dana.
Aktivni deo dana je sa izlaskom sunca.

Dakle imamo;

1. PRVI DAN I NOC

- NOC cetvrtak na petak

- PETAK DAN

2. DRUGI DAN I NOC

- NOC petak na subotu

- SUBOTA DAN

3. TRECI DAN I NOC

- NOC subota na nedelju

- NEDELJA DAN

To su tri noci i tri dana.

Ne moze biti cetvrtak Laodikeja jer nije bio u grobu u cetvrtak, pa ne mozes racunati ceo cetvrtak kao dan.

On je bio u grobu 3 dana i 2 noci, ali sam objasnio da po prorocanstvu on "ustaje 3. dana".

Ako su to trebala biti puna '3 dana i 3 noci', on bi morao "ustati 4. dana", sto prorocsnstvo ne tvrdi!

Prorocanstvo jasno kaze "ustace 3. dana"(Matej16:21 Luka 9:22), dakle ne moze biti pun vremenski odsek nikako, jer bi onda on "ustao 4. dana ujutru"!

Ovako je sve pravilno po biblijskom prorocanstvu!

Natrag