Uskrs,Kolko su 3 dana i tri noci?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
I sledi nasa prva noc nase subote,pa dan subotnji koji traje do oko 18:00(dan drugi),pa noc nedeljna9druga noc) ,pa zora,jos nije dan kad uskrsava isus.
Kolko noci ,kolko dana?Jel ima 3 noci i 3 dana?
Ja izracunah 2 dana i 2 noci,a ti?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I sledi nasa prva noc nase subote,pa dan subotnji koji traje do oko 18:00(dan drugi),pa noc nedeljna9druga noc) ,pa zora,jos nije dan kad uskrsava isus.
Kolko noci ,kolko dana?Jel ima 3 noci i 3 dana?
Ja izracunah 2 dana i 2 noci,a ti?

Tri dana(petak, subota, nedelja) i tri noći:)...pitaš kako zar ne? Brzinski!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tri dana(petak, subota, nedelja) i tri noći:)...pitaš kako zar ne? Brzinski!
Ko brza taj i gresi.
Ajd po nasem racunanju
petak dan 3 sata
petak noc
subota dan
subota noc
nedelja dan.
dakle i po nasem racunanju fali 1 cista noc!
probaj da je nadjes ,jer bez te 1 noci se ne ispunjava Isusovo prorocanstvo iz mateja 12;40.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ko brza taj i gresi.
Ajd po nasem racunanju
petak dan 3 sata
petak noc
subota dan
subota noc
nedelja dan.
dakle i po nasem racunanju fali 1 cista noc!
probaj da je nadjes ,jer bez te 1 noci se ne ispunjava Isusovo prorocanstvo iz mateja 12;40.

Fali:)..ali možda i ne....hajde da vidimo za tu noć koja fali(upravu si donekle)

Ne, nisam brzao..znam da ćeš me pitati za noć...želeo sam da to pitaš:)

Hajde da je pronađemo...

Vidi Matej 26,26.28; Marko 14,22.23.24; Luka 22,15.17.19.20

Šta bi te večeri?:)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Fali:)..ali možda i ne....hajde da vidimo za tu noć koja fali(upravu si donekle)

Ne, nisam brzao..znam da ćeš me pitati za noć...želeo sam da to pitaš:)

Hajde da je pronađemo...

Vidi Matej 26,26.28; Marko 14,22.23.24; Luka 22,15.17.19.20

Šta bi te večeri?:)
Te veceri je Isus zajedno sa ucenicima uzivao u zivotu i proslavljao pashu.Bila mu je to IV pasha od kako se krstio.Te veceri ga je izdao Juda Iskariotski i fariseji su ga uhapsili ,pa vodili na saslusanje kod Ane i kajafe,pa kod Pilata ,Iroda pa opet Pilata koji ga je po danu mucioi ubio.
Dakle ta noc se ne racuna,jer je Isus bio ziv.
Idemo dalje ali daj malo brze...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Te veceri je Isus zajedno sa ucenicima uzivao u zivotu i proslavljao pashu.Bila mu je to IV pasha od kako se krstio.Te veceri ga je izdao Juda Iskariotski i fariseji su ga uhapsili ,pa vodili na saslusanje kod Ane i kajafe,pa kod Pilata ,Iroda pa opet Pilata koji ga je po danu mucioi ubio.
Dakle ta noc se ne racuna,jer je Isus bio ziv.
Idemo dalje ali daj malo brze...

Vidi, sad već ne bi trebali da brzamo:).

Super, Isus jeste bio živ..da..a reci kakav je simbol hleb i vino što su učenici jeli i pili? Šta oni time čine..šta je vino i hleb..šta predstavlja?

Žrtvu Isusa Hrista..od apostolskih dana pa do danas kada god uzimamo hleb i vino šta činimo.."spomen" na Hrista tj. NJegovu smrt..pa sad kako su učenici mogli da praznuju "spomen"? Već u tom trenutku to je spomen zar ne?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Vidi, sad već ne bi trebali da brzamo:).

Super, Isus jeste bio živ..da..a reci kakav je simbol hleb i vino što su učenici jeli i pili? Šta oni time čine..šta je vino i hleb..šta predstavlja?

Žrtvu Isusa Hrista..od apostolskih dana pa do danas kada god uzimamo hleb i vino šta činimo.."spomen" na Hrista tj. NJegovu smrt..pa sad kako su učenici mogli da praznuju "spomen"? Već u tom trenutku to je spomen zar ne?
Isus je kao svaki drugi Jevrejin slavio pashu koja je jevrejski praznik.
U spomen na taj dan kada je zadnji put slavio govoriucenicima da to rade kad se budu sastajali . On je bio jos uvek ziv, i praznik praznovao po jevrejskoj ceremoniji.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa znam da ne mislis ,ali si skrenuo sa teme.
Mi brojimo 3 dana i 3 noci kolko je isus bio mrtav.
fali jedna noc po nasem racunanju vremena,a po jevrejskom racunanju i jedna noc i jedan dan.
Izracunaj samo broj sati kolko je isus bio mrtav. nema ni 48 sati.

Natrag